pkoluyum şeker hapıyla 3 ayda 15 kg verdim!...

Doktorumun söyledğine göre PKO ve KİLO arasında kısır bi döngü varmış ! pko arttıkça kilo artar, kilo arttıkça pko olma yüzdesi artar..Diyet yaparak ve dr reçetesiyle metmorfin alarak zayıflamak , PKOya en güzel darbe demişti.. Bana ilaç yazmadı sadece diyet vermişti...bizlerin zayıflaması daha zor veya daha uzun sürüo diyeyim..ama olsun vazgeçmek yok !

evet arkadaşım çok doğru,malesef kısır bir döngü.azönce de yazdığım gibi ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü araştırdım ve onu denicem.denemekten hiçbir zarar gelmez ve çok kişi varmış kurtulan..işte o kür :

Kür: Polikistik overe karşı
Kaynamakta olan birbuçuk su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kahverengi kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı dörde bölüp atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıtmadan içilir. Onbeş gün boyunca aç karnına günde iki kez içilir (öğleden evvel ve öğleden sonra veya akşam). Eğer çalışan bir hanımsanız bu kürü akşam yemeğinden önce ve akşam yatmadan önce uygulayabilirsiniz. İlk onbeş günlük başlangıç küründen sonra üç-dört adet döneminde, adet bitiminden iki gün sonra on gün boyunca yine günde iki kez uygulanır. Soğutmadan ve ılıktan sıcak olarak içilmelidir. Soğuk içilmemelidir.

Not: Soğan kürüne en uygun başlama zamanı adet bitiminden 2-3 gün sonrasıdır.

Dikkat: Bu kürü gastirit veya ülser şikayeti olanlar uygulamamalıdır.

Not: Her defasında taze hazırlanmalıdır. Kullanılacak olan kuru soğan, pazarlarda satılan açık kahverengi kabuklu yemeklik soğandandır. Beyaz, kırmızı ve mor soğan kullanılmamalıdır.

Ben de 3 gün önce başladım diaformin kullanmaya.gene ishal yaptı,diyet de yapıyorum ve 3 günde 2 kilo vermişim :)

aç karnına gidilio ve şeker yükleme testi yapılıo , aynı gün içinde 2 kez yapılıo hemde bikaç saat arayla...gizli şeker çok sinsi , bu testle zaten vücudun insülin direnci de ortaya çıkmış oluo

Doktorumun söyledğine göre PKO ve KİLO arasında kısır bi döngü varmış ! pko arttıkça kilo artar, kilo arttıkça pko olma yüzdesi artar..Diyet yaparak ve dr reçetesiyle metmorfin alarak zayıflamak , PKOya en güzel darbe demişti.. Bana ilaç yazmadı sadece diyet vermişti...bizlerin zayıflaması daha zor veya daha uzun sürüo diyeyim..ama olsun vazgeçmek yok !

merhaba.. ben çok yeni katıldım aranıza. ben de pko var 2 yıldır. sürekli yasmin kullandım ama bi faydası olmadı. 15 gün önce özel doktora gittim sağ yumurtalıgımda içi kan dolu 12 cm kistim oldugunu söyledi. 10 gün hapı 3*1 şeklinde kullandım ve gittiğimde yok olmuştu. şimdi pko için tedavim başladı. diaformin, aldactazide (idrar söktürücü- ödem attırıcı), diane35 verdi. 4 gün oldu ve 3 kilo verdim. mide bulantım hafif oluyor ama geceleri çok oluyor dayanamıyorum. çok sık idrara çıkıyorum durmadan soğuk terler çıkarıyorum. şikayetçi değilim kilo verdikçe bu hastalığın bana olan zararı azalcak biliyorum o yüzden gözümü kırpmadan içiyorum. herkes için hayırlısı olsun allah hepinize yardım etsin.

selam kızlar
yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm ama bu ilacı kullananlar için biraz umudunuz olsun diye yazmaya karar verdim...Ben polikistik over hastasıydım evlendim ve 1 yıl içerisinde 50 kg'dan 70 kg'ye çıktım.. XS giyerken L ve XL giymeye başladım..

psikolojikmen bitik bi haldeydim her yerim karnım bıngıl bıngıl kat kat etlerim vardı...sayısız diyete girdim bozdum,sayısız spor salonuna,yürüyüşe gittim ve ardından hemen kebapçıda aldım soluğu...ve eşim sayısız iddaalar koydu kg vermem için veremedim..sonra 1 ay dikkat ettim tartıldım baktım gram gitmemişti.umutlarım yerle bir olmuştu..bu arada da bebek tedavisi için doktora gittim ve bana insülin direnci olduğunu pkoluların kolay kg veremediğini metformin(meşhur glukofen,glifor,matofin vs.) içerikli şeker hapını yazdı...mucizemle o gün tanıştım..

