- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.893
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ev sizin değilse taşının niye eziyet ediyorsunuz kendinizeÜst kattaki bazı komşularımız aşağı sürekli sofra bezlerini silkeliyorlar. Artık tozlu şeyleri geçtim,hatta sadece onlar olsa sukredicem. Ekmek kırıkları, zeytin çekirdekleri, artık o gün ne yedilerse. Bugün mesela kırık ve domates kabuğu hariç, kabak çekirdeği kabuğu da vardı. Söylene söylene temizledim. İlk geldiğimde çamaşır asmistim beyaz carsaflarim, üstüne sigara külleri ve ekmek kırıkları atmışlar,oturup aglamistim sinirimden. Yöneticiye söylemiş eşim, napsin nerden silksinler demiş yönetici de,o da aynı kafada yani. Sonraki asışımda da üstteki bı komşu ıslak çamaşırlarını asmış benimkiler asılı olmasına rağmen. Artık hijyen açısından sağlıklı olmasa da içerde kurutuyorum çamaşırlarımikonuşmak kar etmiyor laftan anlamıyorlar. He diyorlar 2 gün sonra aynı. Gorguden,toplumsal yaşamdan bı haberler. Apartmanın bahcesinde ateş yakıp semaverde çay keyfi yapıyorlar,perdeler leş ev is gibi, o sıcaklarda cam kapı kapadigimi biliyorum. Böyle tipler. Artık çok bunaldım. Bı yazı yazıp panoya mi assam ya da napayım. Böyle durumlar yaşayan var mı ,sizler nasıl bir yol izliyosunuz,nasıl bı çözüm bulabiliriz.
Ev kendimizin. Kirada olsak tasinirdim muhtemelenEv sizin değilse taşının niye eziyet ediyorsunuz kendinize
Hangi cagdayiz, insanlar neden hala toplu yaşama ayak uyduramiyor anlamıyorum. Etmiyor gerçekten,bı kulaklarından girip diğerinden çıkıyor.Bizim eski komşular böyleydi. Biz en alt katta oturuyorduk arka tarafta kocaman güzel bir terasımız vardi . İkeadan ne güzel teras eşyaları dekoratif saksılar aldık çiçeklerle süsledik bir bilsen. Gören çok güzel oldu diyordu . Ama lanet bir apartmandı resmen . Yukarıda ki katlarda çocuklu ailelerin çocukları aşağı yani bizim cennet yaptığımız terasa tükürüyorlardı . Çay demleyecekler caydanlikta önceki olan çay çöpünü bizim balkona döküyorlardı . Normal çöp poseti bile atıyorlardı. Kavga ettik yine aynı. Babam en sonunda üzerini kapattı yazlık şezlong tarzı kocaman birşeyle. Bu sefer sigara attıkları için heryeri delindi onunda . Daha neler neler başımızdan aşağı kirli su bile döküldü. Taşınmak zor kendi yeni aldığımız evimiz baktık iğrenç bir yer evi satamadık kiraya çıktık düşün. Görgüsüz varoş insanlardı . Siz de öyle yapın. Şikayet filan etki etmiyor o tip insanlara
Belediyeye şikayet etsen yine aynı. Bizde kimse biz yaptık demiyordu . Ama zaten 3 daireden biri . Tek kurtuluş taşınmak. Sizde taşının bence. Kendi eviniz anlıyorum ama bizim de kendi evimizdi . Valla tiksindim o tip insanlardan . Yönetici yoktu bizde ama sizde ki yönetici komşularınızla aynı kafada size yazık vallaHangi cagdayiz, insanlar neden hala toplu yaşama ayak uyduramiyor anlamıyorum. Etmiyor gerçekten,bı kulaklarından girip diğerinden çıkıyor.
