- 6 Mayıs 2019
- 937
- 576
- 103
- Konu Sahibi MoonlitSoul
-
Sizinki de çok sinir bozucu bir tecrübe olmuş. Nasıl böyle bencil olunabiliyor anlamıyorum. Ben sinirlenirdim herhalde baya o durumdaBu arada yaşadığımız bir durumdan bir örnek vermek istedim, benim eşim dışarıda yemek yiyemiyor dokunuyor, bu yüzden evden götürüyor.
Ekip arkadaşı 1 yıl boyunca eşimle ortak yedi, ortak dediğim kendisi ekmek ya da yoğurt gibi şeyleri almış ama ben iki kişilik koyuyordum eşime de kalsın doysun diye.
Çocuklar olunca yemek yapamadım haliyle bir süre, eşim arkadaşlarıyla dışarıdan bir şeyler alıp mutfakta pişiriyorlardı. Ekip arkadaşı yemek yerken birgün mutfağa girmiş eşim, afiyet olsun demiş. Arkadaşı buyur etmemiş :))))
Aynen taktik budur. ‘Ödemeyi nasıl yaparsın?’ Bütün yüklerden arınıyosun valla dgmhfvnkBu devirde kanka kankasina yemek ismarlamiyor, en ucuz dürüm olmuş 80 lira. Siz deli misiniz?
Sipariş vermeden önce "arkadaşlar, hanimeliden sipariş vericem,kendine bir şey isteyen var mı?" Diyin. Canı çeken menüye baksın sipariş versin,gelince de ödesin.
Hatta mesela bu çocuk ben derse şey de 'odeme nakit mi olacak kartla mi diye soruyor,ne diyim?'
Şöyle şimdi biz biraz mahrumiyet bölgesinde olduğumuz için arada motivasyon olsun hem yer içerken sohbet ederiz diye haftada 1-2 kez bir şeyler alıyoruz. Ama zamansız yani. Mesela bu hafta ben donut aldım, baklava aldım sallıyorum herkese kadar alıyorum. Ertesi hafta başka bir arkadaş gelirken size kahve aldım diyor. Böyle bir süreç anlatabildim mi? Ya da güzel bir çikolata paketi getiriyor diğeri, güzel bir pastaneden. Hepimiz bir şeyler aldığımız için hesap yapmıyorduk. Benim de elim açıktır hep bir şey getiririm ama bu arkadaş hiçbir şey yapmıyor. Ama teşekkür edip alıyor ona aldığımız şeyi de, mesela kahvesini ya da ona özel alınmış her ne ise. Bir süredir dikkatimi çekiyor kendisinin de bir şey yapması gerekir, ya da bana almayın demesi gerekir. Herkese alıp ona almasak da göze batar yani.İyi de o arkadaşa nasıl yiyecek alınıyor ki?
Mesela herkes çikolata istese,alınsa,ben illa ki bitter isterim,asla beyaz çikolata sevmem,siz de fındıklı isterseniz di mi?
Eee o arkadaş hiç yemek seçmiyor mu, “onu istemem,bunu isterim” diye.
O zaman “seninki 11 lira tuttu,şununki 15 lira,hepimiz paraları birleştirelim” deseniz iyi olur.
Bu hafta sen öbür hafta ben derken başka insanlarla da tartışma çıkabilir. Siz tatlı ısmarlarsanız ben çikolata gene size pahalıya gelir mesela.
Acaba kidemlisiniz yemek parasini ofismi karsiliyor diye düşünüyorum diyecem ama .cozum bir trendyoldan kendiniz karttan siparis edip getiren kuryeler kapida para verimezsiniz yada 1 2 hafta evden sandviç getirinO da çalışan ben de çalışanım. İlk başta ben de öyle düşünüyordum ama insan bir kere demez mi? Ben niye bir şey almıyorum diye. O kadar da değil.
Aynen böyle söyleyinBenim de bir arkadaşım vardı,sonradan samimi olduk bazı insan bilmiyor gerçekten bazı şeyleri. İlk zamanlar hep ben ödüyorum ediyorum en son sizin hesap artık canıma tak etti. Yediğinde içtiğinde değilim ama insan enayi gibi hissediyor dayanamadım bir gün söyledim ee sen ne zaman bir şeyler ısmarlıyorsun artık sıra sende diye. Öylelikle öğrendi artık soyleye söyleye kendiliğinden sıraya bindi. Yemeği ben ödüyorsam sende tatli ısmarla diyordum tatlı yiyesin olmasa bile mesela.bir şey söylemezseniz böyle devam eder söyleyin acık acık. Tatlı dille hadi bir de senin kahveni içelim bilmem ne diyerek. Ha hala daha geri duruyorsa kesin sizde almayın almak zorunda değilsiniz yazılı olmayan bir kuraldır yani bir döngü varsa z kuşağı bilmem ne çocuk değil neticede.
Çoğunlukla hepimize ayrı ayrı istiyoruz, bazen ortaya da oluyor tabi ama onları saymıyorum.Ortaya mı istiyorsunuz herkese ayrı ayrı mı istiyorsunuz? İsterken sen ne istersin diye soruyor musunuz? Ona göre bir yol izlenir.
