Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canım bende savsaklamaya çalıştım2,5 senelik evliyim.bu pco çıkınca bide erken menapoz riskim çıktı çocuğa karar verdim.evlenmeden önce doktora gtimiştim bi özel hastanenin kadın doğum uzmanına çnk çok gergindimkızlıkla ilgilikadın 2008 hazirand abana hiç bişi demedi pco sun erken menapoz riskin var rahat ol kullan yasmini dedi.geçen sene bi tanıdık ünlü bir doktora gittim iyikide gitmişim.şimdi panik halindeyim.tanıdık doktorum ben seni anne yapcam mutlaka dedigeçen ay ilaçlara başladım.ama şu anda panik olmaya başladım.ve çok korkuyorum artık yaşın vermiş olduğu bişi olsa gerek.bütün arkadaşlarımın çocuğu var.herkes 1-2 sene bekle evliliğin rayına otursun demişti.onu bekle bunu bekle yaş kemale ercek bide menapoza girersem vay halime...

çok uzun süre kullanmak karaciğere ve böbreklere zarar verebiliyor.
hamilelikte ilk 4-5 ay kullandırıyorlar sonra bırakıyorsun.....

sen en iyisi doktoruna bir sor, sanırım artık klomifen e başlar (1 yıl gebelik omadıysa)

bu arada ilacın ne gibi faydalarını gördün? paylaşırmısın??? teşekkürler

Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz adet düzensizliği devam ediyor malesef!
sanırım sana Metformin yani, glifor ilacı verir. ben yurtdışında da bir doktora gittim, bana 6 ay diane35 kullan, bırak ve bazal ısı ölçerek yumurtlamanı hesapla ve hamile kalırsın demişti! ŞAKA gibi!!!! bir daha asla doğum kontrıl hapı kullanmayacağım kesin!!! o geçici bir çözüm, o hapı kallandığın sürece adet düzenliyor o kadar!!!! ama ben istiyorum ki, kullanmadan bir şekilde düzenlensin, bunu da çok şükür glifor yapıyor! hayatım boyunca onu da kullanamam ama hamile kalana kadar umarım. sonra nasıl olucak bakarız.....

Merhaba ! İzmirde hangi doktora gittin acaba?
tavsiye etmediklerin varmı?

evet büyük ihtimal glifor verecektir bana öncedende verdide ben kullanmadım salak gibi bıraktım. aslında iyi bir ileç sanırım zayıflamayada yardımcı benimde acil kilo vermem lazım doktor bunuda söyleyecektir. evlilikten sonra iyice kilo aldım. ben beklemek istemiyorum hemen tedavi olmak istiyorum çünkü beklemek risk bence. ama klomen falan hemen vermez demi?

Merhaba ! İzmirde hangi doktora gittin acaba?
tavsiye etmediklerin varmı?

buca da özel bir hastane var kadın doğum uzmanı çok iyi demişlerdi evlenceğim zaman gitmiştim bir dahada gitmedim benim sana önerebilceğim eğer durumun varsa ömer sudekan'dır.özel muayene ama herşeyi çok gzel izah ediyor kafanda soru işareti kalmıyor.9eylül üniversitesinin özel muayene kısmınada gitmiştim senelerrceeee.tek dediği şey doğal yolla hamile kalamazsın.hiç pco olduğumu söylemedi.ömer sudekanı öneriyorum özel muayenesi var ama.herhangi bir hastaneye bağlı değil

benim erken menapoz olduğu için 2009 eylülde gitmiştim doktora yılbaşına kadar süre vermişti hamilelik için.ama ben savsakladım bazı sebeplerden dolayı.ilk ay yasmini kullanırken yavaş yavaş glukopage önerdi.yasmini bıraktıktan sonra ki ay yani geçen ay da gonaphane ve duphaston kullandırdı.bu ay adet olmadım.çıldırcam.test yaptım oda negatif.bekliom tekrar doktora gitcem galibaa

ihmal etmeyin bence gidin. bende çok ihmal ediyorum. bir gideyimde inşallah iyi olur hepimizin için. allah şifa verir. doktorlarda ilgilenmiyo ki en iyisi araştırmanın özeline gitmek bence

canım sen nerde tedavi görüyorsun?devlet hast?özel ?ünv mi?

ben ilk önce Kent hastanesi Orçun Sezer'e gittim ama kimseye tavsiye etmem çünkü çok ilgisizdi. O arada yurtdışındaydım orda ki doktordan bahsettim zaten.

