- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #3.401
arkadaşlar doktor kardeşime de bu teşhisi koydu izmirde tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı???
Walla tavsiye etmiyorum diye basliycam kzlar. aldiklari parayi haketmiyorlar.
Alt katta tadilat vardi ve uyayamiyorduk. Dusunebliyor musunuz yaa Dinlenmem lazim ama matkap ve cekic sesleri. Herkes ayaklandi ama susturamadik. Ve uzun bir sure aha devam edecekmis. Mersenne canim yatmadan once mutlaka konus. Biz kavga ettik ama elimze hicbisey gecmedi. Cikabilsem ckacaktim hastaneden. Ama ayaga bile kalkamiyordum.Bunun sebebine geleyim.
Operasyondan sonra agri pompasinin kapali olduguna 3-4 hemsireyi inandiramadim. Damar yolu tikali inandiramadim. saatlerce agridan abgirttilar beni. Epidurale ilac gitmiyordu en son ciglilk cigliga bagrinca bas hemsire geldi farkedildi. siringa siringa epidurale ilac verdililer bacaktan igne vuruldu. bu kadar ilacla da bacaklarin uyusuklugu gecmedi ve ancak gece 3-4 gibi felan bacaklarinmi hissetmeey basladim. kalkamadim. bacaklar iyice agridi mahvoldum. gaz yapti kalkamamis olmam. yani bu kisim cok kotuydu.
Hemsireler bos bos oturuyor. isleri de yoktu. bi igne vurdurmak icin 10 kere gdiyosun. sadece bir hemsireden memnun kaldim cok tatliydi bebekle de benle de ilgilendi ama surekli degisiyorlar bir nobetine denk geldim. acemi annelere cok zor. sık sık kontrol etmek lazim altini felan.bebek egitimini veren de cok tatliydi gerci.
Mersenne canim hemsireler bakiminla ilgilenmiyor. kullan-at camasir mutlaka gotur. ben sikayet formu doldurdum gerci bana denk gelen hemsreler de isguuzar olabilir. diger dogum yapanlar da sikayetciydi durumdan konustuk hep.
doktorum bolum baskaniymis bu yuzden gelmedi kontrola. megerse cagirince geliyormus. cok sasirdik. cikisa geldi.
banyo felan yapamadim tabi su gecirmez bant takilmadigi icin.
diger dogumumda hastanede banyo yaptirmislardi. cikarken de su gecirmez bantta cikmisti. simdi pansumana gidicem.
hastanede isistme cihazi yoktu.baska hastaneye gonderilmis. pazartesi gunu topuk testi ve isitme testleri yapilacak. bu halde tekrar gidicem. boyle sacmalik olur mu. 7. gun icin tekrar muayene muayene parası alacaklar ayri gene gidcez ayri. sanki evimizin arka bahcesi.
Doktorlar 5 dakika ugruyo 417 TL doktor ucreti yazilmis. NSt her doguma girene takiyorlar ona da ucret yazmisilar. madem herkese baglaniyo ilave edin yani. hasta bezi vs. hep eklenmis. 600 kusur arti 417 tl ekstra cikti. tam soylerim faturalari bi inceleyim.
Daha yazicam kizlar ama agrim cok artti. biraz kalkiyorum.
gorusuruz.
bu arada verdikleri hizmetler...
banyo yapmadan kuafor hizmetini kullanamazsin. kullanmadim.
resim icn cins bri geldi. 5 tane poz cekecek, ben cekersem siz kamera ve fotograf makinesi kullanamazsniz dedi. oyle garip diyor ki, kovmamak cin kendimi zor tuttum.5 resim icin kamera goruntusunden vazgecilir mi.. zaten esim de profesyonel cekim yapabiliyor. ameliyathanede ucumuzun resmi olmayi versin. benim epidural oldugu icin iceri girdi. kamera cekimini ameliyathanede veriyosun cekiyolar zaten. foto da esim cekti.olay kendileriyle buyuk cekim yapilmaya zorlamak yani. hzmet degil.
Memorialdaydik. Doktora gittik perinotolog diye. 2 doktor girdiler. ameliyathane ekibi cok iyiydi. gule gule gecti operesyon. sona dogru acilarim basladi. kizmi gordukten sonra..
Ben ilk dogumumda 3 saat sonra kalkmistim. ertesi gun cok rahat oturuyodum.simdi yatamiyorum bile. karnim cok agriyo.yarin bi doktoru arayip sorcam artik.normal gelmiyo hic.
