Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşlar benide aranıza alın... bende pko luyum.. yaklaşık 6 yıldır.. evlenmeden önce doğum kontrol hapları kullandım. yaklaşık 17 aydır korunmuyoruz ama bebek yok. glucophage kullanıyorum 2 aydır.. bu ay artık bebek çalışmalarına hız vermeye karar verdik.. doktora gittim bir tane 17 mm yumurta olmuş sağ tarafta.. doktor belki bunula olur dedi.. olmazsa yumurta takibi tavsiye etti 6 ay kadar.. eğer bu 6 ayda da olmazsa rahim filmi çeker aşılama yaparız dedi... sizce bu 6 ayı bekleyeyimmi, hemen rahim filmini çektireyimmi, tüplerde bi sorun varsa 6 ay boşuna beklemiş olucam dimi? kafam iyice karıştı

ben bu mantığı hiç anlayamıyorum..yanii önce ilacı kullan hamile kalamazsan rahim filmi çektiririz mantığı çok saçma,çok anlamsız bi mantık bence..bende pko hastasıyım..sırf danışmak için çok çeşitli dr lara gittim halen de gidiyorum..her dr farklı konuşuyo özellikle bu rahim filmi ile ilgili..kimi ben rahim filmini görmeden ilaca başlatmam diyo,kimisi ise ilacı kullan sonra hamile kalamazsan rahim filmi çektirirsin diyor..ve bu 2 yöntem o kadar farklı ki,tamamen zıt..
ben dediğim gibi dr lara danıştım en mantıklı yol şu geldi bana..gittim eşime sperm analizi yaptırdım,kendim rahim filmi çektirdim..bu ayda klomen tedavisi başlıycak..ve bunları dr lara ben öneriyorummmmmm..çünkü çok oluruna bırakıyolar bazı şeyleri,hiç önemsemiyolar..
kendimden bi örnek vereyim size..sağ tüpümde tıkanıklık varmış,rahim filmi sırasında işlem anında açıldı..rahim filmi çektirmeden klomen e başlasam nolcaktı,tek tüple hamile kalcam diye uğraşıp durcaktım (bilmeden farkında bile olmadan!!!)..ya 2 tüpümde tıkalı olsaydı..olamaz mı yanii?film çektirmeden bilemezsiniz arkadaşlar..iyi bi dr bulup rahim filmi çektirmeniz gerektiğini siz önerin dr unuza..ben öyle yapıyorum valla..kendim bi yol çizdim gidiyorum..sizde öyle yapın..

sevgili dasilvadido çok sevindim senin adına allahım hayrılısıyla kucağına almayı nasip etsin.peki sana glukopage ı günde kaç tane içtiğini sorcam?ben dün doktorumla görüştüm bendede gecikme var bu ay biraz daha bekleyelim dedi.haftasonu test yaptın sonuç negatif.glukopage gündüzleri unutuyorum işyerinde içmeyi yaww.onun mutlaka içilmesi gerekiyor farkındayım daaa.....senin kinin dozajı nasıldı?

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim canım, darısı hayırlısıyla sizlerin başına inşallah
ben 850 mg lık glucophage günde 2 defa kullanıyorum başladığımdan beri...

Merhaba arkadaslar bende evlendikten sonra pkolu oldugumu ogrendim,ne anlama geldigini bile bilmiyordum eve glip netten arastirinca dunya basima yikildi gibi..cunku esimdede sperm hareket azligi vardi..serophene ile cerrahpasada 1 negatif asilamam var,cerrahpasada yumurta takibi hic yapilmadi direk asilama yapildi ama olmadi..daha sonra baska hastaneye gittim orasi tumurta takibi uyguladi 3 ay yumurta takibi gordum cok iyiydi hersey herseferinde 2-3-4 yumurta gelisiyordu ama sonuc negatifti..4 aya gldigimizde dr gittik ve tatile gidecegimizi soyledik oda ok once tatile gidin onumuzdeki ay yumurta takibi sonraki ayda asilama yapariz dedi..asilama raporu icin gerekli evrak listesinide verdi geliste bunlarida gtir dedi..biz esimle o ay tedavi gormedik,tatile gittik annemlerin koyune..tatilim super gecti hem ailemleydim,hemde 2 ay sonra asilamam yapilacak dusuncesi ile cok mutluydum..orda ziyaretlere gittik gezmeye annem birgun illa kaplicaya gidelim kaplicaya gidenlerin bebegi olurmus vs seyler soyledi..tamam gidelim dedik ailemle beraber kaplicayagittik tabi o geceyide yumurtlamamin ikinci gunu olark ayarladim kimseye caktirmadan:) aksam esimle beraber olduk..o ayda hep saglikli beslendik hakiki bal kaymak tereyagi hersey dogaldi...tatilimiz bitti ve istanbula donduk ben okadr heyecnla adetimi bekliyorum adet gunum geldi gecti ama ben hava degisikliginden oldu dedim..derkenn 4 gun gecti halamin kizinin srari uzerine test yaptik ve POZITIF inanamadim hemen esimi aradim oda inanmadi saka yapiyorsun dedi oysa saka degil hayal gibiydi ama gercekti...ertesi gun kan testi yaptirdik ve allahima sukurler olsun hamileydim..5 haftalik..simdi 15 haftalik olduk allahim herkese nasip etsin,yoklugunu aratmasin cok zordu yoklugu..bu arada ben tedaviyi biraktigim ay yinede seropheneyi ictim gunde 1 adet..o ay esimin sonuclari okadr guzl ciktiki inanamadik dr bile sasirdi ne oldu size boyle bu ay:)) kizlar cok uzun oldu galiba ama lutfen umutlarinizi yitirmeyin,bebek fikrini aklinizdan cikarin sorun var iste olmuyorsa olmuyor deyin ben o ay oyle demistim kendime:) simdi ne vesile oldu bilmiyorum kaplicami,ziyaretmi,saglikli(organik) gidalarmi? bilemiyorum.Dualarim sizlerle...

