Pitbull

Yüzyillardir para için kendi rahatımiz için doğaya hayvanlara verdigimiz zarar açıklıyor ne kadar vahsi oldugumuzu

Mune abla ben köyde yetiştim sayılır hayvanları saçık severim ama anne tavuğun şerrinden korkarım birde hindi
Ayyyy hindi deme :))) bir hindi vardı sahipli, erkekti
Diyorum ya hayvanlar da insanlar gibi diye, neyse bu hindi dişi hindiyi katıyordu önüne, zavallı dişi hindi erkek hindiden soluk alacak zaman bulamıyordu, dişi hindi tavukların ve diğer hindilerin arasına gitmeye kalksa, erkek hindi bir kabarıp bağırıyordu, koşa koşa gidip tavuklarla hatununun etrafındaki diğer hindileri kaçırıyordu, resmen kıskanıyordu, ne gülüyordum onun o haline, bildiğin kıskanç koca tribindeydi

Onlar sürü halinde bir kabarıp gagalamaya başladı mı ağacın tepesinde soluğu alıyordum vicdansızlar o cüsselerine bakmadan ağaca uçmaya çalışıyorlardı.
şimdi köyde hayvan bile kalmadı ben çok şanslı bir çocuktum kedi köpek inek at öküz manda kaz ördek tavuk horoz keklik tavşan nuhun gemisi gibi her çeşit vardı bizde. Yılanı bile öldürmeyiz sopa ile başka yere koyarız çünkü doğanın birer parçası yoksa Fındık’larımızı fareler yer

Köyde büyümedim ama köylere gittim, eşekten keçiye birçok hayvanı sevme şansımda oldu, biz de yılan öldürmeyiz, daha doğrusu hiçbir hayvanı bilerek öldürmedik bugüne kadar, eşim akrebe bile kıyamaz, gelincik de gördüm, kirpi de doyurdum, doğa bir bütün zaten, bütünlüğünü bozmaya hakkımız yok.

Valla aslında keşke imkan olsa onlarla iç içe yaşam kurmayı öğrenebilsek, ben severim toprak kokusunu, ineklerin o kendine has kokusunu, hele bahar da doğan kuzularla keçi yavrularının ağzını yiyesim geliyor :))

Sakinlik ve huzur istiyorsan doğayla iç içe olacaksın, onları seyretmek çok zevkli.

Sayısal dan para çıksın ilk içim kocaman bir yer alıp tüm sokak hayvanlarını alıp rehabilite etmek onları beslemek insandan çok hayvanları seviyorum ama çıkmıyor şansıma

Konu sahibi baştan belirtmiş zaten kızabilirsiniz diye ama sonuçta bir çaresini sormuş, yardım istemiş. Yorumlarda çok üstüne gelinmiş bence..
Pitbull cinsi ülkemizde yasak cinslerden biri.. Açıkçası sokaktaki başıboş köpekle bunu bir tutamam ben de.. Eskiden komşumuzda vardı, korunaklı bir yerde de tutmadıkları için sürekli kaçıp sağa sola saldırıyordu. Çevrede minik çocuk da çoktu, onlara bile kaç defa saldırdı. Ben belediyeye söyledim bu durumlar yaşanınca, gidip uyarı yaptılar sadece.. Almadılar. Ama sonradan biri gidip zehirlemiş sanırım köpeği.. O kısmına üzüldüm, sahibinin sorumsuzluğunu hayvan çekiyor. Asıl ceza bu cinsleri sahiplenip, üretip, reklamını yapanlara kesilmeli..

Çok üzülüyorum bu hayvanlara. "Yasak ırk" ve "çenesi bilmem ne kadar güçlü" oldukları için serserilerin elinde güç sembolü oldular, onlar da bu hayvanları saçma sapan yetiştirdikleri için canavar muamelesi görüyorlar.
Hepsi insanların suçu, bütün eziyeti de o hayvancağızlar çekiyorlar. Çok yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…