Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Bu arada ben sadece kendi aileme anlattım: Yorumlar: dün glifordan dolayı midem bulandı ve tesadüfen anne de bendeydi: annemin yorumu: eee anne olmak öyle kolay değil! alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile

Arkadaşlarıma pek anlatmadım, bir tanesi her detayı biliyor o da sağolsun iyi destek veriyor.
Tek teyzem 15 yıl çocuğu olmadığı için, çeşitli tedaviler için koşturup sonra bir anda kendiliğinden doğurduğu için, bana hemen tedaviye başvur dedi.
bende hop ya noluyoruz dedim, o da artık çok çaresi var, tüp bebek yap olsun bitsin dedi, çok sinirlendim o an!!!!
sanırım kendi yıllarca çekti bu konuda, bu arada onun hiçbir şeyi yokdu, yani o zamanlar doktorlar birşey bulamadılar. PKO lu falan değildi....

neyse, ben eşime bile çk etkilenmesin diye hiçbirşey çaktırmıyorum, yani böyle forumlarda fikir edindiğimi, ya da bazen paniğe kapıldığımı hiç belli etmiyorum ki, etkilenmesin!!! Bu arada eşim eczacı..onun için zaten biraz farklı düşünüyor bazı konularda....neyse....işte bölleee

bugün hiç midem bulanmadı glifordan!!

sadece mideme 30 saniye kramp girdi 2 kere!!!

olsun, ona da şükür )))

en ıyısı aıle ile paylasmak ama sırası gelıyor onlara bıle anlatamıyorsun .. mesela ben herseyı anlatamıyorum... bu sefer her detayı anlatınca yada buyuk bı sevıncle reglın gecınce mesela ayy 5 gun gectı ay 10 gun gectı tammam gebeyım test alayım dıyorum ..hoppp negatıff cıkıyoo onlarda senle bırlıkte hayall kırıklıgına ugruyor .. o yuzden duygularımı kontrol altına alıyorummm kotu durumlarda bende anlatmıyorum ıcıme atıyorum ama en cooook esıme .. esımle herseyııı paylasıyorum en buyuk destegım o .. bırıncısınıı kaybettıgımde cok etkınlenmıstım ... bızım daha ılk denememeız demekkı saglıklı olmayacakmıs dıye destek cıktı hepp ..
,
suan bırbırımıze kenetlendık cok destekk verıyor kendımıze zaten doymadıkk ... hanı bazen dıyorlaryaa bebek olsun evlılıgee reng gelsın hareket gelsın monotonluktan kurtulsun evlılık dıye ama cok sukurrr bızde hıc oyle bır durum yasanmadıı..

dun 8. yılımızıı kutladık beraberlıgımızın .... allahhh kımseyııı pısmann etmesın mutluluk huzur versın ....

QUOTE=bebeek;14692990]tşk ediyorum arkadaşlar inş. isteyen herkes tadar bu duyguyu. Sedenim şimdiden doğum günün kutlu olsun ALLAH sağlıklı ömürler ve evlatlar nasip etsin[/QUOTE]

teşekkürler bebeek.dün idrar tahlili yaptım pozitif çıktı.bugün de kan testi yaptırdım 128.2 sonuç çıktı.allahım çok şükür bu doğum gunumde bana evlat verdi.şükürler olsun.isteyen herkese nasip etsin.

bence buna sabırla dayanmalıyız, kimseyi üzmeden ya da hayal kırıklığına uğratmadan...ne biliyim, hamile kalınca haber vermek daha iyi gibi...
benimde eşimle aram çok iyidir, bazen o benim paniklediğimi bildiği için bazı konuları abartmaz, ya da yok birşey meraklanma der...
ben çoğu şeyi kendi içimde yaşıyorum şu aralar, sürekli birilerine mızmızlanmak istemiyorum belkide, belkide içten içe bana kimsenin acımasını istemiyorum...
çevremdekiler, sorunsuz hamile kalıp doğurduğu için...zaten şimdi işide bıraktım, insanlar ''eee, şimdi bebek zamanı, yapıcakmısın bir tane, yap artık ama '' diyorlar sürekli...Bende ''eh kısmet, ne zaman allah verirse o zaman'' diyorum, konuyu kapatıyorum, masum bir tebessümle...napiyim????

