Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Evet doğım kontrol hapı ile adet olabiliodum ama bıraktığımda olamadım.Adet olamayıncada kist oluştu tekrar 3 aydaha diane 35 kullandım ama kist gitmedi.Şimdi farklı bir ilaç iciyorum bunlada gitmezse ameliyat Keşke farlutal verse de gitse bizde cocuk için uğrassak İnşallah hayırlı haberler alırsınız

Bence bekleme canım mutlaka dr a git, bende şeker ilacı kullandı dr um ve 4.ayda hamile kaldım ismi glucophage, dr a bi danış onun sayesinde hamile kaldım. Ne alaka deme bizim için mucize ilaç bu başka çeşitleri de var drun sana hangisi uygunsa verir. Bu ilaçta neymiş derse sakın dr unu değiştir bu işi iyi bilen birine git derim inşallah hamile kalırsın canım :Saruboceq:

kızlar ya pkodan dolayı sizde de kilo problemi varmı? varsa hem kilo hem hamilelik hem doğum nasıl olacak :8
Kızlar pko nun düşamnı kilo biraz kilo vermeniz bile tedaviyi olumlu etkiliyor am apkoluların kilo vermesi daha zor biliyorum fakat ben şeker ilacı kullandım kendiliğinden kilolarım gitti ve hamileyim çok şükür :Saruboceq:

canım benim çok tebrikler inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine. Allah yardımcın olsun..bu haberler ne kadar umut oluyor biliyorsun. zaten bizi bizden başkası anlayamaz :içelim:
Haklısın tatlım bizi bu hastalığı bilmeyen anlıyamıyor inşallah sende en kısa zamanda kavuşursun meleğine canım :Saruboceq:
Saol canım bende çok karamsardım hep acabalarla doluydu kafam ama ALLAH isteyince oluyor pko olan kadınlar hamile kalabiliyor sakın olmazsa demeyin geciktirmeyin tedavi olun, çünkü her ne kadar tedavi olsak ta hamile kalabiliyoruz bu pko ömür boyu bizimle unutmayın :çok üzgünüm:

İnşallah gider :Saruboceq:

Bende doğum kontrol hapıyla kistlerle boğuşuyordum sonra bebek istiyorum dedim o hapları bıraktırdı dr um ve glucophage diye bi şeker ilacı verdi bana onun sayesinde adetlerim düzene girdi ve hamile kaldım ALLAH ıma çok şükür ve halen içiyorum çünkü şeker ve kilo pkonun düşmanı, inşallah sende hamile kalırsın ama bu pko naleti ömür boyu maalesef bizimle :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yine sizinleyim. bu arada başıma gelenleri anlatayım.bende pko hastasıyım.3 ay klomen kullandım hamiş olabilmek için.3.ayımda hamiş oldum fakat 1,5 aylıkken bebişim düştü 2 aydırda hiç bişey yapmıyorum konuyla ilgili. artık ilaçla hamile kalmak istemiyorum bakalım bekleyip görücez.herşey kısmet ...Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin inş.

merhaba arkadaşlar...aranıza yeni katıldım ..bende polikistik over olduğumu cocuk düsünmeye basladıgımızda dr den öğrendim ve büyük bir moral bozuklugu yasadım atlatmaya calısıyorum .pco yu ögreneli yaklasık 1 ay oluyor...hamile kalanları okudukca buradan cook sevınıyorum ve banada umut oluyor..inşallah tüm isteyenler bir an önce hamile kalır .

güzelim seni yanıltmıs olmayayım ben pkoluyum yani dogustan yumurtalıklarımda kist var ve menepoza kadarda ilac kullanmalıyım.seninki yumurtalık kisti sanırım.doktorun söylemis olması lazım sana pkonun asla gecmeyecegini:Saruboceq:

Katılıyorum bu bencede pko deil. Başka bir hekime daha görünün bence

canım aramıza hoşgeldin ne diyelim..çok sabır isteyen bir hastalık fakat gebelik için yapılan yumurtlama genelde sonuç veriyor. bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Allah yardımcın olsun canım..

canım aramıza hoşgeldin ne diyelim..çok sabır isteyen bir hastalık fakat gebelik için yapılan yumurtlama genelde sonuç veriyor. bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Allah yardımcın olsun canım..

