Plasenta previa

kızlar pepuke hastanede.az kahverengimsi leke gelmiş,az da sancı varmış.hastanede yatacakmış.stresden oldu sanırım.inşaALLAH hayırlısıyla bebeğini vaktinde doğurur canım arkadaşım.

Biraz aksiyonlu şu topic.. biri biraz kaybolsa hemen merakediyorum ..
Sağol canım haber verdiğin için...
Inşallah bi sorun olmaz kahve lekeler kirmiziya dönmez inşallah...
Bizi habersiz bırakma..
Kaç gün kalicakmis peki hastanede...

kızlar pepuke hastanede.az kahverengimsi leke gelmiş,az da sancı varmış.hastanede yatacakmış.stresden oldu sanırım.inşaALLAH hayırlısıyla bebeğini vaktinde doğurur canım arkadaşım.

Sağol canım haber verdiğin için, inşallah evine döner sabah sağlıcakla. Onun bugün Ateş hoca ile randevusu vardı sanki,gitti mi acaba. Kanaması stres ve üzüntüden olabilir belki, geçen seneki üzücü olayı bu hafta ya da önümüzdeki haftalara denk geliyordu, onun yüzünden biraz gergindi yanlış hatırlamıyorsam. Gece bol bol dua edelim arkadaşımıza.

Son düzenleme:
Değerli Hanımlar... ben pepukenin eşiyim.pepukenin durumu iyi maaşallah. sabah belli belirsiz bir lekelenmesi vardı! hastaneye gidip nst çektirdik.nst'de biraz sancı görüldü. serum takviyesi sonrasında ikinci nst bakıldı. durum değişmediği için tedbir maksatlı hastane yatışı istedi doktor. serumuna bir ilaç katıp rahim kasılmasını düşürdüler. bir de her ihtimale karşı bebeğin akciğer gelişimi için bir doz iğne yapıldı. yarın sabah bir doz daha yapılacakmış. Allah'ın izniyle yarın inşallah eve çıkaracaklar.Rabbim hepinize şifalar versin. bebişlerinizi size,sizleri de bebişlerinize bağışlasın. hepinize saygılar...

çok geçmiş olsun. allahım şifalar versin bir an önce inşallah. bebeğinizle evinize sağlıcakla geldiğiniz günleri de nasip etsin inşallah allahım sizlere. pepukeye çook selamlar...

Inşallah sorunsuz bir şekilde eve çıkarsınız..
Inşallah kadilmalarin geçer..
Henüz çok erken daha inşallah bebisimiz gelmek için ısrar etmez..
Rabbim aynı acıları bir daha yasatmasin inşallah...

Inşallah 30 lü haftaları atlatmak nasip olur...

çok geçmiş olsun allah korusun pepukeyide bebeğinide

sağol canım inşallah takmıyorum bugün daha iyiyim olacakları değiştiremem allaha sığınmaktan başka çare inşallah sorunsuz geçecek sadece hastaneye gidiş ameliyata giriş anım korkutuyor

Tüm dualarımız güzel arkadaşımla beraber. Bir an önce evine dönmesi dileğiyle.
Üzüntüden boğazım düğümlendi, kötü oldum. İnşallah bu hamileliğinde bir daha sorun yaşamaz, eşiyle beraber zamanında sağlıcakla, mutlulukla kucaklarına alırlar bebeciklerini.

İnsallah pepuke nin agzindan da duyalim yarin iyi oldugunu.

Bygun nst ye girdim. bebek hareket etmeyince hic dopplere soktu doktor. C.tesi kontrolumden beri bebek 300 gr artmus. ben de 1,5 kilo. ben cok odem yaptim. oyle ki bacaklarimdaki agriyo ve yurumemi engelliyo. ama bebek nadil 3 gunde bu kadar farkedebilir. bilgisi olan var mi. doktor bi aciklama yapmadi gene ama kafam bulandi. surda 2 gun kaldi gerildim. persembe 11:00 de insallah.epiduralde de karar kildim. biran once goreyim.

bebek nst de mi hareket etmedi canım ... niye acaba ?
neysei şurda yarınıda atlat öbür gün doğum kurtulacaksın bu sıkıntılarından ...
önemli bişey yoktur inşallah canım açıklama yapmadı diyosun ama sen sorsaydın dr a neden diye ..

evett sıra gelelim bendeki iç sıkıcı haberlere...

dr 'ub yanına girdim ilk iş şu günlerdir bitmek tükenmek bilmeyen açlığım oldu ... dr bana bunun üzüerine dediki bebeğe bir bakalım eğer kilo alımında sorun yoksa sabrediceksin bu şekil devamediceksin dedi... ve şeker ölçümlerimi istedi verdim sorun yok bunlarda dedi ölçümlerin güzel dedi ... üstüne yersem tabi bu ölçümlerin artabileceğini...
vee bebeğe baktı malesef kuzum kilo alımı azmış dediki dr amcası şuan için normal kiloda ama önceki aya zaten kilosu fazlaymış bu zamana kadar alımlarında bu ay çok düşüş var dedi 5 haftada 600 gram almış ( 1800 olmuş 1200 bir önceki kilosuydu .. 37 cm den 47 cm2 e çıkmış boyu...
ulturasondan sonra diyetime takviye yaptı şuan bu şekilde 15 gün ye şekerini ölç 15 gün sonra gel bebeğin kilosu ve şeker ölçümlerine bakıcaz dedi...