Bu arada herkesin mesajlarini okumaya calisiyorum. dualarim dogan bebisleriniz icin,pepuke icin ve tabiki bekleyenler icin.herkes mutlu sona varacak insallah.
canım benim,kaç gündür tam cevap yazacağım bir şey oluyor kalkıyorum ve bir daha oturamıyorum pcye.misafirlerim vardı dün de fırsat olmadı.canım valal sen öyle böyle zorluklara ramen kavuştun bebeğine .. atlattın bütün zorlukları sıra bizde .. darısıda bizlerin başına inşallh vaktiyle zamanıyla gelsinlerde ...
canım pazartesi günü benim kontrolüm vardı belki rastladıysan önceki mesajlarımda çok aç olduğumdan bahsediyordum midemin hep kazındığından hiç doymadımdan ...
dr'a randevum vardı pazartesi gitim deidmki çok açım( dediki şuan bizim için bebek önemli o kilosunu aldıysa sen dedi bu şekil aç geziceksin .. malum şekerden dolayı listem var üstüne çıkamıyourm ...
beni tarttı kilo vermişim birde bebeğe bakalım dedi maleseff bebeğin kilo alımı azmış yetersizmiş .. şuanki kilosu iyi dedi daha önce fazla aldığı için ama dedi 5 hafta önce görmüşüz 5 haftada bu aldığı kilo çok az dedi ... sonra listeme eklemeler yaptılar ayın 17 sinde hazırlıklı gel dedi canım hastaneye yatırabilirim dedi ... insülin başlayabiliriz takibe alırız seni dedi ... olay bundan ibaret yani anlıyacağın ...
gözümün önünden yemekler uçuşuyor tatlılar dondurmalar börekler ballarama yiyemiyorum malesef sabrediyorum ...
şuan bi kaç ölçümüm biraz yüksek gibi ama genelde sanki iyi gidiyo daha 9 gün var ölçücem bide bebeğin kilo alımına göre bakalım o gün ne dicek ... sadece bana hazırlıklı gel dedi
normal çıktı çok şükür teyzesi.Teşekkür ederim canım :) Nihayet 30.ları gördük, Allah bugünleride gösterdi, şükür. İnsanoğlu elindekilerle yetinmiyor tabii, yeni hedefim 40. hafta :) Ya da kızım sağlıklı doğsunda ne zaman nasıl olursa olsun, önemli olan o tabii kiBizim evde en güzel esen yer salon, o yüzden eşimi yatak odasına yatırıp, sabaha kadar serin yerde mışıl mışıl uyuyorum Mihrimah kızımız aceleci davrandı ama Allaha şükür sağlıklı, darısı başımıza. Benim çevremden gördüğüm daha erken doğan ve minik olan bebişler ilk 6 aydan sonra yaşıtlarıyla aynı oluyor canım, çabuk toparlıyorlar. Hem kız dediğin narin, çıtı pıtı olur Kızımızın test sonuçlarını bize de bildir annesi :)
Walla tavsiye etmiyorum diye basliycam kzlar. aldiklari parayi haketmiyorlar.
Alt katta tadilat vardi ve uyayamiyorduk. Dusunebliyor musunuz yaa Dinlenmem lazim ama matkap ve cekic sesleri. Herkes ayaklandi ama susturamadik. Ve uzun bir sure aha devam edecekmis. Mersenne canim yatmadan once mutlaka konus. Biz kavga ettik ama elimze hicbisey gecmedi. Cikabilsem ckacaktim hastaneden. Ama ayaga bile kalkamiyordum.Bunun sebebine geleyim.
Operasyondan sonra agri pompasinin kapali olduguna 3-4 hemsireyi inandiramadim. Damar yolu tikali inandiramadim. saatlerce agridan abgirttilar beni. Epidurale ilac gitmiyordu en son ciglilk cigliga bagrinca bas hemsire geldi farkedildi. siringa siringa epidurale ilac verdililer bacaktan igne vuruldu. bu kadar ilacla da bacaklarin uyusuklugu gecmedi ve ancak gece 3-4 gibi felan bacaklarinmi hissetmeey basladim. kalkamadim. bacaklar iyice agridi mahvoldum. gaz yapti kalkamamis olmam. yani bu kisim cok kotuydu.
Hemsireler bos bos oturuyor. isleri de yoktu. bi igne vurdurmak icin 10 kere gdiyosun. sadece bir hemsireden memnun kaldim cok tatliydi bebekle de benle de ilgilendi ama surekli degisiyorlar bir nobetine denk geldim. acemi annelere cok zor. sık sık kontrol etmek lazim altini felan.bebek egitimini veren de cok tatliydi gerci.
