Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hmm sagol canim ben pgt hep tek koyuyorlar saniyordum...kiyamam ya simdi sana Zaman da gecmiyor...insallah Rabbim seni bu sefer mükafatlandirir...bana da zaman gecmiyor periodu bekliyorum herseyim hazir geldigi an ucaga binip Ankara gitcez...deli gibi temizlik yapiorum stressden evden cikasimda gelmiyor...Rabbim yar ve yardimcimiz olsun cümle kardeslerimizin

Pgt de sağlıklı çıkınca insan transfer edilecek embriyo sayısını pek düşünmüyor açıkçası :)
Amin inşaallah hepimizin canım...

Canım 100 demi 20 demi bakıldı sonuç kağıdında yazıyormu bu ?Ben bu sonuç kağıdında bişey göremedim ama yaptırdığım yere sorsam söylerlermi acaba

Canım 20 bant ya da 50 bant yazıyor sanırım. Bilirler canım...

Merhaba arkadaşlar bir süredir yazmıyorum fakat arada gelişmeleri okuyorum.Gerçi yokluğumu fark eden yok :)İnci tanesi test gününü bekliyorsun okuduğum kadarıyla inşallah pozitif sonuç alacaksın.20 hücrede ve 100 hücrede kromzonlara farklı farklı bakıldığını ilk defa duydum bize de 20 hücrede bakılmış arkadaşlar.Bu durumda tespit edilmemiş olabilinir mi?100 hücrede mozaik mi bulunuyor bir tek ayrıca pgt yapılacağı zaman bunlar tespit ediliyor mu?

Canım mozaiklik karışık. Bana cumhur bey mesela karaciğere baksak mozaiklik oranı değişir, sperme baksak yine oran değişir demişti. Bence 20 de bakılınca kanda o seferlik denk gelmemiş olabilir sorun. Translokosyon ve tek gen hastalıklarında bence çıkar kesin...

Chnb'cim ,guzel arkadaşım,

Allahim belki oralardan duyar sesimizi.
Unutmadıgın icin tesekkur ederım . Cok sagol.

Amin canım aminçok yürekten istiyorum bunu...

Sağolun kızlar iyiyim şükür. Bugünü de atlattık mı hayırlısıyla 2 günümüz kalıyor. İnşaallah hamilelik haberimle gelebilirim :16:

Oy oy oy. Bu arada telin yine sekretere düşüyor:))

vadaaaa selam geçmişler olsun...
özetlemeye çalışayım...düşük yaptıktan sonra genetik bakıldı bana fakültede normal 46 XX çıkmıştım...düşüklerim devam edince testi tekrarladık özel bi merkezde tekrar bakıldı bu sefer 100 hücrede ve 47 XXX mozaik olduğum ortaya çıktı...daha önce 20 hücre bakılmış ve mozaiklik 20 hücre bakıldığında çıkmıyor diğer genetik bozukluklar çıkıyor ama...eşimin genetik normal...
neyse öğrendikten sonra pgd tanılı tüp bebek yapıldı 2 embriyoda 45 X turner sendromu çıktı...transferim iptal oldu...bu olaydan 6 ay sonra doğal hamile kaldım ve bebeğim sağlıkla dünyaya geldi şükürler olsun...

Anggel canım sana bir sarılabilirmiym:1:ya nasıl moral oluyor senin gibi hikayeler bilsen arkadasım ...Senin adına gerçekten çok sevindim ...Darısı isteyen herkesin başına ...Bu arada ben sonuç kağıdıma baktım 20 hücrede bakılmış gerçekten , şimdi ben dr uma ilk görüşmede bu konuyuda sorucam , bende neden 100 de bakılmamış , hayır o değil biz zaten özelde yaptırdık eşimle ben 1400 gibi bi para ödedik , madem 100 de baksalardıda ne varsa çıksaydı , yani illa bizimmi dürtmemiz gerekiyor bu adamları , illa bebeklerin defalarca düşmesimi gerekiyor , kızdım şimdi bak :47:

