Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Incim , iste bu noktada da Volkan Beyin soyledikleri kafami karistiriyor. Nasil bu kadar net 2 ayri gorus olabilir bu kadar hassas bir konuda anlayamiyorum. Bu arada yasamla bagdasma konusuna gelince eger yanlis hatirlamiyorsam ilk gittigimizde Cumhur Bey bize bunun aciklamasini yapmisti. Boyle bir durum oldugunda biz size soyleriz ve o embryonun konulmasini teklif ederiz demisti. Yani benim belki atiyorum trizomi 9 degilde basit bir sey ciksa idi diyecekti ki bu embryo konulabilir.

volkan Bey telde cok net soyledi translokasyonlar icin fishin uygun oldugunu ve ben ona bu dusuncelerimden bahsettigimde haksizsin demedi ama cevap olarak "tam da oyle degil" dedi. Daha da cok konusamadik tabi telefonda.

Translokasyonlar için fish yönteminin daha uygun olduğu fikrini ben hala anlayabilmiş değilim. Neye dayanarak daha uygun deniliyor merak ediyorum açıkçası. Telefonda anlaşmak biraz zor oluyor. En iyisi sanırım yüz yüze görüşmek.
Sen ne düşünüyorsun bilmiyorum canım ama ben Cumhur Bey'e çok güveniyorum.

Sagliksiz olunca tutmuyor Mervem ama ya tutarsa ?
Ya da onu da birak kese, kalp icin gideceksin , 12 gun heyecanli bekleyis var. hepsini yasadik hepimiz biliyoruz.
Daha kesin bir alternatif var iken bu riskleri almaya gerek var mi diyorum. Zaten yeterince heycanli bir hayatimiz var. mumkunse biraz daha heyecan katmasak...

Ama dedigim gibi iki ayri gorus var ortada . Yurtdisini detay olarak verdim cunku dunya ne yapiyor nu da bilmek gerek. Dunyanin pek fishten haberi yok gibi gorunuyor. Ama ben ne yapacagimi hic mi hic bilmiyorum.

Tabi haklısın bizim bu durumumuz zaten zor bide risk almaya gerek yok diyorsun
Ne bileyim benim düşüncem o yönde idi
Doğalda denedim translokasyonu öğrendikten sonra şimdide durumumuz böyle oldu
Benim yapım da böyle yani kaderciyimdir biraz
ya şu şöyle olursa ya bu böyle olursa diye çok ince hesap yapmam
öyle bir an geliyorki insanın basireti bağlanıyor inanki
Yaşadım bunu ben bize 5 dakika düşünme payı verdiklerinde
hayatımın en zor anıydı sanki ama duraksadık eşimle
bi anda yüzümüzde tebessüm neden bu kaygı dedik
yüce yaradan ne takdir buyurduysa o olacaktı zaten
Bazende akışına bırakmak gerek

Sagliksiz olunca tutmuyor Mervem ama ya tutarsa ?
Ya da onu da birak kese, kalp icin gideceksin , 12 gun heyecanli bekleyis var. hepsini yasadik hepimiz biliyoruz.
Daha kesin bir alternatif var iken bu riskleri almaya gerek var mi diyorum. Zaten yeterince heycanli bir hayatimiz var. mumkunse biraz daha heyecan katmasak...

Ama dedigim gibi iki ayri gorus var ortada . Yurtdisini detay olarak verdim cunku dunya ne yapiyor nu da bilmek gerek. Dunyanin pek fishten haberi yok gibi gorunuyor. Ama ben ne yapacagimi hic mi hic bilmiyorum.

Canım sen Volkan Bey'le görüşmek istiyorsan bunu bir an önce gerçekleştir bence. Ankara mı İstanbul mu senin için daha kolay, hangisiyse atla uçağa git. Düşündükçe insan kafayı yiyecek gibi oluyor inan. Volkan Bey'in fish için niye bu kadar direttiğini öğren. Durumunu anlatınca belki o da array diyecek.

