sağ olun kızlar bugün daha iyiyim. Allah başka sıkıntı göstermesin.
bicim canım dediğin gibi yapısal anormallikten kaynaklanıyor boş gebelik, kimyasal gebelik.. gebelik oluşuyor, fakat yapısında bir bozukluk olduğu için vücut onu reddediyor ve atıyor.
benim boş gebelik olduğunda düşük olmadan kürtaj olmuştum. bunda allahtan kurtaja gerek kalmadı adetle atıldı.
ama ikisinde de yapısal bir bozukluk olması aklıma yumurtalarımın kalitesizliğini getiriyor. sanırım bunlar pko lularda sık oluyor. bu sonuca hazırlıklıydım zaten. doktor geç yumurtlamayla döllendi deyince "eyvah" demiştim "gene mi çürük yumurta yoksa". o yuzden kimseye de soylemedim zaten hamilelik çıktığını. artık doğal hamile kalmaktan korkar oldum.
doktor bana hiçbirşey önermedi.çok normal karşıladı. herkeste olabilir falan dedi.
belki de progesteron takviyesi gerek,bunu da söylemedi. kızdım açıkçası. bana daha hassas davranması, herşeyi araştırması lazım ama normal karşılıyor. ya tekrar olursa?
gene serophene kullanmayı önerdi. adetin beşinci günü başlayacağım. açıkçası hiç umudum yok bu aydan. ama zaten bundan sonra iğneyle tedavi başlıyor, ondan sonra daha kaliteli yumurta olurmuş. kafam çok karışık ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
kızlar sselam bayadır yazamadım buraya benim ikizler doğdu erken birazcık 30 haftalık çok durumadılar sabırsız çıktılar 28.08.2011 akşamında
yaptiracagm cnm tip fakultesine gidecegim genetik testler kan pihtilasmasi testi falan varmis endokrine de hepsinin tahlilini yaptiracagim insallah.
Sagol tunccs cugum 2gunlugune de olsa hamilelik guzeldi:) allah hepimize nasip etsn en yakin zamanda
haklisin canim az once eski doktorumla telde konustum glukofene basla ve fakultede genetik test yaptir dedi.
kızlar merhaba
size bir sorum olacak ben hormon testlerimi yaptırcam en son gittiğim doktora sormuştum telefonda bunları yaptır dedi ama sizinde fikrinizi almak istedim başka baktırmam gereken birşey varmı bileniniz varsa yardım etsin lütfen
TSH
PRL
E2
LH
FSH
kızlar sselam bayadır yazamadım buraya benim ikizler doğdu erken birazcık 30 haftalık çok durumadılar sabırsız çıktılar 28.08.2011 akşamında
canım iyi olmuş eski doktoruna sorman...bak genetik testten falan bahsetmiş diğer doktor demiş miydi böyle bişey yok demedi.... vardır bir hayır...
sağol tatlım evet kurtaj sıkıntısı olmadığına seviniyorum.kan pıhtılaşması testi falan filan varmış bebe aspirini veriyorlarmış. kızlar siz de araştırın da yaşamayın bunları.canm benm geçmiş olsun.üzülme hiç yine kürtaj olmak zorunda kalsan daha zor olacaktı.ama nedeninin iyce araştırılması gerekiyor ve tedavin ona göre olmalı.dr.lara çok normal geliyo canm zaten biz panik yapıyoruz onlar rahat.bizide rahatlatmıyolar.başka bi dr.a git canm.bi araştırma hastanesine felan.tekrar serophene kullan demeyle olmaz ki.
amin canım Allah hiçbirimize yaşatmasın hep hayallerim heveslerim kursağımda kalıyorbusmai canım muhakkak araştırma yaptır bence ve iyi bir doktor bul kendine.. bir daha yaşatmasın Rabbim böyle bir acı..
ikizler şuan küvezdeler sütümü sağıp götürüyorum hergünde görüyorum kiloları eksik olduğu için besliyolar solunumları kontrol ediliyor
Turuncu nasılsın? yazmadın canım herşey yolunda mı?
sağ olun kızlar bugün daha iyiyim. Allah başka sıkıntı göstermesin.
