Bir de mesela evlilik konusu acildiysa ve bekleyelim dediysem. Bazen bir kac gun benimle konusmuyor.Onlar adına ben utandım. Burda sana "öyle giyme evinde dans et" diyenler adına da yine utanıyorum. Evlenince çalışmayacaksın diyen keko sevgilin adına da utanıyorum.
Birlikte içip dans ettiğiniz adam sana nasıl evlenince çalışma der, çok çelişkili geldi bana. Çalışmanı istemeyen adam ilerde dışarıda içmeni dans etmeni hiç istemez haberin olsun. Sana ve tercihlerine saygı duyacak birini bulmalısın bence. Ve kesinlikle çalışmaktan vazgeçme. Türk erkeğinin iç yüzünü bilmediğinden söylüyorum buna. Birlikte olacağın kişi senin BÜTÜN kararlarıma saygı duyan biri olsun. Bence bu sevgilinden ayrıl, sonra çok zorluk yaşarsın.
Turkce cok zor gercektencok denesem bile bazi harfleri cikaramiyorum. Cikarmaya calisinca da cok yavas ve sacma bi konusma seklim oluyor.
Kursa gittim ama tam manasi ile basaramadim
Ama gercekten Turkler de cok guzel. Bazilarina ben hayran oluyorum. Mesela Halamin 2. Kizi cok guzel hep suratina gulerek bakarim. Aramiz da ki tek fark o boyle daha fazla kendini savunabiliyorturk erkegıne rus de ukrayna de yeter dıblerının dusmesıne
hele bozuk turkcen de varsa hıc dayanamazlar guzel çirkin olsun farketmez ılgı odagı oluverırsın bır anda guzel dansda edıyormussun sana bakmasınlarda turk kadınlarına mı tenezzul edıp baksınlar
Evet cok haklisiniz aksine uzerime gelindikce daha fazla konusamiyorum. Sadece bakip agliyorumya ben anlamıyorum gerçekten, yani çıkarmak zorunda değilsin ki, anadilin değil neticede.
böyle böyle zaten milleti ingilizceden de soğuttular, the yı yanlış telaffuz ediyorum diye lisede az hoca kızmadı bana, ya o titreşimli sesi çıkarsam ne çıkarmasam ne, şimdi yabancı bir ülkede yaşıyorum hala dı şeklinde telaffuz ediyorum, ne kimse güldü ne de anlamamazlık yaptı, gayet de insanlar rahatlar ve hatta yüreklendiriciler. Hatta ana dili ingilizce olan bir arkadaşım, neden kendini kasıyorsun ki falan diyip yerdi bile, sonuçta kimse senden mükemmel telaffuz beklemiyor, amaç iletişimse anlatıyorsun işte derdini.
Evet cok haklisiniz aksine uzerime gelindikce daha fazla konusamiyorum. Sadece bakip agliyorumHerseyi anliyorum ve anlatiyorum ama tam beceremiyorum.
Mesela bir kiyafet almak istesem ben konusmaya baslayinca karsilastigim yuz ifadesinden dolayi susmak zorunda kaliyorum ve bazen icime bile sinmese o kiyafeti aliyorum.
Cok ustume gelinirse de icimden bir ses imdaat diyor. Bu sefer iyice elim ayagima dolaniyor ve aksanim bozuk olsa bile duzgun kurdugum cumleler bir an da devrik cumlelere donusuyor sonra iyice cikmaza giriyorum
Tamam dediginizi yapayim. Sevgilimi de anlamaya calisiyorum umarim yanilmamya o zaman kesinlikle destek almalısın, bu durum hiç normal gelmedi bana.
sevgilin de güven vermedi.
sen biraz kendine güven aşıla, bir de daha ayakları yere basan bir adam olsun yanında olacaksa.
ya var ya, boşuna bunlara üzülüyorsun gerçekten, ama nasıl anlatsam sana bilemedim.
Evet sanirim dediginiz gibi cok onemsiyorum ama iste ne yapacagimida dogru bilsemFiziksel özellikleri anneden, kişilik özelliklerini babadan almışsın sanırım.
El alem ne der, bu adam böyle baktı beni kötü kadın olarak mı görüyor, herkes beni şeyapmaya mı çalışıyor diye düşündüğünüze göre karar karakterden yüzde yüz türksünüz:))
Hayat başkalarının ne dediğini umursayacak kadar uzun değil.
Fiziksel özellikleri anneden, kişilik özelliklerini babadan almışsın sanırım.
El alem ne der, bu adam böyle baktı beni kötü kadın olarak mı görüyor, herkes beni şeyapmaya mı çalışıyor diye düşündüğünüze göre karar karakterden yüzde yüz türksünüz:))
Hayat başkalarının ne dediğini umursayacak kadar uzun değil.
Yaziyi yaziyorum duzgun cumle de kurarim konusurken ama harfler agzimdan duzgun cikmiyor. Onlar da yaziyi duzgun yaziyor ama konusmalari aksanli. Benim de konusmam İvana gibiMeryem uzerli ivana sert wilma elles ünlü olduklarından aksanlarini kimse fazla elestirmiyor onlarda yabancı sonuçta
Size niye bu kadar tepki geliyor bozuk türkçe asksaninizla
Konuşmanız yazmanız gibiyse gayette düzgün
türk kadınlarının sanki nerde durduğu araştırılmış bu konuda.yani yıl olmuş 2017 kadınlar ne durumda acaba.yemezleeerrr
Diksiyonunuzdan rahatsızsanız diksiyon dersi alın, hiç tanımadığınız belki de hiç tanımayacağınız insanların ne düşündüğünü önemsememeye bakın bunun için bile psikoloğa gidebilirsiniz.Evet sanirim dediginiz gibi cok onemsiyorum ama iste ne yapacagimida dogru bilsem
terbiyesizlik.Bakin size birsey anlatmak isterim. Burda kalabalik bir cadde var orada bir cafe ye kahve icmeye gitmistim ve ilk kez gittim. 2 katli biraz salas bir cafe. Wc. Ye gecmek istedim tektim ust katta bulamadim alta indim iner inmez bir adamla karsilastim. Sanirim oranin sahibi girerken de kasa da oturuyordu. Ona wc. Nerde diye sordum yukardaymis ama bir kapi daha acmam gerekiyormus ama hic yazi falan da yok. Neyse yine yukari yoneldim tam cikarken bir bayan o adama fahiseler de buraya takilir olmus. Bi de konusuyosun onla dedi o kadar kirildim ki cantami alip geri asagi indim hesap odemeye. Kadin orada ama nasil kotu bakiyor bana. Cok ezildim cok utandim ben adama sadece wc. Sordum baska muhattap olmadim. Ne kimsenin esin de gozum ne baska birsey ama boyle yapilmasi zoruma gidiyor.
Mesela sevgilimin adi Emre ama ben soylerken İmrea gibi bir sey cikiyor. Noktali s harfi j gibi yazarken paylastik yaziyorum konusurken payilajdik gibi cikiyorMeryem uzerli ivana sert wilma elles ünlü olduklarından aksanlarini kimse fazla elestirmiyor onlarda yabancı sonuçta
Size niye bu kadar tepki geliyor bozuk türkçe asksaninizla
Konuşmanız yazmanız gibiyse gayette düzgün
Anladım konuşmanızı duyunca bizımla degılsın diyorlarMesela sevgilimin adi Emre ama ben soylerken İmrea gibi bir sey cikiyor. Noktali s harfi j gibi yazarken paylastik yaziyorum konusurken payilajdik gibi cikiyor
Hıııı mütevazilik akıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?