Turner gibi bi hastalığın mozaik olma durumu çok düşük bir olasılık bildiğim kadarıyla ama düşük de olsa olabiliyor ... Senin doktor turner sendromu üzerinde durmus ama tesadüf de olabilir bana kalırsa kürtajdan sonra bebeğine genetik inceleme yapılırsa neden daha kesin anlaşılabilir.... İnşallah yalnızca tesadüftür canım bazen yaşla birlikte ya da mesela hipotiroidi ile yumurta ya da sperm kalitesi düşüyor ve anne baba taşıyıcı olmasa da embriyo kromozom anomalisi taşıyabiliyor. Ben pgt yaptırmıştım ama fiyatını su an hatırlamıyorum, ama ilaçlar transfer ve pgt 10000 tl tutar gibi hesaplamıştık eşimle fakat bu incinin dediği gibi merkezden merkeze değişiyor Allah sabırlar versin canım en kısa zamanda muradına ulaş inşallah.
bide pgt yaptıracaksan zaten annenin babanın falan test yaptırması çok elzem değil gibi geldi bana ama burdaki arkadaslar daha tecrübeli bu konularda

Canım ilk bebeğim turner dı ...2. de dr incelemeye gerek duymadı ve ben dr değiştirip riskli gebelik uzmanına başladım...O dediki 2. yide kesinlikle inceletmek gerekiyordu dr lar bunu yapmıyorlar bu çok yanlış sonra boşu boşuna zaman kaybediyoruz dedi...Neyse işte 3. de yeniden yolladım genetiğe bakalım sonucu bekliyoruz ama daha 5 haftalık olduğu için materyal az deyip bişey bulamayabilirlerde...Bu arada senin PGT başarılı oldumu , %30 başarı şansı var diye okudum ben internette, pekçok dr da bu yüzden yanaşmıyor

Canım mozaiklik karışık. Bana cumhur bey mesela karaciğere baksak mozaiklik oranı değişir, sperme baksak yine oran değişir demişti. Bence 20 de bakılınca kanda o seferlik denk gelmemiş olabilir sorun. Translokosyon ve tek gen hastalıklarında bence çıkar kesin...

Canım çok sağol ama ben anlamıyorum maden 20 de çıkmıyor niye direk 100 e bakmıyorlarda bizi uğraştırıyorlar , bunun bir nedeni varmı

Canım çok sağol ama ben anlamıyorum maden 20 de çıkmıyor niye direk 100 e bakmıyorlarda bizi uğraştırıyorlar , bunun bir nedeni varmı

Merhaba vadaaaa ben de aynı şeyi düşündüm.Neden 100 de bakılmamış.Her şeye bakıldı diye düşnüyordum bu bile bir ihtimal şimdi.Bunu da burda öğrendim.Buradaki arkadaşların farklı hikayeleri ve tecrübeleri var.Onlardan konular açıldıkça çok şey öğreniyoruz.

teşekkür ederim chnb cevabın için.

Canım ilk bebeğim turner dı ...2. de dr incelemeye gerek duymadı ve ben dr değiştirip riskli gebelik uzmanına başladım...O dediki 2. yide kesinlikle inceletmek gerekiyordu dr lar bunu yapmıyorlar bu çok yanlış sonra boşu boşuna zaman kaybediyoruz dedi...Neyse işte 3. de yeniden yolladım genetiğe bakalım sonucu bekliyoruz ama daha 5 haftalık olduğu için materyal az deyip bişey bulamayabilirlerde...Bu arada senin PGT başarılı oldumu , %30 başarı şansı var diye okudum ben internette, pekçok dr da bu yüzden yanaşmıyor

