Plasenta previa

Canım öncelikle tekrar geçmiş olsun, umarım ağrıların bir an önce geçer. Hastanede olanlara çok üzüldüm senin adına. Yeğenim orada 3 yıl önce doğdu ve ablamın başına hiç böyle şeyler gelmemişti, hemşireler çok iyiydi, bebek testleri hemen yapılmıştı v.s. Demek ki son 3 yıldır çok feci dağılmış hastane. Senin ağrın varken nasıl inanmazlar anlamıyorum. Keşke hemen doktoru arasaydınız cepten. Sonuçta doktorun işi doğurana kadar değil, sen hastaneden sorunsuz çıkana kadar, o hemşireleri bir güzel şarlardı :)
Asıl soru, kızımız iyi miuslu mu ? :) Adı Selin sanırım. Allah ona ömür boyu mutluluk, uzun ve sağlıklı yaşam, güzel bir yaşam verir inşallah canım. Ailecek mutlu olun hep :)

Çok soru sordum ama, iyi hissettiğin bir ara cevaplarsan sevinirim canım. Ben de bir sonraki gidişimde ücret konusunu detaylı konuşacağım çünkü, kandırmaya kalkarlarsa arkadaşımın başına bunlar geldi deyip, suratlarına vururum hepsini.

1-) Neden su geçirmez bant takmadılar ?
2-) Hadi işitme cihazını anladık diyelim (ki anlayamıyorum), topuk testini neden doğar doğmaz yapmadılar ? (Ücretsiz kontrol süresi 15 gün canım)
3-) 600 TL. dediğin yanılmıyorsam bebek paketi, onu biliyorum.
4-) Peki, doktor ücreti 417 TL. ise ve bunun için ekstra ödeme yaptıysanız, NST, hasta bezi gibi ekstralar ne kadar tuttu. Yoksa Doktor uğrama ücreti + NST + Hasta bezi falan = 417 TL. mi ?

Hasta bezini hatırlarsanız başından beri diyorum ben, alacağım diye. Mutlaka lazım oluyor, 5TL.lik şey için hastaneye gereksiz yere ödeme yapmam vallahi. Ama 10.000 TL. doğum paketi ücreti alıp, 5 TL. lik şeyi ekstra diyorlarya daha ne diyeyim onlara

5-) Senin özel sigortan var mıydı?
6-) Eğer varsa doktor ücreti neden doğum paketine dahil edilmemiş. Doktorun uğramadığı doğum mu olurmuş :) ?
7-) Fotoğraf olayına yorum bile yapmayacağım, kafayı yemişler.

Oranın lohusa şerbeti çok güzeldi onu içseydiniz bari :) :)

Doğumdan sonra NST niye takılıyor, şart mı bilmiyorum işin aslı, ama eğer şart ise o da doğum paketine dahil olmalı.

canım hoşgelmişsiniz evinize. ikinizde sağlıklısınız ya boş ver diğer her şeyi!!! ağrıların normal bence canım. çünkü ben 15 gün boyunca ağrıdan yardımsız yatıp kalkamadım. eşim ve babam sağolsun, onlar yatırıp kaldırıyorlardı.
ama hemşirelerin tavrı, inanmaması tuhaf geldi!! bana kıytırık devlet hastanesinde bile hemşireler, talepte bulunmamama rağmen durumumdan dolayı 4 saatte bir ağrıkesici iğne vuruyorlardı (ki diğer sezeryanlılar istediğinde vurmuyorlardı!). ağrı kesici alınca rahatlıyordum baya.
muhtemelen kızını gördükten sonra acının başlama sebebi de plasentanı ayırırken rahminden kazımak durumunda kalmalarıdır canım. yani normal şeyler bunlar..
esas olan 5 gün boyunca kanama takibini iyi yapmandır asudcum. gerçi hastane bu takibi yapmıştır ve iyi olduğun için çıkış vermiştir sana. yani maşallah kızın da sen de iyisin ki şu an evdesiniz...
allahıma emanet olun canım..
şimdi böyle anlatınca korkunç gibi görünse de korkulacak bir durum yok arkadaşlar.. sezeryan zaten ağrılı bir doğum, insanlar sadece karnından eline alıyormuşsun gibi düşünüyor ama bir ameliyat sonuçta!! sonrasında eski halinize dönüyorsunuz...

