- Konu Sahibi pinarpinarp
-
evet bu kadar olur ya, benim de alt bacağım kalın, en son verecek yerim kalmaz her yerim ipincecik kalır artık mecburen bacaktan vermeye başlar, kilo alırken ama ilk bacaklardan başlar şişmeye öyle bir dengesizlik var, normalde benimle aynı boyun yani 1.60 ise onun bir hesaplaması varmış spordaki diyetisyen alt bacağı mezureyle ölçtüğünde 33 santim gelmeli diyor 1.60 boy için, benim 55 kiloyken ölçmüştüm en son 38 santim çıkmıştı, şu an kaç santim bakmak bile istemiyorum herhalde 42 falandır.
ama zayıfladığın zaman gidecek, şu an 64 kilosun, anca 47-46 olduğunda incelecek onlar, ben 3 seneye kadar (47-46 kilo civarındaydım) etekten başka bir şey giymezdim, pantolon giydiğim zaman da dar paça giyerdim, yine diyetisyenin dediği gibi 33 değildi (onun için 43 kilo falan olmamız lazım, o da çok az) ama 47-46 kiloyken 35 cm idi ve yuvarlak hatlı, 47 kilodayken bile hafif balık etli durduğum için çok çok güzel duruyordu diz altı etek, mini etek, ayak bileği üstü etek. (benim kemiklerim ince yapılıdır ve ne kadar kilo verirsem vereyim kemiklerim çıkmaz)
sana bu konuda tavsiyem kırklı rakamlara inmeden sakın bisiklete, kondüsyon hareketlerine, ağırlık kaldırma hareketlerine abanma ve hangi alette çalışırsan çalış numarasını 1 den ileriye ayarlama, alt bacaktaki iki tane kastan biri gelişmiş olduğu için kalın duruyor ve en ufak bir kas hareketi bacağına dair yaptığın hafif bir ağırlık çalışması hemen şişirir onu.
iyicene zayıfladıktan sonra spor konusunda bu kadar dikkat etmene gerek kalmayacak.
alt bacakla ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki şu son 3 senede :))))
yapabileceğin hatta bol bol yapman gereken hareketler esneme, stretching hareketleri, bu da zaten pilateste bol bol var, pilatesin bacak inceltme , alt bacağı gerdirip uzatma hareketleri var onlardan yap her gün mutlaka, alışmasın vücudun o kalın kasa, alışmış olsa bile uzatmaya çalış, yor, şeklini değiştir de anlasın öyle rahat rahat yayılamayacağını :)))
bir de ip atla, ama atlarken yukarıya doğru uzandığında alt bacağını iyice uzat, esnet. yüzme çok iyi geliyormuş, koşu yapma sakın sadece tempolu yürüyüş bunun dışındakiler alt bacağa yükleniyormuş ve o kas daha da şişiyormuş ee etrafında da yağ tabakası var onun, sanki öyle bir duruyor ki vücudundaki bütün yağlar orada toplanmış gibi, ama değil işte,
karışık anlattım biraz ama umarım anlatabilmişimdir, ilk o kasın etrafındaki fazla yağları eritmeye yani 1.60 olduğun için kırklı rakamlara inmeye bak. ve her gün stretching, yüzme, tempolu yürüyüş ip atlama, vücudu uzatan pilates hareketleri bunlardan her gün yap, bak görürsün sonra buraya yazacaksın dolu etek aldım güzel güzel artık her gün etek giyeceğim yazacaksın :))))
benim calistigim firmanin türkiyede sahil kenarinda koca öteli var, aslinda patronolarin burda olup isin basinda durabilecekleri biara ben gidebilirim belki, simdiki isimden cok memnunum canim, cok sükürr. Allah ihtiyaci olanlara ve olmayanlarada versin insallahh. patronda yazin otelinin basinda durmak istiyor, onlar yokkende burada sorumlu benim, bakalimmm insallah ayarlamaya calisirim biseyler ama tabiii erkek arkadasimada uymasi lazim, o yalniz yollamaz, ee o da yeni bir yer daha acIyor bu hafta sonu,sorumlulugu dahada artti,büyük ihtimalle bu yaz onada tatil yok, kaldik galiba buralarda :-(
alt bacak ölçüm 5 cm fazla çıktı. üst bacak için hangi oranı kullanıyoruz?