Translokasyonlar için fish yönteminin daha uygun olduğu fikrini ben hala anlayabilmiş değilim. Neye dayanarak daha uygun deniliyor merak ediyorum açıkçası. Telefonda anlaşmak biraz zor oluyor. En iyisi sanırım yüz yüze görüşmek.

Nedenki canım?
Ben şöyle düşünüyorum zaten sorunlu bölgeler belli
mesela benim 2 ve 7de direk o kromozomlar taranıyor
ama aklımada takılmıyor değil hani şu yan kromozomlarda keşke taransaydı diye
mesela 3 ve 5 gibi yada 6ile 8 gibi

Nedenki canım?

Mervem fish'te yanlış olmasın ya 8 ya 9 kromozoma bakılıyor. Sen o zaman da sadece bunlara bakılmış deyince çok şaşırmıştım. Volkan Bey'in fish'ten kastı ne acaba? Sorunlu bölgeler belli olsa bile insan en elzem, belli başlı kromozomlara bakılmasını istiyor.

Mervem fish'te yanlış olmasın ya 8 ya 9 kromozoma bakılıyor. Sen o zaman da sadece bunlara bakılmış deyince çok şaşırmıştım. Volkan Bey'in fish'ten kastı ne acaba? Sorunlu bölgeler belli olsa bile insan en elzem, belli başlı kromozomlara bakılmasını istiyor.

Yok valla listede öyle yazıyor volkan beyinde imzası var mührü var altta bide yazmış beklenildiği gibi çıkmıştır test sonuçları diye
bana göre hiçte beklenildiği gibi değil valla orda sağlıklı yazılmasını isterdim:27:
sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara bakıldı yazıyo
Hatta ilk gittiğimizde Arzu Hanım dur bakalım Volkan beyle görüşeyim bi
sana pgt'ye ihtiyaç var mı diye söylemişti
ben şaşırmıştım yuhh benim derdim zaten o:1:

Yok valla listede öyle yazıyor volkan beyinde imzası var mührü var altta bide yazmış beklenildiği gibi çıkmıştır test sonuçları diye
bana göre hiçte beklenildiği gibi değil valla orda sağlıklı yazılmasını isterdim:27:
sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara bakıldı yazıyo
Hatta ilk gittiğimizde Arzu Hanım dur bakalım Volkan beyle görüşeyim bi
sana pgt'ye ihtiyaç var mı diye söylemişti
ben şaşırmıştım yuhh benim derdim zaten o:1:

Eee hani incelenememişti, nasıl beklenildiği gibi çıkmış :26:
Bunlar birbirlerinden bir haber galiba, sen oraya pgt için gitmişsin zaten.

Bu arada Volkan Bey tüm hastalarında sadece sorunlu bölgeye mi bakıyor diyeceğim ama chnb'de de 8 veya 9 kromozoma bakmıştı. Allah Allah, ilginç :26:

sadece 2 embriyo incelenememiş canım
diğer 5 tanesi incelenmiş işte yazıyodu parsiyel trizomi felan bazısının cinsiyeti bile yokmuş
bazısında iki anomali birden saptanmış
bu listeyide zaten 3. gidişimizde vermişlerdi ısrarla istedik
en son ordaki kız dediki ya merve hanım zaten hamile değilmisiniz dedi
hani işin bitmiş daha ne istiyosun gibisinden
eşimden o listeyi istiyoruz dedi sert bi şekilde gitti kuzu kuzu getrdi anam bide üşengeçlerki
size mi bırakacam be listemi allah allah
öyle işte canım bu işler karışık baya:27:

Bu arada Volkan Bey tüm hastalarında sadece sorunlu bölgeye mi bakıyor diyeceğim ama chnb'de de 8 veya 9 kromozoma bakmıştı. Allah Allah, ilginç :26:

