Plasenta previa

Canim gecmis olsun. ablamin premature dogan ikizlerine oluyodu. ben cildiriyodum. geciyo goreceksin. metanetli ol guclu ol. diline de dikkat et.
İnsallah bir daha yasamazsin.

canim koca gobusluyum biraz hele onceki gebeligimde doguma giderkenki resmimi gördüm geçen baya bi göbek varmış ozamanda....

canım geçmiş olsun çok duydum anlattığın şeyi allah kimseye yaşatmasın gaz sıkışması oluyor bence vede küçük olduğu için canım biraz emzir biraz gazını çıkar sonra yine emzir allah korusun

Canım geçmiş olsun umarım bir problem yoktur...
Ben olsam cok korkardım valla..

Çok geçmiş olsun canım, korktucu gerçekten. Daha önce benzer şeyler duymuştum ama neden olduğu konusunda bilgim yok. İnşallah bir daha korkutmaz kızımız. Gaz durumu nasıl, çok mu gazlı. Allahtan kardeşinin hanımı varmış, yanında kimse olmasa insan ne yapacağını şaşırır Allah korusun.

iyi geceler kızlar,

kötü tecrübeler yaşamış arkadaşlar geçmiş olsun,Allah bi daha yaşatmasın inş. hepimiz sağlıkla bebeklerimiz kucaklarımıza alalım Allah' ın da izniyle.

Kızlar ben de detaylı ultrasona girdim geçen hafta,şuan 26 haftalık hamileyim, plasenta yeri : ön yazıyor, bebeğim baş aşağı duruş pozisyonundaymış, plasentanın bu konumu bende de plasenta previa alduğu anlamına mı geliyor acaba ??

Yukari cikma ihtimali daha cok yuksek. previa demek icin bence cok erken. ama sen onlemini al. Kendini yorma. kendi doktorun iliskiyi de yasakliycaktir. moralini bozmak icin cok cok erken.

Maalesef erken dogumlarda oluyor. metanetli olmak da zor ama olacaksin. bu da gececek. Allah yardimcin olsun.

Ben de uyuyamiyodum zaten artik hic yatamiyorum. uykuyu hepten unutcaz artik
hamileyken ayrı,doğunca ayrı uykusuzluk.........
annelik zor iş gerçekten.iki günün kaldı canım hepsi hayal gibi gelecek sonrasında.

ben normalde soğuk kanlıyımdır ama minicik kuş gibi boynu düşünce çok fena oldum.gaz da bazen çok oluyor bazen az.

daha bugün kendime geldim canım.kendi sıkıntılarım,ağrılarım çok yordu beni.ağrı kesici ya da başka bir ilaç vermedi dr.o yüzden acılarımı hissederek geçirdim günleri.çok çok şükür bugün daha iyi hareket ediyorum.yarın bir hafta olacak.
serumlardan sanırım sanki kilo aldım doğumdan sonra.hayırlısıyla kendimi toplayayım da veririm inşaALLAH.

pepuke ateş hocaya geleceğini söyledim.memnun kalacak merak etme dedi.hayırlı,iç ferahlatıcı haberler almış olarak gel inşaALLAH tatlım.:)

Son düzenleme:
mrb kızlar sabah idrar tahlili için sağlık ocağına gittim temiz çıktı şükür tam çıkacaktım ebe elindeki 1 kiloluk boya kutusunu niye taşıyorsun senin durumun çok tehlikeli kanaman başlasa durduramazlar ayakta dikilme ben normal doğumda 3 ünite kan aldım kan ayarladınızmı dedi bende dr 2 üniteyle atlatıcaz işallah dedi perşembe ne der bilmiyorum dedim eşimde benim kanımdan birde kaynım dedim eşinden kan alsalar ayakta kim koşturACAK EŞİN KAN VERMEK İÇİN 6-7 . SIRADA dedi sonra bir ebe geldi 15 yıl devlet hastanesinde 2 tane plasentalı durumla karşılaştım demezmi benim ebede 2,5 yıldır burdayım sen 2.plasenta durumlusun dedi sonundada seni korkutmak istemem ama ne olur ne olmaz dedi neyse benim aile hekimi yoktu diğerine girip kan ilacını doktorumun 2ye çıkardığını plasenta previa olduğumu söyledim doktor aman allahım sana 3 kutu ilaç yazmalıyım bundan 50-60 sene önce olsaydı ex olurdun biliyormusun dedi bişey demedim çıkarken anladınmı vefat edersin dedi çıktım eşimi aradım sen daha bana kan ayarlamadınmı diye adam şaşırdı kızılayı aramış siz merak etmeyin hastane herşeyi aayarlıyor çok korkutmuşlar demiş neyse ben nette 2500 kişide 1 görüldüğünü okumuştum ama bulunduğum yerde benim durumumda hiç hasta olmadığını öğrenince haliyle karma karışık durumlara girdim tam korkum geçmişti ne bileyim allah böyle münasip görmüş her şerde vardır bir hayır ben nekadar şanslı bir kulum vardır allahın takdir edeceği bir şeyler inşallah hiç isyan etmedim rabbim ettirmesin hamd olsun beterinden korusun yavrularımı bana benide onlara bağışlasın amin