internette bakayım dedim yine kk çıktı.
http://www.kadinlarkulubu.com/vucut...05nl305287305-351246yle-olmal305ym305351.html
ya bi de benim sağ üst bacağım ile sol üst bacağım arasında 3-4 cm fark var. normal mi bu yaa
hem nerlerdesin bakiiim sen?
bu sabah 5.00 da gözlerim boing diye açılıverdi birden kendiliğinden, spora gitmem lazım dediğimi hatırlıyorum, hemmen kalktım fişek hızıyla çantamı hazırladım, kendimi hazırladım, düştüm yollara, salona girdiğimde saat 6.00 dı, tam 8.30'a kadar spor yaptım, 1 saat yürüyüş bandı, yarım saat eliptik bisiklet, çeşit çeşit mekikler... ayaklarım şu an tutmuyor, çok fena abandım galiba, ama onca çalışmama rağmen en son ekranda toplam verdiğiniz kilo 396 kcal demez migıcık oldum, eşim iki saatte 1000 kaloriyi aşıyor ben ne yaparsam yapayım o kadar saatte anca 400.
neyse artık buna da şükür dedim, bari vasıtaya binmeyeyim de 450-500 kaloriyi bulayım, eve doğru hızlı tempo yürüdüm de yürüdüm.
ama yine de 400 kcal olarak sayıyorum.
kahvaltı menüm
1 yeşil çay
bir haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
2 salatalık
bir tutam kuzukulağı otladım yanına
şimdilik böyle...
bu sabah 5.00 da gözlerim boing diye açılıverdi birden kendiliğinden, spora gitmem lazım dediğimi hatırlıyorum, hemmen kalktım fişek hızıyla çantamı hazırladım, kendimi hazırladım, düştüm yollara, salona girdiğimde saat 6.00 dı, tam 8.30'a kadar spor yaptım, 1 saat yürüyüş bandı, yarım saat eliptik bisiklet, çeşit çeşit mekikler... ayaklarım şu an tutmuyor, çok fena abandım galiba, ama onca çalışmama rağmen en son ekranda toplam verdiğiniz kilo 396 kcal demez migıcık oldum, eşim iki saatte 1000 kaloriyi aşıyor ben ne yaparsam yapayım o kadar saatte anca 400.
neyse artık buna da şükür dedim, bari vasıtaya binmeyeyim de 450-500 kaloriyi bulayım, eve doğru hızlı tempo yürüdüm de yürüdüm.
ama yine de 400 kcal olarak sayıyorum.
kahvaltı menüm
1 yeşil çay
bir haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
2 salatalık
bir tutam kuzukulağı otladım yanına
şimdilik böyle...
aman iyi sizin işleriniz çok iyi gidiyor demek bu aralar, iyi iyi çok sevindim, yine de iki gün de olsa birlikte şöyle bir kumsallara yayılın, denizlerde yüzün, mis gibi
canım yani senin alt bacak kaç santim olmalıymış da senin kaç çıktı ? linkin hepsini okudum, yüzde yirmisi benim 32 olmalı o zaman, ama 32 çok az değil mi yahu, bana 33 olmalı demişlerdi boyuma göre, kaldı ki bana 34 de çok ince geldi ben onu 35 e çektim kendim
iyidir iyidir 35 iyidir
3-4 santimden bir şey olmaz ki, ne olacak, belki ölçtüğün yerler farklıdır. birini azcık daha yukarıdan ölçmüşsündür belki, hiçbir şeycikler olmaz
dün giremedim nete, doğru düzgün ağzıma bir şey koymadım dün, girip de menümü yazarsam beni topa tutarsınız diye utandım giremedim :))) bir tek sabah kahvaltı yaptım, öğlen ağzıma bir iki kırıntı attım akşam yemedim öğün araları yapmadım, dün midem bomboştu ama hiçbir şey istemedi canım, öğlen sporumu yaptım ondan sonra gece yatana kadar kitap okudum, dünyadan koptum :)))
pınar meraba nasıl gidiyor diyet?