canım benim,kaç gündür tam cevap yazacağım bir şey oluyor kalkıyorum ve bir daha oturamıyorum pcye.misafirlerim vardı dün de fırsat olmadı.
inşaALLAH her şey yoluna girer canım.hamilelikde diyet özellikle şeker için çok zor.yiyemedikçe insanın canı daha çok çeker.iki aydan az kaldı tatlım inşaALLAH sonrasında doya doya yersin her şeyden.
benim de 4. aya kadar midem felaketti.her akşam eve gelince yatıncaya kadar çıkarıyordum.işte de çok zordu akşamı etmek.sabah kadar hergün yiyemediğim yemekleri rüyamda görüyordum.insan elinden gidince anlıyor, yemek yiyebilmek ne büyük bir nimet.:)
bu ameliyatımın olduğu gün ağrılar içindeyim.arada uyanıyorum ama gözümü açamıyorum.rüyamda bir tepsi mantı ve üzerine yoğurt döküyorum.:))ilk gün hiç bir şey yemedim.ikinci gün de bisküvi ve çay.öğlen çorba.hastaneden çıkarken her taraftan dönerler,kebaplar kokuyor...........ben yiyemiyorum tabi ki.
hastanede fazla kalmazsın inşaALLAH canım.bunu da atlatacaksınız oğluşunla.
normal çıktı çok şükür teyzesi.
resmini gördüm dün,çok şekersin.
hedefinin 40 olması çok normal senin durumunda.vaktinde güzel bir doğum yapacaksın inşaALLAH canım.

geçmiş olsun canım.şaşkınlıkla okudum yaşadıklarını.
benim bu üçüncü sezaryen ve farklı hastanelerde yaptım.hiç birinde böyle şeyler yaşamadım.özellikle memorialde olması çok şaşırttı beni.hastaneye yatarken fiyat ne kadar dendiyse o oldu.extra hiç bir şey istenmedi hiç birinde.
en son hastanede hemşire sıkıntısını ben de yaşadım.bir tane hemşire koymuşlar 10 hastaya.serum bitiyor,çağırıyorsun bir saat sonra geliyorlar.bir tane gece nöbete gelen vardı orta yaşlı.sürekli başı masada uyukluyor.ikinci gün gaz sancım çoktu,geçmeyince ateş hocayı aradım.o da hemşireyi arayıp iğne yapılmasını söylemiş.hemşire gelmiş bana sen de çok abartıyorsun diyor.sanki keyfimden söylüyorum.acil akşam gidişimle 3 gece kaldım orda.iğne yemekten delik deşik oldum.öyle ters yerlere de yaptılar ki morarmış her yerim.
ateş hocadan çok memnun kaldım.her gün sabah akşam geldi.ekibinde pınar hamın vardı o kontrole geldi hergün.ama vasat bir hastaneydi.
oğlumun doğumunu yaptığım hastanede normal bir hastaneydi.
sanki hemşire ordusu vardı.ikişer ikişer geliyorlar ve belli bir süre sonra değişiyorlardı.temizliği yine öyleydi.şimdi nasıl bilemiyorum ama ameliyat sonrası süper bakılıyordu.pede kadar onlar değiştiriyorlardı.

ameliyat sonrası ağrı çok fena.ben de yatmaya korktum eve geçince.ağrı kesici de kullanamayınca o şiddetli ağrılarla başbaşa kaldım.karnımın her yerinde ağrı ve acı hissediyordum.bazen hiç geçmeyecek gibi geliyordu.şimdi yine var bir bölgede ama o şiddetde değil.bir de gaz ağrısı eklenince epey zor günler geçirdim.
ilk sezaryenim sonrası çok fenaydı ama ikici de üçüncü gün her işimi kendim yapabiliyordum.
bu zaten çok farklı bir ameliyattı bu halde olduğuma şükrediyorum.

