- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #3.381
canım kıyamam al bi parça ye bari bişey olur bide bende mide yanmasından yiyemiyorum :2:
Ayni mekandayiz desene .o dediklerin bendede cikti. miktara gore umursamiyolar bile.iyi seyler yaz
kızlar doktorum 38+3 de alalım diyor beklerse bebeğim 29 eylül cumartesi günü oluyor bende 37+5 de 24 eylül pazartesi olsun dedim biran önce olsun bu stres beni çok yıprattı dedim olur dedi ama bebeme haksızlık etmiş olurmuyum acaba diyorum 29 eylül cumartesi olacağına 1 ekimmi olsa en azndan pazartesi ve ayın ilk günüdaha şık mı olur ki siz ne diyorsunuz?çokmu küçük olur acaba zaten zayıfta anca 3 kilo olur:26:
kızlar artık rüyalarımın bile şaftı kaydı((
gece rüyamda mis gibi peynirli börek yiyordum okadar gerçekçiydi ki iki ısırık aldım hop bi sıkıştımı hissettim uyandım wc ye kalktım böreğide yiyemedim içime oturdu bari yeseydim öyle uyansaydım rüyası bile güzeldi((
canım masallah kızına boy kilo çok çok iyi maşallah...Eveet sabah doktorumuza gittik, sonra bir sürü işimizi halledip evimize geri döndük. Canım sana uğramayı düşünüyordum aslında doktora yarım saat kadar erken gelmiştim ama adını bilmiyorum, sonra bugün çıkacağını hatırladım, çıkmışsındır diye düşündüm. Şu an evdesin herhalde.
Kızımızın durumu iyi, herşey yolunda, bir daha pozisyon değiştirmezse şu an doğum pozisyonuna girmiş kızımız (en son tersti). Gelişimine göre yaklaşık 2 hafta önde halen, 1429 gr. kızımız, boyu yaklaşık 40 cm. Doktor en son 3 boyutluya geçti, yüzüne bakıyorduk, doktor da dahil eli yine yüzünde dedik. Sonra bir baktık ki ayağıymış, doktor da çok şaşırdı, jimnastikçi olacak kızmız, gözünü ayağıyla kaşıyorDoktora en son dedim ki kafası, poposu nerede duruyor, anlamanın yolu var mı? . Elle muayeneyi gösterdi bize. Hatta babasına kızımızın kafasını tutturdu. Eşim bastırmaya tutmaya korktu tabii, önce özür diledi kızımızdan. Akşamları karnımın sağ tarafı top gibi sert olurdu. O meğerse, poposuymuş kızımızın Gerinirken poposunu şişirirmiş öyle.
Demir depom sınırda ama iyidir dedi. İdrar testini bir daha istedi. Bakteri miktarında çok yazıyor olmasını anlamsız olarak yorumladı ve idrarına muhtemelen akıntı karışmıştır dedi. Günün herhangi bir idrarı olabilir yeter ki orta idrar olsun dedi (sizinde aklınızda olsun). Testi burada bir yerde yaptırmıştım, bana orta idrar olması gerektiğini söylememişlerdi tabii. Meğerse, önce biraz yapıp, o bölgeyi akıntıdan temizlemek, sonra numune vermek gerekiyormuş, son 3-4 damlayıda kaba koymamak lazımmış. En doğru test bu şekildeymiş kızlar. Allah'a şükür kızımız iyi, ben iyi :) inşallah her şey böyle mutlu devam eder ve 40. haftalarımızı görürüz.
Eve dönünce hastaneyle ilgili yorumlarını bekliyorum Asudcuğum. 3 sene önce yeğenimde orada doğum yaptı, herşey güzeldi ama şimdi nasıl bilemiyorum, senden öğreneceğiz:)
Canım, anne karnında 1 saat bile fazladan kalması bebek için daha iyi. Ben olsam tutabildiğim kadar karnımda tutardım. Nasıl olsa sezeryan ha 1 hafta sonra ha önce diye düşünmemek lazım. Ama o kadar sabredemem dersen, hayırlısı olsun diyelim :)
Yaaa yazık ama sana yaa. Canım yap börek, ye bir dilim. Arada sırada ödüllendir kendini. Ertesi gün daha dikkat edersin. Nefsine bu kadar sahip olabildiğin için sana saygım sonsuz. Ben pisboğaz birisi olarak kendimi ara sıra ödüllendiriyorumErtesi gün tekrar dikkat ediyorum.
bir hafta kaldı cnm sabrın sonu selamet inşallahYok canım benim korkumdan bişey yiyemiyorumki biliyorsun duruma göre ayın 17 sinde hastaneye yatma durumum var ....
Bukadar sıkıntıma bide o eklenmesin diye sabrediyorum sabır sabır...