İlk günler 1 tane içtim pek faydası olmadı doktorum 2'ye çıkarmasıyla dünyam alt üst oldu..açlık hiç hissetmedim ve mide bulantılarım,ishal,kusma bütün yan etkiler oldu kullandığım ilk hafta yemeden içmeden kesildim resmen..ve ilk hafta 2-3 kg verdim şoka girdim resmen tartıya çıkıncaa..
zamanla geçti yan etkiler ama alışması zor bi ilaç.ama inat ettim ilacı bırakmadan içtim..baktım gittikçe kg veriyorum bende yediklerime dikkat ettim meyve-sebze ağırlıklı beslendim,metabolizmamı hızlandıran bitki çayları içtim..evde egzersiz yaptım,göbeğim hızlı erisin diyee yarım mekik çekmeye özelliklee çok dikkat ettim..ve 70 kg olan ben şu an 55 kg'ya düştüm.. hızlı verdiğim için çatlaklarım oldu ama umrumda değil.. :46:

ilacı kullanan arkadaşlara tavsiyem inanın ve hiç bırakmayın pkoluların işini kolaylaştıran bi ilaç...isteyen arkadaşlarlarda öğünlerde ne yediğimi paylaşabilirim..

bende diaforminle 4 günde 3 kg verdim. 3 ay kullanacağım daha bakalım ne kadar verceğim. iştahımı kesti zaten bu hap bi an öyle bi acıkıyorumki dünyaları yiyecek kadar ama masaya oturuyorum bi iki yudum sonra tıkanıyorum. bulantım hafif var şikayetim yok ondan. bol su içiyorum ve ekmek yemiyorum. bi öğün ekmek yiyorum arada. haftada 2 gün mesela.. bi daha hiç ekmek yemiyorum.

slm kızlar bende pkoluyum geçen hafta bebek için kadın doğuma gittiğimde hormon testinde tiroid bezlerimin çalışmadığını söyleyip dahliyeye yönlendirdi dahiliye doktorumda bikaç test daha yapıp insülin direncim olduğunu söyleyip bana 1000mglık glifor verdi...4 gündür kullanıyorum aynı zamanda tiroid bezlerimi çalıştıran hapta kullanıyorum ishal dışında öyle bir yan etki görmedim...diyetisyenin verdiği diyetede uyuyorum 8-9 kilo fazlam var umarım bnde veririm..

Ben de 3 gün önce başladım diaformin kullanmaya.gene ishal yaptı,diyet de yapıyorum ve 3 günde 2 kilo vermişim :)

bende aynı şekilde 4 gün oldu başlayalı 3 kg verdim. bende ishal yok ama bulantım çok var sudan bile midem bulanıyor. hapları içebilmek için bi iki yudum bişeyler yiyorum zordan. anında kesti iştahımı bu ilaç. doktor kontrolu altında pkosu olan arkadaslar bu hapı istesin kilo verdikçe pkonun da vücuda olan zararı azalıyor.

kızlar epeydir girmiyodum beğeni bildirimi gelince bi bakıyım dedim...genel olarak okudum ve ona göre yazıcam cvbı :34:

1-evet metformin içerikli ilaçlar isimleri değişiyo bi sürü çeşiti var glifor,glukofen,matofin,diaformin vb.
2-doktor kontrolü olmadan kesinlikle kullanmayın kızlar
3-sadece pko ve insülin direncinde değil obezite ve aşırı kilo alımlarında diyetisyen gözetimindede kullanılıyor.
4-ilacın yan etkisi aşırı fazla ama azimin elinden hiç bişi kurtulmuyor egzersiz ve sebze meyve ağırlıklı beslenin zaten yaz ayında ağır şeyler yenilmiyor..

gebelik için istiyordum kg vermeyi ve çok şükür sonunda hamilede kalabildim..Allah hepimizin yardımcısı olsun.. :34:

kızlar epeydir girmiyodum beğeni bildirimi gelince bi bakıyım dedim...genel olarak okudum ve ona göre yazıcam cvbı :34:

1-evet metformin içerikli ilaçlar isimleri değişiyo bi sürü çeşiti var glifor,glukofen,matofin,diaformin vb.
3-sadece pko ve insülin direncinde değil obezite ve aşırı kilo alımlarında diyetisyen gözetimindede kullanılıyor.
4-ilacın yan etkisi aşırı fazla ama azimin elinden hiç bişi kurtulmuyor egzersiz ve sebze meyve ağırlıklı beslenin zaten yaz ayında ağır şeyler yenilmiyor..

gebelik için istiyordum kg vermeyi ve çok şükür sonunda hamilede kalabildim..Allah hepimizin yardımcısı olsun.. :34:

allah bağışlasın :) tebrik ederim. ben daha bekarım ama pkodan korkuyorum inşallah ilerde önüme bi engel çıkarmaz..

bende aynı şekilde 4 gün oldu başlayalı 3 kg verdim. bende ishal yok ama bulantım çok var sudan bile midem bulanıyor. hapları içebilmek için bi iki yudum bişeyler yiyorum zordan. anında kesti iştahımı bu ilaç. doktor kontrolu altında pkosu olan arkadaslar bu hapı istesin kilo verdikçe pkonun da vücuda olan zararı azalıyor.

