Pisboğaz bakıcı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bakicimda tam tersi yemeye cekinir zorladim hep bak canin cekmistir diyip koyarim onune.
bazen gitmeden yediririm onune getirip.
hep derim istedigini ye ic diye ama pek yemez yesede kuş kadar ancak.
sanirim görgü ile alakali bi durum.
ama cocugunuza guzel bakiyosa bence birakin yesin direk soylenmez ya çok kirilir.
ne biliyim.
hani şöyle soylesen,yorgun geliyorum hamur işi hep yapamiyorum zorlaniyorum gibid dert yansaniz anlar belki halden

ben cocugumla ilgili ne caresizlikler yasadim bilseniz akliniz sasar. hep bi cözüm yolu buldum.

evet biliyorum para lazim araba almaya, ama o paraciklar cocuklarimdan kiymetli olamaz mesela.

istifa et diyen yok zaten ama mesela oraya tasinabilirsin.

yakindaki kresin iyi olmadigini tüm kk anladi, ayni sekilde baska carem yok diye diye kendini avuttugunu da.

kardesin o kadar mi kücük ki annen bi kac hafta birakip gelemiyor su zor durumda yardimci olmaya. yada en kötü sen cocuklari bir iki hafta birak baskasini bulana kadar
cözüm coooook ama isteyene....
Paracık dediğiniz basılmıyor 🤔 çalıştıkça kazanılıyor,ev kredisi veriyorum aldığım maaş 4 ev kredisi 3,5.. eşim de eve bakıyor birikimim olsa zaten bu işi yapmam emin olun bırakın araba almayı bakıcı aramayı,vallahi billahi eşim birazcık daha iyi kazanan biri olsaydı ya da bahsettiğiniz gibi PARACIKLARIM olsaydı çalışmazdım iki dakika. Ben çare sordum çoğunluk kreş dedi çok berbat bir kreş ama sonra tamam sanırım son çare bu dedim neden bu kadar takıldınız anlamadım..?

5 gün içinde değişenleri bir bir anlattım,okudunuz mu ? Kız odama girip terliğimi alıyor,çocuklar ablanın odası diyor,kızımın bana tükürdüğünü anlatıyor ve başlıkta belirttiğim durum...kız kameranın olmadığını fark etti değişti,şuan sorun bulmam için yeterli bence..Yardımcı olmak yerine eleştirmek ne güzel değil mi ?
Ok.

Diğer açtığınız konu da bakıcıyı överken bu konuda farklı yazınca çelişki oldu 45 sayfa bi bakıcı için yorumlar yapılmışsa ister istemez konu sahtemi gerçekmi diye konularınaza baktım

Bu konuda da olay pis boğaz olmasından farklı yerlere gitmeye başladı size o kadar fikirler verildi değerlendireceğinizi düşünüyorum

Aslinda karisiklik sundan oluyor
Ucretli ogretmenlik yapanlarin genelde yakinlari sozlesmeli ogretmen diye anlatiyor cevreye :) . Ondan da cok karisiyor. Ben ucretli yaparken israrlar ucretli sozlesmeli baska bisi dedigim halde herkes sozlesmeli calisiyor diyordu.

Evet ben de deminden beri kendimi sorguluyorum niye karıştırdım diye. Bilgiyi özümseme konusunda çeşitli problemlerim var buna yordum ben ama bu da mantıklı geldi şimdi :)

Ben epey uzak kalmışım bu bilgilerden. 82 puan ve ücra köy demek. Tüm atamalar mı sözleşmeli nasıl yani? Atanıyorsunuz ve aynı zamanda sözleşmeli memur oluyorsunuz. Herhangi bir tayin istememek için mi? Yahu çok değil 8 yıl önce böyle bir şey yoktu ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Ailemin yarısı memur çoğu da mütemadiyen yer değiştirdiler.

12 yil önce ücretli yapiyordum. O zaman da vardi. Sozlesmeliler sskya bagliydi o zaman. Ama maastan yana fark yoktu . Atanma puani bir tik daha azdi. Hatta sonradan onlari toplu halde kadroya gecirdiler. Zaten sınav a giriyorlar gecmemeleri icin sebep yok. Sonra hatirladigim sozlesmeli kalkmis gibi birseydi. Uzun zaman normal atamalar oldu. Ama doğuya gidenler genelde hemen tayin istedigi ve doguda surekli sirkulasyon oldugu için bunu getirdiler. En az 4 yil orda kalmayi kabul ediyorsun. Tabi yine ozellikle evli olanlar atandiktan sonra kendi illerine dönmek istiyor.

