Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Akasya'cim ,

Ben olsam hep yaptirirmisim gibi geliyor ama simdi kendimi senin yerine koyuyorum.
O kagitta ben de gordum gozlerimle . Kocaman , büyük harflerle SAĞLIKLI yazıyordu.
Cok ikna edici gibi. O SAĞLIKLI kelimesini ben de görsem belki yaptırmamayı düşünebilirdim.

Hakkında hayırlı olan kararı alman dilegiyle canım.

Ben o saglikli yazısını görmedim göremedim kısmet değilmiş:1:
Ne yazıyo saglikli mı transfere uygun mu?
Ya banada verdiler o pgt listesini çok Kotu hastalıklar vardı
Yok parsiyel trozomi yok bilmem ne trozomi Allah esirgesin.
Bebeğim inş sagliklidir

Bebeğim inş sagliklidir

içindeki sağlıklı olsun da boşver raporu görmeyiver Mervem .
Ama Akasya'da bilir benim şaşkınlığımı...
Yatağın kenarına oturmus ve heyecanla bakmıstım kağıda.
embryo 1 SAGLIKLI
embryo 2 SAĞLIKLI
embryo 3 SAĞLIKLI

yazıyordu.

şu kafamdaki fish / micro array çok karıştırıyor beni.

evet canim doğrudur. Volkan Baltacı.

Bana Ptesi- Persembe Istanbul'da oldugunu , Cuma - Pazar Ankara'da oldugunu soylemişti.
Anladım CANIM
embryo 1 SAGLIKLI
embryo 2 SAĞLIKLI
embryo 3 SAĞLIKLI

yazıyordu.

Bu akasyanin sonucu değil mı ee hazırlıklı ol inş sende göreceksin CANIM bu tedavinde
Ben olsam Fishi tercih ederdimki ettim zaten
Ve benim sadece 2 ve 7 Nolu kromozomlara bakılmış
Micro Aray bana çok çok detaylı geliyo yani pek adil gelmiyor
Tabi senin kararın gene CANIM

Bu aksam yemeğimde mercimek köftesi var :21:
OhH çatlada patla Komsuu esim yaptı sagolsun ben tarif ettim
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla
Allah eşimden razı olsun

Ahh cnm bilmezmiyim 3 tüp bebekden negatif aldım, 3 defa kürtaj oldum ....
Amin cnm inşallah sağlıkla gelir özlemin arkadaşının karnında ölmüş doğuma 10gün kala içime sıkıntı girdi :((((
Canım ben tüp bebekden sonra ilaçlardan miğdem bulandı hamileliğimm boyunca sadece 1 tane parol içtim hiçbirini içmedim ...
Ama banada prednol, vermişti
cnm sakın üzmek yok bak mına hanım sinirlenirrrrr,hersey guzel olacak ınsallah cnm benim yok yere canını sıkmak sadece size zarar verir,pozitif olursan da minada sende iyi olursunuz cnm..kovala kotu dusunceleriiiiiiii:))olmamış birseye üzülmek çok yanlışşş,yapma bunu kendine uğras emi..

Bende kiz cocuklarini cok severim ikinciside kiz olucak insallah
Bende cok alismistim normal hamile kalinca kaybetmeye bunuda o yuzden pek takmamistim
Sagliksizsa duser diye bekledim hep rahat yasadim kizim cok kucuktu ilk ogrendigimde
Kucagina alma dediler aldim agir kaldirma yat dinlen falan gibi seyler hicbisey yapmadim
Normalinden daha agir yasadim mecburiyetten ama bak bu zamana kadar geldi
Amniyosentez yaptirdim ben ablam cok israr etti ki eger bisey olsa aldirmazdim tabikide
Ama sukur iyi cikti tabiki kizimda tasiyiciymis olsun saglikli olsunda oda bizim gibi pgt yaptirir

Hersey iyi olucak insallah canim devam edicek Allah in izni ile bu hamileligin
sağlıklı oldumu kalıyor işte cnm bak kıznda da böyle olmus..bencede tasıyıcı olması onemlı değil,sağlıklı olsunlarda..

akide çok sevindim ve şaşırdım. uzun zamandır yoktun. gerçi ben de kendi derdime düştüğüm için kopmuştum biraz burdan. gözün aydın olsun. allahım inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde devam ettirecek gebeliğini. hep beraber dua edelim. elimizden gelen başka bir şey yok zaten.
cok tesekkurler cnm amin diyorum sağol..bende seni hep düşündüm dular ettim tulipcimm,insallah hayırlısıyla bebişini saglıkla kavus cnm benim..