Dogumdan ince nst cnm.ekstra.600 bebek paketi degil canim o dahildi.ayrintili fatura almadim.bugun istiycem.
Doktor cikarken su gecirmez banti taktilar.
Lohusa serbetini farkli yapmislar ama evet tadi iyiydi
Her dogan bebek icin ayri goz damladi aciyolar bize de veriyolar ve atiyosun.atesi icin derece sana veriyolar. cikarken aliyosun da neden oldum.kulaktan olcsene.neden bana derece satiyosun. ufak tefek ama olsun.sinir bozucu.detaylari senle paylascam.
Ozel yatarak var.indirimini aldim sadece.

Dağcı canım onemli değil şu halinle bizi düşünüp iki satir yazıyorsun oda yeter...

Kızın ve sen iyisiniz önemli olanda o canım...

Bakalım haftaya be diyecek dr şekerim için...

Nekadar zorluklar çektik hepimiz sanırım sezeryan sikintisida üstüne bonus gibi oluyor...

Bu yemek olayı artık işkenceye döndü bende yemekte dert yememekte...
3 aydır uğraşıyorum az kaldi diyorum teselli ediyorum kendimi...

Tabi bide sonrasını düşünüyorum sezeryan olucam ağrılarım olucak büyük oğlum ilgi beklicek benden ona yetemezsem bebeği kiskanicak o dengeyi o halimle nasıl kurucam onu bilemiyorum suan... Onun uzulmesine boynunun bukulmesinede dayanamam çok düşkünüz bir birimize...

Düşün düşün çıkamıyorum işin içinden...

Günaydın canım...
Bugun nasilsin zamanda yaklaşıyor senin için...
Kararını verdinmi sezeryan günün için?

iyi desem yalan olur cnm 5 .gün bugün gripmi oldum nezlemi anlamadım sanki sigara tiryakisi gbi göğsüm hırlıyo öksürünce yırtılıyo sanki iştahım yerinde allahtan doktor minoset ve bi ilaç verdi ama nefes alamıyorum sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor perşembe yine nst var yine fena olucam diye korkuyorum tamamen psikolojik düz yatınca nefes alamıyor gibi oluyorum sanki vicks sürsem göğsüme iyi gelecek ama zararlıdır diye sürmüyorum zencefil bal ıhlamur ne bulursam yiyip içiyorum dünde kızımın dolabını yere indirdim katlamak için hala beni bekliyor çamaşır makinada dolu asmaya üşeniyorum halim yok dün kardeşim geldi heryeri sildi süpürdü hergünde gel diyememki bugün bari iyileşsem:2::2::2:göğsümü ne yumuşatır acaba çok acıyor öksürürken

Geçmiş olsun valla havalarda fena hasta olmamak ne mümkün...

Bal iyi gelir diye biliyorum bende başka bildiğim bişey yok...

Iştahın yerinde olsun canim bak ben aç gezdim bebek beslenemedi...

Valla ben hiç bir iş yapamıyorum dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan şu sıra zaten uyku yok ruh gibiyim...

Benim işlerimi annem yapıyor zaten önceden kanamalarim vardi ondan iş yapmamı istemiyor bişey olucak diye..oda 2 gündür evine gitti eşim yaptı zaten temizliği yapıp gitmişti... Bugün gelicek yine çamaşırlar yığıldı elleme dedi gelicem ben yikarim dedi...

Allah razı olsun oda yapmasa napardimki bilemiyorum...

Geçmiş olsun valla havalarda fena hasta olmamak ne mümkün...

Bal iyi gelir diye biliyorum bende başka bildiğim bişey yok...

Iştahın yerinde olsun canim bak ben aç gezdim bebek beslenemedi...

Valla ben hiç bir iş yapamıyorum dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan şu sıra zaten uyku yok ruh gibiyim...

