Pisman oluyor, kendimi kotu hissediyorum

Bir de mesela evlilik konusu acildiysa ve bekleyelim dediysem. Bazen bir kac gun benimle konusmuyor.

Turkce cok zor gercekten cok denesem bile bazi harfleri cikaramiyorum. Cikarmaya calisinca da cok yavas ve sacma bi konusma seklim oluyor.
Kursa gittim ama tam manasi ile basaramadim

ya ben anlamıyorum gerçekten, yani çıkarmak zorunda değilsin ki, anadilin değil neticede.

böyle böyle zaten milleti ingilizceden de soğuttular, the yı yanlış telaffuz ediyorum diye lisede az hoca kızmadı bana, ya o titreşimli sesi çıkarsam ne çıkarmasam ne, şimdi yabancı bir ülkede yaşıyorum hala dı şeklinde telaffuz ediyorum, ne kimse güldü ne de anlamamazlık yaptı, gayet de insanlar rahatlar ve hatta yüreklendiriciler. Hatta ana dili ingilizce olan bir arkadaşım, neden kendini kasıyorsun ki falan diyip yerdi bile, sonuçta kimse senden mükemmel telaffuz beklemiyor, amaç iletişimse anlatıyorsun işte derdini.

Ama gercekten Turkler de cok guzel. Bazilarina ben hayran oluyorum. Mesela Halamin 2. Kizi cok guzel hep suratina gulerek bakarim. Aramiz da ki tek fark o boyle daha fazla kendini savunabiliyor

Evet cok haklisiniz aksine uzerime gelindikce daha fazla konusamiyorum. Sadece bakip agliyorum Herseyi anliyorum ve anlatiyorum ama tam beceremiyorum.
Mesela bir kiyafet almak istesem ben konusmaya baslayinca karsilastigim yuz ifadesinden dolayi susmak zorunda kaliyorum ve bazen icime bile sinmese o kiyafeti aliyorum.
Cok ustume gelinirse de icimden bir ses imdaat diyor. Bu sefer iyice elim ayagima dolaniyor ve aksanim bozuk olsa bile duzgun kurdugum cumleler bir an da devrik cumlelere donusuyor sonra iyice cikmaza giriyorum

ya o zaman kesinlikle destek almalısın, bu durum hiç normal gelmedi bana.

sevgilin de güven vermedi.

sen biraz kendine güven aşıla, bir de daha ayakları yere basan bir adam olsun yanında olacaksa.

ya var ya, boşuna bunlara üzülüyorsun gerçekten, ama nasıl anlatsam sana bilemedim.

Fiziksel özellikleri anneden, kişilik özelliklerini babadan almışsın sanırım.
El alem ne der, bu adam böyle baktı beni kötü kadın olarak mı görüyor, herkes beni şeyapmaya mı çalışıyor diye düşündüğünüze göre karar karakterden yüzde yüz türksünüz:))
Hayat başkalarının ne dediğini umursayacak kadar uzun değil.

Tamam dediginizi yapayim. Sevgilimi de anlamaya calisiyorum umarim yanilmam

Evet sanirim dediginiz gibi cok onemsiyorum ama iste ne yapacagimida dogru bilsem

maalesef haklısın canım ya. yani şunu aşabilsek toplum olarak, gerçekten çok daha iyi durumda olacağız.

Meryem uzerli ivana sert wilma elles ünlü olduklarından aksanlarini kimse fazla elestirmiyor onlarda yabancı sonuçta
Size niye bu kadar tepki geliyor bozuk türkçe asksaninizla
Konuşmanız yazmanız gibiyse gayette düzgün

Yaziyi yaziyorum duzgun cumle de kurarim konusurken ama harfler agzimdan duzgun cikmiyor. Onlar da yaziyi duzgun yaziyor ama konusmalari aksanli. Benim de konusmam İvana gibi sadece bazi harfler agzimdan daha sert cikiyor ve hizli

Evet sanirim dediginiz gibi cok onemsiyorum ama iste ne yapacagimida dogru bilsem
Diksiyonunuzdan rahatsızsanız diksiyon dersi alın, hiç tanımadığınız belki de hiç tanımayacağınız insanların ne düşündüğünü önemsememeye bakın bunun için bile psikoloğa gidebilirsiniz.
Belki de yarı Rus, yarı Türk oluşunuz sizi bilinç altınızda rahatsız ediyordur. Tam olarak milliyet olarak bir millete ait olmamak sizi belki rahatsız ediyordur bunu da başkalarının düşüncelerini önemseyecek yapıyor olabilirsiniz.
Tekrar söylüyorum hayat kısa başkalarını taktığına değmez

terbiyesizlik.

Belirtmesen, yazinin Turkcesi bozuk olan birine ait oldugunu dusunmezdim. Gayet duzgun ve dogru yazmissin konuyu.

Mesela sevgilimin adi Emre ama ben soylerken İmrea gibi bir sey cikiyor. Noktali s harfi j gibi yazarken paylastik yaziyorum konusurken payilajdik gibi cikiyor

Mesela sevgilimin adi Emre ama ben soylerken İmrea gibi bir sey cikiyor. Noktali s harfi j gibi yazarken paylastik yaziyorum konusurken payilajdik gibi cikiyor
Anladım konuşmanızı duyunca bizımla degılsın diyorlar
Yada sen kendini yabancı hissediyorsun

Hıııı mütevazilik akıyo

ya niye bu mütevazilik bu kadar rahatsız etti ki anlamıyorum,
yanlış anlamayın sizi alıntıladım da, konu başından beri aynı şeye vurgu çekiliyor, bilmediğim bir kabahat mi var bu konuda diye düşünmeye başladım.

bir arkadaşımın patronunun eşi Ukraynalı, arkadaşım anlattı, hafta sonları kadın gelip ofiste temizlik yapıyormuş, ben inanamadım tabi, hani düşünemiyorum, iyi gelirli bir patronun eşi olacaksın da ofiste temizlik yapacaksın, biz evde bile yapmayız, nitekim değişikler bu konuda gerçekten.

1.si anlatım tarzınız çok erkeksi geldi bana, söylemeden geçemeyecegim. Yani konunuzu çok da inandırıcı bulmadım.

Gerçek olduğunu varsayarak diyeceğim şu ki eğer farklı anlamda dikkat çekmek istemeseydiniz çekmezdiniz. Yarınız Türk, bilirsiniz. Burası Türkiye ve erkekler malum. Evinizde giyin dekoltenizi, evinizde için, o zaman dikkat çekmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…