Bilgisi olan arkadaslarım bana yardımcı olun lütfen.
bugun kontorulum vardı. yumurtalarım buyumus bırı 18mm.digerı 19mm ama kan tahlılın sonucu ıyı degıl doktorum bu durumda asılama ıcın gun veremem dedı.dostınex dıye bı ılac almamı ıstedı.
bugun yarım, cuma yarım içip cuma gunu tekrar kontrol edecek.Sanırım tahlılı yenıleyecek.
dostınex neden, estradiol mu yuksek? bu prolaktın mı oluyor?
Süt hormonu mu yuksek yanı?
canım benimm gittiğim dr cuklarım yani 6 sıda benim pko oldumu söyledi zaten ... ama tedavi açısından bi olumlu konuşanını bulamadımki hepsi olmaz tüp bebek yap dediler ozamanda pek durumum iyi değildi yani hayal di benim için ...
dr çok önemli canım bana biri şuan gitiğim dr umu tavsiye etti dediki şehir dışından hatta yurt dışından tavsiyeyle geliyolar demişti eşi çalışıyordu o hastanede .. bende dedimki hadi seni kırmayayım ben aynı cevabı almaya alıştım bide ona gideyim dedim ... gitim oturdum bana dedim böyle söylendi hep ama sizi tavsiye ettiler illaki git diye bende geldim dedim ... ama adamın yüzünde okadar güven veren bi ifade vardıki adam bana süreci anlattı olmaz diye bir şey yok dedi en son ihtimal tüp bebek ki dedi ben olacağına inanıyorum dedi .. ogün güvendim ona güvenimde çok şükür boşa gitmedi ... benim doktorum önce ilacı başlıyo tabi usg de rahime bakıyor önce uygunmu diye çatlama iğnesine kadarda yumurtanın gelişimini takip ediyo kaç mm olmuş kaçtane olmuş vs sonra çatlama iğnesi yapıyo ilişki günleri veriyor sonrası içinde bidaha çağırıyor ilişki günlerinden sonra ama bunu 3 sefer yaptı yumurtalar çatlıyormu herşey yolundamı ona bakmak için .. yani çatlamazsa kiste dönüşüyor onun için çatlama iğnesi şart ...
ve dr gerçekten çok önemli tecrübeyle sabit... çok oyalandım evet ama iyikide bu dr buldum yoksa zaten ben daha dra gitmeyi düşünmüyordum birazda psikolojimde bozulmuştu ... biraz kader işte sanırım rabbim yüzüme güldüde bi umut oldu bana .. o gitiğim drlarda başlarından savmayıp bir deneselerdi keşke klomeni oysaki ona ne güzel cevap verdim ben dr da öyle dedi klomene güzel cevap verdin diye ...
hatat şimdi benim drun ayrılma durumu var kesinleşti kendine muayenehane açtı bende doğum yapacak dr arayışına girdim .. bi ton tavsiyeyle çok metedilen bir dra gittim hay gitmez olaydım ... benim en başından beri düşük riskim vardı kanamalarım vardı yattım sürekli ... bu çok methini duyup gitiğim dr sağolsun bana bir felaket senaryoları çizdiki aklın hayalin durur .. dediki senin plesentan aşağıda kanamanda ondan bi kanaman olur sa hemen gel gebeliği sonlandırıcaz yok kanaman durmazsa rahmini alıcaz seni bile kaybedebiliriz(( tabi ben bi anda şoka girdim şok ki ne şok ... ağlaya zırlaya gittim kendi dr uma anlattım durumu bi sakin ol dedi onu sana kim söyledi öyle dedi ... bende anlattım işte ..