Canım benim de 2 tane 8 haftalık düşüğüm var. İlkinde olur dediler böyle incelenmedi. 8 haftalıktı ama 5 haftalık gelişimindeydi kese oldu ancak 7 de kanama başladı düştü.
2. de düşük tehdidi erken doğum tehdidi 29. haftada 4 cm açıklık yata yata 38 de doğdu oğlum. (geçen sene kromozom analizi yaptırdım 46 xy sağlıklı çıktı şükür)
3. gebeliğim 25. haftada rahim ağzı yetmezliğinden erken doğdu 4 gün yaşadı:((
4. gebeliğim 7. haftada kontrole gittim yine 5 haftalık gibi kalmış. Ve bende kan pıhtılaşması da çıktı 4. haftada iğneye başladım ama gelişmedi. Biz de genetiğe gitsin istedik. Fakülte bana vajinal hap verdi gece koy 2 ye bölüp dedi. Ben koydum gece kanamam çok oldu. ertesi sabah dr ye dedim ben düşürmüş olabilirim çok kanama oldu dedim ve dinlemeden beni kürtaja aldılar. sonuç geldi 46 xx. Bana sağlıklıymış dediler:(( Orada da not yazıyordu: Koryon villusları izlenmemiştir diye. Bunu görmediler sanırım sağlıklı dediler. İstanbulda profa gittim Cemil Akgüle. Dedi ki sen düşük yapmışsın öyle kürtaj olmuşsun bu ifade onu gösterir. Benden ve eşimden kromozom analizi istedi. Eşim mozaik çıktı 100 hücrede bakıldı. Sonra istanbulda doç. dr. Arda lembete gittik öndan önce cumhur bey ve nur hanım da pgt dedi.
Ve bu arada amh testinde menopoz sınırında çıktım apar topar pgt yapıldı.
7 yumurtadan 6 sı döllendi. 5 i 3. güne gitti. 3. gün hücre alındı. 4 ü incelebilmiş. 2 sağlıklı bir down sendromlu, bir de her sorunlu embriyom olmuş. Ama transfer günü 5. gün gelişimi durdu. transfer olamadım:((

2 ay sonra doğal hamile kaldım. 10 da 1 down riski vardı. Amniyo yaptırmadım. Rahim ağzım dikildi erken düşmesin diye . hep yattım şükür oğlum doğdu test yaptırmadık ama sağlıklı dedi çocuk dr si şükür...

Allah size de sağlıklı evlatlar versin...

belki mozaiklik çok yaygın değildir. bilmiyorum belki de zaman alıyordur...

teşekkür ederim chnb cevabın için.

rica ederim...

Canım benim de 2 tane 8 haftalık düşüğüm var. İlkinde olur dediler böyle incelenmedi. 8 haftalıktı ama 5 haftalık gelişimindeydi kese oldu ancak 7 de kanama başladı düştü.
2. de düşük tehdidi erken doğum tehdidi 29. haftada 4 cm açıklık yata yata 38 de doğdu oğlum. (geçen sene kromozom analizi yaptırdım 46 xy sağlıklı çıktı şükür)
3. gebeliğim 25. haftada rahim ağzı yetmezliğinden erken doğdu 4 gün yaşadı:((
4. gebeliğim 7. haftada kontrole gittim yine 5 haftalık gibi kalmış. Ve bende kan pıhtılaşması da çıktı 4. haftada iğneye başladım ama gelişmedi. Biz de genetiğe gitsin istedik. Fakülte bana vajinal hap verdi gece koy 2 ye bölüp dedi. Ben koydum gece kanamam çok oldu. ertesi sabah dr ye dedim ben düşürmüş olabilirim çok kanama oldu dedim ve dinlemeden beni kürtaja aldılar. sonuç geldi 46 xx. Bana sağlıklıymış dediler:(( Orada da not yazıyordu: Koryon villusları izlenmemiştir diye. Bunu görmediler sanırım sağlıklı dediler. İstanbulda profa gittim Cemil Akgüle. Dedi ki sen düşük yapmışsın öyle kürtaj olmuşsun bu ifade onu gösterir. Benden ve eşimden kromozom analizi istedi. Eşim mozaik çıktı 100 hücrede bakıldı. Sonra istanbulda doç. dr. Arda lembete gittik öndan önce cumhur bey ve nur hanım da pgt dedi.
Ve bu arada amh testinde menopoz sınırında çıktım apar topar pgt yapıldı.
7 yumurtadan 6 sı döllendi. 5 i 3. güne gitti. 3. gün hücre alındı. 4 ü incelebilmiş. 2 sağlıklı bir down sendromlu, bir de her sorunlu embriyom olmuş. Ama transfer günü 5. gün gelişimi durdu. transfer olamadım:((