inşallah saolasın canım..ilk defa bi foruma üye oluyorum paylasabilecegım tek yer burası...
allah hepimize yardımcı olsun...doktor suan bı tedavi vermedi bilmiyorum baska bır doktora daha gösterecegım tahlıl sonuclarımı heralde...

mrb kızlar ben doktordan geldin. moralim çok iyiydi ama bozuldu.ya bişeyi anlamadım. ultrasonda baktı sağ da da solda da 5-6 adet folikül gördü.yani küçük çok sayıda yumurta adayı.klomene başladık günde 2 tane haftasonu yine gidicem ilaçla yumurta gelişimini sağlayamazsak iğneye geçicez dedi ama benim çok sayıda yumurta adayım olduğu için iğne de hepsini aynı anda büyüteceğinden sakıncalı olabilirmiş ama ilaç işe yaramazasa vakit kaybetmeden geçeriz dedi. ağzından bi kelime çıktı polikistik over görünümünde diye. ben de sordum bu bi rahatsızlık mı dedim hayır dedi. kist filan yok dimi dedim hayır,zaten olsa gebelik tedavisine başlayamayız dedi.sadce küçük çok sayıda yumurtan var dedi bu da 10 kadından birinde görünür dedi. şimdi kafama takıldı yani bende garip bi durum var ozaman her kadında olduğu gibi değil yani. polikistik over ı araştırdım.şöyle diyo.

"Polikistik over sendromunun oluşumu
Kadın vücudunda bulunan iki yumurtalık, bir adet döneminde döllenmeye müsait bir olgun yumurta geliştirir. Bu yumurta gelişimini ve olgunlaşmasını “follikül” adı verilen içi sıvı dolu bir kesecikte tamamlar. Polikistik Over Sendromu’nda ise birçok yumurta aynı anda olgunlaşmaya çalışır fakat bunu başaramazlar. Sonuçta bir çok yumurta vardır ama bunların hiçbiri gelişip döllenme yeteneği kazanamazlar. Ultrason muayenesinde ise yumurtalıklar, içerisinde gelişmemiş yumurta bulunan bir çok kesecik yani birçok kist şeklinde görülür.Özellikle bir hanım düzensiz adet görüyor, tüylenmede artış mevcut ve kilosu da normalin üzerinde ise, bu sendromdan kuvvetle şüphelenilmeli ve gerekli muayene, ultrason ve tetkikler yapılarak durum açıklığa kavuşturulmalıdır. "

yani görünüm çok sayıda yumurta olayı bana uyuyo ama en önemli belirtileri adet düzensizliği,tüylenme falanmış. ama benim hormon değerlerim normal çıktı. adetlerim çok düzenlidir hiç şaşmaz, tüylenme müylenme yok. çünkü bu durum gebe kalmayı zorlaştırıyomuş,ya çok korktuuuummmmmmmm. ne demek bu . nasıl sabredicem ben haftaya kadar. akıl verin bana.

Merhaba bayanlar bende bişi sorucam

Bende pcos luyum, tedavime cyclo progynova ile başladım, sonra farlutale geçtim. Cyclo yu 4 ay içtim her bitişinde regl oldum. DR. 2 ay beklememi söyledi. ben 2. ayda regl oldum. Sonra tekrar olucakmı diye beklerken falan 4. ayda doktora gittiğimde 50 gundur adet olmamıştım ve çatlamak üzereydim şişlikten. Farlutal verdi, ilaç bittikten sora 2. gün adet oldum hemde fena bi şekilde, akabinde bu ay tekrar iiçmemi söylemişti içtim ve ben regl megl olmadım, akıntı içinde kırmızılıklar oldu ama tam anlamıyla regl olmadım
Bunun sebebini bilen varmı?
Olmayınca bir de soğan kürü patlattım üstüne:S
Biri bana akıl versin lütfen

sen pkosin.bu saydıgın belirtileri bazen göstermesede doktor ultrasonda pko görmüs.bu durumda hic belirtin olmasada üzgünüm kabullenmek zor ama pko böyle karısık birsey iste.üzülerekte olsa hos geldin aramıza

Merhaba canım.Ben de kendimi bildim bileli pkoluyum.Farlutal kullanmadan adet olamıyordum.Biz uzun süre bebek düşünmedik.Yazdan beri istiyoruz.Doktora gittik.Klomen kullandım olmadı.Aşılama yaptırdık olmadı.Dur stres yapma.Sonra tedaviye ara verdim.Hayıt tohumu kullandım.ilk denemede hamileyim.İnanamadım.Hamile olduğumu da 13 şubat 2009 da öğrendim.Beklemiyordum bu bir mucize oldu.Demem o kafana takma.Bak ben önünde güzel bir örneğim.Her zaman umutlu ol stres yapma.Bu arada bekarken Cyclo-progynova çok kullandım.Merak etme işe yarıyor.