heyyooo disko diskooooo maşallah banaaakaydirigubbakcemile5olumunekankayizsmilehihoyyythihoyyyt
dr dan geliyorummmm kistlerim azalmışşşşşhihoyyyt fsh lh e2 değerlerime göreeeee belki bu aydan bebiş çalışmalarına başlayabilirmişizzzzzzz
offf Allahım huzur doluyum

Kızlar yok mu pconun tüylenmesinden kurtulan? Doğum kontrol hapları çare mi? Ne olur bilgilendirin.

2 haftada bir tüy sarartmaktan bıktım. Boynum morarıyor, korkuyorum artık ama mecburum ((( Çenemde erkek gibi siyah kıllar artıyor gün geçtikçe...

net.den uzman tv de bir doktorun bu konuda bir şeyler söylediğini hatırlıyorum.
bak bir istersen

höööfff test sonuçlarını aldım,
lh 1.54
fsh 2.22
ve fakaaaat
e2 5..yani düşük...
bakalım doktorcum ne diyecek tüm bunlaraakannehir

canım çıkmış tüylere ancak lazer epilasyon yaptırabilirsin onların çaresi o. yeni tüy oluşmasını engellemek için de doğum kontrol hapı kullandırtıyor doktorlar

çok şükür doktorcum hormonlarımdaki düşüşten çokkk memnun kaldı...bir sonraki adetimin 3. günü çağırdı beni, sanırım yumurta takibine başlayacaz
dışardan söylemesi kolay geliyo diye algılanıyo ama hakikaten, kafaya takmayınca, rahat ve sakin olunca, faydasını görüyosunuz bunu çok iyi anladım...düşünün LH ım 11.55 ten 1 küsüre düştü 4 ayda çok şükürrr.
bundan sonra bebiş bekletse bile hiççç dert değil, somut bi gelişme görmeye ihtiyacım vardı, çok şükür gördüm..inşallah aynı şekilde devam eder, hepinizin tedavisi de hızlı ve kolay geçer, dualarım sizlerle:Saruboceq:
bu arada bende ezelden beri tüylenme sorunu var, kozmetik çözümlerle idare ediyorum, o değil de benim acaip saçık dökülüyo yaaa...korkmuyo da değilim hani
neyse artık doktora gidince danışırm

kızlar, İzmir'de tavsiye edebileceğiniz bir doktor varmı?
ben Kent hastenesi Orçun bey'e gittim, çok ilgisizdi. Sonra İrenbeye gittim, Refik bey'e ...o bana Glifor falan verdi ama ne biliyim, sizlerden okuduklarımın hiçbirisini yapmadılar.
Hormon testi yapıldı, HİÇBİRŞEY ÇIKMADI. Zaten ultrasondaki kist arkadaşlarımla hormon testim pek uyuşmuyor! Öyle yumurta takibi, falan filan hiç bir şey yok! Sadece
3 ay Glifor kulan ve 6 kilo ver denildi....

Dün de Refik bey'e mail attım, Hem glifor hem de spor yaparken L-Carnitin kullanabilirmiyim diye sordum.
Adamın cevabı: Bu glifor'a çok fazla kafayı tekmayın lütfen!!!!!

şimdi yine benim sorularımı düzgün cevap veren ilgili birisine gitmek istiyorum!
Ki İrenbe İzmirde Kadın hastalıkları ve Tüp bebek merkezidir. Ve başarılı bir yer olarak geçer!!!!