bicim canım dediğin gibi yapısal anormallikten kaynaklanıyor boş gebelik, kimyasal gebelik.. gebelik oluşuyor, fakat yapısında bir bozukluk olduğu için vücut onu reddediyor ve atıyor.
benim boş gebelik olduğunda düşük olmadan kürtaj olmuştum. bunda allahtan kurtaja gerek kalmadı adetle atıldı.
ama ikisinde de yapısal bir bozukluk olması aklıma yumurtalarımın kalitesizliğini getiriyor. sanırım bunlar pko lularda sık oluyor. bu sonuca hazırlıklıydım zaten. doktor geç yumurtlamayla döllendi deyince "eyvah" demiştim "gene mi çürük yumurta yoksa". o yuzden kimseye de soylemedim zaten hamilelik çıktığını. artık doğal hamile kalmaktan korkar oldum.
doktor bana hiçbirşey önermedi.çok normal karşıladı. herkeste olabilir falan dedi.
belki de progesteron takviyesi gerek,bunu da söylemedi. kızdım açıkçası. bana daha hassas davranması, herşeyi araştırması lazım ama normal karşılıyor. ya tekrar olursa?
gene serophene kullanmayı önerdi. adetin beşinci günü başlayacağım. açıkçası hiç umudum yok bu aydan. ama zaten bundan sonra iğneyle tedavi başlıyor, ondan sonra daha kaliteli yumurta olurmuş. kafam çok karışık ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
tşk ederim canım bebeğin kesesinin yanında kan kesesi vardı doktor düşük riskim olduğunu söylemişti ama geçen hafta gittim doktora ve kan kesesi kaybolmuş düşük riskimde yokmuş cok şükür şimdilik sabırla zamanın geçmesini bekliyorum bu arada cetvelde 10 haftalık gösteriyor ama 11 haftalık oldu bir geriden gidiyor bir öne geçiyor bebeğim çok hareketli maşş :)
bu arada geçmişi okudum turuncuda hamileymiş cooook mutlu oldum inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alır :)
:) ayy maşallah Allah sağlıkla eve götürmeni büyütmeni nasip etsin. ben de çok istiyorum ikizlerim olmasını..
anladım canım tahmin ettim 30 hafta yetersiz çünkü ama şimdi iyi olmaları önemli olan....Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin canım :))ikizler şuan küvezdeler sütümü sağıp götürüyorum hergünde görüyorum kiloları eksik olduğu için besliyolar solunumları kontrol ediliyor
haklısın en güzeli böyle ilaçlarla gelişmesi yumurtaların daha kaliteli olabilecekleri konusunda ben de hemfikirim...evet canım,ben saatlerce araştırdım internette genetik test varmış .eski doktoruma da sordum fakulteye gidip iki düşüğüm oldu genetik test yaptırmak istiyorum diyormuşsun kan alıyorlarmış sadece ama sonuç 1 ayda falan çıkıyormuş.birşey eksikliği varsa ilacını alıyormuşsun.inşallah birşey çıkmaz ben sadece geç yumurtladığım için kalitesiz olduğunu düşünüyorum doktor da öyle dedi. ben pkoluların ilaçla yumurtlamasından yanayım daha sağlıklı yumurtlama oluyor dedi. sen de üzülmüştün doğal olmadı diye canımbak benim ikisi de doğal oldu. böyle oldu. artık istemiyorum doğal yolla olmasını.
Merhaba canım...1 haftadır kayınvalideler ve kaynımlar bizlederdi.Yoğunluktan girip bişey yazamadım size.
Şuan için herşey yolunda gibi.Sadece çok yorulduğumda fena kasık ağrım oluyor.
Artık misafirler gittiğine göre cuma günü doktora gidene kadar ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum.
İnşaallah tehlike geçmiştir.
Sen nasılsın canım?
Okuduğum kadarı ile klomene başlamışın.İnşaallah en kısa zamanda seninde güzel haberini duyarız.
ay senin için çok seviniyorum canım ilk haftalar çok önemli dinlenmelisin ayaklarını sandalyeye ya da ko0ltuğa uzat ihtiyaç duyacağın her şeyi de yanında bulundur hiç kalkma yerinden bence sefasını sür :))
klomenim bitti bu gün 11. günüm bitiyor...bakalım 3 gün içinde yumurtlayabilecek miyim ay çok heyecanlı valla.... zaten senin durumun bana nasıl umut oldu anlatamam....
umutlarının bittiği bir anda sanki geldi bebeğin de mi.... harika maşallah ya :))
canımm....
