Pkoluların Diyet ve Sporla Zayıflama Deneyimleri

Sağol tatlım.Ben genelde sabah saatlerinde spor yapıyorum bazende öğle,hiç akşama bırakmadım.Çünkü akşam yorgunluğu ile spor eziyet oluyor.Birde yazmıştım yemek sonrası spor olmaz.Vücud yediklerini yakmıyor o zaman depoluyor.Saat 6dan sonra yemek yememeye çalış tatlım.Saat 20.00de metabolizma duruyor.O saatten sonra yediğin herşey yağ olacak böyle düşün.Ben kendimi zorladım koşu bandını kullanıyorum 2 gündür.Hem ağladım ağrıdan hem yürüdüm.15 dakika yürüdüm indim yerde 5dak.bacak kaslarını çalıştırıp belim rahatlayınca yeniden banda çıkıp 15dak.daha yürüdüm.Bu hafta yarım saatle başlayıp bende 1 saate çıkaracağım.Bugün diyette 3.günüm. 115.0kg ile başladım.Azönce tartıldım 113.1kilograma düşmüşüm.Bu arada 2lt su içmeyi de ihmal etmiyorum.Şişeye su doldurup takip ediyorum.Bu şekilde devam edebilirsem heray 8 kg vereceğim.Sende Sen kaç kilogramsın şuan Baharcım?Hiç değişiklik olmuyor mu?Tabi troid sorunu olduğu için elbette vermende zor.İnşallah önce troidin iyileşir.

Eloserce hayırlı haberlerini bekliyoruz tatlım.İnşallah hsg sonucunda birşey çıkmaz.

Haklısın akşam saatlerinde yemek doğru değil.Ben özel diyetisyene gidiyordum.Ana ve ara öğünlerim var.Şuan diyetisyeni bırktım.Kendim o yöntemle devam etmeye çalışıyorum.Bundan sonra gündüzlerei yürüyüş yapayım ozmaan bende.Maşallah inşllh devamıda gelir hedefine ulaşırsın canımÇok üzüldüm ya belin için.İnşallah iyi olursun canımBen şuan 83 kiloyum canım hedefim 65 60.Negüzel 60 olduğum günlerde oldu ama sonradan bu pko hormon dengesizliği stres olunca kilo aldım canım.Allah yardımcımız olsun.Benim bir hatamda su içememem pet şişeye doldurup içiyordum bi ara şimdi yine bıraktım.Ama yeniden başlayim gerçekten suyun önemide büyük.Bilgin içinde teşkler canımİnşallah kurtuluruz şu kilolardan.Bu arada özelden msj atıcamda her 10 dkda bir atın diyo onu bekliyorum sürenin dolmasını

Hepimizin çocuk bayramı kutlu olsun:)))Kendi çocuklarımızla nice çocuk bayramları kutlarız inşallah

Kızlar herkese merhaba bende 2008 yılından beri pko hastasyım,3,5 sene miranova kullandım ,geçen sene doktor tavsiyesi ile bıraktım hormonların iyi adet görürsün dedi çok şükür 1 senedir ilaç almadan adet görüyorum ,ama fazla kilolarımdan çok şikayetçiyim napsam olmuyo şuan 78.5 kiloyum .80 kilo ile diete başladım Nisan ayının başında beri diyet yapıyorum ,10 nisanda 78.5 e düştüm ,15 gündür de gün aşırı 40 dk hızlı tempo yürüme artı kardiyo yapıyorum,ama tık yok 15 gündür hiç kilo veremedim moralim çooookkk bozukk ,ne yiyeceğimi şaşırdım artık,tavsiyelerinizi bekliyorum,bide glifer die bi ilaç varmış insilün direnci için onu doktor mu veriyor nasıl oluyor???

merhaba kızlar bende 19 aylık evlıyım ve pko oldugumu ogrenelı bır yıl oldu ılk gıttıgım de 84 kıloydum ve sureklı kanamam oldugu ıcın gıtmıstım ve bu sekılde ogrendım doktor hıc bı ılac vermedı ve kılo vermemeı soyledı ben calısan bı bayanım ve eve geldıgımde yorgun ldugum ıcın spor yapamadım zaten bu kanamalarda benı halsız dusurdu sonra6 kılo falan verdıım ama tekrar fazlasıyla aldım 105 kg olmustum 1 aydır dıkkat etmeye basladım ve suan 98 kg oldum umarım devamıda gelır. Bu arada ıkı ay once baska bı doktora gıttım glukofen sandoz verdı ama kullanamadımm bı turlu... kullansam daha mı ıyı olur acaba

canım glukofeni kullan kesinlikle derim tatlı isteğini kapatıyo ve iştahınıda kontrol etmene yardımcı oluyo pcolularda genelde insülin direnci olduğu için bu ilaç çok fayda ediyo....

