Börekler pırasalı börek

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EcinniliBarones

Ziyaretçi
çok kolay ve pratik bir tarif ayrıca inanılmaz lezzetli. yemeden önce önyargılarım vardı şimdi bu böreğin bağımlısıyım :))

pırasalarımızı ince ince kıyıyoruz kavuruyoruz. yarım bardak süt ekleyip biraz daha pişirip soğumaya bırakıyoruz..soğuyunca yumurtasını kırıp karıştırıyoruz

bir kilo prasa
yarım paket margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
un
tuz
su
karabiber

un tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. 20 dk dinlendiriyoruz.
margarinimizi sıvıyağla birlikte eritiyoruz.

11 kat altına 10 kat üstüne olcak şekilde 21 beze yapıyoruz. bezelerin birini diğerlerinden azcık büyük yapıyoruz. ceviz büyüklüğünde olursa iyi olur :)
bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına yağ sürüp üst üste koyuyoruz. sonra hepsini birden merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıyoruz.tepsiye yerleştiriyoruz . pırasalı harcımızı yayıp aynı şekilde üstünede hamurumuzu açıp yerleştiriyoruz. üzerine kalan yağımızı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz..

şöyle yanınada çay oldumu yemede yanında yat aklinialirimsmile

ayy ş,imdi bu yazpılırmı canım cekdi bayılıyorum prasalı böreğe yemeğini sevmediğim halde böreğini cok seviyorum harika oluyor ellerine sağlık

bu börekten yemiştim, muhteşem oluyor cinlim, tarifin cepte

ayy ş,imdi bu yazpılırmı canım cekdi bayılıyorum prasalı böreğe yemeğini sevmediğim halde böreğini cok seviyorum harika oluyor ellerine sağlık

canım cidden inanılmaz bir lezzer canını çektirdiğim için üzgünüm ama yapıver yarın ye kızzz:hulya:
bu börekten yemiştim, muhteşem oluyor cinlim, tarifin cepte

tuceeemmm biz el açması tarif aradık bulamadıktı arkadaşımızın annesi yapıyodu bunu. aradık kadıncağızı verdi tarifi ve yaptık o gün bugündür haftada bir yapar olduk.
bu arada tarife eklemeyi unuttum ama biz böreği pişirmeden önce dilimliyoruz hem piştikten sonra kolay kesiliyo hem içininde çiğ kalması riski olmuyor. bunuda at cebe tucem :kedi:
gelseydin ben yapardım sana tucemmafoldumben

gelemedim hala işte :çok üzgünüm:

peki aşkum bu tarifin hamurunu açmasak da mayalı bir hamurla yapsak nasıl olur acep tembel işi gibi mesela :a015:

gelemedim hala işte :çok üzgünüm:

peki aşkum bu tarifin hamurunu açmasak da mayalı bir hamurla yapsak nasıl olur acep tembel işi gibi mesela :a015:
tucem denemedim ama aklımda böle bişey vardı. hani haşhaşlı poğça gibi araya bu harçtan koyarsak nasıl olur diye. ben inanıyorum güzel olacağına.bence sende onu deneyip özgün bir tarif elde edebilirsin. aslında bu tarifte tembel işi çok basit açılıyo . çok düzgün açmak gibi bi şartın yok :kedi:
aklıma soktun şincik tucem ya mayalı hamuru büyütçen elinle yağlayıp harcı koycan soracıma, alcan bunu rulo yapıcan haşhaşlı gibi oyyy:CüvCüv:

aynen rulo gibi hazırlasak mayalı hamuru, güzel olur sankim bilmiyorumkismile, ben de bu iç harcıyla öyle deneyeyim bakalım hihoyyyt

aynen rulo gibi hazırlasak mayalı hamuru, güzel olur sankim bilmiyorumkismile, ben de bu iç harcıyla öyle deneyeyim bakalım hihoyyyt

dene tucem tarifini ve sonucunuda eklersen çok seviniriiiiiimmmmm:asigim:Şeniza

Ahhh be cinnim ya mafoldumben

Bu yapılır mı bana mafoldumben

En zayıf yerimden hançer yedim, gecenin şu dakikası, istiyorum onu mafoldumben

mafoldumben

Ahhh be cinnim ya mafoldumben

Bu yapılır mı bana mafoldumben

En zayıf yerimden hançer yedim, gecenin şu dakikası, istiyorum onu mafoldumben

mafoldumben

fırında duruyu geleydin yiyeydin:mymeka:
sen minci yerken bende mafoldum ayrıcenez minci dedin kalktım aldım böree cipsi yumuldum. gelinliğe sığmıyorum korkuyorumeyvahedigeldismile

fırında duruyu geleydin yiyeydin:mymeka:
sen minci yerken bende mafoldum ayrıcenez minci dedin kalktım aldım böree cipsi yumuldum. gelinliğe sığmıyorum korkuyorumeyvahedigeldismile

benneyaptımki Evde minci olsaydı şu saniye minci tava yapar tarifini eklerdim :dilcikar:

prasanin yemeginede böreginede bayilirim
harikasinnnn ellerinize saglik

Bayılırımmmmmmmmmmm pırasaya eminim bu börekte harikadır.gelgelelim bu yufkaları kim açacak?:)))))))

paylaşımın için teşekkürler cnm

Bayılırımmmmmmmmmmm pırasaya eminim bu börekte harikadır.gelgelelim bu yufkaları kim açacak?:)))))))

paylaşımın için teşekkürler cnm

canım harika ötesi denemeden bilemezsin. yufka dediğin neki burda tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyuyosun tepsi büyüklüğünde açıyosun. yamum yumuk olursa tepsiyi açtığın hamurun üstüne koyyosun.bıçakla etrafını kesip öyle içine yerleştiriyosun.öyle ustalık gerektirmiyo. birde börek öyle çıtır çıtır oluyorki anlatamamcokacimcoook
birde bu böreğin sıcakken değil ılık ya da soğukken yenmesini tavsiye ederima.s.

beğenmedim işte. mafoldumben
heeeç canım istemedi. mafoldumben
zaten ben börek neyim de sevmem mafoldumben
bu ecinniliyi asıl heeçç sevmem :dilcikar:

beğenmedim işte. mafoldumben
heeeç canım istemedi. mafoldumben
zaten ben börek neyim de sevmem mafoldumben
bu ecinniliyi asıl heeçç sevmem :dilcikar:

uyy kıyamam kız :1hug:
sen sevme ben severim seni alsanaalsanasmile
ömür delisiylen atlayın gelin yapiim size börek çörek boshayallersmile
ayazıda getirin siz böreee ben ayazı yiriz:asigim:

oglumun dogum gununde yapmistim bende harkez bayildi ama ben hep hazir yufkayla yaparim bunuda denemek lazim ellerine saglik canim

oglumun dogum gununde yapmistim bende harkez bayildi ama ben hep hazir yufkayla yaparim bunuda denemek lazim ellerine saglik canim

teşekkür ederim :)

ben nette araştırdım mayasız ve hazır yufkasız bir tarif bulamadım.bunu denersen emin ol çok farklı olcak çok beğeneceksin kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…