Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Raporum bitti işe döndüm canım. İşe gelmek benim için daha iyi oldu. Evde iyice kötüydüm. İşle oyalanıyorum. İyi miyim bilmiyorum. Herkes çok iyi göründüğümü, çok güçlü olduğumu söylüyor. Ama acaba ilerleyen dönemde büyük bir patlama yaşar mıyım bilmiyorum. :31: Umarım gün günden daha iyi olurum. :5: Tabii arada kalbime bıçak gibi bir ağrı saplanıyor. Delip geçiyor.. Neyse.. Allah büyüktür...

Aslında tüm yöntemler halen deneme aşamasında ve halen tartışmalı. Üstelik embiryoya yapılan her işlemin tutunma şansını düşürdüğünü de bizzat doktorlar söyledi bana. Bilmediğimiz çok şey var Matikim.. Acizliğimiz , çaresizliğimiz.. Anladın işte sen onu :34:
o ağrı hep orda durucak akasyam, kolay değil yaşadığın. ama sağlıkla bebeğini kucağına aldığın gün teselli olucaksın ancak.
hayırlısıyla o zamanlar da gelicek..

Kızlarr hepinizi çok özledim,giripte yazmaya fırsat bulamıyorum aglak bi kızım var bi türlü doyuramıyorum:1:
Geçen hafta bu saatler yavrumu kucagıma almıştım..
Logusalık çok zor bişeymiş,psikolojim çok kötü durumda kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
Geceleri hiç uykumuz yok 7 gündür hiç uyumadım..
Dün hastaneye gittik yavrumun topuk tan kan aldılar ömrümden 10 yıl gitti,kanıda çıkmıyor yavrumun sıka sıka zorla çıkardılar ilk defa gözünden yaş geldi..
Annelik güzeelligi kadar zorda bişeymiş güçlü olmak gerekiyormuş..
Sürekli altına yapıyor yaramaz hiç durmuyor:1:
Annem hala bizde sagolsun kadın hiç durmuyor,eşim izinli ,dün onunda zoruyla annanesigile gittik hiç gitmek istemedim şu dikişli halimle çok zorlandım ama yinede kıymeti bilinmiyor..

Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu..Ama benmki gibi bi lohusalık yaşatmasın..

Topik çok sessiz kimsecikler yok yazdıklarınızı okuyorum cevap yazmayaya fırsat bulamıyorum:27:

Mevlüt kandilini kutluyorum kuzucuklar,benm hala kanamam var acaba uzun sürdügü için kuran okumam uygun olurmu bi bilginiz varmı:44:
canım benim allah yardımcın olsun. lohusalık zordur elbette. herkes böyle şeyler yaşıyo, yalnız değilsin. çok az kişinin sıkıntısız oluyo, bünye meselesi yani. zamanla soğukkanlı olursun topuk kanı ilk tecrübe tabi.

bebeğinle doya doya vakit geçir gerisine bakma nazım.

ay ne diyorsun mattika bizimkiler şimdiden dönüyorlar valla :nazar:
yalnız bırakamıyorum sağa sola bi dönüyorlar anlatamam şaşkınlık içindeyiz :1:
daha 2 haftalıklar :nazar::nazar:
kızı bıraksan atlayacak beşikten :1:
baştan beri herşeye erken başladılar buna da öyle :nazar:

maşallah delikız. sağlıklı olsunlar da her bebeğin gelişimi farklı oluyo. oğlum da öyleydi ilk günlerden beri ama ben pek anlatmıyorum.
hem nazar değiyo hem insanlar övünür gibi anlıyo. eninde sonunda hepsi büyüyüp gidicek işte
allah sağlık versin hepimize ve evlatlarımıza

maşallah delikız. sağlıklı olsunlar da her bebeğin gelişimi farklı oluyo. oğlum da öyleydi ilk günlerden beri ama ben pek anlatmıyorum.
hem nazar değiyo hem insanlar övünür gibi anlıyo. eninde sonunda hepsi büyüyüp gidicek işte
allah sağlık versin hepimize ve evlatlarımıza

evet herşeyin başı sağlık gerçekten de gerisi boş ...
ben de kimseye söylemiyorum sen burda söyledin diye söyledim
nazara ben de inanıyorum ,amin inş.

o ağrı hep orda durucak akasyam, kolay değil yaşadığın. ama sağlıkla bebeğini kucağına aldığın gün teselli olucaksın ancak.
hayırlısıyla o zamanlar da gelicek..

canım benim allah yardımcın olsun. lohusalık zordur elbette. herkes böyle şeyler yaşıyo, yalnız değilsin. çok az kişinin sıkıntısız oluyo, bünye meselesi yani. zamanla soğukkanlı olursun topuk kanı ilk tecrübe tabi.

bebeğinle doya doya vakit geçir gerisine bakma nazım.