Rüyamda yicektim oda wc yüzünden yiyemedim bari orda yiyebilseydim...
Naparsin benim imtahanimda buymuş sabretmekten başka çaremi var hem ben hastaneye yatarsam oğlum napar bensiz kalamaz...
Şu ayın 17 si bi gelsede ne olacağımı bilsem böyle belirsizlik çok kötü...
Eveet sabah doktorumuza gittik, sonra bir sürü işimizi halledip evimize geri döndük. Canım sana uğramayı düşünüyordum aslında doktora yarım saat kadar erken gelmiştim ama adını bilmiyorum, sonra bugün çıkacağını hatırladım, çıkmışsındır diye düşündüm. Şu an evdesin herhalde.
Kızımızın durumu iyi, herşey yolunda, bir daha pozisyon değiştirmezse şu an doğum pozisyonuna girmiş kızımız (en son tersti). Gelişimine göre yaklaşık 2 hafta önde halen, 1429 gr. kızımız, boyu yaklaşık 40 cm. Doktor en son 3 boyutluya geçti, yüzüne bakıyorduk, doktor da dahil eli yine yüzünde dedik. Sonra bir baktık ki ayağıymış, doktor da çok şaşırdı, jimnastikçi olacak kızmız, gözünü ayağıyla kaşıyorDoktora en son dedim ki kafası, poposu nerede duruyor, anlamanın yolu var mı? . Elle muayeneyi gösterdi bize. Hatta babasına kızımızın kafasını tutturdu. Eşim bastırmaya tutmaya korktu tabii, önce özür diledi kızımızdan. Akşamları karnımın sağ tarafı top gibi sert olurdu. O meğerse, poposuymuş kızımızın Gerinirken poposunu şişirirmiş öyle.
Demir depom sınırda ama iyidir dedi. İdrar testini bir daha istedi. Bakteri miktarında çok yazıyor olmasını anlamsız olarak yorumladı ve idrarına muhtemelen akıntı karışmıştır dedi. Günün herhangi bir idrarı olabilir yeter ki orta idrar olsun dedi (sizinde aklınızda olsun). Testi burada bir yerde yaptırmıştım, bana orta idrar olması gerektiğini söylememişlerdi tabii. Meğerse, önce biraz yapıp, o bölgeyi akıntıdan temizlemek, sonra numune vermek gerekiyormuş, son 3-4 damlayıda kaba koymamak lazımmış. En doğru test bu şekildeymiş kızlar. Allah'a şükür kızımız iyi, ben iyi :) inşallah her şey böyle mutlu devam eder ve 40. haftalarımızı görürüz.
Eve dönünce hastaneyle ilgili yorumlarını bekliyorum Asudcuğum. 3 sene önce yeğenimde orada doğum yaptı, herşey güzeldi ama şimdi nasıl bilemiyorum, senden öğreneceğiz:)
Canım, anne karnında 1 saat bile fazladan kalması bebek için daha iyi. Ben olsam tutabildiğim kadar karnımda tutardım. Nasıl olsa sezeryan ha 1 hafta sonra ha önce diye düşünmemek lazım. Ama o kadar sabredemem dersen, hayırlısı olsun diyelim :)
Yaaa yazık ama sana yaa. Canım yap börek, ye bir dilim. Arada sırada ödüllendir kendini. Ertesi gün daha dikkat edersin. Nefsine bu kadar sahip olabildiğin için sana saygım sonsuz. Ben pisboğaz birisi olarak kendimi ara sıra ödüllendiriyorumErtesi gün tekrar dikkat ediyorum.
bir hafta kaldı cnm sabrın sonu selamet inşallah
gözün aydın cnm hayırlı haberlerle geldin şükürbakalım hayırlısıyla 20 eylülde nst ve ultrason var durum ne olacak hayırlısı allahtan diyorum o zaman ki ruhsal ve bedensel durumum müsait olursa tabiki beklerim ama bazen nefes alamıyorum hele perşembe günü nst de fenalaştım baş örtümü çıkardım ellerim titreye titreye nefesim daraldı tişörtümü yırtacaktım okadar kötü oldum yani bakalım nasip ben sizlerinde fikrini almak istedim ben ekim anneleri topiğindeyim normal doğumlar çoktan başladı....
perşembe günü 2600 gramdı 15 günde 400 gram alsa yani 24 eylülde 3 kilo olur diyorum haklısın 38 de normal doğumlar başlıyo ben onu düşünmemiştim hiç bakalım perşembe nst var haftaya perşembede 20 eylülde ultrason nst ne diyecek:18:
gözün aydın cnm hayırlı haberlerle geldin şükürbakalım hayırlısıyla 20 eylülde nst ve ultrason var durum ne olacak hayırlısı allahtan diyorum o zaman ki ruhsal ve bedensel durumum müsait olursa tabiki beklerim ama bazen nefes alamıyorum hele perşembe günü nst de fenalaştım baş örtümü çıkardım ellerim titreye titreye nefesim daraldı tişörtümü yırtacaktım okadar kötü oldum yani bakalım nasip ben sizlerinde fikrini almak istedim ben ekim anneleri topiğindeyim normal doğumlar çoktan başladı....
canım masallah kızına boy kilo çok çok iyi maşallah...