1. si dedi plesentan aşağıda ama ucu aşağıda bebek güçlenince yukarı kesin çıkıcak dedi öyle bebğin alınacağı rahimin alınacağı senin hayatını tehlikeye atan bi durum olmaz olamaz dedi ... ikincis dedi 16. haftamdaydım plesenta previa teşhisi koymak için çok erken bir haftadasın dedi çoğu aşağıda olan plesentalar 20. haftayı bulmadan yukarı çıkar hala çıkmazsa ozaman biz sana bu teşhisi koyarız dedi ... ve ne olduuuu biliyormusun aynen drumun dediği gibi 19. haftamda plesentam yukarı çıktı ne kanama ne bişey nede yatak istirahatim var şimdi ... bana drum sadece yatmamı hiç iş yapmamamı ilişkinin yasak olduğunu söylemişti ve dediki sen şuan dediklerimden çıkma hiç bir şey olmayacak ... inan şuan tövbe ettim başka dra gitme konusunda artık eşimde diyor nerede yaparsa doğumunu kaça yaparsa ona gideriz daha gitme başka dra diye ... hem sen yıllardır akıllanmadınmı dedi bana bi ton kızdı benim adam niye kafana göre iş yapıyorsun diye ...
rabbim hepimizi doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah sende iyi bi dr bulursun .. ben zaten vazgeçtim aramaktan artık 10 bin tlye kadar gözden çıkardık doğum masrafını ...
ayy canım valla bende anlayamadım bunlar nasıl dr .. bak sende arkadaşında müzdarip olmuşsunuz bende öyle malesef .. şimdi benim dr doçent dedim ya canım zaten muayenesi 350 tl artık doğumu hangi hastanede yaptırır bilemiyorum ... bu gittiğim hastanede belki benimkini yaptırı diye umut ediyorum ama bi çok hastanede malesef sezeryan fiyatları çok uçmuş durumda ...aminnn insallah erkes iyi bi drla karsilasir da sifasini bulur..
benim de aynisi geldi basima.. öyle övdüler öyle övdüler ki gittim kadina.. hiiccc bir faydasini görmedim üstüne üstlük bir de dünya para verdim.. allaha havale ediyorum.. iyiki sen de kendi druna gitmeye devam etmissin.. bi arkadasim da böbrek agrisi cekti.. öyle seyler dediler ki ya bebegi alcaz ya böbregini bilmem ne.. bu arada bebek yaklasik 20 haftalikti.. yani bebegi almak ne demek??? ya da böbregi... sonra baska bi dra gitti.. iltihaplanmadan dolayiymis agrisi.. bi hap aldi gecti gitti iki güne.. anlamiyorum drlar böyle senaryolar yazinca ciddiye alindiklari icin mi yapiyorlar, hoslarina mi gidiyor nedir.. ayni seyleri sanirim bütün drlar söylüyor ya da tecrübesi olmayan drlar... bana bile dedi.. sonucta laparoskopi en basit ameliyattir ama kadin bana rahmimi almaktan bahsetti
su anki drunla mi yapcaksin dogumunu?? 10 bin tl yüksek bi rakam.. özelde olcak galiba.. hayirlisiyla kucagina al insallah..
arkadaslar sımdı tahlıllerım cıkmıs bıldıgım kadarıyla bazı arkadaslarıma yardımcı olsum lh fsh proalktın tsh bılıyorum fakat e2 hormonu estradiol hormnu ne demek?
bana yardımcı olacak bırı varmıdır?
bicim canım sen bılıyorsun sanırımmm hormonları yada yesıl
estradıol 86 cıkmıs
cok kotuyum yaaa erken menepoz ıcın sanırım buu aglamaktan bıktımmm yardım et allahımmm((((((((((
Bilgisi olan arkadaslarım bana yardımcı olun lütfen.
bugun kontorulum vardı. yumurtalarım buyumus bırı 18mm.digerı 19mm ama kan tahlılın sonucu ıyı degıl doktorum bu durumda asılama ıcın gun veremem dedı.dostınex dıye bı ılac almamı ıstedı.
bugun yarım, cuma yarım içip cuma gunu tekrar kontrol edecek.Sanırım tahlılı yenıleyecek.
dostınex neden, estradiol mu yuksek? bu prolaktın mı oluyor?