2 ay sonra doğal hamile kaldım. 10 da 1 down riski vardı. Amniyo yaptırmadım. Rahim ağzım dikildi erken düşmesin diye . hep yattım şükür oğlum doğdu test yaptırmadık ama sağlıklı dedi çocuk dr si şükür...

Allah size de sağlıklı evlatlar versin...

belki mozaiklik çok yaygın değildir. bilmiyorum belki de zaman alıyordur...

rica ederim...

Canım çok sağol cevabın için , sen hatırlamazsın ama ben ilk düşüğümdede senden çok destek almıştım...Allah razı olsun ...Benim gittiğim dr lar genelde hep sağlıklı emriyoyu tutturana kadar dene başka yolu dediler , sanırım pgt deki başarı sansının düşük olmasıda buna etken...Senin durumundanda bunu anladım...Allah evlatlarını sana bağışlasın...Doğrumu düşünüyorum....

Anggel canım sana bir sarılabilirmiym:1:ya nasıl moral oluyor senin gibi hikayeler bilsen arkadasım ...Senin adına gerçekten çok sevindim ...Darısı isteyen herkesin başına ...Bu arada ben sonuç kağıdıma baktım 20 hücrede bakılmış gerçekten , şimdi ben dr uma ilk görüşmede bu konuyuda sorucam , bende neden 100 de bakılmamış , hayır o değil biz zaten özelde yaptırdık eşimle ben 1400 gibi bi para ödedik , madem 100 de baksalardıda ne varsa çıksaydı , yani illa bizimmi dürtmemiz gerekiyor bu adamları , illa bebeklerin defalarca düşmesimi gerekiyor , kızdım şimdi bak :47:

teşekkür ederim bende,benim gibi hikayeleri okuyor ve umutlanıyordum...yarabbim şükürler olsun mucizeme kavuşturdu...yarabbim izin verdi oldu...dünyanın en güzel duygusunu banada yaşattı...elhamdülillah...rabbim gönülden isteyen her kadına nasip etsin anneliği inşallah...
malesef dr ları dürtmek gerekiyor bazen...1400 gibi para ödediniz ve 20 hücre ilginç,pıhtılaşma testleri de yapılmıştır ondan yüksek diycem ama yine de yüksek...sen bi ara nelere bakılmış yaz canım...pıhtılaşma bakmıştır dr un herhalde 3 düşük var...histeroskopi çekildimi...

selam kızlar:16:
angel hep geceleri ayaktasın, oğlun uyumuyo mu geceleri? sana zor olur, zorluğunu geçtim gece uykusunu alamayınca oğlun de yorulur kıyamam.

merve ameliyathane fobini çok iyi anlıyorum, ben sırf bu yüzden normal diye tutturdum,zorunlu sezeryanlık bi durum yoktu tabi.
narkoz fobisi benimki daha çok. sağ salim doğur artık az kaldı baya:16:

selam kızlar:16:
angel hep geceleri ayaktasın, oğlun uyumuyo mu geceleri? sana zor olur, zorluğunu geçtim gece uykusunu alamayınca oğlun de yorulur kıyamam.

