Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

hafta sonu nete giremedim arkadaşlarrr oku oku bitmedi maşalahh:)

fatmaaa arkadaşıma çoook sevindimm..allah sağlık versin ikinizede.....

ayın sonuna doğru dertleniyorum ben yaaaa...forma başladım okumaya sonunda ağlıyordum yine farkına bile varmıyorumm...işin kötüsü evdede değilim eşimin iş yerinde oda kızıp duruyor girme şuraya moralini bozuyorsun diye ama anlamıyor dahada umutt oluyorr banaa....

allahh seni netmesinnn emiiii ne dedikodu yapmışsınızzz yawww ama ben yokmuşummm esas ben olacaktımkiiiii bide ben yazacaktımmm yaşadıklarımııı.... kızz ben seni antalyada sanıyordumm antalyaya gelin giden kimdiiii...bende istanbulda avrupa yakasından anadoluya geçtim ama aynı senin gibiyimmmm...ne bir tanıdığımm varrr ne bir arkadaş...çalışmıyorumda evlendikten sonra bende aynı binadayımmm kaynanaya alışamadım ama iyidir ne o bana karışır nede ben ona..o evinde ben evimde ..eşimle ineriz arada...elitimde işte orta...pek derine inmedik gerçi birasda ondan orta...ama ben seni çook çook iyi anlıyorumm aynı erkek kardeşleri yetiyorrrr....seninkisi azz bileeee....bizimde kavgalarımızzzz....bende susuyorum çoğu zamann konuşunca bide fitnelik yapma diyorr banaaaaa....ama anlatsamm anlatmıyorum NEDİYİMMM ne der sonra bana bilmem :44:allahhh yardımcımızzz olsunn yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nereye gittinizzz yaaaaaaa ben her zaman bulamıyorum netii ama şimdi de siz yoksunuzzzzzz.....

3.ay klomenim bitti..ilk ayı saymıyorum dedi o ay alıştırmaydı dedi....saymazsak 2. ay olacakk..şimdi progestann içiyorummmm...bitince neler olacakkk bakalımmm....yawww düşünmücem diyorumm yine düşünüyorum ...neyseee....

ben bugün nettim biliyormusunuzzzz...öss ye başvuru yaptım sınava giricemm...ben başörtülüyüm o yüzden okuyamıyordum açmak istemiyordum sorun düzeldi gittim başörtülü bi şekilde kayıt oldum bugün 2 ay sonra sınavvv varr dua edinnn bana özellikle hamile olanlarrr hem bu iş beni oyalarr birass dikkatimi ona veririmmm......

çok geçmiş olsun korkmayın ama tabi dinlenerek atlatacaksınız bu dönemi dualarımız sizinle benim bir yakınım da ilk aylarında baya bi kanama geçirmişti ancak korkulduğu gibi olmadı 9. ayını doldurdu bebeği sağlıklı sakın sorun etmeyin uykusuz kalmayın..Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin düşük tehlikesi olan bir arkadaşım var o da hep yatarak geçirdi hamileliğini yakınları gelip ev işlerini gördü eşi çok yardımcı oldu..o da sağlıkla dünyaya getirdi bebeğini sadece iyi şeyler düşünün tabi eşinize de çok iş düşüyor onun da anlayışlı olması gerekli çünkü bizim gibi hastaların durumunda bebek çok kıymetli olduğu için herşeyden üstün tutabilirsiniz onu ve haliyle yakınlarımızdan da bunu anlamalarını beklersiniz en doğal hakkımız gerçi ama herkes anlayamaz işte çekmeyen bilmez o yüzden yazışıyoruz ya zaten çünkü en iyi hastalığı çeken bilir ve birbirini anlar...

6 haftalık dedi doktor ama 4 haftalık falandır diyo yaklaşık

çok tebrik ederim sorunsuz bir hamilelik ve sağlıklı günlerle tamamlamanı diliyorum..
bebek isteyen tüm pko hastalarının adet gecikme nedeni böyle güzel olsun inşallah :)

bu arada şunu da yazmadan edemedim o doktor nasıl olmuşta farlutal vermiş tehlikeye atmış kesin emin olmadan sonuçta hamilelik başında bile olsan ki 2 ay diyorsunuz bunu doktorun görmesi gerekti vajinal ultrasanda hamilelik oluşumunu sadece 1 ay 1,5 ay bile geçse görmek mümkündür..neyse önemli olan şu anda sorunsuz gidiyor olması :)

arkadaşım gebelik çıkmadıgı için adet söktürücü olarak farlutal vermiş doktor.onda negibi tehlike olabilirki?bendede gebelik olmadıgı anlaşılınca doktor farlutal verdi ve adet oldum farlutal adet söktürücüğ pkolu hastaların çogu düzenli adet olamadıgı için adet söktürücü farlutal öneriyo ve veriyor doktorlar...