Kızlar, benim gibi GLİFOR kullanıpta midesi bulanan varmı? Ve geçicekmi bu yan etki bir kaç güne???

mafoldumben mafoldumben mafoldumben

2 ay önce doktor bana bu ilacı verdiğinde 10 gün 1 er tane iç, sonra 2 ye çıkar dedi. ilk 10 gün sadece afedersin ishal oldum.sonra alıştı bünyem.10 gün sonra 2 ye çıkardığım anda ilacı felaket mide bulantıları yaşadım.ve bidaha günde 2 tane içmedim. belki bünyem alışırdı ama göze alamadım =(

QUOTE=bebeek;14692990]tşk ediyorum arkadaşlar inş. isteyen herkes tadar bu duyguyu. Sedenim şimdiden doğum günün kutlu olsun ALLAH sağlıklı ömürler ve evlatlar nasip etsin

teşekkürler bebeek.dün idrar tahlili yaptım pozitif çıktı.bugün de kan testi yaptırdım 128.2 sonuç çıktı.allahım çok şükür bu doğum gunumde bana evlat verdi.şükürler olsun.isteyen herkese nasip etsin.[/QUOTE]

sedenim tebrikler canım ebn bi süredir yoktum gebelik bböölümündeydim artık seni de bekliyoruz canım rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder inş

merhaba arkadaşlar,

çoğu zaman bahsettiğim gibi, bende çoğunuz gibi Glifor kullanıyorum. vermem gerekn 5 kilo daha var. Boy 1.61 Kilom: 60

Şu anda Etyopları çocuklara benziyorum, karnım (ve belim) 5 kilo lahana yemiş gibi!!
Spor yapmaya çalışıyorum ve beslenmemi tamamen değiştirdim...Şu ana kadar 10 gündür de 1,5 kilo verdim.
Dktorum özellikle karın bölgesindeki yağlarımı eritmem gerektiğini söyledi. Son zamanlarda şe meşhur Kavitasyon olayını araştırdım ve karın ve bel bölgeme yaptırmayı düşünüyorum. Sizce işe yararmı, abartıyormuyum?
Ama sizlerinde bildiğiniz gibi, insan çaresiz kalınca bir çok yola başvuruyor.

Denemekte fayda varmıdır ki acaba???

Ben alıştım yan etkilere, daha doğrusu artk bulantı yapmıyor. 10 gün sürdü ama çok şükür dayandım ve geçti.
Şimdi sabah 1000 mg ve akşamda 1000 mg kullanıyorum.

günde toplam 2000 mg...umarım adet düzenler...ayrıca tatlı düşkünü ben, hiç öyle saldırasım gelmiyor artık, bu çok iyi...kan şekeri dengeliyor....
herkez dayanmaya çalışsın, tavsiye ederim

herkese geçmiş olsuna.s.
bende de pco sendromu varmış:gitme:
hormon testinden sonra ilaç vercekmiş doktor ve bikaç yıl sürcek tedavi dedi. iki yumurtalığımda da varmış:gitme:
ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde engel olabilir dedi gözüm korktu kızlar:gitme:

kızlar, yine beeennn!!!! mafoldumben

şiimmddii, 2 ay önce adetimin 3. günü hormon testi yapıldı...Hem eşim, hem de 2 doktor değerlerimin iyi olduğunu, değerlere göre bir şeyimin olmadığını, fakat yine de polikistik over hastası olduğumu söyledi! Ultrasonda her iki yumurtalıkta da bayağı kist var, ayrıca bizim gibi hastaların yumurtaları normalden daha büyük...

Birde adet düzensizliği var. Züklusum 45 gün!!

Şimdi sizlere değerlerimi yazıyorum (iyice takıntı yaptım ben bu olayı)

Net'den araştırdım ama sizlerden de duymak isterim. Ne de olsa, aranızda yıllardır tedavi gören var, ve bu değerleri benden daha iyi anlarsınız.

Glukoz: 101
TSH: 1.090
T4: (serbest) 1.04
T3: (serbest) 3.45
Testosteron: 0.3
LH: 1.68
FSH: 3.06
Progesteron: 0.5
INSULIN: 8.8
Prolaktin: 11.44

Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

Ya da ne biliyim, aranızda benim gibi değerleri normal çıkan ama yine de PKO'lu olan varmı?

Ha birde son 1,5 yıldır karın ve bel bölgemde birden kalınlaşma oldu...Şu anda karnım 5 aylık hamile gibi!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…