Geldim bir de ne göreyim akidem hamile :nazar::nazar::nazar: Canım hayırlı olsun, çok sevindim... Sağlıkla devam etsin inş. Ne güzel bir haber bu :16:
ya inciciğim,sok bir olaydı benim için de cok tesekkur edrim amin cnm..bakalım ben sevindim ama beynım mı kalbım mı bilmem baskıladı bu sevinci,Allahın izniyle 1-2 ayda belli olur cnm insallah sağlıkla benimledir..

Akidemm çok çok sevindim canım :16: Allah'ım bu kez yüzünü güldürecek inşallah.. Senin için dua edeceğim.. İnşallah bebeğin sağlıkla doğacak.. Artık hamilelik geyiklerimize sen de katılabilirsin :1:

Hazadem mesajlarınla da destek oldun bana. Çok sağol. Beni çok iyi anladığını biliyorum. Sen de yaşadın bu durumu. Hakkaten çok zor bir karar. Ama eşim bu konuda epey kararlı. Beni konuşturmuyor bile diyebilirim. Yaptırmayacağız dedi. Bebek hasta bile olsa aldıramayacağımızı biliyorum. Onun sağlıklı olmasını herşeyden çok istiyorum, sürekli dua ediyorum ama hasta ise de aldıramam. Onun hareketlerini gördüm. Kalbini dinledim. Bu noktadan sonra aldırmam mümkün değil :50: Öyle birşey yaparsam vicdan azabından ölürüm. İnşallah sağlıklıdır ve ben bugünleri atlatırım. Her ultrasonda boyuna ve kemik yapısına bakıyorum. Bu tereddütler bitmeyecek galiba.. Allah yardım etsin.. Hepimize.. İnşallah herkesin yavrusu sağlıkla doğsun.. :16:

Cnm benim çok tesekkur edrim,amin insallah..hamişlerin duası kabul olurmus duaların içinde sağol cnm gercekten ihtiyacım var..heee vallahı geyiklere katılsam ayyyy ne güzel olur..
ya cnm sen zaten pgt yaptın cok sıkma kendini bu konuda Allahın izniyle saglıkla gelecek yavrusun dualarımızla da tabi..zaten cvs de cok yapılmıyormuş Türkiyede,daha cok aqmnıyoa yapılıyormuş,cok iyi bir perinatoga git ama cnm..

büyük bi okulda çalışıyorum yıl ortasında dönersem programım çok berbat olur, kimse benim için programını bozmaz.
eşim başlasan mı programını ayarlarlar fln diyo ama hazirana kadar ücretsiz alıcam.
iş ortamı stresli bebebiğimi bırakma stresiyle hiç baş edemem

bağışıklık içinmiş sanırım o ilaç, test yaptırmadan vermeleri garip aslında. ama bi dr.a güvenip gittiysen sözünü dinle, kafa karışıklığı hiç iyi değil bu süreçte

evet cnm bende basladım artık iğnemide yaptırdım, yakıyo bu iğne koldan yaptırdım..ilacıda aldım ama yan etkıleri gıcıkkk işte gidince söylicem ama..

Allah her birinizin yardımcısı olsun. Dünden bu yana sizin yazılarınıza göz attım, çok stresli dönemler geçiriyorsunuz. Allah bolluca sabır versin yaa. Hamile kalamamak bir dert, sağlığını nasıl olucak diye düşünmek başka daha büyük bir stress. CVS yaptırmayacak olan arkadaşı da tebrik ederim. InşeAllah bu büyük kararını ALLAH SUBHENEHU TEALE nur topu gibi, sağlıklı bebişle ödüllendirsin. Amin.

