bende ilac kullanmadıgım zaman adet olamıyorum ve senin gibide agrılarım oldu.bekledim hastalanırım diye olmadı.doktora gittim.ferlutal verdi ictim adet oldum sonra yumurta takibi yaptı klomen verdi sonrada catlatıvı igne yaptı su an beklemedeyim.sen carcabuk doktora git cünku kist cogalıyormus adet olmayıncaa.s.
Bence bekleme canım mutlaka dr a git, bende şeker ilacı kullandı dr um ve 4.ayda hamile kaldım ismi glucophage, dr a bi danış onun sayesinde hamile kaldım. Ne alaka deme bizim için mucize ilaç bu başka çeşitleri de var drun sana hangisi uygunsa verir. Bu ilaçta neymiş derse sakın dr unu değiştir bu işi iyi bilen birine git derim inşallah hamile kalırsın canım :Saruboceq:canımm çok tebrik ederim,allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:)bende pco luyum ve yazdıkların bana büyük moral verdi.1 yıldır korunmuyoruz ama hala bebiş yok.sen hiç tedavi gördünmü?ben ilaçsız adet olamıyorum,dr 1 yıl beklememizi söylemişti bir yıl bu ay doluyor.şimdi nolucak merak ediyorum,biraz daha beklesemmi yoksa biran önce tedaviyemi başlasam bilemiyorum.
Kızlar pko nun düşamnı kilo biraz kilo vermeniz bile tedaviyi olumlu etkiliyor am apkoluların kilo vermesi daha zor biliyorum fakat ben şeker ilacı kullandım kendiliğinden kilolarım gitti ve hamileyim çok şükür :Saruboceq:kızlar ya pkodan dolayı sizde de kilo problemi varmı? varsa hem kilo hem hamilelik hem doğum nasıl olacak :8
Haklısın tatlım bizi bu hastalığı bilmeyen anlıyamıyor inşallah sende en kısa zamanda kavuşursun meleğine canım :Saruboceq:canım benim çok tebrikler inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine. Allah yardımcın olsun..bu haberler ne kadar umut oluyor biliyorsun. zaten bizi bizden başkası anlayamaz :içelim:
İnşallah gider :Saruboceq:Çok sevindim rabbim tutundursun inşallah sağ sağlım alırsın kucağına...Nasıl bir tedavi gördün paylaşırmısın nasıl hamile kaldin moral oldun bize gerçekten biizm durumumuzda olupta hamile kalanlar yazsın buraya bizide sevindirsinler...
AMİN Güzelim sadece gluphage kullandım düzenli olarak bide kilo verdim kilo bizim düşmanımız aa bide son ay 5 adet klomen kullandım o da yumoşlar büyüsün diye, ama şeker ilacı bizim mucizemiz dr una sor bence inşallah sende hamile kalacaksın :Saruboceq:
Bende kist tedavisi görüyorum büyük ihtimalle ameliyat gözüyle bakıyor doktor.1aylık tedavi sonrası gitmezse emeliyat dedi.Ameliyat olmak istemiyorum bana da dua edin
Bende doğum kontrol hapıyla kistlerle boğuşuyordum sonra bebek istiyorum dedim o hapları bıraktırdı dr um ve glucophage diye bi şeker ilacı verdi bana onun sayesinde adetlerim düzene girdi ve hamile kaldım ALLAH ıma çok şükür ve halen içiyorum çünkü şeker ve kilo pkonun düşmanı, inşallah sende hamile kalırsın ama bu pko naleti ömür boyu maalesef bizimle :çok üzgünüm:Evet doğım kontrol hapı ile adet olabiliodum ama bıraktığımda olamadım.Adet olamayıncada kist oluştu tekrar 3 aydaha diane 35 kullandım ama kist gitmedi.Şimdi farklı bir ilaç iciyorum bunlada gitmezse ameliyat Keşke farlutal verse de gitse bizde cocuk için uğrassak İnşallah hayırlı haberler alırsınız
Evet doğım kontrol hapı ile adet olabiliodum ama bıraktığımda olamadım.Adet olamayıncada kist oluştu tekrar 3 aydaha diane 35 kullandım ama kist gitmedi.Şimdi farklı bir ilaç iciyorum bunlada gitmezse ameliyat Keşke farlutal verse de gitse bizde cocuk için uğrassak İnşallah hayırlı haberler alırsınız
güzelim seni yanıltmıs olmayayım ben pkoluyum yani dogustan yumurtalıklarımda kist var ve menepoza kadarda ilac kullanmalıyım.seninki yumurtalık kisti sanırım.doktorun söylemis olması lazım sana pkonun asla gecmeyecegini:Saruboceq:
merhaba arkadaşlar...aranıza yeni katıldım ..bende polikistik over olduğumu cocuk düsünmeye basladıgımızda dr den öğrendim ve büyük bir moral bozuklugu yasadım atlatmaya calısıyorum .pco yu ögreneli yaklasık 1 ay oluyor...hamile kalanları okudukca buradan cook sevınıyorum ve banada umut oluyor..inşallah tüm isteyenler bir an önce hamile kalır .