Çok zormuş vallahi mattika,psikolojik olarak çöktüm sanki..Herşeye aglıyorum canım sürekli sıkkın sanki dünya başıma yıkılmış gibi garip bi duygu yani..İnşallah en kısa sürede toparlanırım..
Bebegimle gece vakit geçiriyoruz genellikle gündüzleri hep uyuyor :1:
Birde gamzesi varki kızımın maşallah bi görsen mattikam:52:

Çok zormuş vallahi mattika,psikolojik olarak çöktüm sanki..Herşeye aglıyorum canım sürekli sıkkın sanki dünya başıma yıkılmış gibi garip bi duygu yani..İnşallah en kısa sürede toparlanırım..

Geçmiş olsun Naz. Çoğu insanın yaşadığı bir durumdur. Çokda normal bir durumdur. Doğumla tüm hormonlar alt-üst oluyor. İnşeAllah en kısa zamanda toparlanırsın.

selam bubuş. araştırmacı olmak iyidir bence de. sadece tedavi aşamasında dr.a güvenmek lazım çok stresli bi süreç zaten.
genetik test yapılmadan size sebepsiz denmesini de anlamadım ben. genetik sorun sadece düşük sebebi değil ki tutunmaya da engel olabiliyo. bence tedaviye başlamadan yaptırsaydınız genetik testleri. bir de pıhtılaşma.
pgt etkili bi yöntem ama farklı teknikleri var, tekniğine göre bakacakları şeyler sınırlanır. bi sorun varsa ne olduğu bilinince sonuç alınıyo. tabi sorun yoksa da pgt yapılıyo sizin durumunuzda. ama önce sorun var mı bilinmesi lazım.

dr uma cok güveniyorum cnm sadece okudukca acaba sunudamı yapsak acaba bunudamı yapsak aklım karısıyor. ama zaten gerek olsa dr söylerdi diyede düşünüyorum.
bizim ilk denememizdi. yani tedavinin basından bu tarafa hamileliği engelleyecek bir durum yoktu o yüzden sebepsiz dedi dr um. daha bir adet dönemi var önümüzde sanırım o yüzden kan testini henüz istemedi. bugün arayacagım sorarım yinede.
bakalım bu sefer neler olacak. inş. son olur. hepimiz bir an önce kavusalım bebeklerimize.

dr uma cok güveniyorum cnm sadece okudukca acaba sunudamı yapsak acaba bunudamı yapsak aklım karısıyor. ama zaten gerek olsa dr söylerdi diyede düşünüyorum.
bizim ilk denememizdi. yani tedavinin basından bu tarafa hamileliği engelleyecek bir durum yoktu o yüzden sebepsiz dedi dr um. daha bir adet dönemi var önümüzde sanırım o yüzden kan testini henüz istemedi. bugün arayacagım sorarım yinede.
bakalım bu sefer neler olacak. inş. son olur. hepimiz bir an önce kavusalım bebeklerimize.

tüp bebek zor bi süreç, hem maddi hem manevi olarak. öğrenildiğinde bütün yaklaşımı değiştirecek bi sorunu taramadan başlanması normal değil bence. ve doktorlar 3 başarısız denemeden sonra istiyolar bu testleri. o sırada hem yaşın geçiyor hem boş yere oyalanıyosun tedavilerle. inş bi sorun çıkmaz ama bu topiğe yazmışsın söylemeden edemedim.
çok pahalı bi test değil kromozom analizi, yaptır kafan rahat etsin.
aradan yıllar geçtikten sonra boşa çabaladığını öğrenmek çok daha zor inan, burda yaşayan arkadaşlarımız var bunu.
bir de dr.a sorarsın gerek yok der, sen kendin sormayı yaptırmayı öğrenirsin ama düşükler ve geçen yıllar olur işin sonu.
umarım yanlış anlamazsın bizler hep yaşadık bu söylediklerimi o yüzden söylüyorum. inş. genetik sorununuz da çıkmaz

kıyamam canım yaa annen var di mi yanında, sen de ona nazlan, eşine nazlan:9:
yerim ben onun gamzesini, alışırsınız annesi ya büyüdükçe güzel oluyo annelik