Sizinlee küçük bir olayı paylaşmak istedim, belki moral olur.

Moskovada bir kadın gebe kalamıyormuş. Tam 45 ine gelince doğal yolla hamile kalmış. Ultrasona girince şok olucağı haberi öğrenmiş. Kızcığazın her iki kolu yokmuş. Büyük bir karar almalı olmuş. Bebeyi aldırsınmı, yoksa kaderiyle barışıb sakat olucak çocuğunu doğursunmu? Annelik duyquları ağır basmış, sakat olsa bile çocuğunu doğurmak kararını almış. Doğumda ne olsa beyenırsiniz????? Ikızlerı olmuş ve her ikisi de sağlıklıymış.

Hakkında hayırlısı olsun canım. Yaptırmayacaksın şimdi o zaman?

Büyük ihtimalle yaptırmayacağım İncim. >Bu arada az önce lavaboda yine küçük bir leke gördüm.:18: Off yaaaa. Panik olup doktora gitmeli miyim yoksa sakince durmalı mıyım bilemiyorum artık. Bu akıntılar canımı sıkıyor. :25:

İnşallah cnm benim yawrularımız sağlıkla gelicek bizde bu zamanları oturup konuşucaz ..
Egerki eşin bu konuda kararlı ise hiç düşünme cnm yapmanın bebegini riske atmanın hiç bir anlamı yok inan

Canım baksana akıntılar bile ödümü koparıyor. Bebeğime bişey olacak diye korkuyorum. Ben ona kıyamam. Hasta da olsa Allah'tan. kabulümdür. İnşallah sağlıkla doğacaklar. Biz bu endişelerimize güleceğiz :16:

akasya cvs yaptırmama kararı en iyisi bence. pgt yaptırdın sonuçta. bir de yüzlerce binlerce hastalık çeşidi var hepsini test etmemiz mümkün değil. allah sağlıkla kavuştursun bebeğine.
yaptırcaksan amniyo daha yaygın riskleri daha az. cvs yapan ve yaptıran çok az.

Evet canım. CVS riskli bir işlem. Yaygın da değil. Bebeğin eşinden parça alınıyor :53: O yüzden ben de yaptıramayacağım.

Akasya'cim ,

Ben olsam hep yaptirirmisim gibi geliyor ama simdi kendimi senin yerine koyuyorum.
O kagitta ben de gordum gozlerimle . Kocaman , büyük harflerle SAĞLIKLI yazıyordu.
Cok ikna edici gibi. O SAĞLIKLI kelimesini ben de görsem belki yaptırmamayı düşünebilirdim.

Hakkında hayırlı olan kararı alman dilegiyle canım.

Evet tatlım. Kocaman harflerle SAĞLIKLI yazıyor. Sen de görmüştün. İnsan o yazıyı görünce güveniyor. Zaten Cumhur Bey şimdiye kadar hiç yanılmadıklarını söyledi. Yanılma payları %1. Ama tabii Rabbim bilir. O nasıl takdir ettiyse yaşayacağız. Ben bebeğimi aldıramayacağım için yaptırmayacağım. Lavem bir de insan başına gelmeden konuştuğu ile başına gelince konuştuğu farklı oluyor. Ben de aldırırım derken şimdi göbeğime düşünce hayır aldıramam diyorum. Hakkaten bekara karı boşamak kolay derler ya öyle bişey. Bence sen de binbir zahmetle elde ettiğin bebeği %1 ihtimal için riske atamazsın. :34:

Bebeğim inş sagliklidir

Sağlıklıdır tatlım. İkimizin bebeği de sağlıklı inşallah.. Hep dua ediyorum hepimiz için.. Rabbim yüzümüzü güldürsün.. :16:

embryo 1 SAGLIKLI
embryo 2 SAĞLIKLI
embryo 3 SAĞLIKLI

yazıyordu.