O zaman Allah yardımcınız olsun camasır asarken üstüne ince bir çarşaf serin bari emeğinize yazıkEv kendimizin. Kirada olsak tasinirdim muhtemelen
Kavga edeceksiniz başka çare kalmıyor çırparken iyi bi carlayın
Çamaşır dış tarafa asmak yasak değilmi
Teşekkür ederim bilgiler için, laftan anlamayanlari ancak resmiyet hizaya getirecek sanırım.
sibel'im kavga herkese işlemiyor, burada her gün eline ne geçerse silkeleyen biri var, komşuları güzelce uyardı olmadı, bağırdı olmadı, kavga etti olmadı, silkeleyeceğim diyor da başka bir şey demiyor :))))
Kavga kıyamet işe yaramaz, apartman yönetmeliği ve Belediye/Belediye zabıta yönetmeliğini devreye sokacaksınız.
Apartmanların pencere balkon gibi yerlerinden eşya silkelemek, bu ister halı-kilim olur, ister sofra bezi olur fark etmiyor, belediye kanunlarına göre suç ve 3 ay ila 3 yıl arasında hapis cezası var. İlgili kanun:
Apartmanlarda cam veya balkonlardan eşya silkelemek, yüksek ses çıkarıp gürültü yapmak, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18’nci maddesine aykırı ve yasak.
Sulh hukuk mahkemesine gidip halı silkelemeye tedbir de konulabiliyor, evden tahliyesi istenebilir, savcılığa şikayet edilebilir.
Söz dinlemeyen komşularınız mı var? Arayın zabıtayı, hatta silkeleme anında kaydını alın, deyin ki "1580 Sayılı Belediye Kanunu ile 3030 sayılı Büyükşehir Belediyelerin Yönetimi hakkındaki kanunların temizlikle ilgili emir ve yasakları kapsamındaki halı/kilim vb eşya silkeleme maddesi ihlal edilmekte, ikaz etmeme, yöneticimizi durumdan haberdar etmeme rağmen durum değişmedi, gereğini yapmanızı rica ediyorum" deyin zabıta gelsin, komşu söyleyince umursamıyorlar ama resmî birilerini görünce tırsıyor bazıları :))
Buyurun size ilgili maddeler:
n) Kapı, pencere, balkon, teras, hava ve ışık mahallerinden sokağa, caddeye, arsaya, bahçeye veya bitişik evlerin teraslarına ve damlarına çöp, süprüntü, paçavra, kâğıt, yemek artıkları, bulaşık veya çamaşır suyu atmak, dökmek, suları caddeye akacak şekilde çiçek sulamak ve halı yıkamak,
o) Binaların teras, aydınlık, balkon, pencere ve merdivenlerinden halı, kilim, elektrik süpürgesi torbası muhteviyatı, temizlik bezleri, paspas vs. silkelemek ve dökmek,
ş) Binaların caddelere, meydanlara bakan yüzlerindeki kapı, pencere, balkon ve teras ile ön bahçelerine etrafı rahatsız edecek ve görüntü kirliliği oluşturacak şekilde çamaşır, kilim, yatak, yorgan, çarşaf vs. gibi eşya asmak ve kurutmak,
BELEDİYE ZABITASI YÖNETMELİĞİ
İş bu yönetmelik 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/b maddesine göre hazırlanarak; 5393 sayılı kanunun 18/m maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereği Belediye meclisine sunulmuştur.
YÖNETMELİĞİN HAZIRLANMASININ GENEL GEREKÇESİ
1580 Sayılı Belediye Kanunu ile 3030 sayılı Büyükşehir Belediyelerin Yönetimi hakkındaki kanun yürürlükten kaldırılarak bu kanunların yerine 13/07/2005 tarih ve 25874 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 23/072004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanunları getirilmiştir.
Rica ederim, maalesef bazılarına ne söylerseniz söyleyin anlamıyorlar, bu tip insanlar her yerde var ne yazık ki, toplu yaşam, apartman yaşamından bi'haberler.Teşekkür ederim bilgiler için, laftan anlamayanlari ancak resmiyet hizaya getirecek sanırım.