Chnb'nin eşinde mozaik vardı hatırladığım kadarıyla
Ya ne bileyim akideyede mesela sadece sorunlu bölgelere bakılmış
kime göre neye göre yapıyorlar akidede bende translokasyonluyuz
tek ortak nokta bu mantığım bu yöne gidiyo yani

sadece 2 embriyo incelenememiş canım
diğer 5 tanesi incelenmiş işte yazıyodu parsiyel trizomi felan bazısının cinsiyeti bile yokmuş
bazısında iki anomali birden saptanmış
bu listeyide zaten 3. gidişimizde vermişlerdi ısrarla istedik
en son ordaki kız dediki ya merve hanım zaten hamile değilmisiniz dedi
hani işin bitmiş daha ne istiyosun gibisinden
eşimden o listeyi istiyoruz dedi sert bi şekilde gitti kuzu kuzu getrdi anam bide üşengeçlerki
size mi bırakacam be listemi allah allah
öyle işte canım bu işler karışık baya:27:

Mervem tüm embriyolarınızda sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara mı bakılmıştı?
Eşin iyi demiş, hayret bir şey ya :20:
Biz alacağımızı bilmiyorduk raporu, daha biz sormadan vermişlerdi.
Biz ne kadar ısrar etmiştik al o listeyi diye hatırlıyor musun :1:

Chnb'nin eşinde mozaik vardı hatırladığım kadarıyla
Ya ne bileyim akideyede mesela sadece sorunlu bölgelere bakılmış
kime göre neye göre yapıyorlar akidede bende translokasyonluyuz
tek ortak nokta bu mantığım bu yöne gidiyo yani

Sırf merakımdan arayıp soracağım he sizin fish yönteminiz nasıl diye :1:

cumhur Beye cok fazla guveniyorum ben . Volkan Bey ile gorustum cunku ben artik Istanbula gitmekten yoruldum ve Izmirde bu isi yapmak istiyorum ve Volkan Beyin de Izmirde pgt yaptigini duymustum ki zaten sitede de bir suru kisinin ona pgt yaptirdigini ve cok da alaninda uzman oldugunu biliyordum. Ben micro array yapip yapmadigini sormak icin aramistim ve acikcasi fish diyecegini de tahmin etmemistim. Ondan sonra da kafam iyice karismaya basladi.telefonda zaten sagolsun baya vakit ayirdi konustu, anlatti ama bir noktada artik karsilikli konusmak gerektigini ben farkettim ve daha da fazla mesgul etmek istemedim.
Tabi haklısın bizim bu durumumuz zaten zor bide risk almaya gerek yok diyorsun
Ne bileyim benim düşüncem o yönde idi
Doğalda denedim translokasyonu öğrendikten sonra şimdide durumumuz böyle oldu
Benim yapım da böyle yani kaderciyimdir biraz
ya şu şöyle olursa ya bu böyle olursa diye çok ince hesap yapmam
öyle bir an geliyorki insanın basireti bağlanıyor inanki
Yaşadım bunu ben bize 5 dakika düşünme payı verdiklerinde
hayatımın en zor anıydı sanki ama duraksadık eşimle
bi anda yüzümüzde tebessüm neden bu kaygı dedik
yüce yaradan ne takdir buyurduysa o olacaktı zaten
Bazende akışına bırakmak gerek

Ben normalde detayci bir insanimdir ama aslinda butedavi sureclerinde cok da detayci oldugumu dusunmuyordum ama simdi sen boyle diyince kendimi sorguluyorum. Detaycilik mi yapiyorum sence ben? Bunca olumsuz denemeye ek olarak yillar akip gidiyor. Hic sorgulamadan kaderim neyse o olsun mu demeliyim ? Bu soruyu gercekten ciddi soruyorum cunku zaten cok yorugunum ve artik daha fazla detaylarda bogulmak istemiyorum. Ancak ben su ana kadar fish mi array mi konusunu bir detay olarak gormedim. Cok ana bir konu gibi geliyor bana . Akisina birakmak derken nasil mesela? Izmir mi istanbul mu yu bile dusunmem gerekiyor.