Lavem o gün hayatımın en mutlu günüydü :1: Siz de gelince sevincim katlandı. Çok güzel bir andı. İnşallah yakında sen de yaşayacaksın o anı :16: Sonr gelip burda CVS yaptırayım mı diye soracaksın ? Biz de sen bilirsin ama riske atma diyeceğiz.. :34: :38:

Allah her birinizin yardımcısı olsun. Dünden bu yana sizin yazılarınıza göz attım, çok stresli dönemler geçiriyorsunuz. Allah bolluca sabır versin yaa. Hamile kalamamak bir dert, sağlığını nasıl olucak diye düşünmek başka daha büyük bir stress. CVS yaptırmayacak olan arkadaşı da tebrik ederim. InşeAllah bu büyük kararını ALLAH SUBHENEHU TEALE nur topu gibi, sağlıklı bebişle ödüllendirsin. Amin.

Sizinlee küçük bir olayı paylaşmak istedim, belki moral olur.

Moskovada bir kadın gebe kalamıyormuş. Tam 45 ine gelince doğal yolla hamile kalmış. Ultrasona girince şok olucağı haberi öğrenmiş. Kızcığazın her iki kolu yokmuş. Büyük bir karar almalı olmuş. Bebeyi aldırsınmı, yoksa kaderiyle barışıb sakat olucak çocuğunu doğursunmu? Annelik duyquları ağır basmış, sakat olsa bile çocuğunu doğurmak kararını almış. Doğumda ne olsa beyenırsiniz????? Ikızlerı olmuş ve her ikisi de sağlıklıymış.

Sümeyyeciğim Allah razı olsun arkadaşım.. Gözlerim doldu :43: Zor kararlar , zor günler geçiriyorum. Rabbim en doğru kararı verdirsin diye dua ettim. Hayırlısı olsun inşallah..

büyük bi okulda çalışıyorum yıl ortasında dönersem programım çok berbat olur, kimse benim için programını bozmaz.
eşim başlasan mı programını ayarlarlar fln diyo ama hazirana kadar ücretsiz alıcam.
iş ortamı stresli bebebiğimi bırakma stresiyle hiç baş edemem

bağışıklık içinmiş sanırım o ilaç, test yaptırmadan vermeleri garip aslında. ama bi dr.a güvenip gittiysen sözünü dinle, kafa karışıklığı hiç iyi değil bu süreçte

Akidecim, bana da telefonda fish dedi . Ancak sorun şu , daha doğrusu benim kafama yatmayan şu; ben Volkan Beye telefonda da sordum. dedim ki siz fish ile belli kromozomlara bakıyorsunuz. benim translokasyonlu olan kromozomlarıma ve buna ek olarak da sabir bazı rakamlara ki bunlar da 13 18 21 v cinsiyet bildigim. ben,m dedim bundan oncekı pgt sonuclarımda bu fısh ıle bakılmayan kromozomlarda da sorunlar çıktı. ee o halde siz fishle baktıgınızda ne kadar gercekcı sonuc alırız dedıgımde bana bır seyler soyledı ama ben telefonda anlayamadım ne yazık kı. karsılıklı konusmak ve anlamam gerekıyor.

amin canım. insallah. bu sefer senın de yuzun gulsun arkadasım

ne yapayım turkuazım ne ılerı ne gerı ıste . kendı capımda beyın fırtınaları yapıyorum ama henuz bır adım atabılmıs degılım. zaten Volkan Bey telefonda 3 regl gecmesı gerek demıstı. ben gec kaldıgımı sanıyorum ama daha 3. reglyı olmadım bıle .

umutlan tabi guzelim rabbim nasip ettiyse oluyor bu iş.

ozlemcım cok gecmıs olsun canım. Allah kımsenın basına vermesın . cok zor bır durum . Allah sabır versın arkadasına.

canım ne oldu ben anşamadım . senın randevun mu ertelendı ?