tüp bebek zor bi süreç, hem maddi hem manevi olarak. öğrenildiğinde bütün yaklaşımı değiştirecek bi sorunu taramadan başlanması normal değil bence. ve doktorlar 3 başarısız denemeden sonra istiyolar bu testleri. o sırada hem yaşın geçiyor hem boş yere oyalanıyosun tedavilerle. inş bi sorun çıkmaz ama bu topiğe yazmışsın söylemeden edemedim.
çok pahalı bi test değil kromozom analizi, yaptır kafan rahat etsin.
aradan yıllar geçtikten sonra boşa çabaladığını öğrenmek çok daha zor inan, burda yaşayan arkadaşlarımız var bunu.
bir de dr.a sorarsın gerek yok der, sen kendin sormayı yaptırmayı öğrenirsin ama düşükler ve geçen yıllar olur işin sonu.
umarım yanlış anlamazsın bizler hep yaşadık bu söylediklerimi o yüzden söylüyorum. inş. genetik sorununuz da çıkmaz

ne demek cnm yanlış anlamak çok haklısın. sizlerin tecrübeleri benim için önemli bu yöntem hakkında daha çok bilginiz var. bende başta genel olarak düşündüm neden baştan yapmıyorlarda şansa bırakıyorlar diye. dediğin gibi deneme yanılma yöntemi gibi sonundada paralar, umutlar ve yıllar tükeniyor. 1. negatif sonrası dr umun bunuda yapalım 2. de demesi hoşuma gitti açıkcası 2. dede şansa bırakmak istemiyorum. dediğin gibi lab a gidip direk yaptıralım zamanı gelincede koyalım önüne :))al yapılmışı var deriz o arada bende biraz rahatlamış olurum.çok tşk ederim paylaşımlarınız için. iyi geceler.

canım sanırım lohusalık hüznü deniyormuş. zamanla hafifler inşallah canım... maşallah kızına da...

amin inş.

RABBİM yardımcın olsun sağ salim doğurursun inş.

valla iki bebekle yine en çok ben geliyorum :1:

ay ne diyorsun mattika bizimkiler şimdiden dönüyorlar valla :nazar:
yalnız bırakamıyorum sağa sola bi dönüyorlar anlatamam şaşkınlık içindeyiz :1:
daha 2 haftalıklar :nazar::nazar:
kızı bıraksan atlayacak beşikten :1:
baştan beri herşeye erken başladılar buna da öyle :nazar:

maşallah delikız. anne karnında da hareketliydiler. benim oğlum da (büyük) çok hareketliydi karnımda doğunca da öyle oldu hala öyle... öğretmenler memnun olmuyor bu durumdan:)küçük de ona göre daha az hareketli...

özlem doğum yaklaştı son zamanlar...

mattika canım süt mevzu nasıl? benim pek doluluk yok... bugün 60 cc mama verdim 20 cc zorla içti. tadını mı sevmedi yoksa tok mu anlamadım. güya tecrübeliyim... rezene verdim bir saat sonra hemen bitirdi 40 cc.

herkese günaydın. nasılsınız kızlar?
yıldız sonuç yazacaktı bakındım ama göremedim. acaba negatif mi çıktı sonucu.

özlem bugün kontrolün var değil mi?

canım sanırım lohusalık hüznü deniyormuş. zamanla hafifler inşallah canım... maşallah kızına da...

maşallah delikız. anne karnında da hareketliydiler. benim oğlum da (büyük) çok hareketliydi karnımda doğunca da öyle oldu hala öyle... öğretmenler memnun olmuyor bu durumdan:)küçük de ona göre daha az hareketli...

mattika canım süt mevzu nasıl? benim pek doluluk yok... bugün 60 cc mama verdim 20 cc zorla içti. tadını mı sevmedi yoksa tok mu anlamadım. güya tecrübeliyim... rezene verdim bir saat sonra hemen bitirdi 40 cc.

evet chnb öğretmenler sevmiyor ,bi tane yiğenim var da öğretmen bi süre kreşe getirmeyin demiş :)) başedemiyormuş kadın :))
inş. bizimkiler o kadar olmazlar :))
benim kızım küçük ama oğlandan feci ,fıldır fıldır ,ilerde çok işveli ci lveli bişey olacak kesin :))
ben de sütümü sağıp veriyorum taze taze peşine de emziriyorum
bizimkiler şuan her öğün 50 cc içiyorlar ,doktor buna bile az dedi en az 60-70 içmesi lazımmış ,nasıl olacak şaştım valla ,minicik mideleri var nasıl içecekler ,50 ccde sonrasını verince ksuyorlar
doktor benimkiler ufak olduğu için emzirme yetmez çeneleri çabuk yorulur sütünü sağ biberonla ver hem emzir hem biberon ver ancak doyarlar dedi
emince zaten 5 dakikaya yoruluyorlar ..
inş. bol sütümüz olsun da mamaya ihtiyacımız kalmasın ...

