- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 88
- 45
- Konu Sahibi thebutterflyeffect
-
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende bunları anlatmak istemiştim.konu sahibine katiliyorum bence de rahatsizlik veren bir aliskanlik. Ne gerek var her gun durduk yere icmeye ?
Icmeden slklntilarin ustesinden gelemiyorsa veya hayattan zevk almiyorsa zaten tedaviye ihtiyaci var demektir. Ayrica gittikce kontrolden cikip bagimlilikta yapabilir. (Vucudunun toleransi arttikca 2 kadeh zevk vermeyecek) Iradesini kontrol edemiyor. Icki karsiti bir insan degilim, ara da bir olan sosyal icicilik olabilir ama hergun hem maddi, hem manevi zarar ve sagligini da etkiler zamanla.
Belki konu dışı ama Ayyaş yanlış bir kelime.. Hz. Ayyaş B. Ebi Rebia'ya hakaret olsun diye yayılmış. Bilinçlenelim..ayyaşın teki oldun çıktın"
Ben hakaret etmemi savunmuyorum, zaten bu konuda da ayrıca üzgünüm. Ailem benden farksız düşünmüyor bu konuda.Siz babanıza bu şekilde hakaret edemezsiniz.Koskoca adam sizden izin alacak değil.Memnun değilseniz ayrı eve çıkın.Anneniz ne dedi acaba bu duruma.Bu şekilde hakaret edebilmenizin arkasında anneniz den aldığınız cesaret var bence.
Çok özür dilerim. Ben anlamını bilmiyordum.Belki konu dışı ama Ayyaş yanlış bir kelime.. Hz. Ayyaş B. Ebi Rebia'ya hakaret olsun diye yayılmış. Bilinçlenelim..
Babanıza Allah hidayet versin
Bu yorumunuzu yeni gördüm, tek derdim bu zaten emin olun. Bu yüzden hiçbirimiz istemiyoruz babamın bu kadar içkiye sarmasını. Altında illa başka sebepler arıyorsunuz ama tek derdimiz bundan ibaret :)Babam her gun 2 kadeh icip biraksa, kendine ve bize zarar vermese, maddi dertlerimiz olmasa, 1 kere sarhos gelmis olsa, ben de eriskin bir insan olsam, tamamen sizin yerinize koyuyorum kendimi, tek derdim karaciğeri olurdu. Siroz olup, kanser olup ya da kalp krizinden filan ölmesini istemezdim.
Dedigim gibi baska sebepler var da söylemiyorsanız bilemeyiz tabii.
Ayyaş Arapça bir kelimedir ve manası bizden farklı.Ama Türkiye de yaşayan ve Türkçe konuşan bizlerin sözlüğünde konu sahibi nin yazdığı gibidir manası.Sahabelerin adlarını herkesin bilmesine imkan yok dimi..Hakaret konusunu hiç anlamadım.Belki konu dışı ama Ayyaş yanlış bir kelime.. Hz. Ayyaş B. Ebi Rebia'ya hakaret olsun diye yayılmış. Bilinçlenelim..
Babanıza Allah hidayet versin
Bu yorumunuzu yeni gördüm, tek derdim bu zaten emin olun. Bu yüzden hiçbirimiz istemiyoruz babamın bu kadar içkiye sarmasını. Altında illa başka sebepler arıyorsunuz ama tek derdimiz bundan ibaret :)
Yukarıda yazmıştınız başka bir şey varsa anlatın diye. Kendinizi savunmanıza gerek yok fikir almak istemeseydim konuyu açmazdım.Ben niye baska sebep arayayim ya? Gülücük.
O zaman haklisiniz tabii ki. Gülücük.
Yukarıda yazmıştınız başka bir şey varsa anlatın diye. Kendinizi savunmanıza gerek yok fikir almak istemeseydim konuyu açmazdım.
Adamın evinde oturmayın o zaman.Biz uzun zamandır bu durumdan rahatsızız, tatlı dille uyardık dinlemedi. Bir kere eve sarhoş geldiğini gördüm o bile yetti tiksinmeme. Yani anlayacağınız bir şeyler birikti bizde.
Bilmiyorum hangisi alkoliklik hangisi değil. Ben sadece kendi babamın sağlığıyla ilgilenip artık bir şeyleri ailemle beraber düzeltemeyince kavga esnasında birden patlak verdim. Pişman da oldum zaten..Yalnız alkoliklik illa ki sarhoş olup sağı solu kırıp dökmek değil.. haftada 21 duble içmek alkoliklik demek oluyor.. sana bunu soyleten baba utansın.. her turlu bagımlılıga karsıyım
Çok çok doğru . Ana kız adamda huzur bırakmamış adam da kendini alkole vermiş gibime geliyor açıkçasıBirini seviyorsun evleniyorsun, cocuk yapıyorsun, sonra o cocuk büyüyor '1 kere sarhos oldu tiksiniyorum, icki icmesi bize gore degil, ayyaşin teki' diye konuşuyor. Sebep ne? Sebep kendi oyle istiyor çünkü.
Hanımefendi karşınızdaki insanı tanımadan böyle bir yorumda bulunamazsınız. Hangi gerekçeyle bu saygısızca yorumu yazıyorsunuz?Çok çok doğru . Ana kız adamda huzur bırakmamış adam da kendini alkole vermiş gibime geliyor açıkçası
Konu başlığına ve yaptığınız yorumlara istinaden yazdım .. anneniz ve sizin rahatınız için babanızı bu kadar gömdüğünüze göre ,evde yolunda gitmeyen şeyler vardır . Bir düşünün derimHan
Hanımefendi karşınızdaki insanı tanımadan böyle bir yorumda bulunamazsınız. Hangi gerekçeyle bu saygısızca yorumu yazıyorsunuz?
Çok doğru söylemişsin canım. Katılıyorum sana.Ana kız adamda huzur bırakmamış adam da kendini alkole vermiş gibime geliyor açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?