Canım sen Volkan Bey'le görüşmek istiyorsan bunu bir an önce gerçekleştir bence. Ankara mı İstanbul mu senin için daha kolay, hangisiyse atla uçağa git. Düşündükçe insan kafayı yiyecek gibi oluyor inan. Volkan Bey'in fish için niye bu kadar direttiğini öğren. Durumunu anlatınca belki o da array diyecek.

Muhterem beyle de gorusmek istiyorum ben aslinda . ankaraya gidip her ikisiyle de goruseyim diyorum. Gercekten oyle. Yemedigim hata bugune kadar zaten . Telefonda ben pna durumu anlattim valla , baya da detay verdim. Ama fish dedi.
Nedenki canım?

Evet canim sorunlu bolgeler belli ama normal insanda olabilecek sorunlar da bizde olabiliyor ya... O sorunlar da array sayesinde ortaya cikiyor. Ama Volkan Bey soyle bir sey demisti telefonda. Translokasyonlara uygun olan yontem 24 sure plus dir ancak turkiyede 24 sure yontemi var plus yok ve 24 sure daha cok anoplaidi ( boyle bir kelime soyledi tam anlayamadim ) icin uygulanir gibi bir seyler. Dedim ya cok teknik anlayamadim.
Dogru canim. Benim ilk tedavimde biliyorsun polar body bakildi yumurtalara. Sonra da fish ile bakildi embryolara. Orada gordum ben hangi kromozomlara bakildigini. Elzem belli basli kromozomlara bakiliyor zaten bildigim. Iki tane translokasyonlu 9 13 16 18 19 21 sanirim . Numaralarda hatam olabilir.

translokasyonlar için fish yönteminin yeterli denmesinin mantığı şu, sorun olduğu bilinen kromozomlara ve belli bikaç kromozoma bakıp diğerlerinde normal insanlar gibi şansa bırakıyosun.
bizim 13-14-18-21-X-Y bakılmıştı. 7sinde de 13 veya 14 sorunluydu.
diğerlerinde de sorunlar vardı bi sürü, buna anlam verememiştim. dr sizin düşükleri bu açıklıyo fln demişti ama hala garipsiyorum.
cinsiyet kromozomu hiç olmayan vardı mesela.o embriyolar transfer edilse de tutmazdı asla.
düşündüm doğal yolla böyle bi embryo oluşsa adet gecikmesine bile yol açmaz.

lave canım iki yöntem de pgt yöntemi, araç sadece. kromozom sayısına bakılıyo ikisinde de. inci veya akasyadaki gibi hastalıklara bakılmıyo. sen aray yapalım her türlü riski eleyelim diyosun ama kromozom sayısı dışında bi sürü risk var. hepsini eleyemezsin biraz kaderci ol.
sendeki sorun için pgt yaptırıyosun gerisine çok ttakılma bence.
tam da yazamadım düşündüklerimi, yanlış bişey söylemedim umarım.

Mervem tüm embriyolarınızda sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara mı bakılmıştı?
Eşin iyi demiş, hayret bir şey ya :20:
Biz alacağımızı bilmiyorduk raporu, daha biz sormadan vermişlerdi.
Biz ne kadar ısrar etmiştik al o listeyi diye hatırlıyor musun :1:

Evet evet hatırlıyorum canım:9::9:
Evet canım bütün embriyolarımızda sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara bakılmış

Lave canım o zaman en güzeli Ankara'ya gitmek olacak. Daha fazla erteleme ne olur :31:
İnsan düşündükçe içinden çıkamıyor, detaylara indikçe daha fazla detay ortaya çıkıyor ve bir noktada patlıyorsun. En güzeli çok düşünmemek, doktorlarla görüşmek ve aklına en çok yatan yerde başlamak. Önce Allah'a sonra doktorlara emanetiz.

Beklenidligi gibi cikmis derken herhalde 2 ve 7 numaralarda translokasyon yok demek istedi. Ama degisik bir tanimlama olmus bu .

Yok ben telefonda sormustum , belli kromozomlara bakiliyor dedi. Translokasyonun yaninda bakilan kromozom numaralari merkezden merkeze degismiyor di mi bunlar stabil dedigimde evet demisti. Zaten bu fish bi teknikse bunun bir formulu vardir. Zaten fish icin sadece eger prob yoksa o getirtiliyor , diger bakilan numaral sabit. Fish teknigi oyle uretilmis yani .

