Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bu konu biraz karışık ama anladığımı anlatmaya çalışayım..şimdi pkolu hastalarda insülin direnci denen rahatsızlık olabiliyormuş ya çoğunlukla,bu rahatsızlık kandaki şeker düzeyini ayarlayamamak demek oluyormuş.zaten insülin hormonu kanda şekeri ayarlama görevi olan bir hormon..bir anda kan şekerimizi yükseltiyoruz,karbonhidrat ve tatlı şeyler yiyerek, sonra da insülin direncimiz olduğu için yumurtlarıklarımıza giden kan fazla glikozlu kan oluyormuş..yumurtalıklara gereğinden fazla glikoz içeren kan gittiği için de yumurtalıkların çalışmasında problemler oluşuyor..bu metformin içeren ilaçlar da kan şekerini dengede tutmaya yarıyormuş..yani ne çok düşürüyor(hipoglisemi), ne de çok çıkartıyor..yani tam olması gerektiği gibi sadece bir ayarlama görevi yapıyor..bu yüzden de zararsız dedi doktor..e tabi kanındaki şeker oranı dengelenince yumurtalıklarının çalışması da normale dönebilir..yani reglin ve düzenli yumurtlaman olabiliyormuş..doktorun anlattıklarından çıkardıklarım bunlar..ama farklı birşey varsa bilemiyorum,gene de kendi doktorlarınıza da danışın..

bende senın kafadayım valla ezdırmem kendımı kımseye ne aıleme ne kocama ne de bır başkasına cevabımı verırım aynen haklıysam haksızsam tamam ağzımı açmam ama hakkım yenıyosa dünyayı dar ederım ben onun için ne yapıyorsam ne düşünüyorsam o da o kadar benı düşünmelı düşünmüyormu aynen hak ettıgını alırr

reyyan cım valla benım annemde erkekler kral dır dıye yetıstırmeye calıştı benı de kızkardesımıde sımdı annemın kafasından gıtseydım eşim dahıl tüm herkes benı kullanırdı

annem aynen erkek kral dıyerek yasadı ve gün yüzü görmedıı ve kayınvalıdesınden ne de babamdan açıkçası

hala da ne olursa olsun damat haklı dıyo desın problem değil eşim annemı çok sever melek der çok ıyı der öyle tabıı ıyı olur herkes herseye evet dersen kendın arada kaynarsın canım karsındakını ezmeden ve saygını göstererek hakkını arıcaksınn bence böylee

annemden örnek verım yıne haklı oldugum konularda bıle ne esıme ne kayınvalıdme kızım haklı demedı kayınvalıde koca hep haklıdır hep el pence durcaksın abim de bende benım ezılmeme ızın vermedık kımsenın ezmesıne hep çok güçlü oldum kendı kendıme yettım

bir gün eğer bir kızım olursa onu da aynen kendım gıbı yetıstırırm kımse ezemesın üzmesın kırmasın haklı oldugu herseyde hakkını arasın dıye

Son düzenleme:

okuduklarıma inanamamıştım! Ağzına sağlık canım, 100% katılıyorum.
Hatta bişeyler yazıp yazmama konusunda tereddüt etmiştim ama bazen bana sert yazıyorsun diyorlar! Tüm yazılanlar sizlerin iyiliği için, eleştirmek için değil....değilmi, NEDİYİM arkadaşım????

neyse diğer konulara geçiyim:

bende aşırı tatlıya düşkün biriydim. Akşam yemekten sonra ne tatlısı yesem diye krizlerim tutardı, sonra Özsüt den bir sürü sipariş verip patlayıncaya kadar yerdim. Metformini kullanalı çok şükür hiç öyle bir isteğim kalmadı. eşim bazen akşamları takılıyor, tatlı siparişi verelimde sinirin geçsin diyor (bazen işyerimde personel beni çileden çıkartıyorda, hiç kolay değil arkadaşlar binbir çeşit insanla uğraşmak)
ama yok diyorum, kendimi bir yokluyorum..hhiiçççç öyle tatlı falan istemiyor canım...
ara sıra sütlü tatlı yiyorum....

