Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hayir canim sadece hastaliga bakildi...bilmiyorum neden bukadar cok tutdu...ilk defa hic duymadiklari bi hastalikmis ondan mi cok zahmetliymis arastirmasi ondan mi bizi Almanci gorduler ondan mi bilmiyorum

Çok fazla geldi bana. Ben 650 euro ödedim 12 embriyoya.
Acaba set up gibi bir şey mi yapıldı? Tek gen hastalıklarında yapılıyor. Ben onun için ayrıca 6500 lira civarı bir şey ödemiştim.

Bir nevi hazırlık aşaması. Eşlerden ve varsa hasta çocuktan kan alınıp incelenmesi ya da eşlerden ve hastalığı taşıyan tarafın anne ve babasından kan alınıp incelenmesi.

Evet biz önceden kan verdik ve oglumuzun raporlarini verdik 1ay arastirdilar bunun on hazirlik oldugunu soylediler...cunku bende sasirdim bizim hersey yapilmisdi ozaman Almanya da Raporlar vardi.Insallah hayirli ve saglikli bi sekilde tutar bende yeniden annelik duygusunu tadarim...en cok da yavrumu 6ayliken emzirmeyi birakmak zorunda kaldigim hastaligi yuzunden halen dusundukce goguslerim sizliyor....Rabbim yar ve yardimcimiz olsun...

Evet biz önceden kan verdik ve oglumuzun raporlarini verdik 1ay arastirdilar bunun on hazirlik oldugunu soylediler...cunku bende sasirdim bizim hersey yapilmisdi ozaman Almanya da Raporlar vardi.Insallah hayirli ve saglikli bi sekilde tutar bende yeniden annelik duygusunu tadarim...en cok da yavrumu 6ayliken emzirmeyi birakmak zorunda kaldigim hastaligi yuzunden halen dusundukce goguslerim sizliyor....Rabbim yar ve yardimcimiz olsun...

Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın.
Sağlıkla kucakla yavrunu ya da yavrularını inşaallah.

Ah Saruhancım. Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmazsın. Sen her emzirmek dediyinde benim içim sızlıyor:5: İmtihanın en zorudan yaşamışsınız. Rabbim sağlıklı evlatlarla acılarını hafifletsin. İçine oturan tüm yaşadıkların birer mutlulukla gölgelensin. Oğlun sana kıyamet günü şefaatçi olsun. Rabbim pgt li minnoşlarına can versin. Amin

incim bulantıların başlamış:nazar::nazar: inş çok zorlamaz seni, kontrole az kaldı. yorumlar için tşk ederiz bu arada, haber edemiyorum eskisi gibi topikte yükledim diye

incim bulantıların başlamış:nazar::nazar: inş çok zorlamaz seni, kontrole az kaldı. yorumlar için tşk ederiz bu arada, haber edemiyorum eskisi gibi topikte yükledim diye

Sağol mattikam. Çok fenaymış. Açım ama bir şey yiyemiyorum. Bir şey yemeye başladığımda Allah'ım ne olur bulanmasın diye dua ediyorum. Tek derdim kilo. Umarım vermem.

Sağol mattikam. Çok fenaymış. Açım ama bir şey yiyemiyorum. Bir şey yemeye başladığımda Allah'ım ne olur bulanmasın diye dua ediyorum. Tek derdim kilo. Umarım vermem.

vücudun susuz kalmasın ona dikkat et, fena olursan hastaneye git. bikaç kilo verebilirsin bulantı olunca ama alırsın geçince. tabi sen zaten zayıfsın zorlanmazsın inş. allah yardımcın olsun sen de iyi ol minikler de iyi olsun

vücudun susuz kalmasın ona dikkat et, fena olursan hastaneye git. bikaç kilo verebilirsin bulantı olunca ama alırsın geçince. tabi sen zaten zayıfsın zorlanmazsın inş. allah yardımcın olsun sen de iyi ol minikler de iyi olsun

İşin kötüsü su içince öğürüyorum :(

kıyamam :(( baktın hiç içemiyosun halsizsin git serum taktır. allah yardımcın olsun incim. annelik zor ama çok da güzel:31:

Ayyy incicim inşallah kısa sürer atlatırsın çok yakında ama eminim şikayetçi değilsindir bunun bile tadını çıkar kendine çok dikkat et canım :nazar:

Son düzenleme:
Amin canım. Teşekkür ederim.

Turner sendromu yanılmıyorsam anne-baba geniyle değil de, eşey hücrelerin oluşumu sırasında ortaya çıkan sorun kaynaklıdır, dovn sendromu gibi. Yaş sorunu ola bilir, varikosel varsa ondan ola bilir, yediklerimiz ve içtiklerimiz kaynaklı ola bilir, nedenini Allah bilir. Senin yaşın ileri sayılmaz, erkeklerde de zaten yaş sınırı yok.

