Pinti çalışma arkadaşı

Sizinki de çok sinir bozucu bir tecrübe olmuş. Nasıl böyle bencil olunabiliyor anlamıyorum. Ben sinirlenirdim herhalde baya o durumda

Aynen taktik budur. ‘Ödemeyi nasıl yaparsın?’ Bütün yüklerden arınıyosun valla dgmhfvnk

Z kuşağı asistan stajyer falanda telafi edilebilir gibi aslında.
Ama etmem diyene de bir şey demem.
O ofiste yokken verin siparişi, gelince de aaa yoktun ondan kalmış falan dersiniz.

İyi de o arkadaşa nasıl yiyecek alınıyor ki?

Mesela herkes çikolata istese,alınsa,ben illa ki bitter isterim,asla beyaz çikolata sevmem,siz de fındıklı isterseniz di mi?

Eee o arkadaş hiç yemek seçmiyor mu, “onu istemem,bunu isterim” diye.

O zaman “seninki 11 lira tuttu,şununki 15 lira,hepimiz paraları birleştirelim” deseniz iyi olur.

Bu hafta sen öbür hafta ben derken başka insanlarla da tartışma çıkabilir. Siz tatlı ısmarlarsanız ben çikolata gene size pahalıya gelir mesela.

Benim de bir arkadaşım vardı,sonradan samimi olduk bazı insan bilmiyor gerçekten bazı şeyleri. İlk zamanlar hep ben ödüyorum ediyorum en son sizin hesap artık canıma tak etti. Yediğinde içtiğinde değilim ama insan enayi gibi hissediyor dayanamadım bir gün söyledim ee sen ne zaman bir şeyler ısmarlıyorsun artık sıra sende diye. Öylelikle öğrendi artık soyleye söyleye kendiliğinden sıraya bindi. Yemeği ben ödüyorsam sende tatli ısmarla diyordum tatlı yiyesin olmasa bile mesela.bir şey söylemezseniz böyle devam eder söyleyin acık acık. Tatlı dille hadi bir de senin kahveni içelim bilmem ne diyerek. Ha hala daha geri duruyorsa kesin sizde almayın almak zorunda değilsiniz yazılı olmayan bir kuraldır yani bir döngü varsa z kuşağı bilmem ne çocuk değil neticede.

Bu kadar çok yedirmesen önce onu da olaya dahil etseydiniz keşke ama geç olsun güç olmasın.
Biz sırayla alıyoruz artık senin de sıraya girme vaktin geldi de geçiyor x, sipariş numarası şu ödeme yöntemleri şunlar. Sipariş verebilir misin? Dahil olmak istemezsen de söylemen yeterli.
Bu laftan sonra ya artık bana almayın der, ya da arada hatırlatır onu da sıraya dahil edersiniz. Yol yordam bilmiyorsa öğrenecek, öğrenmiyorsa da dışarda kalmayı öğrenecek.

Ortaya mı istiyorsunuz herkese ayrı ayrı mı istiyorsunuz? İsterken sen ne istersin diye soruyor musunuz? Ona göre bir yol izlenir.

Şöyle şimdi biz biraz mahrumiyet bölgesinde olduğumuz için arada motivasyon olsun hem yer içerken sohbet ederiz diye haftada 1-2 kez bir şeyler alıyoruz. Ama zamansız yani. Mesela bu hafta ben donut aldım, baklava aldım sallıyorum herkese kadar alıyorum. Ertesi hafta başka bir arkadaş gelirken size kahve aldım diyor. Böyle bir süreç anlatabildim mi? Ya da güzel bir çikolata paketi getiriyor diğeri, güzel bir pastaneden. Hepimiz bir şeyler aldığımız için hesap yapmıyorduk. Benim de elim açıktır hep bir şey getiririm ama bu arkadaş hiçbir şey yapmıyor. Ama teşekkür edip alıyor ona aldığımız şeyi de, mesela kahvesini ya da ona özel alınmış her ne ise. Bir süredir dikkatimi çekiyor kendisinin de bir şey yapması gerekir, ya da bana almayın demesi gerekir. Herkese alıp ona almasak da göze batar yani.

O da çalışan ben de çalışanım. İlk başta ben de öyle düşünüyordum ama insan bir kere demez mi? Ben niye bir şey almıyorum diye. O kadar da değil.
Acaba kidemlisiniz yemek parasini ofismi karsiliyor diye düşünüyorum diyecem ama .cozum bir trendyoldan kendiniz karttan siparis edip getiren kuryeler kapida para verimezsiniz yada 1 2 hafta evden sandviç getirin

Aynen böyle söyleyin

Bu kadar savurursaniz hic biriniz hic bisey kalmayacak yaa.kucik oldugu icin sanirim ofis ortamını bilmiyor bi sure keseleri cekin geri benim param cabuk bitti bu ay diyin kim ne diyecek

Bu kadar savurursaniz hic biriniz hic bisey kalmayacak yaa.kucik oldugu icin sanirim ofis ortamını bilmiyor bi sure keseleri cekin geri benim param cabuk bitti bu ay diyin kim ne diyecek
Ayy demeyin öyle, savurganlık değil ki bu. Dediğim gibi bizim aramızda sorun yoktu şu ana kadar. Ben kestim bir süredir almayı, diğer arkadaşlara da açık açık söylemedim ama ben bir şey istemiyorum diyorum onlar da rahatsızdır sanırım ama açık açık konuşmadık hiç

Anladım.

Uzatılınca alıyor diyorsunuz.

İkram ediliyor diye düşünüyordur,durumu da iyi değilse kendi bir şeyler alayım demiyordur.

Ben sizi anlıyorum da eğer ofiste 3,4 kişiyseniz onu atlamak olmaz,o ısmarlamayacaksa da sizin söylemeniz bir işe yaramaz. Yani ben öyle bir şey söyleyemem zaten.

Bu gelenekten arkadaşınıza da bahsedin laf arasında, bir daha ki sefer de sen ödersin artık diyebilirsiniz bir de sadece siz mi rahatsız oluyorsunuz yoksa diğer arkadaşlarınız da rahatsız oluyor mu?

Bu gelenekten arkadaşınıza da bahsedin laf arasında, bir daha ki sefer de sen ödersin artık diyebilirsiniz bir de sadece siz mi rahatsız oluyorsunuz yoksa diğer arkadaşlarınız da rahatsız oluyor mu?
Ayy dediğim gibi aramızda öyle konuşulmuş anlaşılmış bir durum değil ki. Zaten ilk zamanlar bana da batmıyordu, ama bir süredir rahatsız oluyorum. Uzun zamandır da bizimle anlaması ya da aldığımız şeyleri kabul etmemesi gerekir. Ya da bir kerecik o yapsın cidden yaşı küçük deyip geçicem

Ben söyleyemem sanırım böyle, keşke söyleyebilsem. Ne güzel yapmışsınız.

Herkes size kanalize mi olacak
Keşke beklentisiz yapılsa bir şeyler
Haftada 2 ayda 8 sipariş eder. 5 kişi olsa 40 parça ürün yapar. Her parça 100 lira olsa ayda 4bin yapar. 100 liraya da bir şey yok, yine en kötü 150 lira tutar o ayrı.
Neden %25 fazla ödesinler ki… görenektir bu, maddi durumu yoksa evden kek yapar götürürsün, dondurma alıp yedirirsin hani bir çaba gösterirsin ya da bana almayın dersin. Düpedüz göreneksiz biri bunun küçüklükle ilgisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…