Kızlar diyette 4.günüm 115.0 ile başladım azönce baktım 111.2kg.olmuşum.Çoooooooooook mutluyum
4 gündür ağalayarak yürüyorum acıdan ama pes etmedim koşu bandından inmedim.Bir yandan da sıkı bir diyet.
Kızlar glukofeni bende kullanıyorum.Günde 1 tane kullandım uzun süre,doktorum kilo vermem için şimdi 2ye çıkardı.Sudunyası kullanmaya korkma canım.Doktorum ilacın yan etkisi yok dedi.Üstelik ben int.de çok araştırdım.Bu ilaç şeker düzenleyici sadece şekeri düşüren veya yükselten bir şeker hapı değil.Üstelik kilo verdirmesi bir yana Pko.nun yan etkilerinden biri insülin direnci yani ilerde önlem alınmazsan şeker hastası olacaksın.Bu ilaç o yüzden önemli,kullanmak gerekli.Ben 16 yaşında öğrenmiştim durumumu belki 10dr.a gittim o zamandan bu yana.Hepsi de şeker olayından ve glukofenden bahsetti.İstersen danış birdaha doktoruna.Şuan bende de şeker yok,3 hafta önce 79 çıktı tahlilim ama 5yıldır bu hapı hiç bırakmadım.

Son düzenleme:
canım glukofeni kullan kesinlikle derim tatlı isteğini kapatıyo ve iştahınıda kontrol etmene yardımcı oluyo pcolularda genelde insülin direnci olduğu için bu ilaç çok fayda ediyo....

kızlar benım sekerım de sıkıntı yok ve ben tatlı hıc bı sekılde kullanmıyorum zaten ama tavsıyenıze uyup kullanayım o halde canım ben doguda kucuk bı ılcedeyım doktora gıdemıyorum cok sık bu ılacı veren doktorda yarıyıl tatılınde ıstanbulda gıttıgım bı doktor yaz tatılınde gene doktora gıdecem ozamana kadar 20 kılo verebılırsem cok ıyı olacak benım adet donemım 35-40 gun arası hormonlarda normal en son gıttıgım doktor 15 kılo ver bı sıkıntın kalmaz cocuk ıcın dedı umarım basarırım .....

Hoşgeldin canım aramıza biz pkolularda malesef kilo vermek daha zor oluyor.Ama bıkmadan devam etmeliyizki pkonu tamamen çaresi yok ama en azından önüne geçebilirz.Birde baktırmadıysan tiroitlerine baktırmanı tavsiye derim.Bende tiroitte yüksek çıktı meğersem buda kilo vermemi yavaşlatıyormuş.Ultrason istediler çektirdim o temiz çıktı şükürAma hormon olarak yüksek çıktı bakalım doktor nediyecek sonuca göre tedavi başlıcaklar.Evet canım glifor glucophage bunların içeriği aynı pkolulara veriliyor genelde kullanmanı tavsiye ederim.Ben 850 mglık kullnıyordum fazla etkisini göremeyince 1000 mglığa çıkardım .Sende doktoruna gidince yazdır .Allah şifa versin bu arada sporuna devam et
Hoşgeldin canım aramıza kullanmanı tavsiye ederim genelde pkolular kullanıyor o ilacı.İnşallah ideal kilona düşersin canım spor ve diyeti ihmal etme
Canım tebrik ederim.Bak emeğinin karşılığını alıyorsun inşallah normal kilona inersin

kızlar veee 97 kg oldum :)) yuppı, ya ben bisey sorcam bu glukofen sandozu doktora yazdırmadan kullanabılıyormuyuz?

kızlar bu ilacı peki,kadın doğum uzmanı yazabiliyormu?? yoksa başka bi bölüme mi (hormonlara bakan bölüm) sevkediyor??

kızlar bu ilacı peki,kadın doğum uzmanı yazabiliyormu?? yoksa başka bi bölüme mi (hormonlara bakan bölüm) sevkediyor??

Yazabiliyor hatta ben en son sağlık ocağında aile doktoruna yazdırmıştım gerçekten işe yarıyor mu ya alıyorum ama hiç kullanmak nasip olmadı

kızlar veee 97 kg oldum :)) yuppı, ya ben bisey sorcam bu glukofen sandozu doktora yazdırmadan kullanabılıyormuyuz?
Gözün aydın canım darısıda devamına inşallahEvet genelde pkolular bu metformini kullanıyor zaten (glukofen,glifor,glucophage)bunlar metformin içerikli ilaçlar isimleri benzer sadece.Kullanabilirsin kilo sorunun varsa.
Sağlık ocağındada yazdırabilirsin yazıyorlar.
Yazabiliyor hatta ben en son sağlık ocağında aile doktoruna yazdırmıştım gerçekten işe yarıyor mu ya alıyorum ama hiç kullanmak nasip olmadı
Ben 850 mglık kullandım 2 seneye yakın çok etkisini göremedim şimdi 1000 mglığını kullanmaya başladım günde 2 defa içiyorum bakalım görücem faydası olucakmı

