- 7 Ağustos 2016
- 5.789
- 18.830
- 198
- Konu Sahibi Benaslindayoum
-
Siz yine de dikkatli olun, şöyle düşünün biz insanların nasıl türlü türlü huyu varsa, aynı durum hayvanlar dünyasında da geçerli, kimi sakin, kimi agresif, kimi korumacı, onların da bizim gibi karakteri var, benim köpeğimin ırkındaki bazı köpekler sevmek isteyenleri ısırmış mesela, o yüzden bizim bücürü sevmek isteyenler aman abla bunlar kötü ısırıyor diye tedirgin yaklaşıyor, bu sakin ve sevecendir korkmayın diyorum, uysallığı şaşırtıyor, hayvanların bulunduğu ortam önemli, sahiplenilmiş köpekler sahiplerine göre şekillenir, sokak köpekleri de bulundukları ortamda yaşamak için ne kadar mücadele edeceğine göre.Tesekkurler o halde korkmaya gerek yok tesekkur ederim..
Gecen sene benimde vardı kedim bir gözü kordu... oda oyun diye yüzüme atliyordu... Benim yanlışım yazın kapı açık bahçeye cikardim bahçeyi yıkarken çıkıp gitmiş... bulamadım geri de gelmedi bilmiyorum beli sevmedi beni... 5 6 ay bakmistim... üzüldüm sokağa park eden araba altlarına baktım yok bulamadım. ..Ben köpekten çok evdeki kedimden korkuyorum valla köpek olsa bu kadar ısırmazbizimkinin yanında pitbull daha uysal kalır.
Sahibine dikkat et tekinsiz bir tipse yaklaşma yönünü değiştir.
Sokakta grup halinde köpek görürsen onlara da yaklaşma tek başına saldırmazlar ama kalabalık olunca birden kabadayı oluyorlar.
Belirli bölgelere mama su koyun aç kalmasınlar böylece çöplere gelmezler.
Yanında mama bulundurmakta fayda var hem seni tanırlar mama verdiğin için Hemde bebeğin görüp Korkmaz hayvanlardan
Hep evde hiç dışarı çıkmadıysa korkudan saklanıp malesef açlıktan ölmüştür çok üzüldüm. Kediler insanı benimser sevmemiş olsa atlamaz bizimkinin sevgi ifadesi ısırma olduğu İçin alıştık artık kan revan içinde geziyoruzGecen sene benimde vardı kedim bir gözü kordu... oda oyun diye yüzüme atliyordu... Benim yanlışım yazın kapı açık bahçeye cikardim bahçeyi yıkarken çıkıp gitmiş... bulamadım geri de gelmedi bilmiyorum beli sevmedi beni... 5 6 ay bakmistim... üzüldüm sokağa park eden araba altlarına baktım yok bulamadım. ..
Tavsiyenize uyarım sağolun... Ama demekki siz güzel yetistirmisinz güzel bakmissinz ki sakin kötü Bakanlarda var dediğiniz gibi... bunlarda bilemezsin herkes sahipleniyo ama kimisi iyi davranmiyo cezalandiriyo bakımı yemeği ihtiyaçlarını ihmal ediyor... Kimisi sırf sus olsun diye bakiyolar göstermelik... dikkatli olmaya çalışırım...Siz yine de dikkatli olun, şöyle düşünün biz insanların nasıl türlü türlü huyu varsa, aynı durum hayvanlar dünyasında da geçerli, kimi sakin, kimi agresif, kimi korumacı, onların da bizim gibi karakteri var, benim köpeğimin ırkındaki bazı köpekler sevmek isteyenleri ısırmış mesela, o yüzden bizim bücürü sevmek isteyenler aman abla bunlar kötü ısırıyor diye tedirgin yaklaşıyor, bu sakin ve sevecendir korkmayın diyorum, uysallığı şaşırtıyor, hayvanların bulunduğu ortam önemli, sahiplenilmiş köpekler sahiplerine göre şekillenir, sokak köpekleri de bulundukları ortamda yaşamak için ne kadar mücadele edeceğine göre.
