Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

ayyy cnmmm benmm çoook teşekkür ederimmm..keşke olsada birlikte yesek ne güzel olurdu:1:hamet cnm senn şimdi 100 tane salavat aldın delikız 50 tane aldı bende 100 tane alıyorum bugün alamk isteyen varsa başka burda toplayalım günlük.1 haftada toplam 4444 tane yapalım inşallah.[/QUOTE

kim icin niyetlencez

hepimiz için
hepimizin dileklerinin kabul olması için
ayrım yok aramızda

iyi atlantisin yeni projesi var işte ben ordan ev aldım atlantisi yapan firma yapıyor bizimkini de
beşiği hem beşik hem de mama sandalyesi olarak kullanabiliyorsun
çok amaçlı birşey
bi de alışırsa bebek mışıl mışıl o sallanıp uyurken sen işini yaparsın

atlantisin evleri çok güzel cnmm güzel günlerde kullanın inşalah keşke batıkente taşınsaydın daha iyi olurdu ama:1:

Allah kabul etsin canım dualarını inşallah.bende okumuştum senin okuduklarını.
birde üç cuma arka arkaya sela ile ezan arasında taha suresinin ilk sayfasını 21 defa okumuştum.bunu okumak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.
biliyorsunuz sela ile ezan arasında öyle bir vakit varki edilen dua geri çevrilmez.

taha süresi icin gec kaldim haftaya adet olcam vei ALLAHin izniyel tedaviye baslayacaZ INSALLAH

atlantisin evleri çok güzel cnmm güzel günlerde kullanın inşalah keşke batıkente taşınsaydın daha iyi olurdu ama:1:
atlantisin evlerini ben beğenmedim zamanında ev ararken oraya da bakmıştık ama malzemeleri daha sıradandı
orası acemi bizimki usta işi oldu anlayacağın firma için:1:
amin inş. RABBİM utandırmasın
olsun batıkente 15 dakika mesafede zaten benim ev yakın yani
bol bol misafirliğe gider geliriz seninle artık :1:

ayyy cnmmm benmm çoook teşekkür ederimmm..keşke olsada birlikte yesek ne güzel olurdu:1:hamet cnm senn şimdi 100 tane salavat aldın delikız 50 tane aldı bende 100 tane alıyorum bugün alamk isteyen varsa başka burda toplayalım günlük.1 haftada toplam 4444 tane yapalım inşallah.[/QUOTE

kim icin niyetlencez

delikız istersen hamilelerin isimlerini yazda kimseyi atlamayalım niyetlenirken.birde başlık koy yeni görenler ne için liste yapıldığını bilsin.

HEEE IYI TAMAM OZAMAN
DELIKIZIM bu yataklarin eni boyu ne kadar giiii
RABBİMin hamişlerimize hayırlı sağlıklı evlatlar ,sağlıklı doğumlar
hamiş olmayanlara bir an evvel sağlıklı evlatlar
nasip etmesi niyetiyle başlayalım inş.

valla tam bilmiyorum da büyük olanı 1,20 küçükleri de varmış ama onlar kullanışlı olmaz

delikız istersen hamilelerin isimlerini yazda kimseyi atlamayalım niyetlenirken.birde başlık koy yeni görenler ne için liste yapıldığını bilsin.

herkes okuyacağı miktarı yazsın da ona göre düzenleyeyim diyorum zaten nazefsa benden iyi becerdi bu işi :1:
hemen yazmış baksana

hamet :100
hituci:100
nazefsa :100
delikiz:50

şimdilik okuyanlar bunlar

[h=3]Gebelikte Beslenmenin ve DHA'nın Önemi[/h]

Hamileyken beslenmemize her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerektiği hepimizin farkında olduğu bir gerçek. Ancak gıdalar üzerine araştırmalar, deneyler devam ettikçe neyi daha çok neyi daha sınırlı yememiz gerektiği hakkında hemen hemen hergün yeni bir şey öğreniyoruz. DHA (Docosahexaenoik asit), üzerinde yapılan çalışmalar da son hızla ve artarak devam ediyor.

DHA, özellikle bebeklerde beyin ve göz gelişimi için gerekli olan bir Omega-3 temel yağ asitidir. Anne sütünde doğal olarak bulunur. Bu da neden bebeklerin özellikle ilk 6 ay sadece ve sadece anne sütüyle beslenmeleri gerektiğini açıklayan nedenlerden biridir. DHA beslenmemizde olmazsa olmaz maddelerden biri olmalıdır. Bugün size özellikle anneleri ve anne olacakları ilgilendireceğini düşündüğüm bir neden daha vereceğim:

Early Human Development dergisinin Ocak 21, 2012 sayısında yayımlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre hamileliklerinde yüksek miktarda DHA tüketen annelerin bebekleri daha az uyku sorunu yaşıyorlar. Çalışma, yaşları 18 ile 35 arasında değişen iki farklı grup sağlıklı anne adayı üzerinde yapılmış. Gebeliğin 24. haftasından itibaren yapılan çalışma sırasında bir gruba düzenli olarak yaklaşık 90 kalorilik 300mg DHA içeren bir yiyecek sunulmuş diğer gruba ise aynı yiyeceğin DHA içermeyen çeşidi sunulmuş. Doğumdan sonra bebekler uyurlarken özel bir yöntemle gözlenmişler ve çıkan sonuç DHA tüketen annelerin bebeklerinin diğerlerine kıyasla daha iyi uyuduğu olmuş.