Mersenne canim hemsireler bakiminla ilgilenmiyor. kullan-at camasir mutlaka gotur. ben sikayet formu doldurdum gerci bana denk gelen hemsreler de isguuzar olabilir. diger dogum yapanlar da sikayetciydi durumdan konustuk hep.
doktorum bolum baskaniymis bu yuzden gelmedi kontrola. megerse cagirince geliyormus. cok sasirdik. cikisa geldi.
banyo felan yapamadim tabi su gecirmez bant takilmadigi icin.
diger dogumumda hastanede banyo yaptirmislardi. cikarken de su gecirmez bantta cikmisti. simdi pansumana gidicem.
hastanede isistme cihazi yoktu.baska hastaneye gonderilmis. pazartesi gunu topuk testi ve isitme testleri yapilacak. bu halde tekrar gidicem. boyle sacmalik olur mu. 7. gun icin tekrar muayene muayene parası alacaklar ayri gene gidcez ayri. sanki evimizin arka bahcesi.
Doktorlar 5 dakika ugruyo 417 TL doktor ucreti yazilmis. NSt her doguma girene takiyorlar ona da ucret yazmisilar. madem herkese baglaniyo ilave edin yani. hasta bezi vs. hep eklenmis. 600 kusur arti 417 tl ekstra cikti. tam soylerim faturalari bi inceleyim.
Daha yazicam kizlar ama agrim cok artti. biraz kalkiyorum.
gorusuruz.
bu arada verdikleri hizmetler...
banyo yapmadan kuafor hizmetini kullanamazsin. kullanmadim.
resim icn cins bri geldi. 5 tane poz cekecek, ben cekersem siz kamera ve fotograf makinesi kullanamazsniz dedi. oyle garip diyor ki, kovmamak cin kendimi zor tuttum.5 resim icin kamera goruntusunden vazgecilir mi.. zaten esim de profesyonel cekim yapabiliyor. ameliyathanede ucumuzun resmi olmayi versin. benim epidural oldugu icin iceri girdi. kamera cekimini ameliyathanede veriyosun cekiyolar zaten. foto da esim cekti.olay kendileriyle buyuk cekim yapilmaya zorlamak yani. hzmet degil.
Canım öncelikle tekrar geçmiş olsun, umarım ağrıların bir an önce geçer. Hastanede olanlara çok üzüldüm senin adına. Yeğenim orada 3 yıl önce doğdu ve ablamın başına hiç böyle şeyler gelmemişti, hemşireler çok iyiydi, bebek testleri hemen yapılmıştı v.s. Demek ki son 3 yıldır çok feci dağılmış hastane. Senin ağrın varken nasıl inanmazlar anlamıyorum. Keşke hemen doktoru arasaydınız cepten. Sonuçta doktorun işi doğurana kadar değil, sen hastaneden sorunsuz çıkana kadar, o hemşireleri bir güzel şarlardı :)
Asıl soru, kızımız iyi miuslu mu ? :) Adı Selin sanırım. Allah ona ömür boyu mutluluk, uzun ve sağlıklı yaşam, güzel bir yaşam verir inşallah canım. Ailecek mutlu olun hep :)
Çok soru sordum ama, iyi hissettiğin bir ara cevaplarsan sevinirim canım. Ben de bir sonraki gidişimde ücret konusunu detaylı konuşacağım çünkü, kandırmaya kalkarlarsa arkadaşımın başına bunlar geldi deyip, suratlarına vururum hepsini.
1-) Neden su geçirmez bant takmadılar ?
2-) Hadi işitme cihazını anladık diyelim (ki anlayamıyorum), topuk testini neden doğar doğmaz yapmadılar ? (Ücretsiz kontrol süresi 15 gün canım)
3-) 600 TL. dediğin yanılmıyorsam bebek paketi, onu biliyorum.
4-) Peki, doktor ücreti 417 TL. ise ve bunun için ekstra ödeme yaptıysanız, NST, hasta bezi gibi ekstralar ne kadar tuttu. Yoksa Doktor uğrama ücreti + NST + Hasta bezi falan = 417 TL. mi ?
Hasta bezini hatırlarsanız başından beri diyorum ben, alacağım diye. Mutlaka lazım oluyor, 5TL.lik şey için hastaneye gereksiz yere ödeme yapmam vallahi. Ama 10.000 TL. doğum paketi ücreti alıp, 5 TL. lik şeyi ekstra diyorlarya daha ne diyeyim onlara
5-) Senin özel sigortan var mıydı?