İnşaallah seninde en kısa zamanda güzel haberini alacağız.
Topictede herkes biliyor ki ben eylül ayından çok umutluydum.Nedense hep bayramda güzel haber alacağıma inandırmıştım kendimi.
Taa ki hayatımda hiç başıma gelmemiş olan 22.günde ki lekelenmeden sonra...O gün gittiğim doktor bütün hayallerimi suya düşürmüştü desem yeridir.
Eğer o ukala doktor zahmet edip bi kan testi yapsaydı belki bişey çıkabilirdi.Ama o sadece "gebelik falan yok,sen adet olmuşsun "diyerek beni başından attı.
O gün moralim o kadar bozulmuştu ki anlatamam...Bi an umutsuzluğa kapılıp ağlamaya başlamıştım...
Taaa ki bayrama kadar.
Dediğim gibi öncesinde kendimi o kadar inandırmıştım ki tatile çıkmadan önce,çantama gebelik testini bile koymuştum.
Eylülün 1.de amaaaaan yine çıkmayacak ama yinede şu test çantamda boşa durmasın,bi test yapayım dedim.
Testi yaptım ve banyoda yüzümü falan yıkamaya başladım.Sonra göz ucuyla teste bi baktım ikinci çizgi.
Elim ayağım boşaldı bir anda.Hemen eşime koştum ve gösterdim.O biraz sakinleştirdi beni ve ertesi gün tekrar test yapmamı istedi.
Ertesi gün akşam vaktine doğru tekrar test yaptığımda ikinci çizgi daha net çıkmıştı çok şükür...
İnşaallah rabbim sağlıklı bir şekilde kucağımada almayı nasip eder..
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın,isteyen herkese nasip eylesin inşaallah.
canımm....
İnşaallah seninde en kısa zamanda güzel haberini alacağız.
Topictede herkes biliyor ki ben eylül ayından çok umutluydum.Nedense hep bayramda güzel haber alacağıma inandırmıştım kendimi.
Taa ki hayatımda hiç başıma gelmemiş olan 22.günde ki lekelenmeden sonra...O gün gittiğim doktor bütün hayallerimi suya düşürmüştü desem yeridir.
Eğer o ukala doktor zahmet edip bi kan testi yapsaydı belki bişey çıkabilirdi.Ama o sadece "gebelik falan yok,sen adet olmuşsun "diyerek beni başından attı.
O gün moralim o kadar bozulmuştu ki anlatamam...Bi an umutsuzluğa kapılıp ağlamaya başlamıştım...
Taaa ki bayrama kadar.
Dediğim gibi öncesinde kendimi o kadar inandırmıştım ki tatile çıkmadan önce,çantama gebelik testini bile koymuştum.
Eylülün 1.de amaaaaan yine çıkmayacak ama yinede şu test çantamda boşa durmasın,bi test yapayım dedim.
Testi yaptım ve banyoda yüzümü falan yıkamaya başladım.Sonra göz ucuyla teste bi baktım ikinci çizgi.
Elim ayağım boşaldı bir anda.Hemen eşime koştum ve gösterdim.O biraz sakinleştirdi beni ve ertesi gün tekrar test yapmamı istedi.
Ertesi gün akşam vaktine doğru tekrar test yaptığımda ikinci çizgi daha net çıkmıştı çok şükür...
İnşaallah rabbim sağlıklı bir şekilde kucağımada almayı nasip eder..
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın,isteyen herkese nasip eylesin inşaallah.
Bir sürü sorun okudum, herkesın benım gıbı problemı oldugunu gorunce yalnız olmadıgımı ve umutsuz olmamam gerektıgını anlıyorum. 2 yıldır pko'luyum ama cocuk sahıbı olmaya 6 ay once karar verdık, olamayınca da bı kac doktora gıttık. Evelsı gun ogrendım kı progesteron sevıyem cok dusuk 0,76Bu ay regl olduktan sonra tedavıye başlıyoruz dedı doktorum. Umarım ıyı sonuc alanlar gıbı ben de, benım gıbı bekleyenler de ıyı haberler alırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?