merve ameliyathane fobini çok iyi anlıyorum, ben sırf bu yüzden normal diye tutturdum,zorunlu sezeryanlık bi durum yoktu tabi.
narkoz fobisi benimki daha çok. sağ salim doğur artık az kaldı baya:16:

merhaba mattika,zor ama anneliğin cilveleri bunlar,bunca yıl çok uyudum:)) oğlum gece 2 gibi uyuyor ama sürekli uyanıyor uyumayı çok sevmiyor,hep emiyor gece,ertesi günde öğleye kadar uyuyoruz...geceyi gündüz gündüzü gece yaşıyoruz biraz...hala yürümedi tembel ama nasıl bi enerji sürekli oyun oynuyoruz,işlerimide o uyurken olduğu kadar yapabiliyorum,tek başınayım...
sen napıyosun,gezdiriyomusun oğlanı nerelere gidiyosunuz,biz sadece parka gidiyoruz...(zaten bizim burda nereye gidilir ki)

Son düzenleme:
merhaba mattika,zor ama anneliğin cilveleri bunlar,bunca yıl çok uyudum:)) oğlum gece 2 gibi uyuyor ama sürekli uyanıyor uyumayı çok sevmiyor,hep emiyor gece,ertesi günde öğleye kadar uyuyoruz...geceyi gündüz gündüzü gece yaşıyoruz biraz...hala yürümedi tembel ama nasıl bi enerji sürekli oyun oynuyoruz,işlerimide o uyurken olduğu kadar yapabiliyorum,tek başınayım...
sen napıyosun,gezdiriyomusun oğlanı nerelere gidiyosunuz,biz sadece parka gidiyoruz...(zaten bizim burda nereye gidilir ki)

Selam angell sen nerede yasiyorsunki sadece parka gidebiliyorsunuz ben hollanda da yasiyorum benim oldugum bolgede park da yok hapis hayati yasiyoruz resmen

mrb kızlar. bugün üniversitede detaylı ultrasonum vardı. her şey normalmiş. bebek 1700 gram olmuş. ultrason raporunu 2 gün sonra verecekler. ekranıda bana çevirmedikleri için bişey göremedim. bakarken hiç konuşmadıda doktor. bi tek kilosunu söyledi. paralı olmayınca konuşmuyorlar bile.

Selam angell sen nerede yasiyorsunki sadece parka gidebiliyorsunuz ben hollanda da yasiyorum benim oldugum bolgede park da yok hapis hayati yasiyoruz resmen

selam özlem,konya da yaşıyorum,yani çevresel olarak bişi yok...alışveriş merkezleri var bi sürü ben onu gezmeden saymıyorum,yani aslında çevren varsa iyidir her yer,ben burayı sevmiyorum deniz olan yerleri seviyorum...
ailem çevrem burada ama benim gözüm başka yerde...şimdi sen kızıyosundur bana:))
bu arada 2. bebeğin olmuş,tebrikler...

selam özlem,konya da yaşıyorum,yani çevresel olarak bişi yok...alışveriş merkezleri var bi sürü ben onu gezmeden saymıyorum,yani aslında çevren varsa iyidir her yer,ben burayı sevmiyorum deniz olan yerleri seviyorum...
ailem çevrem burada ama benim gözüm başka yerde...şimdi sen kızıyosundur bana:))
bu arada 2. bebeğin olmuş,tebrikler...

Kizmamak mumkun degil kizarim ulkendesin nankorluk yapma birde ailen ve tanidiklarinda var ohhhh saka saka niye kiziyim canim herkesin istekleri farkli iste denize yakin biryerde otursan belki golgelik yer yani bol agaclarin oldugu biryeri istersin .ama ben tamamen yanlizim kimsem yok cevremde de hic turk yok esimin ailesi var ablasi ve abisi onlarda ayda 1 gun gidildimi yetiyor fazlasi zarar boyle canim cevremde hic park da yokki kizlari gotureyim havalarda cok guzel biz evde geciriyoruz bu arada tesekkur ederim kizim icin cok sukur dogdu kocaman oldu

Back
X