Tatlım bende de şeker yok yazmıştım ama doktorum günde 1den 2ye çıkardı sırf kilo vermem için.Hatta muayne esnasında arkadaşımda yanımdaydı .O da balık etli ve çocuk istiyordu doktor bana söyledi ardından arkadaşa dönüp "sende bu ilacı kullanabilirsin yan etkisi yok" dedi.Ki arkadaşım pko hastası falan değil benim yanımda doktora gelip merak ettiği bir iki şeyi sormuştu.Ne hormon tahlili nede şeker tahlili vardı ortada doktor onada kullan dedi yani.
Benim sormak istediğim doktorun sana 15kg vermen yeterli demiş.105-15=90kg hamilelik için doğru mu?Bana doktor en az 80 olmalısın dedi de.Gözümde büyüyor 110dan 80 e daha 30kg vermem lazım

Kızlar ağlıcam artık yaa 1 aydır spor artı diet yapıyorum 500 gr falan anca verdim,ne azim kaldı ne heves sinir krizi geçirecem yakında,her yediğime dikkat ediyom,tuz yağ hiç bişe yok,yeşilçay içiyom bol su içiyom.Napcam artık şaşrdım,şu ilacı yazdrp kullanıyım diyorum,ama yan etkisi falan varmıdır?
Bir de Ben şimdi ozaman sağlık ocağında da kan tahlili yaptrıp hekime ilacı yazdırabilirmiyim,pko tanılı hastane kağıtlarımda duruyo hala zaten?????

Canım moralini bozma azimle yoluna devam et vereceksin inşallah fazla kilolarını ben inanıyorum.Ve verdikten sonrada bebeğine kavuşucan inşallah

Tiroitlerine baktırdınmı yavaş çalışıyorsa tiroidin oda kilo vermeni engeller.Pkoda çok hızlı verdirmiyor canım buda var.Tekrardan doktora görün hormon tahlili yaptır gerekirse tekrardan.Özellikle tiroit ve prolaktinine baktır

pco varsa kiloyu hızlı veremezsin canım ama devam et sabırla birden bire gittiğinini farkına varırısın... bende ocak ayında başladım spora ilk ay 2 kg zorla hemde verdim sonradan birden bire vermeye başladım 6 kg gitti sabırla 3 ayı doldurdum herkes ayda 4 kg veririken biz pco lular 2,3 kg zor veririz sen sabırla yoluna devam et kırma azmini balk sonucunu güzel alacaksın... bende 2, ayda şeker ilacından içmeye başladım daha hızlı kilo verdim hemde bağırsakları hızlandırıyo ya şekeri dengeliyo rahatlatıyor ilk 2-3 gün acıktırdığı hissine kapılıyorsun ama zonradan tok tuttuğunun farkın avarıyorsun yan etkiside yok... inş hayaline kavuşlursun....

canım benım soyle bırsey var benım doktor sormadı kac kılosun dıye goruntume gore soledı sanırım zaten kılosu fazla olan pkolulara kılosunun yuzde onunu vermelerını soyluyorlar hem benım arkadasım 86 kıloda hıcbısıkıntısı olmadan hamıle kaldı sadece 8 ay korunmadı okadar ve bu sıradada asla doktora gıtmedı bırsey soler kafama takarım dıye keza kuzenımde 85 kıloda ucuncu cocuguna hamıle gecen ay doktora gıtmıs doktor tedavı lazım yaglanma var cocugun olmaz bundan sonra demıs kuzenımde korunmayı bırakmıs hemen hamıle kaldı oyuzden benım ılk hedefım 80 canım o kıloya dusersem sorunumun kalacagını sanmıyorum :)

ben kılo vermek ıcın bı bant kullanıyorum oyle kullaktan dolma bırsey deıl arkadasım 5 yıl once 96dan 60 a dusmus 5-6 ay ıcınde ve hala kılosunu koruyor bu bana cok yardımcı oluo cunku pkolu oldugumuz ıcın kılo vermemız zor oluyor.ben suana kadar 8 kılo verdım ve toplam 50 gun falan oldu baslayalı.

Valla kızlar tiroitim yok die biliyorum ,ama yine gidip baktırıyım .ama ben şeyi unuttum bu prolaktın ve diğer hormonların adetin 3.günün de olması gerekiyor du değil mi?? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum

Bide bu hormonlara sağlık ocaklarıda bakıyor değilmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…