Canım benim de 2 tane 8 haftalık düşüğüm var. İlkinde olur dediler böyle incelenmedi. 8 haftalıktı ama 5 haftalık gelişimindeydi kese oldu ancak 7 de kanama başladı düştü.
2. de düşük tehdidi erken doğum tehdidi 29. haftada 4 cm açıklık yata yata 38 de doğdu oğlum. (geçen sene kromozom analizi yaptırdım 46 xy sağlıklı çıktı şükür)
3. gebeliğim 25. haftada rahim ağzı yetmezliğinden erken doğdu 4 gün yaşadı

(
4. gebeliğim 7. haftada kontrole gittim yine 5 haftalık gibi kalmış. Ve bende kan pıhtılaşması da çıktı 4. haftada iğneye başladım ama gelişmedi. Biz de genetiğe gitsin istedik. Fakülte bana vajinal hap verdi gece koy 2 ye bölüp dedi. Ben koydum gece kanamam çok oldu. ertesi sabah dr ye dedim ben düşürmüş olabilirim çok kanama oldu dedim ve dinlemeden beni kürtaja aldılar. sonuç geldi 46 xx. Bana sağlıklıymış dediler

( Orada da not yazıyordu: Koryon villusları izlenmemiştir diye. Bunu görmediler sanırım sağlıklı dediler. İstanbulda profa gittim Cemil Akgüle. Dedi ki sen düşük yapmışsın öyle kürtaj olmuşsun bu ifade onu gösterir. Benden ve eşimden kromozom analizi istedi. Eşim mozaik çıktı 100 hücrede bakıldı. Sonra istanbulda doç. dr. Arda lembete gittik öndan önce cumhur bey ve nur hanım da pgt dedi.
Ve bu arada amh testinde menopoz sınırında çıktım apar topar pgt yapıldı.
7 yumurtadan 6 sı döllendi. 5 i 3. güne gitti. 3. gün hücre alındı. 4 ü incelebilmiş. 2 sağlıklı bir down sendromlu, bir de her sorunlu embriyom olmuş. Ama transfer günü 5. gün gelişimi durdu. transfer olamadım

(
2 ay sonra doğal hamile kaldım. 10 da 1 down riski vardı. Amniyo yaptırmadım. Rahim ağzım dikildi erken düşmesin diye . hep yattım şükür oğlum doğdu test yaptırmadık ama sağlıklı dedi çocuk dr si şükür...
Allah size de sağlıklı evlatlar versin...
belki mozaiklik çok yaygın değildir. bilmiyorum belki de zaman alıyordur...
rica ederim...