kuşum geleceni bileydim gitmesdimazda senle kaynatırdıkbenim eşimde bana kızıyor bırak şurayı die aklından çıkarmıyosun bura sayesinde bebişi diyor ama olsunnn dertt gardaşlarım var burdaaa onun için bura bana ii geliyor bende bazen ağlıyorum yazılara ama olsunnn napcamkiii gidippp kimle konuşimmmkeşkem evindede olsa net.evet bende istanbuldayım aslında burayı çok seviyorum geziyorumda sık sık ama genede olmuyor yakın biri olmadan.en iyisini yapmışsınnn öss ye girmekle inşallah hayırlısı olur senin için bende türban yüzünden okumadım kazandığım halde.ama düşünmüyorum malesef şu an aklımda tek şey var oda bebişşşşşş zaten eşim okutmazda sanırım çünküm çalışmamı bile istemiyor hiççç.
ilaç konusuna gelince sende okumuşsundur burada duymuşsundurda kiminin bünyesine 3 aydan sonra etki ediyormuş.inşallahh önümüzdeki ayy hamişş kalırsınnnda gebişlerimiz çoğalır burdaa

AY bi gececi arkidiş olsada yazışsakbende çok ciddi uyku problemi var ya eşim yatıyo ondan 3 4 saat sonra ancak uykum geliyorrr piffffff sıkıldımm heee

Merhaba arkadaşlar,
Ben 32 yaşındayım. 2,5 yıllık evliyiz. 5 aydır hamile kalamadım. En son adetim 1 hafta gecikince doktora gittim. Pko olduğumu ve zor hamile kalacağımı söyledi. Ama adet görmem için ilaç vermedi ve bu 5 ayı 1 yıla tamamlamamızı söyledi. 1 yıla kadar hamile kalmazsan bakarız dedi. Hiçbir tedaviye başlamadı. Doktorun bu yaptığı normal mi? Yoksa hemen tedaviye başlamalı mıydı?
Pko konusunda İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı?
Bana yardımcı olursanız çok sevineceğim :)

bu pko olayında bence zaman cok onemli hamileliktede yas tabiki ben evleneli 2,5 ay olmustu ve dr.hemen basladı tedavime bence 1 yıla tamamlaman zaman kaybı olur.bak bizim 4 ay oldu hala ne gelen bebis var nede reglm duzene gırdı baska bı dr dene derım.

AY bi gececi arkidiş olsada yazışsakbende çok ciddi uyku problemi var ya eşim yatıyo ondan 3 4 saat sonra ancak uykum geliyorrr piffffff sıkıldımm heee

ahhh garibimmm gecede senmi yalnızzz kaldınnnnn..kıyamammm...valla net olaydı sefe sefe gelirdimmmm....bende geç uyurumm ama nettiysemmm eve nett aldıramadımmm...öss ye iyi dileklerin için teşekkürlerr...du bakalım neler olacakk..benimde eşim isin vermiyorr açıköğretimden kenardan okurum diye ikna ettimm...eşimin ailesi birass okumuşşş bi eltim avukat diğeri öğretmen...bende yaklaşık 6 yıldır anaokulu öğretmenliği yaptım..ama evlendikten sonra eşim izin vermedi çalışmama başka kurslara gitmemede izin vermiyorrr eeee evde kafayı sıyırdım nerdeyseee..bakalımm şimdi ders çalıştıracak bana:) inş kazanırımmm...birasda bu bebek konusundan uzaklaşırımm diyeistedimm...çook takıyorumm çoooküzülüyorumm çünkü...hele doktora gitme zamanları o muayene beni öldürüyorrr...ağlama kırizine giriyorumm resmennnn...allahdan hayırlısı hepimizz içinn.....

Son düzenleme:

arkadaşımmm bende tuanaya katılıyorummm...bence çocuk düşünüyorsan hemen tedaviye başla pko değişik bişi..kiminde bir ayda kiminde 2 yılda...bide artı sorunlar çıkarsa dahada uzuyorr...tedaviye başlamadan önce eşindende test istiyorlar eğer sonuç güzelse o zaman senin üstüne yoğunlaşıyorlarrr....bide fazlakilo varsa oda dert...bende fazla kiloda varrr...bu arada bende anadolu yakasındayım kadıköydegökşenay batu ya gidiyordum ama şimdi yeni doktorr arıyorumm iyi bi doktor ama ben piypirikliyim ve araştırdığım kadarıyla çookda ilgilenmiyorrr...direk aşılama var kafasında bende onu istemiyorumm...o yüzden anlayacağın bende anadolu yakasında bi doktor arıyorum bulursam sölerimm...ama bak bu formda nediyim arkadaşın doktoru varr oda çook iyi ben yakında birini bulamazsamm onu deneyeceğimm...ve o şuanda hamileeee....bana kendisi tavsiye etti formda olduğu zaman kendin sorarsın yine....

