• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pinti çalışma arkadaşı

Ben sizi anladım. Herkes devamlı birseyler aldığı için aslında eşit paylaşılmış gibi oluyor. Aslinda guzel bence. Bizim iş yerinde memleketten bahçeden meyve falan getirilirse o ortaya konuyor ama birsey alınacağı zaman alan kişi söylüyor seninki şu kadar diye grupta iban paylaşılıyor oradan atıyor herkes. Siz de öyle yapın artık ya da biri şakayla karışık söylesin.
Geçen simitçi diyordu önceden sabah simit alan bir sürü alırdı is yerinde herkes yesin diye artık pahalandi herkes kendine alıyor diye. Böyle bir ekonomide ben böyle bir tipe birseyler ısmarlamam
Öğrenci olsa ya da çok az birsey staj parasına çalışsa anlarım da çalışanın yemeye dahil olup kendinin birsey almaması çok sacma.

Ayy demeyin öyle, savurganlık değil ki bu. Dediğim gibi bizim aramızda sorun yoktu şu ana kadar. Ben kestim bir süredir almayı, diğer arkadaşlara da açık açık söylemedim ama ben bir şey istemiyorum diyorum 😂 onlar da rahatsızdır sanırım ama açık açık konuşmadık hiç
Para isin icinde olunca bu devirde acik konuşmak gerek kimse alınmaz. Herkes para icin calisiyor .basinizin sadakasi olsun almissiniz ama artik durmak gerek bedavayami calisiyor kuckk olan maasi vardır

Ben söyleyemem sanırım böyle, keşke söyleyebilsem. Ne güzel yapmışsınız.
Söylemediğiniz sürece de böyle devam eder zaten akıl etse şimdiye kadar altta kalmamak için bir şeyler yapardı illaki. Söyleyemiyorsanız bile ozaman tek bir kişi sipariş veriyorsa yada alıyorsa tek bi kişinin ödemesi yerine kişi başı su tutuyor diye herkes parayı toparlasın ancak böyle çözülebilir. Yoksa da yapacak bisey yok bedavadan beslemeye devam edeceksiniz

Normalde yemekhanede yiyoruz ama yemek kötü çıkarsa dışardan söylüyoruz ya da tatlı, kahve gibi şeylerden bahsediyorum. Gelenek gibi benden önce de öyleymiş yani. Haftada bir biri söylerse diğer hafta başkası söyler gibi doğal bir süreç aslında 😅 Ama bu arkadaş en son gelenimiz ve epeydir sadece yiyor, içiyor ama bişey almıyor. Anlatabildim mi?
E tamam şaka yollu söyleyin ya sende bize geldin geleli bir şey ismarlamadin diye.
Gülün geçin patlatın bı kahkaka hadi şunu da sen ısmarla deyiverin.
Baktınız hala sallamiyor birdahakine ona söylemezsiniz olur biter.

Ayrıca ben iş yerlerinde bunu sevmiyorum pek herkes kendi hesabini kendi yediğini içtiğini söylesin sırf kendime bı tatlı bı kahve soylicem diye 4 5 kişinin yediğini ödemek bana saçma geliyor ve pinti olduğumu düşünmüyorum.
Malesef devir artık eskisi gibi değil.

Ben sizi anladım. Herkes devamlı birseyler aldığı için aslında eşit paylaşılmış gibi oluyor. Aslinda guzel bence. Bizim iş yerinde memleketten bahçeden meyve falan getirilirse o ortaya konuyor ama birsey alınacağı zaman alan kişi söylüyor seninki şu kadar diye grupta iban paylaşılıyor oradan atıyor herkes. Siz de öyle yapın artık ya da biri şakayla karışık söylesin.
Geçen simitçi diyordu önceden sabah simit alan bir sürü alırdı is yerinde herkes yesin diye artık pahalandi herkes kendine alıyor diye. Böyle bir ekonomide ben böyle bir tipe birseyler ısmarlamam
Öğrenci olsa ya da çok az birsey staj parasına çalışsa anlarım da çalışanın yemeye dahil olup kendinin birsey almaması çok sacma.
Evet aynen dediğiniz gibi ve hiç de sorun olmuyordu inanın aramızda. Ama şimdi biraz çektim ben de kendimi, almıyorum ve ben bir şey istemiyorum diyorum. Çalışan evet, uzun zamandır küçük diye pek önemsemedim maaşı bizden biraz daha düşük diye vs. Artık en sonunda bu kadar düşüncesizlik olmaz dedim.

E tamam şaka yollu söyleyin ya sende bize geldin geleli bir şey ismarlamadin diye.
Gülün geçin patlatın bı kahkaka hadi şunu da sen ısmarla deyiverin.
Baktınız hala sallamiyor birdahakine ona söylemezsiniz olur biter.

Ayrıca ben iş yerlerinde bunu sevmiyorum pek herkes kendi hesabini kendi yediğini içtiğini söylesin sırf kendime bı tatlı bı kahve soylicem diye 4 5 kişinin yediğini ödemek bana saçma geliyor ve pinti olduğumu düşünmüyorum.
Malesef devir artık eskisi gibi değil.
Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum. Maalesef bizde böyle bir şey var. Bireysel alsanız garip oluyor. Bu çocuk gelene kadar sorun yoktu zaten.

Kahve, tatlı, çikolata, nadiren yemek gibi şeyler. Yemek olmadığını düşünürsek 200-300 lira arası tutuyor toplamda sanırım her seferinde aldığımız şeyler. Yani bana batıyor artık. Bir kere bile bir şey alır insan.
diğer arkadaşlarınıza söylediniz mi ne diyorlar?