Sonuçta onlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Mirket diye bir hayvan türü vardır, çok sevimlidirler ama vahşi doğada yaşadıkları için yemeğin bol olduğu arazilerde birbirlerine saldırıp öldürmek zorunda kalırlar, güçlü olanlar hayatta kalır.
Kabahat bizim hayvanlara nasıl davranıp nasıl eğiteceğimizi bilmememiz de ve onlara nefes alacak yer bırakmamamızda.
Ben sadece bahçeye cikariyordum ama hiç gitmezdi bir kere çok ozur dileyerek söylüyorum yine bahçeye çıkardım sokağın kedisi baktım kokuyor bunu o zaman peşine gitmeye yeltendi izin vermedim bir iki gün sonra da gitti işte belki arkadaş istedi bilemem.. bahçeye ara gelen diğer kediler oluyordu camdan görünce miyavlar cami cirmalardiHep evde hiç dışarı çıkmadıysa korkudan saklanıp malesef açlıktan ölmüştür çok üzüldüm. Kediler insanı benimser sevmemiş olsa atlamaz bizimkinin sevgi ifadesi ısırma olduğu İçin alıştık artık kan revan içinde geziyoruz
Bazılarını gücü hayvana yetiyor malesefBir keresinde haberler de denk gelmiştim..pitbull cinsi köpeklerde, çok sevecen, masum,diğer cins köpekler gibi... Ama insan oğlu zevk alıyo, dovusturmek için, nasıl egitirsen hayvan da ona Gore hareket ediyor... Allahım bizim burda da bir insan musvettesi var, horoz dovusturmek için egitiyo... O kadar sinir oluyorum ki, birgün yanına gidip hoop bilader deyip kafa atasim geliyor...
Ben yine ağlıyorumHep evde hiç dışarı çıkmadıysa korkudan saklanıp malesef açlıktan ölmüştür çok üzüldüm. Kediler insanı benimser sevmemiş olsa atlamaz bizimkinin sevgi ifadesi ısırma olduğu İçin alıştık artık kan revan içinde geziyoruz
Evet aynen öyle, ben onlara sözde hayvansever diyorum. Birde arkadaşlar yazmış ama çete olan köpeklerin yakınlarına pek gitmeyin özellikle bebeğiniz yanınızdayken, köpekler bazı zamanlar kızgınlık dönemine girerler, Alfa dişi köpek etrafında bir sürü çapkın erkek köpek olur ve o zamanlar biraz kavgacı ve asabi olurlar, yakınlarından geçmek zorunda kalırsanız tedirginliğinizi korktuğunuzu belli etmeden kendinizden emin adımlarla yürüyün, panik, endişe, korku durumlarında vücut kimyamız değişir ve kokumuz farklılaşır, köpekler kokuyla hareket eder, korkuyu algılarlarsa tırsıttım deyip daha çok havlarlar hınzırlar :)Tavsiyenize uyarım sağolun... Ama demekki siz güzel yetistirmisinz güzel bakmissinz ki sakin kötü Bakanlarda var dediğiniz gibi... bunlarda bilemezsin herkes sahipleniyo ama kimisi iyi davranmiyo cezalandiriyo bakımı yemeği ihtiyaçlarını ihmal ediyor... Kimisi sırf sus olsun diye bakiyolar göstermelik... dikkatli olmaya çalışırım...