6-) Eğer varsa doktor ücreti neden doğum paketine dahil edilmemiş. Doktorun uğramadığı doğum mu olurmuş :) ?
7-) Fotoğraf olayına yorum bile yapmayacağım, kafayı yemişler.
Oranın lohusa şerbeti çok güzeldi onu içseydiniz bari :) :)
Doğumdan sonra NST niye takılıyor, şart mı bilmiyorum işin aslı, ama eğer şart ise o da doğum paketine dahil olmalı.
günaydın canlar
Günaydın canım...
Bugun nasilsin zamanda yaklaşıyor senin için...
Kararını verdinmi sezeryan günün için?
iyi desem yalan olur cnm 5 .gün bugün gripmi oldum nezlemi anlamadım sanki sigara tiryakisi gbi göğsüm hırlıyo öksürünce yırtılıyo sanki iştahım yerinde allahtan doktor minoset ve bi ilaç verdi ama nefes alamıyorum sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor perşembe yine nst var yine fena olucam diye korkuyorum tamamen psikolojik düz yatınca nefes alamıyor gibi oluyorum sanki vicks sürsem göğsüme iyi gelecek ama zararlıdır diye sürmüyorum zencefil bal ıhlamur ne bulursam yiyip içiyorum dünde kızımın dolabını yere indirdim katlamak için hala beni bekliyor çamaşır makinada dolu asmaya üşeniyorum halim yok dün kardeşim geldi heryeri sildi süpürdü hergünde gel diyememki bugün bari iyileşsem:2::2::2:göğsümü ne yumuşatır acaba çok acıyor öksürürken
iyi desem yalan olur cnm 5 .gün bugün gripmi oldum nezlemi anlamadım sanki sigara tiryakisi gbi göğsüm hırlıyo öksürünce yırtılıyo sanki iştahım yerinde allahtan doktor minoset ve bi ilaç verdi ama nefes alamıyorum sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor perşembe yine nst var yine fena olucam diye korkuyorum tamamen psikolojik düz yatınca nefes alamıyor gibi oluyorum sanki vicks sürsem göğsüme iyi gelecek ama zararlıdır diye sürmüyorum zencefil bal ıhlamur ne bulursam yiyip içiyorum dünde kızımın dolabını yere indirdim katlamak için hala beni bekliyor çamaşır makinada dolu asmaya üşeniyorum halim yok dün kardeşim geldi heryeri sildi süpürdü hergünde gel diyememki bugün bari iyileşsem:2::2::2:göğsümü ne yumuşatır acaba çok acıyor öksürürken
geçmiş olsun canım.hava birden soğudu herkesde var grip.hasta olmasan bile artık ağırlaştın canım.halimizi anlayan,destek olan birileri olsa ne güzel olur.:)iyi desem yalan olur cnm 5 .gün bugün gripmi oldum nezlemi anlamadım sanki sigara tiryakisi gbi göğsüm hırlıyo öksürünce yırtılıyo sanki iştahım yerinde allahtan doktor minoset ve bi ilaç verdi ama nefes alamıyorum sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor perşembe yine nst var yine fena olucam diye korkuyorum tamamen psikolojik düz yatınca nefes alamıyor gibi oluyorum sanki vicks sürsem göğsüme iyi gelecek ama zararlıdır diye sürmüyorum zencefil bal ıhlamur ne bulursam yiyip içiyorum dünde kızımın dolabını yere indirdim katlamak için hala beni bekliyor çamaşır makinada dolu asmaya üşeniyorum halim yok dün kardeşim geldi heryeri sildi süpürdü hergünde gel diyememki bugün bari iyileşsem:2::2::2:göğsümü ne yumuşatır acaba çok acıyor öksürürken
ilk çocukla bağ daha farklı oluyor.ben de oğluma hamileyken kızıma ihanet ediyormuşum gibi gelirdi.eskisi gibi olamıyor bu bir gerçek.hala her şeyde sorguluyor,ona böyle davrandınız bana böyle diye.oğlum canını sıktığı zamanlar isyan ediyor keşke hiç kardeşim olmasaydı diye.ama senin için daha çok erken.büyüdükçe başlıyor bu tepkiler.ben kardeşini kurtaran kahraman abi masalları anlatmıştım oğluma-kızıma.bebek büyüyüp hareketleninceye kadar fazla kıskanma olmuyor.inşaALLAH kolayca alışırsınız yeni hayatınıza.Dağcı canım onemli değil şu halinle bizi düşünüp iki satir yazıyorsun oda yeter...