LAve CANIM bu bahsettiginiz Volkan bey Volkan Baltaci değilmi
Benim pgt yi o yapmıştı ya bu Volkan bey simdi Ankara'da mı istanbulda mı aklım karıştı valla

canım volkan beyde cumhur beyde iyiler bence bu ıkı testten anladığım şu:array yöntemi daha cok sorunu belli olmayan hastalarda nedensiz infertelite de kullanılıyor,birde hata payı(yani yaşamla bagdasan bir sorun varsa sağlıksız diyormuş) olduğunu ikiside söylüyor hatta semra hnm da bana söylemişti..fish yontemide ise sorun olan kromozomu tarıyor böylece hata payını kaldırıyor..hatta memorial atasehirde sadece senin sorunlu kromozomuna ekbirtaneye bakılıyor..bunuda sordum neden diye bana dr mun söylediği şuydu:önemli olan senin sorununu elemek geri kalan önemli değil,yani kısaca bir şans yaratıyorlar her insandaki aynı ihtimalin var sonrasında..

Ewet cnm Oluş hanım rahatsızmış 2 gü yokmuş :(
Canım baksana akıntılar bile ödümü koparıyor. Bebeğime bişey olacak diye korkuyorum. Ben ona kıyamam. Hasta da olsa Allah'tan. kabulümdür. İnşallah sağlıkla doğacaklar. Biz bu endişelerimize güleceğiz :16:

Kıyamazsın annesi zaten minnacık o şimdi sım sıkı sana tutundu bırakmaz annesi seni

Ewet cnm Oluş hanım rahatsızmış 2 gü yokmuş :(

Kıyamazsın annesi zaten minnacık o şimdi sım sıkı sana tutundu bırakmaz annesi seni

Bu aksam yemeğimde mercimek köftesi var :21:
OhH çatlada patla Komsuu esim yaptı sagolsun ben tarif ettim
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla
Allah eşimden razı olsun

Afiyet olsun canım :56: Doya doya ye :1:

ya inciciğim,sok bir olaydı benim için de cok tesekkur edrim amin cnm..bakalım ben sevindim ama beynım mı kalbım mı bilmem baskıladı bu sevinci,Allahın izniyle 1-2 ayda belli olur cnm insallah sağlıkla benimledir..

İnş sağlıklı akidem...

Büyük ihtimalle yaptırmayacağım İncim. >Bu arada az önce lavaboda yine küçük bir leke gördüm.:18: Off yaaaa. Panik olup doktora gitmeli miyim yoksa sakince durmalı mıyım bilemiyorum artık. Bu akıntılar canımı sıkıyor. :25:

Evet canım. CVS riskli bir işlem. Yaygın da değil. Bebeğin eşinden parça alınıyor :53: O yüzden ben de yaptıramayacağım.

Evet tatlım. Kocaman harflerle SAĞLIKLI yazıyor. Sen de görmüştün. İnsan o yazıyı görünce güveniyor. Zaten Cumhur Bey şimdiye kadar hiç yanılmadıklarını söyledi. Yanılma payları %1. Ama tabii Rabbim bilir. O nasıl takdir ettiyse yaşayacağız. Ben bebeğimi aldıramayacağım için yaptırmayacağım. Lavem bir de insan başına gelmeden konuştuğu ile başına gelince konuştuğu farklı oluyor. Ben de aldırırım derken şimdi göbeğime düşünce hayır aldıramam diyorum. Hakkaten bekara karı boşamak kolay derler ya öyle bişey. Bence sen de binbir zahmetle elde ettiğin bebeği %1 ihtimal için riske atamazsın. :34:

Sağlıklıdır tatlım. İkimizin bebeği de sağlıklı inşallah.. Hep dua ediyorum hepimiz için.. Rabbim yüzümüzü güldürsün.. :16:

Lavem o gün hayatımın en mutlu günüydü :1: Siz de gelince sevincim katlandı. Çok güzel bir andı. İnşallah yakında sen de yaşayacaksın o anı :16: Sonr gelip burda CVS yaptırayım mı diye soracaksın ? Biz de sen bilirsin ama riske atma diyeceğiz.. :34: :38:

