Peki tüm bu işlemlerin öncesinde bir tedavi yokmu?Ne bileyim iğne kontrol vs...Yoksa ben gidiyorum muayne oluyorum zınk 15 gün sonra (tabi şansım yaver giderse )hamilemi kalıyorum....[/QUOTE
Çok kısa ve güzel anlatmamış olabilirim vadaaaaa.
Tüp bebek işleminden önce bir tedavi yok mu diye soruyorsan aşılama var.Tüp bebek işleminde yumurtaları büyütmek için iğne yapılıyor tabi ki bu arada tedavi gördüğün hastanenin uygulamasına göre de farklı aralıklarla ya da gün bir kaç gün arayla kan tahlilleriyle bazı hormon değerlerin ölçülüyor.Hormon değerlerin ve yumurtaların istenilen duruma geldiğinde çatlatma iğnesi yapılıyor ve sanırım 36 saat sonra yumurtalar genel anestezi altında toplanıyor.Aynı gün eşinden alınan spermlerle dölleniyor.Bu aşamadan sonra embriyonların gelişimi gözleniyor.Embriyoların gelişimine göre ve sanırım 3. gün emriyodan alınan hücrenin incelenmesi yani pgt(ben de önümüzdeki tedavide ilk defa pgt yapılacak)yapılıp sonra transfer yapılıyor.Transferde idrara sıkışık olmalısın .Sonuç için ortalama 12 gün bekliyorsun.Pgt konusunda buradaki arkadaşlar tecrübeli ve araştırmacı.Ben de onları takip ediyorum kafama takılanları soruyorum.Ben de yeni üyeyim ve bana ilk defa pgt ve gebelik aşısı yapılacağında burdayım.Bu arada ben şansımın yaver gitmesini zınk diye hamile kalıp anne olmayı istiyorum:)