ama naısl içiyosunuz, glucophage ı.. ben yarım yarım içiyorum, bütüne geçemedim bi türlü.. aşırı bulantım oluyor. km0734 sende benim kafadansın... benderahim filmini çektirme taraftarıyım, bayram bi. geçsinde bakalım.. sende antalyadansın heralde.. bende alanyada oturuyorum

mrh rüzgar. bana da bi arkadaşım söyledi kesin büyüdüğünü. cumartesi doktora gidince sordum.evet büyür ama 5 iğneylede olabilir 15 iğneylede olabilir dedi. ama 3 günde bir kontrole gitmek gerekiyormuş. 1den fazla yumurta büyürse de kötü bişeymiş. hergün iğne olup sık sık kontrole gidicekmişiz. bana bayramdan sonra gel başlayalım dedi. ama bilmiyorum. zaten benim klomenle hiç kıpırdama olmadı. senin yine 12 mm olmuş. inşallah istediklerimiz olur =)))

ilk başlarda hep öğün arası içtim yani yemek yerken araya karıştırdım. zaten doktorum da öyle demişti. ilk 10 gün aşırı bulantı yaptı ama bir gün geçiceğini bildiğim için devam ettim. dayanmaya çalıştım oldu! şimdi sabah aç karnına bile içiyorum, hiç birşey olmuyor! dayanmak lazım. valla sağlığım için dedim hep içmden, yuttum gitti!!!!

sende dene....dozu az gelebilir, yarım içiyorsan.
ben sabah 1000 mg
akşam 1000 mg içiyorum

850 mg benim ki, bir öğün bütün içsem bütün gün çıkarıyorum, kendimi alıştırayım diye yarımdan başladım ama baya zaman oldu hala alışamadım, 10 gün ona sabredebilmem için evde olmam, çalışmıyor olmam lazım... işte hele mümkün değil heralde, poşetle geziyorujm resmen

merhaba arkadaşlar, ben biraz okudum forumu ama sanırım çoğunlukla evli olup bebek isteyenler yazmışlar. ben bekarım gerçi bebek filan olayım yok ama bende de pko belirtileri vardı düzensizlik, kıllanma, kilo vs. doktora gittim ultrasona baktı ama testleri sadece adetliyken yaptırabilirsin dedi. bir başka doktor tanıdığımıza sordurdum istediğin zaman yaptırabilirsin testleri dedi. benim kafam karıştı? sizler tecrübelisiniz bu konuda ne yapayım.????

evet, onlar. teşekkürler cevap verdiğiniz için. üff ya tam tatile denk gelecek inşallah yaptırabilirm.

bi de aç karnına mı gitmemiz gerekiyo testlere???

kızlar bana da yardım edin lütfen..
adetimin 25.gününde kan tahlili yaptırdım hastanedegörevli olduğum için doktor istemeden yaptırdım çünkü doktor bana pko lisin ama 1 sene sonra olmazsa gel deyip yol göstermişti.bende kendi imkanlarımca yumurtlamam olup olmadığına karar vermeye çalışıyorum.15 gün aralıksız soğan suyu içtim 1 aydır ateş ölçümü yapıyorum ateşim şuan 37.1 adet döngüm 40 civarında gün olduğu için yumurtlama günümü bu sayae belirliyebildim herkese tavsiye ederim kızzlar ben 24.gnü yumurtladım sanırım 36.5 olan vücut ısım dünden beri 37.1 artık dil altım yara oldu derece sokmaktan:))
şimdi sizden ricam luteal fazda olan şu değerlerimi bide sizler yorumlayın netten araştırdım progestron luteal fazda 10mg da yüksek ise yumurtlama vardır diyor ama bide sizler yorumlayın istiyorum:))

fsh:5.3 (sanırım soğan suyu işe yaradı foliküler fazda 8.9 idi:)
lh: 11.23 (lh hala yüksek malesef)
progestron :15.27(benim yumurtlamam var demek değilmi kızlar bu)
hepinize çok teşekkür ediyor yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

Son düzenleme:

evet ben antalya merkezdeyim..rahim filmi kelimesi geçince hemen yorumda bulunuyorum ben..mutlaka önce rahim filmi çektirin diye..çünkü başıma geldiği için biliyorum..kaç aydır bebek için uğraşıyorum tek tüpüm tıkalıymış yaaaaaaaa
rahim filmi çektirmeseydim tek tüple klomene geçilcekti..olcak iş mi..dr lara kalsam ilaçtan sonra diyolardı..çokkkk kızgınımmmmmmmmmmmmm
iyi ki kendi bildiğini okuyan bi insanım..

canım ben ata tıp merkezine gitmistim oradaki doktor cok iyiydi. kartını kaybetmisim adını hatırlamıyorum ama erkek olandı.

kızlar ben 10 yıldır pkoluyum.14yasımdan beri diane35 kullanıyordum. arada 3-6 aylık aralar versek de adet gormedigim icin hep tekrar dogum kontrol haplarına basladım. 2,5 yıldır da ara vermiyorum. 1 yıldır doktora da gitmiyorum. yasmin kullanıyorum artık. 6 aylık evliyim ve gercekten cocuklugumdan beri doktora gidip farklı bir sey duymadıgım icin sıkıldım artık. 2-3 yıl icinde bebek dusunuyoruz ama ben simdiden onlemini alsam mı? var mı istanbul avrupada iyi doktorlar onereceginiz?? bi de bu bahsettiginiz glukofen nedir??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…