Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhaba kızlar. banada 2 ay önce pkos tehşisi koydu doktorum. adet düzensizliği kıllanma kilo hepsi mevcuttu. daha öncede bu şikayetlerle doktora gittim ama yasmin veren gönderdi. oda bi süre baskıladı sanırım tabi hapı bırakınca gene aynıydı. Antalyada iyi bir doktor araştırdım ve bir doçent buldum. önce jinekolojik muayene ile anladı sonra hormon testi yaptırdı. aslında adetin 2 veya 3. günü en uygun zaman ama benim adetim 2 ayda bir anca olduğu için doktor zaman kaybetmek istemedi hemen yaptık. onlarlada kesin tanı koydu. fakat asıl söylemek istediğim eğer pkos ve kilonuz varsa mutlaka insülin direncinizi ölçtürün. bunun için bir endokrine gidebilirsiniz. çünkü pkos ve insülin direncini oda şeker hastalığını tetikliyor. homa testi yaptırın. 2.5 üzeri çıkarsa insülin direnciniz var demek. buda acıkma ataklarınızı , tatlı krizlerinizi ve bel çevresindeki kiloları açıklıyor. ve doktorum beni dietisyene gönderdi. ondan memnun kalmadım başka dietisyene daha gittim. kitaplar aldım vs. vs. şimdi nasıl beslenmem gerektiğini insülin direncini kırıp zayıflayarak pkos tan ancak bu şekilde kurtulabileceğimi öğrendim. ilk ay hiç aç kalmadan 4 kilo verdim. ama unutmayın ilaçlar + egzersiz+ sağlıklı beslenme pkos tedavisinin olmazsa olmazı. hepimize geçmiş olsun

merhaba...bunca yıldır doktora gitmen ve glukofeni bilmemen çok garip. yani gittiğin doktorların bundan bahsetmemesi....etken madde METFORMİN aslında diabet hastalarına verilen bir ilaç. lütfen netde Metformin PKO olarak araştır.
benim sana tavsiyem d.kontrol hapını bırak ve Glukofen kullanarak devam et. zaten kısa bir süre sonra adetini düzenleyecektir. kilolu isen kilo vermen şart birde. Ama tabiki lütfen doktor kontrolü altında kullan Glukofen i...benim söylememle olmaz tabiki

yaaa lütfen birisi de pkolu olup iyileştiğini söylesin doğum kontrol hapını bıraktıktan sonrada da adet olmayan devam ettiğini söylesin

ben hala sizden bir yorum bekliyorum hadi ama kızlar..:80:

kızlar bende ne olur ne olmaz rahim filmi çektirmek istiyorum. kısmetse bayramdan sonra.

yalnız topic deki korkunç hikayeler bayağı korkuttu.

sanırım, eğer doktor bana bırakırsa, anestezi altında cesaret edebilirim.

İzmirde olup da gidebiliceğim, tavsiye edebileceğiniz yer varmı??

burda gordukten sonra okudum glukofeni ve doktorlarıma cok kızgınımmmmmm nasıl olur da bende bu ilac denenmezzzzzz, yıllardır dogum kontrol iciyorummmm

canım ben sana yardımcı olıyım ben radyoloji teknikeriyim yani hsg filmi rahim filmini çeken.bu çekim radyolji teknikeri doktor ve genellikle hemşire eşliğinde olyur.tıpkı vajinal muayene pozisyonunda yatıyorsun vaajina bi alet yardımıyla muayene de olduğu gibi açlıyor ve içine yavaş yavaş kontrast madde yani tüplari boyyıp görünür kılınacak madde veriliyor kısa süren bir işlem..çok hoş bir görüntüleme yöntemi değil ama bana kalırsa anestez altında olıcak kadar komplike bi işlem de değil..tabi ağrı eşiğin düşük ve katlanabileck gibi değilsen..yinede en doğru bildi doktordon..yardım edemesen bile ben sana çok teşekkür ederim canım.aslında referans aralıklarıyla karşılaştırdımı sonuç az buçuk ortada ama ben buradaki arkadaşlardan da yorum bekliyorum:)))ee ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var:))))))geçmiş olsun canım dediğim gibi çok büyütme gözünde tabi ben bu işelemi hiç yaptırmadım sadece uygulayanlardanım:))):94::87:

Son düzenleme:

valla çok teşekküe ederim canım, bana biraz cesaret verdin. bayramdan sonra mutlaka çektiricem.
Bu arada adet dönemindemi çektiriyorduk bu zımbırtıyı

yaaa lütfen birisi de pkolu olup iyileştiğini söylesin doğum kontrol hapını bıraktıktan sonrada da adet olmayan devam ettiğini söylesin

üzgünüm canımcım ama doğum kontrol hapları (ben 10 yıl kullandım) sadece kullandığın sürece işe yarıyor. bıraktığın da yine adet düzensizliği devam ediyor.
ben bıraktıktan sonra adetim gelmedi ve böylece pko lu olduğum ortaya çıktı. yani düşün bir yerden sonra d.k.hapı bile işe yaramadı!

bebek istiyorsan acilen hapı bırakıp tedaviye başla derim. kistler ya da PKO hastalığı ömürlük! hiçbir zaman geçmiycek! sadece hastanın şikayetlerine göre tedavi var. bekarsan ve adet düzenleyici ve tüylenmeyi ebgellemek istiyorsan d.k.hapı veriyorlar. bebek istiyorsan metformin, klomen vs gibi ilaçları...

çok açık konuştum ama hayallere kapılma ve bir an önce tedaviye başla derim. uzun sürebilir. vakit kaybetmenin anlamı yok.

mrb lar..öncelikle geçmiş olsun..bende ant dayım da..iyi bi dr arıyorum..siz hangisine gidiyorsunuz acaba?bilgi verebilirseniz memnun olurum..