Para isin icinde olunca bu devirde acik konuşmak gerek kimse alınmaz. Herkes para icin calisiyor .basinizin sadakasi olsun almissiniz ama artik durmak gerek bedavayami calisiyor kuckk olan maasi vardır
Evet maaşlı çalışan, bizden düşük alıyordur ama öyle zorda olan biri olduğunu sanmıyorum. Ailesiyle yaşıyor, sosyal hayatı da iyi sanırım. Yani dışarıda da takılıyor sık sık.

Bu ara çok kilo aldım. Birkaç hafta evden yiyeceğim diyip bakın bakalım bi ne yapıyorlar. Bence en sağlıklısı da o zaten

Haftada 2 ayda 8 sipariş eder. 5 kişi olsa 40 parça ürün yapar. Her parça 100 lira olsa ayda 4bin yapar. 100 liraya da bir şey yok, yine en kötü 150 lira tutar o ayrı.
Neden %25 fazla ödesinler ki… görenektir bu, maddi durumu yoksa evden kek yapar götürürsün, dondurma alıp yedirirsin hani bir çaba gösterirsin ya da bana almayın dersin. Düpedüz göreneksiz biri bunun küçüklükle ilgisi yok.
Ben illa bize ayak uydursun derdinde de değilim ama hiçbir şey yapamıyorsan git marketten gofret al, dediğiniz gibi kek getir evden. Niyeti olan şimdiye yapardı ona kızıyorum.

Evet maaşlı çalışan, bizden düşük alıyordur ama öyle zorda olan biri olduğunu sanmıyorum. Ailesiyle yaşıyor, sosyal hayatı da iyi sanırım. Yani dışarıda da takılıyor sık sık.
Yok tamam bebeye öğreteceksiniz hayatin tokadini 🤣🤣 herkes ben gibi iyi olmaz ama sana artik param yoohhggg diyeceksiniz yogghh Allah daha cok verirse düşünürüm o zaman diyin .konuşmazsaniz evlatiklık oldugunu hissedecek 🤣🤣 2 hafta evden getirin en sagliklisi zaten.dengeyi kurun kalbide kırılmasın

Normalde yemekhanede yiyoruz ama yemek kötü çıkarsa dışardan söylüyoruz ya da tatlı, kahve gibi şeylerden bahsediyorum. Gelenek gibi benden önce de öyleymiş yani. Haftada bir biri söylerse diğer hafta başkası söyler gibi doğal bir süreç aslında 😅 Ama bu arkadaş en son gelenimiz ve epeydir sadece yiyor, içiyor ama bişey almıyor. Anlatabildim mi?
Bu durumdan ofisteki diğer kişilerde şikayetçi mi.

Ben iş ortamında bu tür emrivakileri sevmiyorum evet emrivaki oluyor çünkü kendi aranızda bir kural oluşturup diğer kişilerinde buna uymasini bekliyorsunuz bizim de vardı böyle yok onun doğum günü yemeğe gidelim pasta keselim yok bunun şusu busu mecburen katılmak zorunda kalıyordum çıkıntılik yapmamak için ama içten içe razı değildim kimse kimseye bir şey ismarlamasin ısmarlamak istiyorsa da bu adet haline gelmesin

Ben iş ortamında bu tür emrivakileri sevmiyorum evet emrivaki oluyor çünkü kendi aranızda bir kural oluşturup diğer kişilerinde buna uymasini bekliyorsunuz bizim de vardı böyle yok onun doğum günü yemeğe gidelim pasta keselim yok bunun şusu busu mecburen katılmak zorunda kalıyordum çıkıntılik yapmamak için ama içten içe razı değildim kimse kimseye bir şey ismarlamasin ısmarlamak istiyorsa da bu adet haline gelmesin
Haklısınız o konuda tabi ki dediğinizi anladım o ortamları biliyorum bizimkisi aynı diyemeyiz. İstemiyorum diyebilir, bana almayın diyebilirdi bunca zaman. Biz ayrıca onu ortak olmaya şart koşmuyoruz ki, sen de para ver demiyoruz. Ama kaç kere bu insanlar bir şey aldıysa o da çok basit bir şey bile alabilirdi.

Son düzenleme:
Haklısınız o konuda tabi ki dediğinizi anladım o ortamları biliyorum bizimkisi aynı diyemeyiz. İstemiyorum diyebilir, bana almayın diyebilirdi bunca zaman. Biz ayrıca onu ortak olmaya şart koşmuyoruz ki, sen de para ver demiyoruz. Ama kaç kere bu insanlar bir şey aldıysa o da çok basit bir şey bile alabilirdi.
Ben dediğiniz kisinin yaptığını doğru bulmuyorum sadece iş ortamında böyle adet haline gelmiş şeyleri doğru bulmuyorum benim maddi durumum elvermiyordu ama yine de katılmak zorunda kalıyordum baktığımızda hepimiz aynı maaşı alıyoruz diceksiniz ama benim sadece kuru maaşım varken evim kira iken arabam yokken onların bilmem kaç tane evi arabası olan insanlardı yani bilemezsiniz insanların durumunu o yüzden bu ne siz huzursuz olun ne aranıza soğukluk girsin çünkü ister istemez o kişiye kızdığınız için ofis ortamında tadınız da kaçacak

Back
X