Paracık dediğiniz basılmıyor 🤔 çalıştıkça kazanılıyor,ev kredisi veriyorum aldığım maaş 4 ev kredisi 3,5.. eşim de eve bakıyor birikimim olsa zaten bu işi yapmam emin olun bırakın araba almayı bakıcı aramayı,vallahi billahi eşim birazcık daha iyi kazanan biri olaydı ya da bahsettiğiniz gibi PARACIKLARIM olsaydı çalışmazdım iki dakika. Ben çare sordum çoğunluk kreş dedi çok berbat bir kreş ama sonra tamam sanırım son çare bu dedim neden bu kadar takıldınız anlamadım..?

hala asil sorumu yanitlamadiniz anneniz diyorum? bu kadar mi imkansiz gelmesi yada torunlarina yaninda bakmasi? sadece bir süreligine?

cünkü ortada iki tane agzi var dili yok yavrucak var, ortada annenin resmine tüküren bi bakici var, anne babanin odasina ablanin odasi dedirten bi sebep var, hirsiz yada ac gözlu bi bakici var. ama en önemlisini tekrar edim, ortada iki tane yavrucak var. zaten bu takilmam icin yeterince bi sebep degil mi? sahi, siz niye hic takilmadiniz?

bunuda genel olarak söylüyorum sadece size degil, arkadaslar madem yasam kaliteniz ailecek bu kadar düsecek yada en ufak masraf sizi tepe taklak edecek, almayin ev.

Söylediğimi ayıplayacaklar da olacaktır ama ben çok garipsiyorum alışamıyorum ve ne yapmam lazım anlamadım...Kısaca anlatayım dert gibi değil aslında elhamdulillah ama takıldım biraz...Bakıcı tuttuk bu hafta 3. Haftası kahvaltı ve öğle yemeğini bizde yapar 2-3 kişilik yemek kahvaltı yapıyor yapılı ve yemeği seviyor belli,bunda sıkıntı yok sonuçta herkesin doyma eşiği aynı olamaz,ancak eşim için okuldan gelince hamur işi yaparım çayla yemeyi sever yaptığım bir tepsi tatlı kek veya börek her ne ise 3-4 gün yeter bize ama bu kız sayesinde ertesi gün bi daha yapıyorum ya da misal eşim abur cubur çerez vs sever (evde yemek yemez bari çay keyfi yapayım kafasında 😂 ) kız bildiğiniz canavar gibi iki günde bizim aylık yetecek herşeyi yiyor.. bi örnek daha vereyim,geçen kola aldım yemekle içeriz diye düşündüm,yemeğe getirmedim unuttum,ertesi gün biz işe gittik akşam eve geldim kolayı da çıkarayım yemekte içeriz diye düşündüm dibinde bir çay bardağı kadar vardı dayanamadım sordum ertesi gün,kola çok zararlı o kadar içme nasıl içtin dedim 😅 ben su yerine içiyorum çok seviyorum dedi şaştım kaldım kırmadan nasıl söylerim...sonuçta çalışan bi insanım o hamur işlerini eşime yapıyorum günlerce yetsin diye hergün uğraşamam da bu bir tarafa da ben yemek konusundan mesulüm ekstralardan mesul değilim ki...Ama nasıl söylerim bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
(Çocuklara tereyağı yumurta getiriyorum çalıştığım köyden,onlardan da yiyor ve normal yumurta ve kahvaltılık yağ da var dolapta) Hergün 3-4 yumurta kırıyor 2 somun ekmek yiyor iki akşam yetecek yemeğimi bitiriyor vs bunlara yine konuşamam çünkü karnını ancak doyuruyor demek ki diyorum ama ekstraları yemesi çok da anlaşılır gelmiyor,hadi nefistir baksın iki tane yesin de dibini görene kadar yemek nedir 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️
Bakıcı siz olmuşsunuz gibi 🤨🤨

Mune Mune konumu kapatır mısınız gerginlik yaratan arkadaşlar var,amacım fikir almaktı,gece açtığım konu için hemen karar vermemi bekliyorsunuz,sahte diyenler bile çıktı,umarım kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz.

Son düzenleme:
12 yil önce ücretli yapiyordum. O zaman da vardi. Sozlesmeliler sskya bagliydi o zaman. Ama maastan yana fark yoktu . Atanma puani bir tik daha azdi. Hatta sonradan onlari toplu halde kadroya gecirdiler. Zaten sınav a giriyorlar gecmemeleri icin sebep yok. Sonra hatirladigim sozlesmeli kalkmis gibi birseydi. Uzun zaman normal atamalar oldu. Ama doğuya gidenler genelde hemen tayin istedigi ve doguda surekli sirkulasyon oldugu için bunu getirdiler. En az 4 yil orda kalmayi kabul ediyorsun. Tabi yine ozellikle evli olanlar atandiktan sonra kendi illerine dönmek istiyor.