şimdi bekarım 6 aydır diane 35 kullanıyorum yani bırakınca yine devam edicek düzensizlik of biri bi çaresini söylese çok mutlu olcam vala :)

canım adet döneminde yapılmıyor.bu çekim için en iyi zaman adet bitiminden 1 kaç güniçinde olması. çünkü ozaman servikal kanal daha açık ve opak madde girişi daha kolay sağlanacaktır,ayrıca gebelik durumuda daha yeni adet bitimi olduğu için söz konusu değildir vede rahim içi daha kalınlaşma dönemine girmediği için görüntü netliği daha güvenilirdir..yani sonuç olarak adet döneminde yapılmıyor bu çekim,bende hiçbir hastada görmedim adet döneminde yapıldığını.tabi yine doktorun bilir canım..Allah bir an önce bebecik versin hepimize:))))
bu arada bana hiç kimse yorum yapmamış zaten diğer sayfada kaldı yazdıklarım aşk olsun yani :)))
biricik35 akadaşım bu senin içinti şimdi farettim alıntı yapmadan yazmışım:))

Son düzenleme:
mrb lar..öncelikle geçmiş olsun..bende ant dayım da..iyi bi dr arıyorum..siz hangisine gidiyorsunuz acaba?bilgi verebilirseniz memnun olurum..

Sana Mehmet Murat İnal'ı tavsiye ederim. Bende çok araştırıp gitmiştim. Kendisi Antalyaya 3-4 ay önce geldi. Doçent ve ödül almış bir doktor. Medicalpark Hastanesinde görev yapıyor. Google a ismini yazarsan ordanda hakkında bilgi edinebilirsin doktorun. Geçmiş olsun canım

Yanlız söylemeyi unuttum pkos un kiloyla direk ilgisi olduğundan kiloluysanız tedaviye uygun diet te isticek doktor senden. Yani dietisyene gönderirse o hastanedekine gitmeni tavsiye etmem. ben gittim param boşa gitti sonra araştırıp başkasına gittim ondanda çok memnun kaldım.

bende 15 yaşımdan buyana gidiyorum doktora.her gittiğimde d.k.hapları veridelr.glukofeni ilk defa burda duyuyorum.ilacı bırakınca düzensizlik yine başlıyor.sinirden ağlayacak gibi oluyor.üç ay oldu yine adet görmeyeli.heryerim taş gibi oldu.sızlıyor.yatamıyorum bile doğrudüzgün.göğüsümde,kasıklarda inanılmaz bir ağrı var.doktora gidecğeim yine doğum kontrol hapı verecek.yokmu başka çözümü yaa.

arkadaşlar ben adet olamadıkça şiştiğimi hissediyorum.heryanım şiş.kilo veremiyorum.gün geçtikçee artıyor sanki kilolar.neden böyle oluyor ki?

merhaba hanimlar kisaca benim hikayemi size ozet geceyim sizlerin yardimina ve yorumlarina cok ihtiyacim var
yaklasik 7 aydir bebek istiyoruz ve ben 7 aydir dk hapini biraktim evlenmeden once adet gecikmelerim hep olurdu ama doktora gittigimde direk dk hapi verir adetimin duzenli olmasini saglardi yani ne bir ultrason nebaska birsey
gel gelelim evlendikten sonra cocuk istemeye baslayinca insan basliyor arastirmaya neden adet gecikir vs
ben en son 19 eylulde regl oldum bugun 55. gun oluyor ve hala olmadim
yurtdisinda ikamet ediyorum ben ve urada saglik sistemi cok farkli ve cookkkk yavas anlatsam inanamazsiniz
1.5 hafta once 45. gun doktora gittim bu pronblemle ilgili ve kan testi yapti sonuclari bugun aldim yani elime tam sonuc kagidini bile vermedi bi taslak gibi birsey hamile degilsiniz lh seviyeniz 22 kusur pco olabilirsiniz ultrason yaptiriniz gibi
simdi ultrason icin sira en erken 2 ay sonra geliyor ozel hasteneye gideyim dedim ama fiyati 400£ yani 900 tl falan yapiyor yani mumkun degil gidemem bu aralar turkiyeyede gelemiyorum
sizin bana onerebileceginiz birsey varmi inanin cok acayip bi durumdayim karnim oldu bir davul sisti iyice regl olmayinca bir taraftan korktum kaldim bole bi basima ne yapacaimi bilemez halde
yorumlarinizi bekliyorum

arkadaşlar ben adet olamadıkça şiştiğimi hissediyorum.heryanım şiş.kilo veremiyorum.gün geçtikçee artıyor sanki kilolar.neden böyle oluyor ki?[/QUOTE]

canım sen bi doktora git önce. hormon tahlili yaptır sonra pko tanısı koyarsa doktorun zaten ilacını verir önemli olan iyi bir doktor bulabilmek. ben mesela glukofen kullanmıyorum başka bir çeşidini verdi bana doktorum ama içeriği aynı METFORMIN

canım burdan ilaç tavsiye etmek olmaz zaten her ilaçta herkese uymaz. Sana tavsiyem ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü deneyebilirsin. Kendi sitesindeki ziyaretçi notlarını okursan orda fayda görenler var.

herkese merhaba bende 9 yıldır pkodan muzdaribim bütün belirtileri var aşılamayla bir yavrum olacakdı ancak erken doğumla kaybettim. Şuanda lazer epilasyonu arayışı içindeyim gittiğim hastanede de lazer epilasyonu yapılmaya başlamış gittim görüşdüm. Olumlu geçdi sanırım bu hastanemde yaptırıcam epilasyonu tüysüz bir yaşam istiyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…