Bu kadar savurursaniz hic biriniz hic bisey kalmayacak yaa.kucik oldugu icin sanirim ofis ortamını bilmiyor bi sure keseleri cekin geri benim param cabuk bitti bu ay diyin kim ne diyecekŞöyle şimdi biz biraz mahrumiyet bölgesinde olduğumuz için arada motivasyon olsun hem yer içerken sohbet ederiz diye haftada 1-2 kez bir şeyler alıyoruz. Ama zamansız yani. Mesela bu hafta ben donut aldım, baklava aldım sallıyorum herkese kadar alıyorum. Ertesi hafta başka bir arkadaş gelirken size kahve aldım diyor. Böyle bir süreç anlatabildim mi? Ya da güzel bir çikolata paketi getiriyor diğeri, güzel bir pastaneden. Hepimiz bir şeyler aldığımız için hesap yapmıyorduk. Benim de elim açıktır hep bir şey getiririm ama bu arkadaş hiçbir şey yapmıyor. Ama teşekkür edip alıyor ona aldığımız şeyi de, mesela kahvesini ya da ona özel alınmış her ne ise. Bir süredir dikkatimi çekiyor kendisinin de bir şey yapması gerekir, ya da bana almayın demesi gerekir. Herkese alıp ona almasak da göze batar yani.
Ayy demeyin öyle, savurganlık değil ki bu. Dediğim gibi bizim aramızda sorun yoktu şu ana kadar. Ben kestim bir süredir almayı, diğer arkadaşlara da açık açık söylemedim ama ben bir şey istemiyorum diyorumBu kadar savurursaniz hic biriniz hic bisey kalmayacak yaa.kucik oldugu icin sanirim ofis ortamını bilmiyor bi sure keseleri cekin geri benim param cabuk bitti bu ay diyin kim ne diyecek
Anladım.Şöyle şimdi biz biraz mahrumiyet bölgesinde olduğumuz için arada motivasyon olsun hem yer içerken sohbet ederiz diye haftada 1-2 kez bir şeyler alıyoruz. Ama zamansız yani. Mesela bu hafta ben donut aldım, baklava aldım sallıyorum herkese kadar alıyorum. Ertesi hafta başka bir arkadaş gelirken size kahve aldım diyor. Böyle bir süreç anlatabildim mi? Ya da güzel bir çikolata paketi getiriyor diğeri, güzel bir pastaneden. Hepimiz bir şeyler aldığımız için hesap yapmıyorduk. Benim de elim açıktır hep bir şey getiririm ama bu arkadaş hiçbir şey yapmıyor. Ama teşekkür edip alıyor ona aldığımız şeyi de, mesela kahvesini ya da ona özel alınmış her ne ise. Bir süredir dikkatimi çekiyor kendisinin de bir şey yapması gerekir, ya da bana almayın demesi gerekir. Herkese alıp ona almasak da göze batar yani.
Bu gelenekten arkadaşınıza da bahsedin laf arasında, bir daha ki sefer de sen ödersin artık diyebilirsinizNormalde yemekhanede yiyoruz ama yemek kötü çıkarsa dışardan söylüyoruz ya da tatlı, kahve gibi şeylerden bahsediyorum. Gelenek gibi benden önce de öyleymiş yani. Haftada bir biri söylerse diğer hafta başkası söyler gibi doğal bir süreç aslındaAma bu arkadaş en son gelenimiz ve epeydir sadece yiyor, içiyor ama bişey almıyor. Anlatabildim mi?
Zaten uzun zamandır beklentisiz yapıldı, bir iki seferden bahsetmiyorum ben. 1 sene olacak neredeyse.Herkes size kanalize mi olacak
Keşke beklentisiz yapılsa bir şeyler
Ayy dediğim gibi aramızda öyle konuşulmuş anlaşılmış bir durum değil ki. Zaten ilk zamanlar bana da batmıyordu, ama bir süredir rahatsız oluyorum. Uzun zamandır da bizimle anlaması ya da aldığımız şeyleri kabul etmemesi gerekir. Ya da bir kerecik o yapsın cidden yaşı küçük deyip geçicemBu gelenekten arkadaşınıza da bahsedin laf arasında, bir daha ki sefer de sen ödersin artık diyebilirsinizbir de sadece siz mi rahatsız oluyorsunuz yoksa diğer arkadaşlarınız da rahatsız oluyor mu?
Ben söyleyemem sanırım böyle, keşke söyleyebilsem. Ne güzel yapmışsınız.Benim de bir arkadaşım vardı,sonradan samimi olduk bazı insan bilmiyor gerçekten bazı şeyleri. İlk zamanlar hep ben ödüyorum ediyorum en son sizin hesap artık canıma tak etti. Yediğinde içtiğinde değilim ama insan enayi gibi hissediyor dayanamadım bir gün söyledim ee sen ne zaman bir şeyler ısmarlıyorsun artık sıra sende diye. Öylelikle öğrendi artık soyleye söyleye kendiliğinden sıraya bindi. Yemeği ben ödüyorsam sende tatli ısmarla diyordum tatlı yiyesin olmasa bile mesela.bir şey söylemezseniz böyle devam eder söyleyin acık acık. Tatlı dille hadi bir de senin kahveni içelim bilmem ne diyerek. Ha hala daha geri duruyorsa kesin sizde almayın almak zorunda değilsiniz yazılı olmayan bir kuraldır yani bir döngü varsa z kuşağı bilmem ne çocuk değil neticede.
Haftada 2 ayda 8 sipariş eder. 5 kişi olsa 40 parça ürün yapar. Her parça 100 lira olsa ayda 4bin yapar. 100 liraya da bir şey yok, yine en kötü 150 lira tutar o ayrı.Herkes size kanalize mi olacak
Keşke beklentisiz yapılsa bir şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?