Sonra İrenbe ye gittim Refik Keleş'e! O bbeni Glifor a başlattı ve 3 ay sonra tekrar gel dedi. Bu arada 6 kilo ver de dedi. Şimdi hem Glifor'u hem her öğlen de 1 bebe aspirini kullanıyorum. ona göre de adetim bayağı yoğun geçiyor. (kanı incelttiği için)

Refik bey...eh fena değil....yakında aileden biri doktor olduğu için ve tanıdığı için ya Erl Tavmergen'e ya da ekibine gidicem. Genelde Özel gidiyorum ama asla bir daha o Hormon testini özel yaptırmıycam! Kent hastanesinde neredeyse 500 Tl ödedim!!!

sanırım klomeni bir kaç ay glifor kullandıktan sonra veriyorlar. ikisi daha da etkili oluyormuş yalnız. bunu net de bir doktor video sunda izlemiştim.

evet zaten ilk dedikleri kilo ver oluyor. Glifor kesinlikle kilo vermeye yardımcı oluyor. herşey adım adım oluyor gibi. kilo veriyorsun, adetin düzenleniyor, sonra yumurtlamaya başlıyorsun (her ay olmasa da) sanırım sonra bakar yumurtlalar büyüyormu, ona göre klomen verir....

biricik35:devlet hastanesinde tanıdık herhangi bir doktor yokmu?ömer abi bana hormon tahlillerini verdiğinde ege ünv de ankilozan spondilit tedaviside görüyorum bu aradaegede romatizma doktoruma yazarmısın bu tahlilleri demiştim o şekilde hormon tahlillerimi yaptırdım.yoksa kalkamayız altından:)

canım glifor kullandım ama çalıştığım için rahatsız etti beni bıraktım zaten bunun içinde 1 ayda 7 kilo kendim verdim doktorda bi 8 kilo ver demişti,eşimin tahlillerinde hiç bi sorun yok herşey normal çük şükür...bazen gününde bile adet görüyorum ben ilacı sadece pko tedavisi die vermişti.Ben bu durumu hazırlıklı olmadığım için aşılama fikri çok soğuk geldi bana.Aşılama yapıpta hemde 4 sefer olamayn arkadaşlarım var.Bilemiyorum sadece önümde 1 günüm var,karar veremiyorum doğal yolla olsun istiyorum...

Var canım Buca kadın doğumda hem de çok yakın akrabam...şimdiye kadar çekindim ama testimi onun sayesinde yapıcam orda....
sonra dediğim gibi, Erol Bey e giderim heralde...ordaki doktorlar hoşuma giderse, yani ilgilenirse ordada kalablirim..ben meraklı bir hastayım, çok soru sorarım

aynen bende doğal yolla olsun istiyorum. hele eşimi bu olaya hiç karıştırmak istemiyorum. 1 aşılama da %20 şans veriyorlar. glifor yalnız tekrar yumurtlamanı sağlıyor. uzman tv de polikistik over yazıp tüm videoları izle

eşimin tepkileri belkide etkilyo beni oda pek sıcak bakmıyo,yada ben baya alınganlık yapıyorum %20 de çok az geldi bana. ordaki bütün videoları izledim cnm sağol. Sen yaptırdınmı daha önce aşılama yada hangi aşamadasın şu an???

ben daha çok başlangıçtayım. dediğim gibi, iki buçuk aydır glifor kullanıyorum. sayesinde adetim düzenlendi...ççookk şükküürrr!!! henüz ne aşılama ne de klomen tedavisine başladım. tam 1 ay sonra tekrar gidicem doktora, o zaman klomen istiycem....

glifor dan sonra 2 ay yani iki züklusumdada yumurtlamam oldu, eminim! yumurtalarım tabi hangi büyüklükte onu bilemiyorum. ona göre tedaviye başlamak istiyorum. yani klomen e......
yaşını bilemem ama belki yaş ileri diye mi doktor böyle bir şey yapalım dedi????
sen tekrar sor bence, sorununu yani kafandakileri anlat. Bana göre aşılama çok garip bir şey, büyük söylemek istemiyorum ama böyle tüm prosedürler falan, benim için büyüsünü kaybediyor. Ha ama eğer doktorum ileride tavsiye ederse yapacak bir şey yok, demekki böyle kısmetmiş derim kendi kendime. Çünkü benim de yaşım 32 artık. 1-2 yıl daha bekliyemem artık.

ablacım :) sen büyüksün benden yaşın 27 benim ben gliforu 6 ay düzenli kullandım ama artık bünyemde kabul etmedi,sonra 4 defa klomen kullandım sürekli tahlile git gel oldumu olucakmı die stres zaten yıprattı beni. Kafa olarak aslında herşeye hazır biriym yani başkaları anlatınca bu aşamaları tıpta herşeyin çaresi var die düşünüyodum ama demekki insan kendisine gelince garip karşılıyo.Bu ay puregon kullandım 900 ml. bu akşamda çatlatma iğnesi vurulucam işin aslı neden ilk ay herşey normalken doğal yolla denemek için zaman vermiyolar anlamadım. İnş ticaret kurbanı olmayız diyorum ben. Bu arada kaç yıllık evlisin sen ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…