Kızın ve sen iyisiniz önemli olanda o canım...
Bakalım haftaya be diyecek dr şekerim için...
Nekadar zorluklar çektik hepimiz sanırım sezeryan sikintisida üstüne bonus gibi oluyor...
Bu yemek olayı artık işkenceye döndü bende yemekte dert yememekte...
3 aydır uğraşıyorum az kaldi diyorum teselli ediyorum kendimi...
Tabi bide sonrasını düşünüyorum sezeryan olucam ağrılarım olucak büyük oğlum ilgi beklicek benden ona yetemezsem bebeği kiskanicak o dengeyi o halimle nasıl kurucam onu bilemiyorum suan... Onun uzulmesine boynunun bukulmesinede dayanamam çok düşkünüz bir birimize...
Düşün düşün çıkamıyorum işin içinden...
Geçmiş olsun valla havalarda fena hasta olmamak ne mümkün...
Bal iyi gelir diye biliyorum bende başka bildiğim bişey yok...
Iştahın yerinde olsun canim bak ben aç gezdim bebek beslenemedi...
Valla ben hiç bir iş yapamıyorum dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan şu sıra zaten uyku yok ruh gibiyim...
Benim işlerimi annem yapıyor zaten önceden kanamalarim vardi ondan iş yapmamı istemiyor bişey olucak diye..oda 2 gündür evine gitti eşim yaptı zaten temizliği yapıp gitmişti... Bugün gelicek yine çamaşırlar yığıldı elleme dedi gelicem ben yikarim dedi...
Allah razı olsun oda yapmasa napardimki bilemiyorum...
azracım çok geçmiş olsun. acil şifalar versin allahım inşallah sana...
geçmiş olsun canım.hava birden soğudu herkesde var grip.hasta olmasan bile artık ağırlaştın canım.halimizi anlayan,destek olan birileri olsa ne güzel olur.:)
ben de hergün uykusuz ve yorgunum.bu sabah bira dinleneyim dedim telefon,kapı,evin işleri..........
oğlumun bakıcısı gelmişti.ben topladım o da süpürdü.mutfakda bulaşıklar duruyor,hiç halim yok.
ablalarımın ikisi de hala iyileşemedi.başka kimse de yok.
ilk çocukla bağ daha farklı oluyor.ben de oğluma hamileyken kızıma ihanet ediyormuşum gibi gelirdi.eskisi gibi olamıyor bu bir gerçek.hala her şeyde sorguluyor,ona böyle davrandınız bana böyle diye.oğlum canını sıktığı zamanlar isyan ediyor keşke hiç kardeşim olmasaydı diye.ama senin için daha çok erken.büyüdükçe başlıyor bu tepkiler.ben kardeşini kurtaran kahraman abi masalları anlatmıştım oğluma-kızıma.bebek büyüyüp hareketleninceye kadar fazla kıskanma olmuyor.inşaALLAH kolayca alışırsınız yeni hayatınıza.
Allah razı olsun annenden,güç kuvvet versin.
benim annem yaşlı ve hasta.
ablam olsa çok iyi olurdu ama kısmet olmadı.insan böyle zamanlarda yardım edecek,destek olacak birine çok ihtiyaç duyuyor.
Kızlar tetanoz aşısı oldunuzmu?
Ben ilktede yaptirmadigim için bundada onemsemedim sağlık ocağı aramıştı gelin yapalım diye usendim gitmedim...
Bugün beni aradılar tekrar sağlık ocağından sordular doğumu nerde yapicami vs...
Sonra tansyon şeker nasil vs dediler tetanozda çok önemli yaptirmicaksam imza vermem gerekiyormus...
Özelde gerçi sterilizasyon daha iyi devlette sezeryan yaptircaksam mutlaka tetanoz aşısıni yaptirmaliymisim...
Demekki devlette doğum yapmamak lazım kendi agizlariyla steril olmadıklarını soyluyolar...
Bende dedimki benim dr um aynı yıllardır ona gidiyorum degistirmicem ozaman gel imza ver dedi tetanoz aşısini olmak istemiyorum diye...
Sizede böyle bisey diyen oldumu sağlık ocağından...
Ben olmadim cnm. gel imza ver demediler. Yaptirmiycam dedim.Doktorum yapti deseydin keske.
Topuk kani icin arayacaklar ama alindigina fair bugun hastane kagit verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?