ya bulantı bende de var.yemek yerken başlıyor ve bikaç saat devam ediyor.nedeni bu hapmış demek ki..olsun kilo veriyorum,diyet de yapıyorum,inşallah kurtuluruz bundan.ama ben reglimden sonra soğan kürünü de uygulucam.

ya bulantı bende de var.yemek yerken başlıyor ve bikaç saat devam ediyor.nedeni bu hapmış demek ki..olsun kilo veriyorum,diyet de yapıyorum,inşallah kurtuluruz bundan.ama ben reglimden sonra soğan kürünü de uygulucam.

yan etkisi çok kuvvetli bi ilaç mide bulantısı ve kusma yaptı bendede..diyelimki zoraki yiyemicem bişi yedim mutlaka kusardım midem kabul etmezdi...ama inat ettim kg veriyim yeterki kusmayada razıyım dedim.. soğan kürü bende içmeye çalıştım ama iğrenç bişi içemedim ben inş. sen içersin cnm :34:

bende duydum onu ama herseye midem bulanıyor onu çok zor içerim herhalde. ama hayıt tohumu içtim bi ara hem kistlerin zararını önlüyor hemde regl dönemi agrılarını ortadan kaldırıyor. ben doktorumun dediği bişeyi paylaşmak istiyorum. pkolu olanlar onunla doğmuştur onunla yaşamak zorundadır gitmez onlar ama hayatına zararını ortadan kaldırmak için ilaç kullanmalısın ve kilo vermelisin dedi. en başında kilo var yani bu hastalığın. bu hapı da kiloyu vermek ve tüylenmeyi azaltmak için verdiğini söyledi. burada yazılanlar içimdeki kötü düşünceleri aldı 15 kg veren bi arkadaş varmış çok sevindim bende 4 günde 3 kg cok sasırdım tartıya cıkınca şok oldum. yiyorum ama çok geç acıkıyorum artık. ilacın etkisini bu kadar çabuk göstereceğini tahmin etmezdim.

yan etkisi çok kuvvetli bi ilaç mide bulantısı ve kusma yaptı bendede..diyelimki zoraki yiyemicem bişi yedim mutlaka kusardım midem kabul etmezdi...ama inat ettim kg veriyim yeterki kusmayada razıyım dedim.. soğan kürü bende içmeye çalıştım ama iğrenç bişi içemedim ben inş. sen içersin cnm :34:
Neyse alışıcaz artık bulantılara,hedefimize ulaşalım da..soğan kürünü daha önce denemiştim 3 gün içebildim,midemi çok ağrıtmıştı ama bu sefer devam edicem.kurtulmak istiyorum artık şu pkodan :(

bende duydum onu ama herseye midem bulanıyor onu çok zor içerim herhalde. ama hayıt tohumu içtim bi ara hem kistlerin zararını önlüyor hemde regl dönemi agrılarını ortadan kaldırıyor. ben doktorumun dediği bişeyi paylaşmak istiyorum. pkolu olanlar onunla doğmuştur onunla yaşamak zorundadır gitmez onlar ama hayatına zararını ortadan kaldırmak için ilaç kullanmalısın ve kilo vermelisin dedi. en başında kilo var yani bu hastalığın. bu hapı da kiloyu vermek ve tüylenmeyi azaltmak için verdiğini söyledi. burada yazılanlar içimdeki kötü düşünceleri aldı 15 kg veren bi arkadaş varmış çok sevindim bende 4 günde 3 kg cok sasırdım tartıya cıkınca şok oldum. yiyorum ama çok geç acıkıyorum artık. ilacın etkisini bu kadar çabuk göstereceğini tahmin etmezdim.

Kilo vermeye devam edelim :)

Neyse alışıcaz artık bulantılara,hedefimize ulaşalım da..soğan kürünü daha önce denemiştim 3 gün içebildim,midemi çok ağrıtmıştı ama bu sefer devam edicem.kurtulmak istiyorum artık şu pkodan :(

aynen canım :) ALLAH herkesin gönlüne göre versin.. bende kurtulmak istiyorum çünkü ihmal edilince başka hastalıklara yol açabiliyor :( ben pko tedavisi yarım bıraktım önceden onun üzerine içi kan dolu 12 santimetre kist oluştu. yok ettiler ama yok etme süreci bana ölüm gibi geldi uyku uyuyamadım. ondan kurtuldum. şimdi kilodan kurtulup pko'nun zararlarından kurtulacağım :))

amin inş. sağolasın cnm :34: inş. çıkarmaz bi sorun canım.. ama yinede pko dermanı olan tedavisi olan bi hastalık :34: Allah dermansız dert vermesin

doktorum o hiç gitmicek ama sana olan zararlarını yok edeceğiz dedi. ben tedawime çok erken başladım 18 yaşındayım bekarım evlenene kadar bu hastalıgın zararlarından kurtulup hemen bebek yapacagım :)

gozun aydin canim cok sevindim hamile olmana.bu ilaci kullandin galiba ne kadar sure kullandin
evet canim pcolu olmak mavi gozlu olmak gibi derler.bunu degistiremeyiz ama dezavantajlarini en aza indirmek lazim

kurtululmak diye bisey olmuyor canim ama zararlarini azaltabilirsin

Back
X