- 18 Mayıs 2017
- 603
- 722
- 18
- Konu Sahibi Karmaprenses
-
Ahaha biri de demiş ki köpeğe su dökülmesini değil de sana saldırmasını mı şikayet ediyosun. Ay çok komiksiniz yahu. Herşeyin cilkini çıkarıyorsunuz. Tabiki önce çocuğunu ve kendini dusuncek.
doktor,öğretmen,avukat,savcı,işçi,memur farketmez sahip olunan meslek değil mesele. Dediğiniz gibi mesele bakış açısıArkadas doktor oldugu icin farkli bir bakis acisiyla bakiyor olabilir meseleye. Hayvanlari sevmedigini dusunmuyorum ben.
Bence doktorun bakis acisi farkli olabilir. Bir kazada faciada yardim gerekse cogu doktor once hayvana mi kosar insana mi dusun.doktor,öğretmen,avukat,savcı,işçi,memur farketmez sahip olunan meslek değil mesele. Dediğiniz gibi mesele bakış açısı
İnsanlar bu kadar tuhaf işte. Ararken bile korktum. İsim vermemelerini rica ettim. Ama anlamıyorlar. Zaten devletimiz sağolsun birine birşey olmadan el atmıyor duruma. Tamam ben çıkmam dışarı mühim değil. Ama burda o kadar çocuk var ki birine zarar gelir diye korkuyorum o çocuklardan biri bu arkadaşların çocukları da olabilir bu kadar bencil olmamalılarKonu ne tuhaf yerlere gitmiş, 18 yıldır hayvan bakıyorum arkadaşlar uysalı da var, saldırganı da var, mesela besleme yapmaya gittiğim Beykoz'da üç köpeğin saldırısına uğradım arabadan iner inmez, şükür ki başıma çok ciddi bir iş gelmedi, sevmek için yaklaştığım bir kedi dört ayağıyla kafama yapışıp derimi yüzdü resmen 9 dikişim var, hayvanların hepsini çok seviyorum, yıllardır çalışıyorum onlar için lakin bazı şeyleri de kabul etmek gerekli, Beylikdüzünde pitbull dövüştürenler gazetelere düştüler, hayvan severler toplanıp kafeslerin bulunduğu yere baskına gittiler ne oldu , bir kadın kendini bilmez bir serseri tarafından vuruldu. Cinsi fark etmez çoğaltıp satmak ya da köpek dövüşleri için hayvan yetiştiren adamlar sizin benim gibi agucuk gugucuk diye hayvan seven tipler değil. Yolda karşılaştığım ağızlığı olmayan bir danua cinsi köpeğin sahibini uyardığım için darp edildim ben , devlet kurumları da bu yüzden son raddeye kadar ilgilenmiyorlar. İnsanların korkması neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamadım, 1 yaşında bir çocuk için can güvenliği meselesidir bu, annenin davranışı gayet normal. Bu kadın kendi halinde bir golden ı işsizlikten şikayet edip duran komşu teyzelerle bir mi yapmayın lütfen.
Ay çok saçma. Bir şey diyemedim. Ama bence -hakaret olarak soylemiyorum asla- psikolojik yardım almali. Normal bir şey değil kesinlikle.yok canım olur mu hayatım köpek bana saldırsın kızıma saldırsın bunlar önemli değil ama su dökülmesi olmaması gerekiyordu nasıl bu hatayı yaptım bilemedim. Çünkü arkadaşa göre hayvanlar daha değerli. İnsan sevmezmiş
hayır şaka yapmıyorum,konu tercih değil. Ben size insan hayatımı daha değerli hayvan hayatımı diye sormadım kiTabi ki insan hayati daha degerli. Saka mi yapiyorsunuz?
söylediğim şeye yanlış ve farklı açıdan bakıyorsunuz. Bir kazada veya faciada öncelikli kurtarılması gereken insan tabiki aksini asla söylemiyorum. Ama sonrasında aman hayvan o ne olacak denmemeli yardım eli uzatılmalı diyorum.Bence doktorun bakis acisi farkli olabilir. Bir kazada faciada yardim gerekse cogu doktor once hayvana mi kosar insana mi dusun.
Bimere yazın .Çok hızlı cevap alıyorsunuz.Kızlar karşı komşumuz bahçesinde pitbul köpek besleyip satıyor. Rahatsız olduğumuzu belirttik ve bi tanesini sattılar diğerini de satacaklarını söylediler ama nerde bir aydır duruyor. Gerçi satsalar bile bi süre sonra tekrar alıyorlar. Bugün başıma gelen olayı anlatayım. Kızımla dışarda yürüyordum sabah pitbul köpeği besleyen adamın oğlu var 12-13 yaşlarında bunu zincirinden bırakmış köpek kızımla üzerimize koştu o kadar korktum ki kızımın üzerine kapanıp oturdum olduğum yere. Bunu sürekli yapıyorlar gece serbest bırakıyorlar kapıya çıkmaya korkuyoruz. Bugün yetkili bütün mercileri aradım. Polis, zabıta, çevre Bakanlığı, hayvan barınağı hiç biri yardımcı olmadı. Bu devlet birine birşey olmadan kılını kıpırdatmaz mı. Ya kızımla bugün benim üzerime saldırsaydı o köpeğin çenesi 40 ton basıyor. Üretilmesi satılması beslenmesi yasak olan bir köpek niye kimse dikkate almıyor. O kadar sinirliyim ki ne yapabilirim kızlar bi fikir verin.