Beklenidligi gibi cikmis derken herhalde 2 ve 7 numaralarda translokasyon yok demek istedi. Ama degisik bir tanimlama olmus bu .

Yok ben telefonda sormustum , belli kromozomlara bakiliyor dedi. Translokasyonun yaninda bakilan kromozom numaralari merkezden merkeze degismiyor di mi bunlar stabil dedigimde evet demisti. Zaten bu fish bi teknikse bunun bir formulu vardir. Zaten fish icin sadece eger prob yoksa o getirtiliyor , diger bakilan numaral sabit. Fish teknigi oyle uretilmis yani .

Merve'de sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara bakılmış, ben de bunu anlamadım :)

benim tedavi zamanında da konuşmuştuk bu konuları, 24 sure yöntemi henüz tam anlamıyla uygulanamıyo denmişti bize. volkan bey in sana anlattığı da bu sanırım.
iki yöntemle de bebeğine kavuşan var burda, iş en sonunda nasibe dayanıyo, doğru karar verirsin gönlüne göre olur inş laveciğim.

cumhur Beye cok fazla guveniyorum ben . Volkan Bey ile gorustum cunku ben artik Istanbula gitmekten yoruldum ve Izmirde bu isi yapmak istiyorum ve Volkan Beyin de Izmirde pgt yaptigini duymustum ki zaten sitede de bir suru kisinin ona pgt yaptirdigini ve cok da alaninda uzman oldugunu biliyordum. Ben micro array yapip yapmadigini sormak icin aramistim ve acikcasi fish diyecegini de tahmin etmemistim. Ondan sonra da kafam iyice karismaya basladi.telefonda zaten sagolsun baya vakit ayirdi konustu, anlatti ama bir noktada artik karsilikli konusmak gerektigini ben farkettim ve daha da fazla mesgul etmek istemedim.

Ben normalde detayci bir insanimdir ama aslinda butedavi sureclerinde cok da detayci oldugumu dusunmuyordum ama simdi sen boyle diyince kendimi sorguluyorum. Detaycilik mi yapiyorum sence ben? Bunca olumsuz denemeye ek olarak yillar akip gidiyor. Hic sorgulamadan kaderim neyse o olsun mu demeliyim ? Bu soruyu gercekten ciddi soruyorum cunku zaten cok yorugunum ve artik daha fazla detaylarda bogulmak istemiyorum. Ancak ben su ana kadar fish mi array mi konusunu bir detay olarak gormedim. Cok ana bir konu gibi geliyor bana . Akisina birakmak derken nasil mesela? Izmir mi istanbul mu yu bile dusunmem gerekiyor.

Evet canim sorunlu bolgeler belli ama normal insanda olabilecek sorunlar da bizde olabiliyor ya... O sorunlar da array sayesinde ortaya cikiyor. Ama Volkan Bey soyle bir sey demisti telefonda. Translokasyonlara uygun olan yontem 24 sure plus dir ancak turkiyede 24 sure yontemi var plus yok ve 24 sure daha cok anoplaidi ( boyle bir kelime soyledi tam anlayamadim ) icin uygulanir gibi bir seyler. Dedim ya cok teknik anlayamadim.

Evet senin detaycı bir insan olduğunu biliyorum o yüzden kendimi anlatma gereği duydum
Ben olsam Hadi bismillah deyip Fıshı seçerdim senin yerinde olsaydım eğer
Lavem diğer insanlarda yaptırsın o zaman tüp bebek yaptırırken herkese array uygulansın
Böyle bişey mümkün mü sence işte bizim sorunumuza en uygun teknik Fısh
Benim tedavi gördüğüm hastaneyi biliyosun dışardan yapılıyo pgt
bizim embriyolar Ankaraya gitti yani
sende izmirde şansını deneyip fıshı tercih edebilirsin

Back
X