Senin de marjinal degil mi?damarlanma mi coktu?ebe ve aile hekiminin bildigi konular degil bunlar. belki kan gerekmiycek. damarlanmanin durumuna gore degisir. esin de kan verir ne olacak. basinda oturcak ne kosturmasi. bebegi mi yikayip giydircek. eksik bisey de olmaz. herseyimizi goturuyoruz. dinleme herkesi. Bilselerdi previa nin turunu sorarlardi. agzi olan konusuyo zaten.

O kadar ozel doktora hastaneye profa gittim. biri idrar tahlili istemedi. nst baglamadi,kanama halinde haric. daha yarin baglancam nst ye. bazi doktorlar cok telas yapiyor sanirsam.
Sinirlendim resmen ya. adamlara bak gormeden bilmeden korkutulur mu karni burnunda kadin

canım sağlık ocağındaki doktor ebe ne bilirmiş sen takma ne olur zaten kontrol altındasın doktorun gerekli olanı söyler de yaparda
mevlam seni yavrularına bağışlasın inşallah
maşallah bak dağcı ne kadar sıkıntılı bir amelyatı başarıyla atlattı imşallah bizlerde en az zararla dilerim hiç uğramayız atlatacaz bu durumu

yuhhh yuhhh yuhhh densizliginde bukadari olur..
Sen ebeydi aile hekimiydi vs takma onları dr un ne diyorsa onu dinle gerisine tıka kulaklarını...
Bak bu ara kaçtane riskli bebegimiz oldu çok şükür herkez iyi ölen yiten yok .. zaten bütün önlemleri dr un alıyor senin ve bebeğinin hayatıni riske arsenik hiç...
Tıka kulaklarını böyle densizlere sen...

Tabiki yorma kendini ağır şeyler taşıma sen önlemini al takdirini allah' a bırak...
Insallah sende bir sorun olmadan bebegini kucaklayacaksin....

Aynen katılıyorum densizlik etmişler resmen...

destekeleriniz için sağolun kızlar en başından beri hep korkutuldum kendi doktorum sağolsun rahat ol geçecek diyor:104: sanki ben sordum ebeye kaynım balkonumu badana yapacaktı 1 kiloluk boya aldım elimde gördü diye demediğini bırakmadı zaten sabah sabah yüzümü yıkadım giyindim gittim kahvaltıyada babanemize gidecektik ekmek alıp aç karnına bunalıma soktular:118: ama takmıycam sizdende dualarınızı esirgemeyin dicem hayırlısıyla giderken allahın izniyle çıkıcaz inşallah çok teşekkürler hemde çok

kızlar pepuke hastanede.az kahverengimsi leke gelmiş,az da sancı varmış.hastanede yatacakmış.stresden oldu sanırım.inşaALLAH hayırlısıyla bebeğini vaktinde doğurur canım arkadaşım.

azracığım takma kimseyi.densizler bilmedikleri belli senden benden korkaklar.
o kadar doktor gezdim bu işi bilen 2 kişi dışındakiler mezara soktular beni anında.hatta niye 3.sezaryeni göze almışım hesap sordular.siz sağlıkçı olarak bilmiyorsunuz ben çevremde bir sürü 3 sezaryen olan biliyorum.
benim sağlık ocağım terapi yerimdi resmen.hemşireler her gidişimde o kadar rahtlattılar ki Allah razı olsun.çok normal bir durum gibi ve çok sayıda olabildiğini söylediler hep.
kan lazımsa da zaten baş ucunda hazır oluyor ameliyatta.
rahat ol bitanem kolay bir sezareyen geçirip kuş gibi hafifleyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…