Gitti işte yavruydu dışarda gider evi bulamaz diye birakmiyodum sadece bahçeye ve veterinere... Ama can işte kendi gibi kediler istedi belki arkadasBen yine ağlıyorum
Doğru küçükken horoz bile korktum diye sirtima atlayıp gagaladi kaçtım kovaladı bir iki metre... Korkuyu hissediyor hayvanlarEvet aynen öyle, ben onlara sözde hayvansever diyorum. Birde arkadaşlar yazmış ama çete olan köpeklerin yakınlarına pek gitmeyin özellikle bebeğiniz yanınızdayken, köpekler bazı zamanlar kızgınlık dönemine girerler, Alfa dişi köpek etrafında bir sürü çapkın erkek köpek olur ve o zamanlar biraz kavgacı ve asabi olurlar, yakınlarından geçmek zorunda kalırsanız tedirginliğinizi korktuğunuzu belli etmeden kendinizden emin adımlarla yürüyün, panik, endişe, korku durumlarında vücut kimyamız değişir ve kokumuz farklılaşır, köpekler kokuyla hareket eder, korkuyu algılarlarsa tırsıttım deyip daha çok havlarlar hınzırlar :)
Doğru küçükken horoz bile korktum diye sirtima atlayıp gagaladi kaçtım kovaladı bir iki metre... Korkuyu hissediyor hayvanlar
Koklamışsa kızgınlığa girmiş hayatta olsa dönerdi kesinlikleBen sadece bahçeye cikariyordum ama hiç gitmezdi bir kere çok ozur dileyerek söylüyorum yine bahçeye çıkardım sokağın kedisi baktım kokuyor bunu o zaman peşine gitmeye yeltendi izin vermedim bir iki gün sonra da gitti işte belki arkadaş istedi bilemem.. bahçeye ara gelen diğer kediler oluyordu camdan görünce miyavlar cami cirmalardi
Anlama kuzum sana hayvanlı konuları yasaklıyorumBen yine ağlıyorum
Odur budur horoz görünce bir metre uzaktan geçiyorum. Dediğiniz gibi bir nevi kendini yavrusunu koruma icgudusu.. Bazi insanlardan daha sahipleniyo yavrusunu eşini... Böyle hayvanlara tecavüz şiddet haberi insanı çok uzuyor... Keşke cezasini cekseler.. en azından hayvanlar sadece kendini korumak için saldırıyor.. Ya iki ayaklı pislikler allah onlari ıslah etsin...
Gagalarlar valla, bizim buralarda tavuk da var bolca, geçen yaz aldım benim dört bacaklı kızı yürüyüşe çıktım, tavuklar yavrulamış, peşlerinde bebeleri gezip duruyorlar, içlerinden biri yakınlarından geçiyoruz, bebeklerine birşey yapacağız zannedip bir kabardı, üstümüze öyle bir geliyor ki benim bücürü kucaklayıp nasıl uzaklaşacağımı şaşırdım
Demek istediğim onların dünyasının bizimkinden farkı yok, minnacık tavuk deriz ama yavrum öyle bir kabardı ki bebeklerini koruma içgüdüsüyle, gel de öpme ağzını burnunu, tabii öpemedim çok kötü gagalıyorlar çünkü :))))
Bilmiyorum canım ama kedileri görünce gitmek istiyordu... Evde sıkılıyor dü belkideKoklamışsa kızgınlığa girmiş hayatta olsa dönerdi kesinlikle
Mune abla ben köyde yetiştim sayılır hayvanları saçık severim ama anne tavuğun şerrinden korkarım birde hindi
Gagalarlar valla, bizim buralarda tavuk da var bolca, geçen yaz aldım benim dört bacaklı kızı yürüyüşe çıktım, tavuklar yavrulamış, peşlerinde bebeleri gezip duruyorlar, içlerinden biri yakınlarından geçiyoruz, bebeklerine birşey yapacağız zannedip bir kabardı, üstümüze öyle bir geliyor ki benim bücürü kucaklayıp nasıl uzaklaşacağımı şaşırdım
Demek istediğim onların dünyasının bizimkinden farkı yok, minnacık tavuk deriz ama yavrum öyle bir kabardı ki bebeklerini koruma içgüdüsüyle, gel de öpme ağzını burnunu, tabii öpemedim çok kötü gagalıyorlar çünkü :))))
Bakmicaktim, dayanamadım okudum,.buraya girince kendi konularimada denk geldim.. kuzum geldi aklıma,toparlamistim kendimi aslında..Anlama kuzum sana hayvanlı konuları yasaklıyorum
Öyle maalesefOdur budur horoz görünce bir metre uzaktan geçiyorum. Dediğiniz gibi bir nevi kendini yavrusunu koruma icgudusu.. Bazi insanlardan daha sahipleniyo yavrusunu eşini... Böyle hayvanlara tecavüz şiddet haberi insanı çok uzuyor... Keşke cezasini cekseler.. en azından hayvanlar sadece kendini korumak için saldırıyor.. Ya iki ayaklı pislikler allah onlari ıslah etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?