Antrpte benim oturdugum sitede mi oturuyosun yoksaÜst kattaki bazı komşularımız aşağı sürekli sofra bezlerini silkeliyorlar. Artık tozlu şeyleri geçtim,hatta sadece onlar olsa sukredicem. Ekmek kırıkları, zeytin çekirdekleri, artık o gün ne yedilerse. Bugün mesela kırık ve domates kabuğu hariç, kabak çekirdeği kabuğu da vardı. Söylene söylene temizledim. İlk geldiğimde çamaşır asmistim beyaz carsaflarim, üstüne sigara külleri ve ekmek kırıkları atmışlar,oturup aglamistim sinirimden. Yöneticiye söylemiş eşim, napsin nerden silksinler demiş yönetici de,o da aynı kafada yani. Sonraki asışımda da üstteki bı komşu ıslak çamaşırlarını asmış benimkiler asılı olmasına rağmen. Artık hijyen açısından sağlıklı olmasa da içerde kurutuyorum çamaşırlarımikonuşmak kar etmiyor laftan anlamıyorlar. He diyorlar 2 gün sonra aynı. Gorguden,toplumsal yaşamdan bı haberler. Apartmanın bahcesinde ateş yakıp semaverde çay keyfi yapıyorlar,perdeler leş ev is gibi, o sıcaklarda cam kapı kapadigimi biliyorum. Böyle tipler. Artık çok bunaldım. Bı yazı yazıp panoya mi assam ya da napayım. Böyle durumlar yaşayan var mı ,sizler nasıl bir yol izliyosunuz,nasıl bı çözüm bulabiliriz.
Balkondan süpürdüğümü kapısının önüne atardım belli ki laftan anlamıyorlar. Pis perdeleri kapısına asardım bu ne ya altta kalanın canı çıksın. yok öyle bişey dava ise dava kavga ise kavga kimse kimsenin kölesi değil.Üst kattaki bazı komşularımız aşağı sürekli sofra bezlerini silkeliyorlar. Artık tozlu şeyleri geçtim,hatta sadece onlar olsa sukredicem. Ekmek kırıkları, zeytin çekirdekleri, artık o gün ne yedilerse. Bugün mesela kırık ve domates kabuğu hariç, kabak çekirdeği kabuğu da vardı. Söylene söylene temizledim. İlk geldiğimde çamaşır asmistim beyaz carsaflarim, üstüne sigara külleri ve ekmek kırıkları atmışlar,oturup aglamistim sinirimden. Yöneticiye söylemiş eşim, napsin nerden silksinler demiş yönetici de,o da aynı kafada yani. Sonraki asışımda da üstteki bı komşu ıslak çamaşırlarını asmış benimkiler asılı olmasına rağmen. Artık hijyen açısından sağlıklı olmasa da içerde kurutuyorum çamaşırlarımikonuşmak kar etmiyor laftan anlamıyorlar. He diyorlar 2 gün sonra aynı. Gorguden,toplumsal yaşamdan bı haberler. Apartmanın bahcesinde ateş yakıp semaverde çay keyfi yapıyorlar,perdeler leş ev is gibi, o sıcaklarda cam kapı kapadigimi biliyorum. Böyle tipler. Artık çok bunaldım. Bı yazı yazıp panoya mi assam ya da napayım. Böyle durumlar yaşayan var mı ,sizler nasıl bir yol izliyosunuz,nasıl bı çözüm bulabiliriz.
Yok laftan , konuşmadan anlamıyorlar maalesef. Gün belirlenmesi bana da mantıklı gelen bişey. Bu konuda yöneticiyle görüşmek lazım aslında.Acaba kavga etmekten ziyade bu tip silkelemeli isler icin bir saat mi belirleseniz apartmanca? O saatler disinda silkelemek yasak olsa, uyarlar mi?
Hayir siz sonuna kadar haklisiniz, cok da sinir bozucu bir durum ama kavgayla bi yere varamayacak gibi duruyorsunuz bu insanlarla.