Inşallah 40 haftanida gorup normal doğum yaparsın benim içimde kaldı çok isterdim normal doğumu nasip olmadı bundada olacak gibi görünmüyor....
Canim bi börekle bitse keşke dün rüyamda gördüm diye börek dedim...
Limonlu dondurma nutella sutlac cevizli baklava vs vs böyle gidiyor benim liste hangi birini azcik yesem bilemiyorum... Zaten bi yesem ucu kaçar diye korkuyorum... Taze fasulyeyi az fazla kaçırdım şeker ölçümum tavan yaptı listeye sonucu yazmiyim dedim önce sonra döndüm yazdım ancak kendimi kandiririm yazmasam...
Zaten doğumu bi yapayım gaz çıkana kadar pek bişey yedirmiyolar ilk işim limonlu dondurma yemek sonra baklava börek yemek olcak sanirim ...
Ahdim var 1 kilo yicem dondurmayi...
Sanırım ben doğumdan sonra çok kilo alırım öyle gibi geliyor bana....
mersenne tatlım güzel haberlerle geldin maaşALLAH.kızın şimdiden afacanlık yapıyor.:))
sen de baya ilerledin.30dan sonrası daha relax geçiyor.
ben de sıcaktan çok nunaldım yaz boyu.eşim üşüdüyse salona gitti ben ferah ferah uyudum.sola dönmek zorunda olmak zorladı beni.bazı günler azra gibi dayanamayacak kadar zorlandığım da oldu.plesantadan dolayı kızım hep göbek çevresindeydi.büyümesine rağmen tüm vücuduyla dönmeye çalışınca karnım delinecek kadar ağrıyordu.bir kaç hafta daha büyüsün,hatta kalabildiği kadar kalsın istesem de 34den sonrasını görmek benim durumum da mucizeydi zaten.Allah'a çok şükür öyle böyle atlattık.artık sizler bebişlerinize kavuşun da rahatlayalım inşaALLAH.
fburak canım neden hastaneye yatacaksın?
Allah sabrını artırsın,hamileyken daha zor.az kaldı canım benim,doğsun bebişin tadını çıkararak ye istediklerini.
demek ekim anneleri doğurmaya başlamış.bizim de normal şartlarda 9 ekimdi doğum tarihimiz.hastanede normal vaktinde doğan bebekler 2-3 yaşında gibi geliyor.alıştım galiba mihrimahın minikliğine çok irilermiş gibi geliyorlar bana.
mersenne tatlım güzel haberlerle geldin maaşALLAH.kızın şimdiden afacanlık yapıyor.:))
sen de baya ilerledin.30dan sonrası daha relax geçiyor.
ben de sıcaktan çok nunaldım yaz boyu.eşim üşüdüyse salona gitti ben ferah ferah uyudum.sola dönmek zorunda olmak zorladı beni.bazı günler azra gibi dayanamayacak kadar zorlandığım da oldu.plesantadan dolayı kızım hep göbek çevresindeydi.büyümesine rağmen tüm vücuduyla dönmeye çalışınca karnım delinecek kadar ağrıyordu.bir kaç hafta daha büyüsün,hatta kalabildiği kadar kalsın istesem de 34den sonrasını görmek benim durumum da mucizeydi zaten.Allah'a çok şükür öyle böyle atlattık.artık sizler bebişlerinize kavuşun da rahatlayalım inşaALLAH.
fburak canım neden hastaneye yatacaksın?
Allah sabrını artırsın,hamileyken daha zor.az kaldı canım benim,doğsun bebişin tadını çıkararak ye istediklerini.
demek ekim anneleri doğurmaya başlamış.bizim de normal şartlarda 9 ekimdi doğum tarihimiz.hastanede normal vaktinde doğan bebekler 2-3 yaşında gibi geliyor.alıştım galiba mihrimahın minikliğine çok irilermiş gibi geliyorlar bana.
Çok sessiz burası bu aralar...
Asud dün eve çıkacaktı ne oldu acep hiç sesi soluğu çıkmadı...
geldm canim. arada yazdiklarnizi okuyorum da telden yazmasi cok zor oluyor. evdeyim cok agrim var. kalkip oturmakta zorlaniyorum. gece kendim kalkamiyorum. nedenide anlayamadim. dikis agriyo bi de karnim cok agriyor. iki buklumum. ilk dogumum ne rahatmis. bu baska oldu. goguslerim gene cok yara oldu. paramparca.cok zorlaniyorum. sancili geciyor yani.
nsallah sizinkiler cok rahat gecer.
canım benim ya memorialmiydi senin hastane ?Walla tavsiye etmiyorum diye basliycam kzlar. aldiklari parayi haketmiyorlar.