Akasyam lekelerden korkma lütfen. Renk kırmızı olmadığı sürece korkuya gerek yok.
CVS olayına gelince inan ben de yaptırmazdım hele o kalp atışlarını duyduktan, hareketlerini gördükten sonra... Rabbim nasip eder de sağlıkla hamile kalırsam ne ikili ne üçlü hiçbir testi yaptırmayacağım.

canım volkan beyde cumhur beyde iyiler bence bu ıkı testten anladığım şu:array yöntemi daha cok sorunu belli olmayan hastalarda nedensiz infertelite de kullanılıyor,birde hata payı(yani yaşamla bagdasan bir sorun varsa sağlıksız diyormuş) olduğunu ikiside söylüyor hatta semra hnm da bana söylemişti..fish yontemide ise sorun olan kromozomu tarıyor böylece hata payını kaldırıyor..hatta memorial atasehirde sadece senin sorunlu kromozomuna ekbirtaneye bakılıyor..bunuda sordum neden diye bana dr mun söylediği şuydu:önemli olan senin sorununu elemek geri kalan önemli değil,yani kısaca bir şans yaratıyorlar her insandaki aynı ihtimalin var sonrasında..

Akidecim evet dogrudur ama yıne kafamı karıstıran 2 sey var.
mesela yanlıs hatırlamıyorsum ( bakarım bır ara ) benım bır embryomda sanırım ılk tedavıydı Memorıaldakı 2 ve 15 duzgundu ( tam da hatırlamıyorum ama oyleydı galıba) sadece trızomı 9 vardı sanırım . sımdı o zaman 9 numaraya bakılmasaydı trızomı 9 cıkmayacaktı. bu o zaman saglıklı mı oluyordu?
bır de ben yabancı bır sıtede daha payşlasımda bulunuyorum. kızların hıc bırı fısh duymamıs bıle .
bır yanım fısh de dıyor ama Cumhur Beye de cok guvenıyorum .
bılmıyorum.
Hazadem yine çok az bir akıntı olmuş :18: Sürekli doktora taşınmak da istemiyorum. Sorun olur mu acaba ? Ne yapsam ? Gitsem mi yine ? :14:
canım burada bır hamıle arkadas var. ona soyledım senın akıntı durumunu.
hıc korkmasın gebeyken oluyor oyle lekelenmeler dedı.
sen yıne sor tabı doktoruna canım

AKasya doktorunu ara sor
Diyeceği şey belli gerçi ilaçlarını düzenli kullan bol bol dinlen diyecek

LAve CANIM Türkiye'de de Fish daha çok yaygın ve basarı oranida gayet yüksek
Fishten neden bu kadar çok çekiniyorsun
O dediğin trozomi 9 olayı normal bi insanın embriyosundada olabilir
Tup bebekle gebe kalıp bir sürü düşük yapan insan biliyorum

LAve CANIM Türkiye'de de Fish daha çok yaygın ve basarı oranida gayet yüksek
Fishten neden bu kadar çok çekiniyorsun
O dediğin trozomi 9 olayı normal bi insanın embriyosundada olabilir
Tup bebekle gebe kalıp bir sürü düşük yapan insan biliyorum

Mervem evet fish daha yaygın, array yeni yeni yapılmaya başlandı.
Array başarısız denemeleri olanlara daha çok öneriliyor tabi bir de yaş faktörü var.
Mesela bir arkadaşım var, 32 yaşında bugün sonucunu aldı, maalesef negatif. Bu 3.denemesiydi. Kendisi doğal yoldan da rahatlıkla hamile kalıyor ama sürekli düşük yapıyor. Bu denemesinde pgt yapıldı ve array yöntemi uygulanmış ama ona rağmen olmadı. İşte hep nasip diyoruz ya, fish ya da array hepsi sadece birer vesile... Her şey mükemmel de olsa nasipte yoksa olmuyor ama varsa isterse her şey ters gitsin o evlat geliyor...

Back
X