doluluk göğüs yapısıyla ilgili bişey benim öyle sertleşmiyo artık hiç ama yetiyo çok şükür. 3.ayda süt azalır gibi oluyo sakın mama verme baştan beri vermiyosan. süt az gibiyse oyala bi zaman sonra yine ver süt gelmiş olur. süt azalması da değil bebekler öyle yavaş gelen süte razı olmamaya başlıyo biberondan gelene alıştırırsan zor olur.

her bebek farklı oluyo tabi kimisi alışmıyo ama ben baya mücadele ettim yeni geçti. süt az gelse beğenmedi çok hızlı aksa beğenmedi ağladı durdu

evet chnb öğretmenler sevmiyor ,bi tane yiğenim var da öğretmen bi süre kreşe getirmeyin demiş :)) başedemiyormuş kadın :))
inş. bizimkiler o kadar olmazlar :))
benim kızım küçük ama oğlandan feci ,fıldır fıldır ,ilerde çok işveli ci lveli bişey olacak kesin :))
ben de sütümü sağıp veriyorum taze taze peşine de emziriyorum
bizimkiler şuan her öğün 50 cc içiyorlar ,doktor buna bile az dedi en az 60-70 içmesi lazımmış ,nasıl olacak şaştım valla ,minicik mideleri var nasıl içecekler ,50 ccde sonrasını verince ksuyorlar
doktor benimkiler ufak olduğu için emzirme yetmez çeneleri çabuk yorulur sütünü sağ biberonla ver hem emzir hem biberon ver ancak doyarlar dedi
emince zaten 5 dakikaya yoruluyorlar ..
inş. bol sütümüz olsun da mamaya ihtiyacımız kalmasın ...
elbette yorulcaklar onların gücü ne daha. dediğim gibi her bebek farklı ama kimisi biberondan içmeye alışıyo sürekli sağmak zorunda kalıyosun, zor da gelir zamanla sağmak.
çabuk doyup çabuka acıkıyolar, ben şu kadar emmeleri lazım denmesine sinir oluyorum, memede süt varsa bebek ayarlar ne kadar ne zaman emeceğini, hem yorulduğundan hem doyduğundan memeyi bırakır 5 dk.da. yarım saat sonra yine ister. ikiz olunca sürekli biri memende demek olur bu bilmiyorum zor olabilir.
şimdi sağması kolay 50 cc ile doyuyolar, 150 cc içmeye başladıklarında zor geliyo annelere. şimdi zor olur ama bana sorarsan biberon verme kendi sütün de olsa.

emzirmek sadece doyurmak için değil, annenin kucağına memesinin sıcaklığına doymak için de.

tabi bunlar benim fikirlerim, süt varken çalışmıyosan sağıp vermeyi hiç anlamam eskiden biberon mu varmış.

Son düzenleme:
kıyamam canım yaa annen var di mi yanında, sen de ona nazlan, eşine nazlan:9:
yerim ben onun gamzesini, alışırsınız annesi ya büyüdükçe güzel oluyo annelik
Evet canım annem var ama oda ayrı sıkıntı birbirini sevmeyen iki aile yanyana bide onları çekiyorum..Şu zor günleri bi atlatsaydım mattikam başka bişey istemiyorum..Yinede çok şükür kızım geldi saglıkla dün kucagımda uyuttum beşiginde yatmıyor sıpa kokumu tanıyor sanırım:)

Oda geldi beni buldu canım vallahi :))Zamanla düzelecegime inanıyorum geçecek bunların hepsi..

Evet canım annem var ama oda ayrı sıkıntı birbirini sevmeyen iki aile yanyana bide onları çekiyorum..Şu zor günleri bi atlatsaydım mattikam başka bişey istemiyorum..Yinede çok şükür kızım geldi saglıkla dün kucagımda uyuttum beşiginde yatmıyor sıpa kokumu tanıyor sanırım:)

Oda geldi beni buldu canım vallahi :))Zamanla düzelecegime inanıyorum geçecek bunların hepsi..

ah ah o kalabalık dağılsın hayata dönceksin naz. yardımları oluyo evet ama bunalıyo insan.
herkes öyle oluyo canım ağlayıp duruyodum ben de sebepsiz, içim sıkılırdı oğlumu seyredip rahatlıyodum iyi hissediyodum.

ah ah o kalabalık dağılsın hayata dönceksin naz. yardımları oluyo evet ama bunalıyo insan.
herkes öyle oluyo canım ağlayıp duruyodum ben de sebepsiz, içim sıkılırdı oğlumu seyredip rahatlıyodum iyi hissediyodum.