cevabın için teşekkür ederim canım a.s

allahım dermansız dertler vermesin hepimizi de bu dertten kurtarsın :Saruboceq:cevabın için teşkkür ederim canım

Son düzenleme:
slm arkadasım 20 yıldır bu hastalıkla ugrasıyorum yıllardır tedavı oluyorum ılacları kullandıgım sure ıyı ama bırakır bırakmaz yıne hep basa dondum. hayatımda ılk defa soğan kuru sayesınde; ılac almadan duzenlı adet oldum lutfen bır deneyın bubu herkes denesın cok basıt ve yapılmayacak bısey degıl

merhabalar,
36 yaşındayım ve adet düzensizliklerim yıllardır devam ediyor. zaten çok zor hamile kalabilmiştim. 5. aşılamadan sonra hamile kaldım ve oğlum şu an 7 yaşında. oğlum 1.5 yaşındayken yine adet gecikmesi olduğu halde sürpriz bir şekilde hamile kalabilmişim. geç yumurtlama denk gelmiş ve hamilelik gerçekleşmiş tesadüfen. 2. oğlum da şu an 5 yaşında. ikinci doğumumdan 1 sene sonra doktoruma gittim myom var dedi. fakat küçük ve önemsiz olduğunu söyledi. adet düzensizliği için farlutal verdi . ben de farlutal kullanıp adt oluyorum ve sonraki dönemde farlutal kullanmasamda 2. kez adet görüyorum. sonra 3 ay gene yok . gene farlutal başlıyorum ve bu böyle devam ediyor. ama sıkıntı stres sinir şişkinlik aşırı yeme isteği , tatlı krizi vs. kilo artışı beni çok rahatsız ediyor. yeni tanıştığım bir doktora gittim. tam 3,5-4 sene sonra....... myomlarım olduğunu ve polikistik over hastalığım olduğunu söyledi. hormon problemim olabilirmiş , smear, mamografi, hormon tahlili ve kan tahlili istedi. ben farlutal bitireli 4 gün oldu hala regl olmadım. bu tahlilleri ne zaman yaptırmalıyım sizce . normal kan tahlili ve hormon için adeti beklemelimiyim? mamografi adetten sonra çekiliyormuş . önerileirnizi bekliyorum arkadaşlar

sogan kürü tam olarak nerde yazıyor kızlar bende başlamak istiyorum

Canım;bende soğan suyu içtikten sonra yıllardır ilk defa 3 aydan beri düzenli ve ilaçsız adet oluyorum.Soğan kürü;
15 gün sabah akşam yemeklerden yarım saat önce 1 orta boy soganı dörde bölüp iki su bardağı suda 10dk kaynatıyorsun çıkan suyu ılık içiyorsun.
adetine 10 gün kala tekrar başlayıp 10 gün içiyorsun.
Detaylı bilgi için İbrahim Saraçoğlu nun sitesine bakabilirsin.

Sweetbaby,

Bence sen pcos değilsin. Benim durumuma benziyor seninki, istersen önceki mesajlarıma bir bak. Ben kötü doktorların elinde kaç yıl tedavi gördüm
pco-like (yani pko benzeri) diye bir durum da var. illa sendrom olması ve hastalığa dönüşmesi gerekmiyor. yumurtalıklarda foliküller olabiliyor ama her iki yumurtalıkta da 12-13 adet folikül olmaz ise genellikle hemen pkos demiyorlar. Canını sıkma lütfen.

bence hiç tasalanma, içini rahatlatmak için iyi olduğunu bildiğin bir doktora daha görün istersen ama dediğim gibi sadece foliküle bakıp demezler pkos diye düşünüyorum

bence pkolusun yada bence pko degilsin diye yorum yapıyoruz ama sen birinci agızdan doktorun ne diyorsa ona inan biz ne duyuyor yasıyorsak onu söylüyoruz.sen kendine her söyledigine inanabilecegin bir doktor bulursan en iyi sonucu ondan alırsın.sonucta uzman oooooo:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…