canım aramıza hoşgeldin ne diyelim..çok sabır isteyen bir hastalık fakat gebelik için yapılan yumurtlama genelde sonuç veriyor. bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Allah yardımcın olsun canım..
mrb kızlar ben doktordan geldin. moralim çok iyiydi ama bozuldu.ya bişeyi anlamadım. ultrasonda baktı sağ da da solda da 5-6 adet folikül gördü.yani küçük çok sayıda yumurta adayı.klomene başladık günde 2 tane haftasonu yine gidicem ilaçla yumurta gelişimini sağlayamazsak iğneye geçicez dedi ama benim çok sayıda yumurta adayım olduğu için iğne de hepsini aynı anda büyüteceğinden sakıncalı olabilirmiş ama ilaç işe yaramazasa vakit kaybetmeden geçeriz dedi. ağzından bi kelime çıktı polikistik over görünümünde diye. ben de sordum bu bi rahatsızlık mı dedim hayır dedi. kist filan yok dimi dedim hayır,zaten olsa gebelik tedavisine başlayamayız dedi.sadce küçük çok sayıda yumurtan var dedi bu da 10 kadından birinde görünür dedi. şimdi kafama takıldı yani bende garip bi durum var ozaman her kadında olduğu gibi değil yani. polikistik over ı araştırdım.şöyle diyo.
"Polikistik over sendromunun oluşumu
Kadın vücudunda bulunan iki yumurtalık, bir adet döneminde döllenmeye müsait bir olgun yumurta geliştirir. Bu yumurta gelişimini ve olgunlaşmasını “follikül” adı verilen içi sıvı dolu bir kesecikte tamamlar. Polikistik Over Sendromu’nda ise birçok yumurta aynı anda olgunlaşmaya çalışır fakat bunu başaramazlar. Sonuçta bir çok yumurta vardır ama bunların hiçbiri gelişip döllenme yeteneği kazanamazlar. Ultrason muayenesinde ise yumurtalıklar, içerisinde gelişmemiş yumurta bulunan bir çok kesecik yani birçok kist şeklinde görülür.Özellikle bir hanım düzensiz adet görüyor, tüylenmede artış mevcut ve kilosu da normalin üzerinde ise, bu sendromdan kuvvetle şüphelenilmeli ve gerekli muayene, ultrason ve tetkikler yapılarak durum açıklığa kavuşturulmalıdır. "
yani görünüm çok sayıda yumurta olayı bana uyuyo ama en önemli belirtileri adet düzensizliği,tüylenme falanmış. ama benim hormon değerlerim normal çıktı. adetlerim çok düzenlidir hiç şaşmaz, tüylenme müylenme yok. çünkü bu durum gebe kalmayı zorlaştırıyomuş,ya çok korktuuuummmmmmmm. ne demek bu . nasıl sabredicem ben haftaya kadar. akıl verin bana.
Merhaba arkadaşlar, ben de pkos hastasıyım. 7 aylık evliyim. son üç aydır bebek istiyoruz. Son adetim aralık sonunda oldu, sonrasında adetim gelmedi, doktorum farlutal verdi ,6 gün kullandım ve akabinde 10 gün bekledim, ama adet olmadım. Bugün 13. gün hala olmadım, kanda bhcg yaptırdım negatif çıktı. Doktoruma gittim bugün bana cyclo-progynova ve glucophage verdi, ikisini birlikte kullanacam. Cyclo-progynova kullanırken yada bitiminde ilaç bitiminde adet olacağımı söyledi. Bununda işe yaramamasından korkuyorum. Bakalım inşaallah olumlu sonuç alırım.
Merhaba
Pcos hastalarında ovulasyon olabilir,ama yumurta elverişsiz olabilir ve ovulasyon olmayabilir.
Ağrıların için söyleyebileceğim şey ise ben bu ağrıları 3 ay çektiğimi,ilaç kullanmıyorsam regl olmadığımı bilirim. O yüzden en önemlisi hekiminin söyleyecekleri bence.
bende ilac kullanmadıgım zaman adet olamıyorum ve senin gibide agrılarım oldu.bekledim hastalanırım diye olmadı.doktora gittim.ferlutal verdi ictim adet oldum sonra yumurta takibi yaptı klomen verdi sonrada catlatıvı igne yaptı su an beklemedeyim.sen carcabuk doktora git cünku kist cogalıyormus adet olmayıncaa.s.
sogan kürü tam olarak nerde yazıyor kızlar bende başlamak istiyorum
Sweetbaby,
Bence sen pcos değilsin. Benim durumuma benziyor seninki, istersen önceki mesajlarıma bir bak. Ben kötü doktorların elinde kaç yıl tedavi gördüm
pco-like (yani pko benzeri) diye bir durum da var. illa sendrom olması ve hastalığa dönüşmesi gerekmiyor. yumurtalıklarda foliküller olabiliyor ama her iki yumurtalıkta da 12-13 adet folikül olmaz ise genellikle hemen pkos demiyorlar. Canını sıkma lütfen.
bence hiç tasalanma, içini rahatlatmak için iyi olduğunu bildiğin bir doktora daha görün istersen ama dediğim gibi sadece foliküle bakıp demezler pkos diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?