seninle o kadar aynı fikirdeyimki üzülüyorum suan yasadıklarıma bende boyle dusunurdum ve görücü usulune cok karsıydım büyük konuştum ben bunu biliyorum ve basıma geldı aşık oldum eşime hep tartıstık nısanlılık boyuncada ama bırbırımıze sevgımızı yıtırmedık sonrasında bır sekılde barısıyorduk ve mutluyduk aılesı cevresı bıraz farklı esımın oda onlar gıbı yasıyor yapacak bırseyım yok alısmak zorundayım. eşim kötü biri değil ben ailemden birine gidelim derim ikilemez aksam oturmaya gıderız bızım tarafa kem küm etmez normalde ama ne olduysa bu aradıgımda hayır gıdemezsın dedı cok gıdıyorsun o tarafa dedı ve bende tamam birşey demiyorum sana dedim ve telefonu oylece kapattım benım ıtıraz etmeme cok kızmıs mesaj yazdı cevap yazmadım onun ıcın gelmıs eve bana kızdı bagırdı ve gıttı bır kere daha boyle olmustu agladım ve bana sarılıp ben boyleyım bırden sınırlenıyorum benı bılıyorsun konusmalarına dıkkat et demıstı senı uzmek ıstemedım dedı ve ertesı gun elınde gülle geldi eşim kötü biri değil ama işte sinirlendiğindede cok sinirleniyor ne dediğini bilmiyor çocuk yapılmıcak bır adam degıl ama onun dogruları bana cok yanlıs gelıyor benım dogrularımda ona yanlıs gelıyor hersey ıstedıgımız gıbı olmuyor hayatta ben bekarken cok rahattım babam olsun annem olsun boyle tabularımız yoktu helal daire içerisinde hersey serbestti ben diskoya gıtmek ıstemedım kuzenime gitmek ıstedım ama izin vermedi neyse yapacak bırsey yok aksamı sabırsızlıkla beklıyorum eve gelecekmı gelırse nasıl gelecek ne yapıcaz hıc bılmıyorum nediyim senin eşin farklı her erkeğin huyu bir değil işte ne yazıkkı

slm yazılanları okudumda bana katılmayan sevgili arkadaşlarım başınıza herhalde hiçç böyle şeyler gelmedi yada eşiniz gerçekten sizi bi yere göndermek hiç istemedi ben buna inanmıyorum.bir kadın ben çokk güçlüyüm diyorsa bunada inanmıyorum.evet geçen eşim dolayısıyla gidemedim hastaneye ama benim annemde bana hep derki herşeyde bi hayır vardır belkide o dr senin için gerçekten hayırlı değildi.bu arada eşim benden habersiz acıbademden gün almış ben sinir anlarımda ne kadar kötülesemde eşimin tek bir kötü yanı var ailesine çok düşkün olması.eğer birlikte bir yaşammsaa niyett neden gocunayımki İZİN ALMAKTANNN ARTIII SADECE BAYAN DEĞİL ERKEKDE Bİ YERE GİDERKEN İZİN ALACAKK EŞİNDENNN.BEN ŞURAYA GİDİYORUM DEYİPTE GİTMEK HİÇÇ BENİM KAFAMA YATMIYOR.SORUMLULUK YOKSAA NEDEN BİRLİKTEYİZZ!!!KOMŞUYA DER GİBİ KOMŞU BEN AZ ŞURAYA GİDİYORUM(komşu karışamazki sadece haber verirsin yokum diye)EŞ ÖLEMİ PEKİ???EŞ OLMA DEĞERLERİNİZ BANA GÖRE DEĞİL.HERKEZİN KENDİ FİKRİ

evet her erkek farklı,ve eşler ona göre davranmalı birbirine. bu iki taraf için de gerekli.. ama ben bunu bilir bunu söylerim bütün erkekler istisnasız kendine güvenen ve kendini ezdirmeyen bayanları sever içten içe. hatta konu kendisi bile olsa. karısına bu şekilde davranan biri onu ezmeye devam eder.zevk alır resmen hava atar (ne erkeğim beeee diye) çünkü sonuçta o kazanır kendince.. ve hiçbr zaman gerçeği doğruyu göremez bilemez..hç kimse unutmamalıdır ki bu dünyada yaşama sebebimiz eşimiz değildir..ne kadar çok sevsek te...anlayış saygı ve sevgi karşılıklı olmadıktan sonra bence anlamsız ve yorucu.. benim düşüncem bu. kimine ters kimine düz..

SLMMMMMMM... arkadaşlarrrrr..nasılsınızzzzz....yoktum ama bugün dayanamadımmm...okuduğum kadarıyla pek bi gelişme yokkk...bendede yokkk hasta oldummm bu ayda olmadı yani bu ay klomende son şansımm..ve bu şansı başka doktorda değerlendireceğimmm...hayırlısı bakalımmm...

reyyann seni merak etmiştim netti doktorda diyee...gidememişsinn...olsun bence bundada vardır bi hayırrrr..böyle düşünn...bak almış eşin gün ona git bakalım geç olsun güç olmasın demişlerr...

nediyimm arkadaşımm sen nasılsınnnn??nasıl gidiyorr hamilelikkk....senide bebeğinide öpüyorummm....