Şimdi taşlar yerine oturdu. Zihnimde birkaç farklı bilgi var hepsi birbiri ile çelişiyor. Ne kadar cahil kalmışım bu konuda diye kendime kızarken, bir yandan da zaman içinde değişen birçok şey olduğunu fark ettim bunları okurken. Mesela benim dönemimde ücretli öğretmenlik sistemi de farklıydı sanki. Geçen bir yerde okudum e devlet üzerinden başvuru yapılıyormuş ve önlisans mezunları ve alan dışı mezunlar da yapabiliyormuş. Bizden bir önceki nesil lise mezuniyeti ile öğretmenlik yaparken, benim dönemimde atamalar ve atama yöntemleri nispeten daha kolay ve anlaşılır iken, içinde bulunduğumuz zamandaki mevcut sistemi anlayabilmem için epey çaba sarf etmeliyim. Zira her şey değişmiş.

hala asil sorumu yanitlamadiniz anneniz diyorum? bu kadar mi imkansiz gelmesi yada torunlarina yaninda bakmasi? sadece bir süreligine?

cünkü ortada iki tane agzi var dili yok yavrucak var, ortada annenin resmine tüküren bi bakici var, anne babanin odasina ablanin odasi dedirten bi sebep var, hirsiz yada az gözlu bi bakici var. ama en önemlisini tekrar edim, ortada iki tane yavrucak var. zaten bu takilmam icin yeterince bi sebep degil mi? sahi, siz niye hic takilmadiniz?

bunuda genel olarak söylüyorum sadece size degil, arkadaslar madem yasam kaliteniz ailecek bu kadar düsecek yada en ufak masraf sizi tepe taklak edecek, almayin ev.
Atlamışım pardon...en eski konularıma bakın,annem ister kardeşimi de bırakır gelir ancak her an annemi öldürebilecek potansiyelde bir babam var,sürekli kavga gürültü sinir harbi içinde bir adam..eski konularımda da var,annem babamın esiri gibidir öyle hadi gidip torun bakayım diyecek de babam izin verecek..ben çocukluğumu yaşayamadım babam sayesinde,bi de babam çocuklarım için annemi mi yollayacak...
Ev almayın lafınıza katılıyorum,benim fikrim değildi eşim sağolsun ev daha öncelikli deyip aldırdı..şuan dövünüyor ama geçti.

Ben şu kısmı anlamadım. Sözleşmeli öğretmenim yazmışsınız. Sözleşmeli öğretmenlerin aldığı ücret belli. Asgari ücretin de altında. Size özel bir zam yapmadılar ise aldığınızdan fazlasını bakıcıya veriyorsunuz. Zira yukarıda 1500 artı yol parası veriyoruz yazmışsınız. Sizin kazancınızdan fazla bu verdiğiniz miktar.

Gerçekten merakımdan soruyorum neden? Evde oturun kendi gıdanızı kendiniz tüketin madem bu kadar şikayetçi iseniz.

Ya eksik bilgi veriyorsunuz burada ya da yerine oturmayan bir şeyler var. Yok benim derdim para değil kazandığımdan fazlasını sürekli şikayet ettiğim bakıcıya verip bir de çocuklarım bana düşkün değil diye her gün ağlayacağım çünkü öyle. Diyorsanız da peki diyorum.

Bende bunu dusundum sozlesmeli ogretmen ne kadar aliyor ki bakiciya 1500+yol veriyor bir de ev kredisi oduyorlar + 2 cocukla geciniyorlar. Eşi de asgari ucret aliyor diye aa sormamistim. Aciklamis

Bende bunu dusundum sozlesmeli ogretmen ne kadar aliyor ki bakiciya 1500+yol veriyor bir de ev kredisi oduyorlar + 2 cocukla geciniyorlar. Eşi de asgari ucret aliyor diye aa sormamistim. Aciklamis

Ben aydınlandım o konuda :) kafa karışıklığı oldu ücretli değil sözleşmeli öğretmenmiş konu sahibi.

Mune Mune konumu kapatır mısınız gerginlik yaratan arkadaşlar var,amacım fikir almaktı,gece açtığım konu için hemen karar vermemi bekliyorsunuz,sahte diyenler bile çıktı,umarım kınadığınızı yaşamasan ölmezsiniz.
Kamera koyarsanız lütfen sonucunu paylaşın, karşımızda iyi niyetli , midesi aklından fazla çalısan bir saf mı yoksa sinsi bir düşman mı var ben de merak ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X