Kızım Leyla'nın uykuyla hiçbir zaman probleminin olmamış olmasını uyguladığımız uyku eğitimine bağlardım fakat bu çalışmayı okuduktan sonra hamileliğim sırasında asla eksik etmediğim DHA içeren yiyeceklerin de katkısı olmuş olabileceğini kabul etmem gerekiyor. Hatta gebeliğe hazırlanırken bile hatrı sayılır miktarda DHA tüketiyordum...

Beslenme alışkanlıklarımızın ve hayat tarzımızın doğacak bebeklerimizi etkilediğini düşünüyorum. Sadece gebelikte değil, gebelikten önce de nasıl yaşadığımız ve bedenimize nasıl baktığımız çocuklarımızın gelişimini etkiliyor. O yüzden "kendimize dikkat etme" olayı gebelikle beraber değil çok öncesinde başlamalıdır. Öyleyse hangi yiyecekler DHA içeriyor ona bakalım:

- Somon, sardalya gibi yağlı balıklar
- Yumurta
- Et
- Ceviz, fındık
- Çilek
- Tam tahıllar
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler
- Lahana, kabak, karnabahar
- Keten tohumu yağı

En çok DHA'yı balıktan alırsınız. Diğer saydığım yiyeceklerde de vardır fakat balıktaki kadar değil. Balık yemenin önemini bir örnekle vurgulayayım: Kuzey Amerikalı İnuit annelerinin sütlerindeki DHA yoğunluğunun İngiliz annelerininkine kıyasla 6 kat daha fazla olduğu görülmüş. Bu da Inuit kadınlarının diyetlerinin balık açısından çok zengin olmasıyla açıklanıyor.

Netice itibariyle; bebek sahibi olmaya karar verdiğiniz andan itibaren yediklerinize, içtiklerinize ve yaptıklarınıza dikkat etmelisiniz. Bol bol DHA tüketmeye başlamalısınız, gebelikle beraber de bu alışkanlığınızı devam ettirmelisiniz. Düzenli uyuyan ve iyi uyuyan bir bebeğiniz olacak sonuçta... Çoğu anne için dünyalara sahip olmakla eşdeğerdir :)

aklıma geldi
nazefsa eşinle ne zaman görüşürsün
akşam iftardan geç dönebilirim
şimdi sorma imkanın yokmu

Cnm askeri banka şubesinde oldugu için tlfnu girerken kapatıyorlar.aama o beni 5 gibi arar hergün ,bugünde arar o zzaman sorarım. Zaten bi planı yoksa yada biri gelmeyecekse hiç bi sıkınntı olmaz cnmmm ben sana yazarım burdan kuzum.

Cnm askeri banka şubesinde oldugu için tlfnu girerken kapatıyorlar.aama o beni 5 gibi arar hergün ,bugünde arar o zzaman sorarım. Zaten bi planı yoksa yada biri gelmeyecekse hiç bi sıkınntı olmaz cnmmm ben sana yazarım burdan kuzum.

tamam nazefsa 5te çıkıyorum ben ama gece gelince bakarım olmazsa sana özelden tel vereyim mesajlaşırız olurmu
zaten biz muhtemelen öğlen gideriz biz o işteyken yani

canııım ben geldim
ancak okudum,çok sevindim inşallah görüşürüz yarın

inşallah hayırlı haberlerle tabii

hala aramadılar delikız ne zaman arayacaklar?

kalbim pıt pıt,öleceğim heyecandan

hoşgeldin
nazefsa ile beraber geleceğiz inş. bir aksilik olmazsa
bugün kaçıncı gün opudan sonraki
transferi 4.gün yapıyorlar
gelmemiz seni strese sokmaz dimi

aradıklarında kaç tanesinin pgt ye gittiğini söylemişler miydi delikız?

nazefsa ile gelecekmişsiniz,bensiz buluşmayın bak küserim :(

Ben hazade :)
Ewet cnm söliycekler kaç tane gittigini ve yarın arıycaklar kaç tane sağlıklı çıktı die rabbim emeklerinin karşılıgını versin canım inşallahhhhh:emir_bebek:

Back
X