Alt katta tadilat vardi ve uyayamiyorduk. Dusunebliyor musunuz yaa Dinlenmem lazim ama matkap ve cekic sesleri. Herkes ayaklandi ama susturamadik. Ve uzun bir sure aha devam edecekmis. Mersenne canim yatmadan once mutlaka konus. Biz kavga ettik ama elimze hicbisey gecmedi. Cikabilsem ckacaktim hastaneden. Ama ayaga bile kalkamiyordum.Bunun sebebine geleyim.
Operasyondan sonra agri pompasinin kapali olduguna 3-4 hemsireyi inandiramadim. Damar yolu tikali inandiramadim. saatlerce agridan abgirttilar beni. Epidurale ilac gitmiyordu en son ciglilk cigliga bagrinca bas hemsire geldi farkedildi. siringa siringa epidurale ilac verdililer bacaktan igne vuruldu. bu kadar ilacla da bacaklarin uyusuklugu gecmedi ve ancak gece 3-4 gibi felan bacaklarinmi hissetmeey basladim. kalkamadim. bacaklar iyice agridi mahvoldum. gaz yapti kalkamamis olmam. yani bu kisim cok kotuydu.
Hemsireler bos bos oturuyor. isleri de yoktu. bi igne vurdurmak icin 10 kere gdiyosun. sadece bir hemsireden memnun kaldim cok tatliydi bebekle de benle de ilgilendi ama surekli degisiyorlar bir nobetine denk geldim. acemi annelere cok zor. sık sık kontrol etmek lazim altini felan.bebek egitimini veren de cok tatliydi gerci.
Mersenne canim hemsireler bakiminla ilgilenmiyor. kullan-at camasir mutlaka gotur. ben sikayet formu doldurdum gerci bana denk gelen hemsreler de isguuzar olabilir. diger dogum yapanlar da sikayetciydi durumdan konustuk hep.
doktorum bolum baskaniymis bu yuzden gelmedi kontrola. megerse cagirince geliyormus. cok sasirdik. cikisa geldi.
banyo felan yapamadim tabi su gecirmez bant takilmadigi icin.
diger dogumumda hastanede banyo yaptirmislardi. cikarken de su gecirmez bantta cikmisti. simdi pansumana gidicem.
hastanede isistme cihazi yoktu.baska hastaneye gonderilmis. pazartesi gunu topuk testi ve isitme testleri yapilacak. bu halde tekrar gidicem. boyle sacmalik olur mu. 7. gun icin tekrar muayene muayene parası alacaklar ayri gene gidcez ayri. sanki evimizin arka bahcesi.
Doktorlar 5 dakika ugruyo 417 TL doktor ucreti yazilmis. NSt her doguma girene takiyorlar ona da ucret yazmisilar. madem herkese baglaniyo ilave edin yani. hasta bezi vs. hep eklenmis. 600 kusur arti 417 tl ekstra cikti. tam soylerim faturalari bi inceleyim.
Daha yazicam kizlar ama agrim cok artti. biraz kalkiyorum.
gorusuruz.
bu arada verdikleri hizmetler...
banyo yapmadan kuafor hizmetini kullanamazsin. kullanmadim.
resim icn cins bri geldi. 5 tane poz cekecek, ben cekersem siz kamera ve fotograf makinesi kullanamazsniz dedi. oyle garip diyor ki, kovmamak cin kendimi zor tuttum.5 resim icin kamera goruntusunden vazgecilir mi.. zaten esim de profesyonel cekim yapabiliyor. ameliyathanede ucumuzun resmi olmayi versin. benim epidural oldugu icin iceri girdi. kamera cekimini ameliyathanede veriyosun cekiyolar zaten. foto da esim cekti.olay kendileriyle buyuk cekim yapilmaya zorlamak yani. hzmet degil.
Memorialdaydik. Doktora gittik perinotolog diye. 2 doktor girdiler. ameliyathane ekibi cok iyiydi. gule gule gecti operesyon. sona dogru acilarim basladi. kizmi gordukten sonra..
Ben ilk dogumumda 3 saat sonra kalkmistim. ertesi gun cok rahat oturuyodum.simdi yatamiyorum bile. karnim cok agriyo.yarin bi doktoru arayip sorcam artik.normal gelmiyo hic.
Bu arada herkesin mesajlarini okumaya calisiyorum. dualarim dogan bebisleriniz icin,pepuke icin ve tabiki bekleyenler icin.herkes mutlu sona varacak insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?