Pitbul beslemek satisini yapmak yasak. Besleyen kisiye ceza yazilir. Köpek ise alinip barinaga goturulur. Bunun icin zabitayi arayip rahatsiz oldugunuza dair sikayette bulunacaksiniz. Ses yapiyor saldiriyor diye.Kızlar karşı komşumuz bahçesinde pitbul köpek besleyip satıyor. Rahatsız olduğumuzu belirttik ve bi tanesini sattılar diğerini de satacaklarını söylediler ama nerde bir aydır duruyor. Gerçi satsalar bile bi süre sonra tekrar alıyorlar. Bugün başıma gelen olayı anlatayım. Kızımla dışarda yürüyordum sabah pitbul köpeği besleyen adamın oğlu var 12-13 yaşlarında bunu zincirinden bırakmış köpek kızımla üzerimize koştu o kadar korktum ki kızımın üzerine kapanıp oturdum olduğum yere. Bunu sürekli yapıyorlar gece serbest bırakıyorlar kapıya çıkmaya korkuyoruz. Bugün yetkili bütün mercileri aradım. Polis, zabıta, çevre Bakanlığı, hayvan barınağı hiç biri yardımcı olmadı. Bu devlet birine birşey olmadan kılını kıpırdatmaz mı. Ya kızımla bugün benim üzerime saldırsaydı o köpeğin çenesi 40 ton basıyor. Üretilmesi satılması beslenmesi yasak olan bir köpek niye kimse dikkate almıyor. O kadar sinirliyim ki ne yapabilirim kızlar bi fikir verin.
söylediğim şeye yanlış ve farklı açıdan bakıyorsunuz. Bir kazada veya faciada öncelikli kurtarılması gereken insan tabiki aksini asla söylemiyorum. Ama sonrasında aman hayvan o ne olacak denmemeli yardım eli uzatılmalı diyorum.
Ben sadece yaşam hakkına saygı diyorum
Üzerine pitbull saldirirken 1 yasindaki bebeginin canini kurtarmaya dusunuyormus. Sizin derdinizse ileride hayvan sevmeyecek olmasi.Olsun, köpek saldırmasa bile bu kızınızda bir travmaya sebep olmadığı anlamına gelmez. Siz korktuğunuzu hissettirmeseniz bile kızınız bir şeyleri sezmiştir ve ileride hayvan sevmeyen bir birey olarak yetişecek belki de. Son olarak
Siz köpekleri mümkünse sevmeyin zaten.
Evet ben dedim ama komik olan nedir anlamadım bir hayvan işkence görürken ses çıkarmayıp aman bana dokunmadı nasılsa diye göz yumulmasaydı gerekli yerlere başvurulsaydı bugün o köpek kimseye saldırmazdı. Algılarınızı biraz daha genişletinAhaha biri de demiş ki köpeğe su dökülmesini değil de sana saldırmasını mı şikayet ediyosun. Ay çok komiksiniz yahu. Herşeyin cilkini çıkarıyorsunuz. Tabiki önce çocuğunu ve kendini dusuncek.
yok anlatamıyorum ben,siz doktor o konuya öyle yaklaşmış yazınca konu buralara geldi yoksa ben önce insan yok önce hayvan muhabbeti yapmadım. İyi günler dilerimHayvanlara yardim edilmesin olsunler gibi bir yorum yapmadim ve gormedim ben. Siz bir seyleri yanlis anladiniz sanirim.
Iste o doktor arkadas once insan yazmis. Ben de boyle dusunmesi normal cunku olasi bir durumda tercih yapmasi gerek ve muhtemelen insani sececek o yuzden de once insan diyebilir bu normal dedim ve boyle demesi sizin iddia ettiginiz gibi hayvan sevmez yapmaz kimseyi. Akli basinda, saglikli her normal insan hayvanlarin varligina saygi duyar zaten ve sebepsiz yere incitmez. Birisi ben hayvanseverim dedigi zaman yok gercek hayvanseverlik oyle olmaz deyip ayirmayalim insanlari. Ben de iyi gunler dilerim.yok anlatamıyorum ben,siz doktor o konuya öyle yaklaşmış yazınca konu buralara geldi yoksa ben önce insan yok önce hayvan muhabbeti yapmadım. İyi günler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?