• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pis ve laftan anlamayan komşular

Ben de balkonu kapatın diyecektim, kapalıymış zaten.
Daha nasıl çamaşırlarınızın üstüne geliyor?
Kapalı balkonun içine askiliga asin.
Nasıl bir hijyen problemi oluyor böyle olunca?
7 yildir sitede oturuyorum, balkondan bırakın sarkıtmayı, balkon kapalı değilse çamaşır asmak bile yasak.
Henüz ölmedik.
Keşke yasaklar ve kurallar olsa bizim de apartmanda inanın harfiyen uyarım. Çamaşıri dışarı doğru takılan aparatlar var. İkili camı açıp oraya takip asiyordum. Çamaşırlar dışarda kalıyor yani, oyuzden hijyen yok, balkonumda dolu, koltuklar vb var asmaya yerim yok. Yoksa tabiki kapalı balkonda kurutmak en iyisi.baska da yerim yok. Az kullandığım küçük bı oda var orda kuruyorum artık.

Uyarirdim. Diblemeseler süpürür kapıyıcalar, kapi açılınca "birseyler düşürdünüz" diye iceri atardım sanırım. Allahtan Almanyada şu camdan balkondan herseyi silkelemek ve atmak yok.
Evet disiplinli kurallı olması biseylerin güzel. Burda da çok disiplinli apartmanlar var , ozeniyorum gerçekten

Keşke yasaklar ve kurallar olsa bizim de apartmanda inanın harfiyen uyarım. Çamaşıri dışarı doğru takılan aparatlar var. İkili camı açıp oraya takip asiyordum. Çamaşırlar dışarda kalıyor yani, oyuzden hijyen yok, balkonumda dolu, koltuklar vb var asmaya yerim yok. Yoksa tabiki kapalı balkonda kurutmak en iyisi.baska da yerim yok. Az kullandığım küçük bı oda var orda kuruyorum artık.

Balkonunuzu sadelestirin, orayı kullanın bence.
Başka türlü baş edemezsiniz. 🤷🏻‍♀️

Uzerinizde birden fazla kat varsa kimin yaptigi belli olmaz malesef.
Bence imkan varsa camasir icin kurutma makinasi alin.
Silkeleme olayi icin , ust komsularla konusun , belli bir camdan silkelesinler sadece.hic olmazsa bir cam kirlenir. Ogleden sonra olsun bide .Sabahlari odayi havalandirirsiniz.

Yazin camlari kapatmak zorunda kaliyorsan klima tavsiye ediyorum .

7 yil idare etmek icin çözüm bulmak lazim. Laftan anlamayan , kavgadan da anlamaz . Allah kolaylik versin.

Üst kattaki bazı komşularımız aşağı sürekli sofra bezlerini silkeliyorlar. Artık tozlu şeyleri geçtim,hatta sadece onlar olsa sukredicem. Ekmek kırıkları, zeytin çekirdekleri, artık o gün ne yedilerse. Bugün mesela kırık ve domates kabuğu hariç, kabak çekirdeği kabuğu da vardı. Söylene söylene temizledim. İlk geldiğimde çamaşır asmistim beyaz carsaflarim, üstüne sigara külleri ve ekmek kırıkları atmışlar,oturup aglamistim sinirimden. Yöneticiye söylemiş eşim, napsin nerden silksinler demiş yönetici de,o da aynı kafada yani. Sonraki asışımda da üstteki bı komşu ıslak çamaşırlarını asmış benimkiler asılı olmasına rağmen. Artık hijyen açısından sağlıklı olmasa da içerde kurutuyorum çamaşırlarımi🙁 konuşmak kar etmiyor laftan anlamıyorlar. He diyorlar 2 gün sonra aynı. Gorguden,toplumsal yaşamdan bı haberler. Apartmanın bahcesinde ateş yakıp semaverde çay keyfi yapıyorlar,perdeler leş ev is gibi, o sıcaklarda cam kapı kapadigimi biliyorum. Böyle tipler. Artık çok bunaldım. Bı yazı yazıp panoya mi assam ya da napayım. Böyle durumlar yaşayan var mı ,sizler nasıl bir yol izliyosunuz,nasıl bı çözüm bulabiliriz.
cazgirlik yap bir iki kere bak bir daha yapiuorlar mi

1 ay önceydi yıllık izindeyim balkonda kahvaltı yapıyorum. Langırt diye bir gürültüyle hava karardı ve masanın üzerinde ne olduğunu anlamaya çalıyorum. :) Üst komşum halı çıkartmış direk masamın üstüne oturdu halının sarkan kısmı. Ben nasıl şoktaysam artık "ayy hanımefendi kahvaltı ediyorum ama ben diye bağırmışım" sokaktan geçenler bakıyor. Neyse özür diledi bir daha görmedim. Çalışırken takip edilemiyor maalesef. Hiç sevmem alt katta oturmayı. Çok hikayem var benim üst komşularla ilgili. Hele lojmanda otururken :)) şimdi gülüyorum..

İnsanlar saygısız...
İnsanlar fikirsiz...

Uzerinizde birden fazla kat varsa kimin yaptigi belli olmaz malesef.
Bence imkan varsa camasir icin kurutma makinasi alin.
Silkeleme olayi icin , ust komsularla konusun , belli bir camdan silkelesinler sadece.hic olmazsa bir cam kirlenir. Ogleden sonra olsun bide .Sabahlari odayi havalandirirsiniz.