Anne-baba genlerinde olan hastalığa bağlı olarak bebeklerde farklı olasızlıklar görüle bilir. %100 görülme ihtimali ancak hem anne hem baba aynı hastalığı açık şekilde yaşıyorsa ola bilir. Onun dışında %50, %25 gibi olasızlıklar veriliyor. (bu yazdığım turner için geçerli değil, çeşitli genetik hastalıklar için örnek verdim)

Canım bak işte turner genlerimizle ilgili değilde hücre oluşumu sırasında ortaya çıkan sorun kaynaklı diyorsun...Şimdi ben şunu anlamıyorum(bu arada anlayyışsızlığım için özür ) PGT dede aynı risk var dimi , yani dr alıyor sağlıklı emriyoyu seçip rahme yerleştiriyor ama sonrasında yine hücreler hatalı bölünebilir ...Bu durumda PGT de işe yaramayabilir...Çok mu pesimistim acaba ....

merhaba,pgd denilme nedeni 3 tane kayıp ve kayıplardaki genetik problem...genetik taşıyıcılık olsa illa her bebek turner olcak diye bişi yok,birçok genetik rahatsızlık var,hiç rahatsızlık olmayadabilir,Allah bilir.
bence Volkan bey size kromozom analizini tekrar yapacak ve 100 hücre bakacak...
yani anne babada hiç genetik rahatsızlık olmaz bebekte olabiliyor buda Allahımızın takdiri bilemeyiz...sümeyye de detaylı anlatmış zaten...ileri yaşlarda yumurtaların kalitesi düşüyormuş deniyor...

Anggel sağol canım...Acaip tırsıyorum ben bu tüp işinden kaçmaya çalışıyorum galiba ....Sağolun hepiniz çok destek oluyorsunuz sayenizde en azından fikre alıştım ama hala bi kaçışım var mı diyorum...Bide benim eski dr um kafamı çok karıştırdı adam olana kadar deneyeceksiniz bunun başka yolu yok , sağlıklı emriyoyu yakalayana kadar gerekirse yine düşecek dedi...Beni kemiriyor bu sözler sürekli ...

Canım bak işte turner genlerimizle ilgili değilde hücre oluşumu sırasında ortaya çıkan sorun kaynaklı diyorsun...Şimdi ben şunu anlamıyorum(bu arada anlayyışsızlığım için özür ) PGT dede aynı risk var dimi , yani dr alıyor sağlıklı emriyoyu seçip rahme yerleştiriyor ama sonrasında yine hücreler hatalı bölünebilir ...Bu durumda PGT de işe yaramayabilir...Çok mu pesimistim acaba ....

Ben şimdi anladım senin neyi merak ettiyini, anlamayan benmişim:34: O açıdan için rahat olsun canım, benim dediyim sorun yumurta ve ya sperm oluşumu sırasında ortaya çıkıyor. Böyle sorunlu hücreler birleştiğinde de hasta embrio oluşuyor. Bu embriolar pgt ye gittiğinde % 98 ihtimalle hastalık belirlene biliyor. Yani döllenme gerçekleştiten sonra embrionun geni değişmiyor.

Anggel sağol canım...Acaip tırsıyorum ben bu tüp işinden kaçmaya çalışıyorum galiba ....Sağolun hepiniz çok destek oluyorsunuz sayenizde en azından fikre alıştım ama hala bi kaçışım var mı diyorum...Bide benim eski dr um kafamı çok karıştırdı adam olana kadar deneyeceksiniz bunun başka yolu yok , sağlıklı emriyoyu yakalayana kadar gerekirse yine düşecek dedi...Beni kemiriyor bu sözler sürekli ...

Maddi açıdan problem varsa bir şey diyemem , ancak eğer maddi gücünüz yetiyorsa hiç düşünme derim. Benim 28 yaşım var ve zaman kayb etmekden çok korkuyordum, senin yerine olsam hiç düşünmezdim. Senin için hamile kalmak belki sorun değil o yüzden tüpde korkuyorsun, sıyırmaya çalışıyorsun, ancak kesinlikle tüp kürtajdan kötü değil. Tabii normal yolla da sağlıklı çocuk doğula bilir, ancak 3 kere aynı şey yaşanmışsa 4.de de yaşanma ihtimali büyük.
Görümcem 4 kere aynı şeyi yaşadı, her seferinde embriolar gelişimini durdurdu. Her türlü tetkik yapıldı bir şey çıkmadı. Şimdi tek seçenek var, o da pgt li tüp bebek. Ounun bebekleri genetik incelemeye gönderilmemişdi.

Son düzenleme:
Back
X