cnm sen eşini kötülemedın sadece yaptıgı yanlışı anlattın

neyse acıbademe ne zaman gidiyorsun valla gidip gelip bize haber vermenı sabırsızlıkla beklıyorum 1 yıldır adet görmemiştin dıme yanlış hatırlamıyorum

bu konu hakkındada bişiler demek istiyorummm....izin alınırmı diyenlere özellikle..şimdi erkekden erkeğe..fark varr sizin eşinizz bişi demiyor olabilir ama hepsi aynı değill...sen ne dersen de..bende çok yaşadım bu sorunu hala dahada yaşıyorummm ama bende aynen eşimde bana haber vermek şartıylaa nasıl onun benden habersizbişi yapmasını istemiyorsam bende yapmıyorumm....

neysee bu konudaçokşey varama zamanım yokk...nihaliti sana diyeceğim tekşeyy sabırlı ol evlilik sabırlı ve akıllı kadınların işi sabırlı ve akıllı olacaksın önceeşini tanı daha çook yenisinn ve sonra onun huyuna göre davrannnn...dediğim gibi vakit yok eşim arabada bekliyorr daha sonra sana yazarımm bu konuyla ilgili üzüldüm ciddennn...

arkadaşlarr hepinize iyi akşamlarrr...

gercekten her erkek bir değil ablamda benden 1 ay sonra evlendi eşi o kdar iyiki evde sıkılır dıye her hafta sonu plan yapıp gezıyorlar ablam evlendıkten sonra annemlerın yanına gonderdı 1 hafta kadar yeterkı canı sıkılmasın dıye cok anlayıslı esler var ama benım esım oyle degıl ne yazıkkı bu ani çıkısları beni cok kırıyor henuz bırbırımızı tanıyalı 6 ay oldu belkı bu yüzden bu kadar tartısma bu kadar gurur bu kadar kızgınlık özünde bu kadar sinirli değildir belki bilemiyorum kocaman soru işareti?? mesaj yazdım aksam kacta geleceksin diye cevap yazmıs kuaföre gidebilirim belli değil tok gelirim. yazmıs

cevap yazsam eve gel v.s sinirli davransam olmaz soguk davansam ısler dahada kötüye gider arkadaslar diyorya kendini ezdirme odana kitle kendini v.s gercekten bunları soylemek cok kolaymıs sımdı anlıyorum yasamayan bılemez aramız dahada bozulur bılıyorum o yüzden soguk davranmasammı ne yapıyım?

canım gitmişsin sanırım ama kimseye sorma burda daha çok kafan karışır görüyorsun herkezin teli farklı çalıyor.dedim ya eşinin şerbetini sen ayarlayacaksınn.

haftaya çarşamba dedi eşim ama ben sölediği doktoru beğenmedimmmmmmmne fenayımmm demii.evet en son ocakta oldum geçen sene kendiliğimden sonra farlutalle iki kere oldum.şu yalancı gebelik olayıda bana çok ilginç geldi ama öle olabilirmiyim diede düşünüyorum çünkü yat kalk psikolojim bebe olduğu için bazen çok canım bişey istiyor kendimi aşeriyorum zannediyorum:26: 3 gündür yemek yapmıyorum eşime diorumki bana şunu getir bunu getirr.dalga geçiyo bu akşamki yemek servisiniz geldi die kapıda şükürler olsunn şu ilacın etkileri geçiyo yavaş yavaşşşşşşşş

evet canım vardır bi hayır bazen bir el tarafından yönlendiriliyoruz ama anlamıyoruz işte.inşallah bu ay hayırlısıyla bebekin olur canımm olmadı sende ara verirsin kafanı dinlersin başka şeylere yönlenirsin.belkimmm nediyim gibi sanada ummadığın bi zamanda gelirrr

güle güle kullan canım saçını degişiklik yapmak iyi olur

ayyyyyyyyy bu müziği dinlemekten gına gelmediii nerdesiniz kızlarrr.ömre bedel dizisini hiç izlemem ama jenerik müziğine bayıldım yaaa harikaaa ne kadar güzell kemann tınısı varrr ay ben bu kemanı çalmakk istiyorum yaaa

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/324638-hamile-kalmak-isteyenler-dikkat.html

kızlar bakın burda kı kony okudum ve oraya yorum yapan ıkı kısını bebeklerı olmus mucıze beklıyorum falan yazmıslar ne zaman hamıle kalacaklrını bılmeden ve bebişlerı olmss

zaman yaklastıkca daha fazla kafama takmaya başladım eşimle ılkdefa korunmucaz adetımgecıkıpte testler alıp tek cızgı görme korkusu başladı bende

kendimi biliyorumm ılk aydan ıtıbaren tek cızgı görürsem psikolojim alt üst olcakk bu hastalığımı ilk öğrendıgımde hülya avsar ın zehra dövmesını gördüğümde bıle ağlamaya başlamıştımm

çok korkuyorum bebeğimin olmamasından ki ben çocukları çok fazla seven hayatımı çocuğa göre hazırlayan biriyim daha bu korkuları yaşamak için erken belki ama aklımdan çıkaramıyormmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…