Yazin camlari kapatmak zorunda kaliyorsan klima tavsiye ediyorum .

7 yil idare etmek icin çözüm bulmak lazim. Laftan anlamayan , kavgadan da anlamaz . Allah kolaylik versin.
Evet üstümde tek bı kat olsa muhatabimi bilirim, 4 kat var ustumuzde. Ve sözler kar etmiyor.

1 ay önceydi yıllık izindeyim balkonda kahvaltı yapıyorum. Langırt diye bir gürültüyle hava karardı ve masanın üzerinde ne olduğunu anlamaya çalıyorum. :) Üst komşum halı çıkartmış direk masamın üstüne oturdu halının sarkan kısmı. Ben nasıl şoktaysam artık "ayy hanımefendi kahvaltı ediyorum ama ben diye bağırmışım" sokaktan geçenler bakıyor. Neyse özür diledi bir daha görmedim. Çalışırken takip edilemiyor maalesef. Hiç sevmem alt katta oturmayı. Çok hikayem var benim üst komşularla ilgili. Hele lojmanda otururken :)) şimdi gülüyorum..

İnsanlar saygısız...
İnsanlar fikirsiz...
İnanılır gibi değil. Ben de ilk defa böyle durumlarla muhatap oluyorum. İlk mesajda da yazdım oturup aglamistim ilk gördüğümde.

Silsinler masayi yahu silkelemek sartmi ben musamba tarzi kullaniyorum bu yuzden silkelemem bizimde asagimizda otopark girisi var millet gorse ne pis insan bunlar diye arkamdan konusur hakli olarak

Evlenmeden önce kayınvalidemler oturuyordu burda, onun sesi gümbür gümbürdür maşallah, o baya carlamis ama 2 gün sonra yine yaparlarmış. Ben de o ana denk gelmiyorum hiç.olup bittikten sonra görüyorum. Camları siliyorum ertesi gün toz kaplı,film tabaka gibi.cam kenarı hep kırıklar. Yasak filan da hak getire, yok yani. Üstteki bı çarşaf asıyor yarıya kadarı benim camda. Neyse ki balkonum kapalı, yoksa yanmıştım.
Balkonunuz kapalıysa bu kırıntılar nasıl geliyor balkona zora cam balkonlarda gelmemesi lazım.

İnanılır gibi değil. Ben de ilk defa böyle durumlarla muhatap oluyorum. İlk mesajda da yazdım oturup aglamistim ilk gördüğümde.
Çok can sıkıcı bir durum. Ama anlatamazsın anlayışları yoksa. Kaldı ki zaten biraz düşünseler yapmazlar. Yine bir örnekleme yapayım. Cumartesi günü balkon camlarını siliyorum, üst komşum kolay gelsin diyor. (bir önceki evimde) tam bitti deyip sevinirken şarrrr diye bir ses. Neymiş hanımefendi bulaşık artıklarının lavobasında kalmasından rahatsız oluyormuş balkondan atıyormuş. Çok defa söyledim, çok defa yaptı...

Balkonunuz kapalıysa bu kırıntılar nasıl geliyor balkona zora cam balkonlarda gelmemesi lazım.
Mutfak camimin kenarına ve mutfağın sağ tarafında balkonum var.camin da balkonunda dış tarafında boydan boya mermer var , orda oluyor maalesef.mesela geçen balkon mermerinde bir ketre kadarlik alanında kırmızı kırmızı şeyler vardı, isot diye tahmin ediyorum. Süpürdüm ettim,nokta nokta iz birakmisti, yağlı gibi.

Evlenmeden önce kayınvalidemler oturuyordu burda, onun sesi gümbür gümbürdür maşallah, o baya carlamis ama 2 gün sonra yine yaparlarmış. Ben de o ana denk gelmiyorum hiç.olup bittikten sonra görüyorum. Camları siliyorum ertesi gün toz kaplı,film tabaka gibi.cam kenarı hep kırıklar. Yasak filan da hak getire, yok yani. Üstteki bı çarşaf asıyor yarıya kadarı benim camda. Neyse ki balkonum kapalı, yoksa yanmıştım.
Balkon ve pencerelerin üstüne genisce tente yaptırın. Pislikleri o tenteye dökülür

Silsinler masayi yahu silkelemek sartmi ben musamba tarzi kullaniyorum bu yuzden silkelemem bizimde asagimizda otopark girisi var millet gorse ne pis insan bunlar diye arkamdan konusur hakli olarak
Aynı şekilde benim de masam öyle siliyorum, yıkıyorum bezimi. En temizi.

Çok can sıkıcı bir durum. Ama anlatamazsın anlayışları yoksa. Kaldı ki zaten biraz düşünseler yapmazlar. Yine bir örnekleme yapayım. Cumartesi günü balkon camlarını siliyorum, üst komşum kolay gelsin diyor. (bir önceki evimde) tam bitti deyip sevinirken şarrrr diye bir ses. Neymiş hanımefendi bulaşık artıklarının lavobasında kalmasından rahatsız oluyormuş balkondan atıyormuş. Çok defa söyledim, çok defa yaptı...
Laftan anlamayan insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor

Kızlar sizin düzen nasıl sağlanıyor, mesela çoğu apartmanda temizlik günleri oluyor, o gün dışında yapılamıyor vb. Sizde nasıl kurallar var. Fikir olsun yöneticiye söyleriz bari şöyle şöyle yapalım diye.

Back
X