Süt hormonu mu yuksek yanı?
arkadaslar sımdı tahlıllerım cıkmıs bıldıgım kadarıyla bazı arkadaslarıma yardımcı olsum lh fsh proalktın tsh bılıyorum fakat e2 hormonu estradiol hormnu ne demek?
estradıol 86 cıkmıs
cok kotuyum yaaa erken menepoz ıcın sanırım buu aglamaktan bıktımmm yardım et allahımmm((((((((((
inan o hormonla alakalı bir bilgim yok ama menapozu önleyici tedaviler var geciktiriyolar eğerki öyleyse ... moralini bozma hemen öyle olurmu ..
hemen doktorumu aradım oda amelıyattaymıs muayenesınde yok
cepten ulastım actıı konustuk aglıyordum tabı hıc bırseyı anlatamadım adama
acayıp kotu oldum okadar yıprandımkı bu tedavıde hormonlarım normal olsa zaten dusunmıcem bebegı ama boyle erken menepoz falan dıyınce bırde korktum cok
doktor bız onu ılaclarla yukseltıyoruz zaten dedı korkma dedı ama ıcım ıcımı yıyor suann
guzel buyuduler eet,hem de ılk kez 2 tane varcanım yumurtaların büyümüş ne güzel maşallah. kan tahlilin iyi değil derken hangi hormon kötüymüş sorsaydın keşke. dostinex i kullananlar vardı burda ben hiç bilgi sahibi değilim canım ama hormonların yüksek olması aşılamaya engel değilki?belkide doktorun aşılama için en elverişli seviyeleri ayarlamaya çalışıyodur canım. yani ilacı kullanıp gidince belki daha iyi olacağı için vermiştir. moralini bozma lütfen stres her şeyi engelliyor.
bu ay asılama olmazsa artık bırakmak ıstıyroum, metformıne baslayıp doktora gıtmeme kararı aldım ama eşimle paylaşmadım daha. catlama ıgnemızı aldık hazırdı.Vur dedıgı zaman vuracak aşılamaya gececektık. Cumaya kadar azalır umarım dostınexle:18:
sanırım prolaktinin yüksek çıkmış canım
üzme canını çünkü prolaktini yğksek olup gebe kalanlar var
yumurtan da büyümüş
aşılama olmasada kontolü bırakma belki kendiliğinden çatlar ya da doktorun çatlatma iğnesi verir
estradıol 86 cıkmıs
canım benim filizcim
üzülme menopozla alakası yok durumunun
yani menopoz olsaydı baya düşük çıkması gerekiyormuş
sewnin için baktım bi kaç tahll yorumuna
E2 - 93 çıkması biraz yüksek, kist görülmese de olabileceğini gösteriyor. Adet gecikmesi oluyorsa gecikme olduğunda ultrasonla kontrol edilmelidir.
mesela burda kadının 3 çıkmış doktorda gördüğün gibi yorumlamış
sen doktorunla konuş ultrasona gir bi baktır kist falan var mı diye.
ama menopoz falan değil durumun
diğer değerlerin nasıl onları da bi yaz bakalm
prolaktin ne durumda
ssen böyle stres yaparsan hormonların düzelmezki be canım
az rahat ol hemen menopoz denir mi
guzel buyuduler eet,hem de ılk kez 2 tane varcok stres oldum, basım agrıyor suan.Cok umutluydum bu ay, ne guzel yumurtlamışken bu nıye sımdı.Sagol cevp ıcın canım
bu ay asılama olmazsa artık bırakmak ıstıyroum, metformıne baslayıp doktora gıtmeme kararı aldım ama eşimle paylaşmadım daha. catlama ıgnemızı aldık hazırdı.Vur dedıgı zaman vuracak aşılamaya gececektık. Cumaya kadar azalır umarım dostınexle:18:
bugun ıkımızın de estradiolu yuksekben asılama aşamasındayken, bı adım kalmışken yuksek hem de.Basıma agrılar gırdı.
ilaçlarla kontorl altına alınabılıyormuş canım korkma lütfen.