Evet kuzumm aynen dogru söylüyorsun..Bende kızıma bakınca rahatlıyorum izliyorum sürekli onu şükrediyorum rabbime..Bana bu güzel yavruyu nasip ettigi için...
Mattikam ilk aşısı ne zaman yapılıyor aile saglıgı merkezi ne zaman götüreyim??

elbette yorulcaklar onların gücü ne daha. dediğim gibi her bebek farklı ama kimisi biberondan içmeye alışıyo sürekli sağmak zorunda kalıyosun, zor da gelir zamanla sağmak.
çabuk doyup çabuka acıkıyolar, ben şu kadar emmeleri lazım denmesine sinir oluyorum, memede süt varsa bebek ayarlar ne kadar ne zaman emeceğini, hem yorulduğundan hem doyduğundan memeyi bırakır 5 dk.da. yarım saat sonra yine ister. ikiz olunca sürekli biri memende demek olur bu bilmiyorum zor olabilir.
şimdi sağması kolay 50 cc ile doyuyolar, 150 cc içmeye başladıklarında zor geliyo annelere. şimdi zor olur ama bana sorarsan biberon verme kendi sütün de olsa.

emzirmek sadece doyurmak için değil, annenin kucağına memesinin sıcaklığına doymak için de.

tabi bunlar benim fikirlerim, süt varken çalışmıyosan sağıp vermeyi hiç anlamam eskiden biberon mu varmış.

sadece süt yetmiyor mattika 5 dakika emmeyle olmuyor ,emip yatırmayı da denedim ama öyle kalkmıyorlar hemen ,doktor kan şekerleri düşüyordur ondan uyuyorlardır sakın aç bırakma ,emdiler uyudular doydular deme mutlaka doyur dedi bana ,ben doktorun tavsiyesine uyuyorum ,gerçekten de öyle ,ben rutine bağladım aç olsalar da olmasalar da 3 saate bir kaldırıyorum doyuruyorum altını alıp yatırıyorum ,bu rutine alıştırdım şimdi saat gibi kurulular kalkıyorlar ,memeden verip uyuduklarında denedim ,5 dakika emip 3 saat uyuyorlardı ,sonra uyandırmayı denedimki amanın nasıl açlar anlatamam sana biberonu ısıracaklar nerdeyse ,o yüzden memeyi verip de acıkmalarını bekleyemem ,bir de benimkiler küçük oldukları için en azından 3 kiloyu geçene kadar hem meme hem biberon dedi doktorum ,ondan sonra sadece memeye döneceğim ,meme de verdiğim için memeyi unutmaları da mümkün değil bu durumda ,geçen doktora götürdük hacettepeye sarılık vardı hafif ,onlar da aynı şeyi söylediler ,sarılığı geçirmesi için anne sütü lazım ,anne sütünü de yeterince alamadıkları için meme şuan için doyurmaz biberonla bol bol besle meme de ver ,biraz toparlasınlar biberonu kesersin dediler...
ben de bunun faydasını gördüdm gerçekten artık aç yatmıyorlar ,hem meme yani benimle irtibatlarını kesmiyorum hem de iyice doymalarını sağlıyorum ...
eskiden bu kadar küçük doğmyordu bebekler ama onu da gözardı etmemek gerek ,şimdi herşeyin düzeni nasıl bozulduysa onun da bozuldu ..
ben sütümü taze sağıp veriyorum ,vitamin açısından da farketmiyormuş ,mamadan iidir en azından ..
yavrularım iice toparlansın sadece meme vereceğim zaten ..40 ı çıksın da hele ,zaten bugün 16.gün zaman ne çabuk geçiyor :nazar:

arkadaslar merhaba ben geçen ay pgt ye başlıyordum ama kıst yuzunden ertelenmıstı hatırlarsanız şimdi adet oldum ve yarın randevum var ama şuan gribim ve arkadaşım bana gripliysen tedavını başlamaz dedı cok sıtres oldum kaç aydır sureklı ümitlenıyorum bu ay olacak dıye yıne mı ertelenecek dıye moralım cok bozuldu bılgınız varsa paylaşırmısınız lütfen

Back
X