bu arada alt bacağımı ölçtüm 40 santim geldi
evime en yakın pilates salonunu buldum konuştum haziran sonunda kayıt yaptırıyorum eylüle kadar yapıcam hatta belki okullar açılıncada devam ederim gerçi bölümüm çok zor ama bakalım belki aynı anda götürebilirim:)
Tebrik ederim canım, hem menün hem de azmin çok güzel. Yalnız ilk günden çok yüklenmişsin sanırım. Yani 2,5 saat çok fazla, sonunda esneme hareketleri yaptın inşallah. Yoksa şişecek kaslar :) Bir de tartılacağın günün öncesinde spor yapma çünkü çok ağır spor yaptığın için vücudun, kasların çok su tutacaktır. Moralin bozulmasın diye söylüyorum. Gerçekten hayran kaldım, hep böyle devam edebilirsin inşallah fırsat bulup.
canim aletlerin üzerinde yazan rakamlara cokta takilmaa, soncta her insanin metabolizmasi, yapisi farkli, her ne kadar boyunu kilonu yasini girsende o alete, o yinede genel olarak bir hesap yapiyor, eminimkiii 2.5 saatte cok daha fazladir yaktigin kalorii.. ayy ne güzell sen erkenden üzerine düsen görevi yerine getirmissin, üstünde kocaman bir hafiflik vardir senin simdiii))
yaff karıştıma oraları. amaan neyse söyliyim. 172 cm boy * 0,20 = 34,40 olmalıyken benim 39 cm alt bacağım. 4,6 cm kalınım işte
amaan neyse alt bacak o kadar önemli değil, benim basenler asıl kalın olan
kaç kere aynı hizadan ölçtüm (tuhaf gelince) yok, değişmedi sonuç sağ basenim sol basenimden büyük.
spor yapmana çok sevindim ama keşke yarım ya da çeyrek porsiyon da olsa yemek namına bişeyler yeseydin.
bu kez vücut "nooluyor girenler azaldı, kıtlık var galiba, bari stok yapayım" diyormuş.
bolluk zamanı da stok yapıyor orası ayrı
pınar meraba nasıl gidiyor diyet?
bu arada alt bacağımı ölçtüm 40 santim geldi
evime en yakın pilates salonunu buldum konuştum haziran sonunda kayıt yaptırıyorum eylüle kadar yapıcam hatta belki okullar açılıncada devam ederim gerçi bölümüm çok zor ama bakalım belki aynı anda götürebilirim:)
canim kadini kadin yapan illaki ince bacak degil yaa, rahat olun, varsin iki sancim kalin olsun ama bizim olsunnn :-D
hem durun daha yaaa, niye ölcüp moralinizi bozuyorsunuzkiii, önce bi fazlaliklar gitsinde, sonrada ölcüm yapilir hem belkide yüzümüzde ozaman güler böyle büzülmezz..
ay yok yok doğru diyorsun ben daha ölçmedim hiçbir yerimi, bekliyorum şöyle bir 60 kilo olmadan mezurenin yüzüne bile bakmam, ama 60 olunca buraya her yerimi ölçüp tek tek yazacağım mutlu mesut
pinarrr cok yoruldun anlasilan iki gündür canim sporda, sesin solugun cikmaz oldu, iyisin dimii ? ;-/
bak insan sporunu yapinca nasilllll kendine güveni geliyorr dimi canimmm, nasilda umut dolu konusuyorsunn süperrrrrrrrr... 3 ay sonra kimse bizleri taniyamayacakkkk insallahhh))
iyiyim kuzum iyiyim :))) bir yandan da çalışıyorum, aslında benim hiç nete girmemem lazım ama burası insana iyi geliyor, merak ediyorum kızlar ne yaptı acep diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?