Ama benımkı yumurtalar oluşmuşken ne şimdi
Allah yardımcımız olsun.
ahh canım oyle kotu oldum kı zaten bılıyorsun ben cok hassas yapıdayım hemen aglıyorum yada elım ayagım tıtrıyor
tahlıllere baktım oyle kotu oldum kı dedım erken menepoz gırıyorum cunku daha once e 2 hormonu yuksek cıkanların boyle duymustum
doktor uzulme aglıyormusun yoksa dedı evet dedım
bız onu ılacla dusururuz dedı korkma dedi ya bıktım ınan bak ısyan etmıyorum ama butun hersey benı buluyor son zamanlarda
suan kendı saglıgım herseyden onemlı yanı cocuk dusuncesını kafamdanda attım umrumda degıl
doktor gebelık testı yaptır dedı bana suan dedım neden ustune gormus olabılırsın dedı
dıer hormonlarım boyle canım
fsh 5.63
lh 4,87
estradiol 86
prolaktın 0.42
tsh 2.89
prolaktınımde dusmus 57 den 7 aydır ıcıyorum dostınexsi sımdı napsam acaba bıraksammı doktorada soramadım ki aglamaktan
canım benim onu dediğim gibi ilaçla telafisi var .. eğer ki öyle bi durumun varsa erken menapoz gibi bi riskin hiç durma tüp bebek yap hiç bişeyle vakit kaybetme ozaman ... aşılamadada klomen tedavisinden dediğim gibi sadece % 10 daha fazla şansın var ...yani pek farkeden bişey olmaz senin için ... geç kalma öyle bi durumda tüpbebek başla sonra daha çok üzülürsün ... inşallah tez zamanda tedavilerinden sonuç alırsın canım valla senden iyi bi haber almayı bende çok istiyorum ...
ah canım allah yardımcın olsun cok zor durum
benım suan ıcın dusundugum tek sey kendı saglıgım
erken menepoza gırıcem dıye coook korktum doktoru aradım korkma dedı ama ıcım ıcımı yıyor
bak doktorun korkma demış, uzulmetedavısı olmayan bırsy degıl hem.
ben sana boyle dıyorum da beynım ağrıdan çatlayacak, yumurtalarım boşa gıdecek dıye kahroluyorum(
Paramız olunca tüp yaptırırız napalım bak aşılmayacak bır problemımız yok.Hem tüpte bebek olma olasılığı cok yuksek aşılamaydı klomendı ugrasmayız
bak doktorun korkma demış, uzulmetedavısı olmayan bırsy degıl hem.
ben sana boyle dıyorum da beynım ağrıdan çatlayacak, yumurtalarım boşa gıdecek dıye kahroluyorum(
Paramız olunca tüp yaptırırız napalım bak aşılmayacak bır problemımız yok.Hem tüpte bebek olma olasılığı cok yuksek aşılamaydı klomendı ugrasmayız
diğer hormonlar gayet güzel canım fsh lh gayet düzgün bi tek e2 yüksek ki menopozla alakası yok gördüğün gibi sana doktor yorumu yazdım.
bi de prolaktinin baya düşmüş
onu da oktor ilaç dozunu ayarlayıp hafif yüsekltir diye düüşünüyorum.
snen hele bi sakinleş
sonra yarın tekrar ara doktorunu
doktor sorun değil diosa değildir
bi de git test yap bakalım belki de gerçekten üstüne gördün
olur mu olur yani
ben anlamadım ama canım ya
yumurtan olmuş
herşey iyi gidio
ama bi hormon yüksek diye tedavi sonlanıo
en azından çatlatma iğneni olsan norml deneseniz olmuyor mu?
seninde mi e2 yüksek
gebelik riski mi yaratıyor ki bu durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?