Fartulal öyle her ay kullanılmaz....bir kereliğine kullanman için vermiştir. Adetin gelince, 3. günü kan aldırıp hormon testi yap derim. genelde öyle oluyor. doktorun bunları söylemedi ise, sen rica et. baktın çok ilgisiz, kendine başka doktor ara bence. sonuçta adeti düzenlenmen yani kendiliğinden adet olabilmen ve metabolizmanı dengelemen için ilaç kullanman gerek..(Metformin) ya da Glifor vb....
sor bakalım doktoruna....bu hastalıkta, önemli olan hormonlar: LH, FSH, Testesteron gibi yani.....
Genel LH ın FSH dan yüksek çıkarsa, PKO olunuyor...sadece kist, kiloi göbek, saç dökülmesi ya da sivilce ve adet düzensizliği değil.....Hormonlar önemli

Bencede, 1 yıl beklemeyin..hemen müdahale edin derim....öyle bakarız demekle olmuyor doktorun.....

günaydınnnnn herkessslereeeee ağlama krizlerine giiryom demişsn ama ağlamak iyidir çünkü o damlalarla edilen dua çok makbuldur ben baktımki ağlıyacam hemen dua ederim ve kime ahım tutarsada Rabbime yollarsam şıp die çözülüverir kaynana işlerinde bunu çok denedimdoğum ölüm ve evlenme kişinin iradesi dışıymış yani yapcka bişeyimiz yok savaşmaktan başka Rabbim yazmışsa Galu belada bizden bir evlat o olacak yazmamışsa çok kendimizi germekte gizliden gizliden isyan.çünkü ben hep şunu düşünüyorum bunu bi kere daha yazmıştım.23 yaşındayım ortalama 30 sene daha yaşasam oda ihtimalyada hadi daha fazla evlatlı bi yaşammı ebedi mutlu bi sonsuzmu diye evlatta çok önemli ama onun karşılığında kendimi hazırladım hediyelerimiz bol olacak olmazsada.bazen annem bana teselliverir yavrum sen şimdi çok istiyorsun olmasını bu doğrultuda oldu diyor oldu ama çok hayırsız bi evlat oldu diyor yada ya aklı ya bi organı yok diyor naparsın?hep hayırlı zamanı dile illede bu yıl bu ay olsun deme dior bende ne zamansa o zaman rabbim diorum.bi ablam var 40 yaşında çok denedide olmadı geçen sene bi umut Rabbim son kez diyerek denedi ve ikizleri var şu an.biz bu kadar çok yıpranmayla 40 ıda sağlıklı göremek valaa.eşim bana derki hep hayatını ona endeksli yaşama biliyorum oda çok istiyor ma bana hiçbişey demiyor.gerçekten öle hayatımızı tek bir şeye endekslersek namazda kılsak duada etsek şunu bunuda yapsak ama aklımızdan hiç bebe çıkmasa bu gizli şirk değilmidir tövbee tapar gibi.kimseyi baz almıyorum kendim öleyim ve bunu aşmak istiyorum pislik nefsim ne istediyse yapıldı çünkü bu yaşa kadar hiç bi isteğim olmadı diyemem.şeytanın sağdan yaklaşması olayı var "nolcak canım sonuçta bebek istiyorsun hayırsız bişeymi sonuçta dua ediyorsun onun için hayırsızmı diye diye aklıma mıhh gibi çaktı"silip atmak istiyorum düşünmek ama sadece dua olarak düşünmek istiyorum.başka türlü sankim kafayı yiycem ye bebek iç bebek kalk bebek giyin bebek çarşıya git bebek kıyafetleri bak sapık gibiçok uzun yasdımmmm yavvvvv

canımm çok güzel yazmışsın.insanoğluyuz işte sabırsız ve isteklerinin sonu gelmeyen.Ama ben hep şöyle dua editrm Rabbim bana hayırlı ve sağlıklı bir bebek nasip et.Kimseyi bununla sınama diyrm.Başka bişeye benzemiyo çünkü çok acı veriyo.bu yolda yeri geliyo eşimiz bile destek olmakta yetersiz kalıyo.kızlar varya duygularımı anlatsam destan olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…