şekerde yükselme olur ve hala bebek kilo almazsa diyeti daha arttırıp seni hastaneye yatırıp insülin başlayıp takibe alıcaz dedi ...

ve bebeğin hareketlerini sordu pek hareketli bir bebek değil dedim ara sıra sert hareketler yapıyor dedim .. nst çekilcektim onun sonucuna bakalım dedi .. benim sıpa beni utandırdı teyzeleri bir tekmeler attı o alete şaştım kaldım .. dr dediki baya oynamış dedi bende bilmiyorum o aleti takınca dedim onun sürekli olduğu yere tekme attı dedim rahatını bozdunuz.. o dedi usg cihazı ses dalgası yayıyor ondan dedi o tepkisi :))

vel hasıl pek iç açıcı değiliz şuanda..

dr amcası şuan 33+1 haftalık dedi gelişimi ama dedi biz bu şeker konusunda bebeğin miadını baz alarak hareket edicez önemli olan bebeğin miadı dedi 31 hafta yı baz alarak 33. haftamda yatış yapacağını söyledi .. bu hafta olayı beni deli edicek bi türlü hangisine göre baz alıp bana muamele yaptını anlayamadım .. randevularımın bundan sonra 15 te bir olcanı söyledi oda 33 hafta baz alınarak o şekilde olcakmış ..
iyiden allak bullak olup eve gelmiş bulunmaktayım..

Walla bilmiyorum canim.kipirdamadi ben de sasirdim.ben soruyorumda adam bi garip gecistiriveriyor.adam perinotolog kanda yuzmuyosan normal diyo sanirsam.

Canim zor isin. bi kontrol altina alinsa. o kili artisi normal degil mi ki?o haftalarda benimki de o kilolardaydi sanki. almis ya onemli olan o degil mi?fazla olmasi daha kotu diye duydum ama bilmiyorum.
Allak bullak olma canim.hersey guzel olsun.

Walla bilmiyorum canim.kipirdamadi ben de sasirdim.ben soruyorumda adam bi garip gecistiriveriyor.adam perinotolog kanda yuzmuyosan normal diyo sanirsam.

canım olurmu harekette önemli .. dr yine nest de kıpırdadığı halde hareketlerine dikkat et diye tembihleyerek yolladı eve.. pek rahatmış senin dr canım..
inşallh yarınıda hayırlısıya bi atlatta bitcek bu sorunlar..

Canim zor isin. bi kontrol altina alinsa. o kili artisi normal degil mi ki?o haftalarda benimki de o kilolardaydi sanki. almis ya onemli olan o degil mi?fazla olmasi daha kotu diye duydum ama bilmiyorum.

..............................................................

Son düzenleme:

şimdi canım kilo artışı normalde hızlıydı baya... bu açlık durumunuda 10 gündür yaşıyorum demekki 10 gündür bi sıkıntı var yani ben 5 hafta oldu gideli 1200 dü kilosu ozaman..
haftada 200 gram alması lazımmış en az öyle dedi sanırım 5 haftada 1 kilo almalıydı 600 gr almış önceye görede çok düşük dedi .. zaten benim problemimde yaklaşık 10 güdür var belki baştan alıp sonra kilo alımı durmuş olabilir zaten onun için hemen ünsülin başlamadı yatış yapmadı yani 15 günlük artışıda görelim hem dedi hemde bu arada diyete takviye yaptı .. 15 gün sonra bebek kilo alırsa şeker yolunda giderse sorun yok ama bebek kilo almayıp şeker yolunda giderse ne olcak bilmiyorum .. bebek kilo alıp şeker yükseksede insülin ve kontrol altında tutulmak için yatış yapcak.. yani şeker normal olursa bebek kilo almazsa diyeti yükselticek sanırım yatırmayacak...

2 hafta sonra aslında salıya verdi randevumu yine bende pazartesi istedim salı kimse olmaz yanımda pazartesi ablam izinli annem benle gelir ablam oğlana bakar diye..

Sonra doppler,detayli ultrason bakti. iyice inceledi. bebek iyi dedi. inceledi kendi. bazen hareket olmadigi oluyo zaten. ben kiloya takildim. yoksa hareket etti mi iyi ediyo canim.

Sonra doppler,detayli ultrason bakti. iyice inceledi. bebek iyi dedi. inceledi kendi. bazen hareket olmadigi oluyo zaten. ben kiloya takildim. yoksa hareket etti mi iyi ediyo canim.

kilosu kaçmışki canım benim niye taktın.. demekki tembellik yapıyor seninki :)9 nede olsa çok yorulcam elelmeyin beni diyo :))
benimkide hareket etmiş diyince rahatını bozdunuz ondan dedim :)) yoksa hımbıldır kendileri :))

Son düzenleme:

Kafam karisti resmen. hayirlisiyla saglik olsun diycem arkadasim.bence iyi haber alcan. butun bebekler ayni kiloda mi oluyo ki aldiklari ayni olsun.

Kafam karisti resmen. hayirlisiyla saglik olsun diycem arkadasim.bence iyi haber alcan. butun bebekler ayni kiloda mi oluyo ki aldiklari ayni olsun.

canım valla şu plesentam yukarı çıktı çıkalı bi oh dedirtmedi şu şekerim bana ...
şuan bi aşırı açlık durumum var yemek yiyorum ama hep açım geceleri açlıktan uyuyamıyorum ( zaten onu söylediğimde dr daha bebeğe bakmadan beni tarttı kilo vermişim sonra dediki bebek az kilo aldıysa dedi ozaman sorun var dedi .. yani bu sorunu yeni yaşıyorum ve bebeğin geneline vurduğunda da bi düşüş var 5 hafta içinde aldığı kilodada bi sorun var hatta doktor şuan için sorun değil ama bu şekil giderse sorun olur dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…