Benim işlerimi annem yapıyor zaten önceden kanamalarim vardi ondan iş yapmamı istemiyor bişey olucak diye..oda 2 gündür evine gitti eşim yaptı zaten temizliği yapıp gitmişti... Bugün gelicek yine çamaşırlar yığıldı elleme dedi gelicem ben yikarim dedi...

Allah razı olsun oda yapmasa napardimki bilemiyorum...

Arkadaslar ilginiz icin cok saolun. telefondan alintilar yapmak cok zor oluyo.ama her mesaji okuyorum. Sevgili dagci sen cok cektin
en kisa zamanda unutursun insallah.
Ben de bugun hastanedeydim. kizimin tahlilleri yapildi ben de gorund ama cok ilginc ki her dogum yapanin karni ben hibi 7 aylik ve agriliydi. doktorlar hep ayri ama cok ilginc.ben ilkinde degildim ya doktora felan buluyodum. hala sanciliyim.4 saat hastanede iyice de artti. ama kizim iyi ya.
Siz de iyi olun

geçmiş olsun canım.hava birden soğudu herkesde var grip.hasta olmasan bile artık ağırlaştın canım.halimizi anlayan,destek olan birileri olsa ne güzel olur.:)
ben de hergün uykusuz ve yorgunum.bu sabah bira dinleneyim dedim telefon,kapı,evin işleri..........
oğlumun bakıcısı gelmişti.ben topladım o da süpürdü.mutfakda bulaşıklar duruyor,hiç halim yok.
ablalarımın ikisi de hala iyileşemedi.başka kimse de yok.
ilk çocukla bağ daha farklı oluyor.ben de oğluma hamileyken kızıma ihanet ediyormuşum gibi gelirdi.eskisi gibi olamıyor bu bir gerçek.hala her şeyde sorguluyor,ona böyle davrandınız bana böyle diye.oğlum canını sıktığı zamanlar isyan ediyor keşke hiç kardeşim olmasaydı diye.ama senin için daha çok erken.büyüdükçe başlıyor bu tepkiler.ben kardeşini kurtaran kahraman abi masalları anlatmıştım oğluma-kızıma.bebek büyüyüp hareketleninceye kadar fazla kıskanma olmuyor.inşaALLAH kolayca alışırsınız yeni hayatınıza.

Allah razı olsun annenden,güç kuvvet versin.
benim annem yaşlı ve hasta.
ablam olsa çok iyi olurdu ama kısmet olmadı.insan böyle zamanlarda yardım edecek,destek olacak birine çok ihtiyaç duyuyor.

sağolun kızlar doktorumu aradım vicks sürebilirsin iyi gelmesse benical gold al dedi annem geldi sırtımı göğsümü ayaklarımı ilaçladı sardı beni çorba yaPIP EVİDE TOPLADI ZATEN DÜN KARDEŞİM HERYERİ SİLİP SÜPÜRMÜŞTÜ daha iyiyim şükür

azracım çok geçmiş olsun. acil şifalar versin allahım inşallah sana...

Valla canım bu alışma dönemi korkutuyor düşünüyorum kiyamiyorum inşallah ikisinede yeterim bu konuda çok huzursuzum özel bi çaba sarfetmem gerek...

Canım benim annemde çok genç değil 60 yaşında ilk gebeligimde işimi kendim yaptım hep hatta doğum sonrasida o sezeryanli halimle başımın caresine baktım bir başıma...
2 düşük yaptım bundada kanamalarim başlayınca annem iş güç yaptirmiyor simdi ..

Sezeryan olduğumda çok yorulmuşum ateş ağrı dr a gittik dr ozaman çok yorulmuşsun bakicaklar seni vs demişti ordan ders oldu sanırım enfeksiyon falan baslamisti yüksek ateş sonrası bi şekil antibiyotik dinlenme derken atlattım...
Ondan sanırım şimdi bu sefer bakilicam yoksa oda biz dogum yaptik eve geldik aynı gün evi temizledik mantığında...

Kızlar tetanoz aşısı oldunuzmu?

Ben ilktede yaptirmadigim için bundada onemsemedim sağlık ocağı aramıştı gelin yapalım diye usendim gitmedim...

Bugün beni aradılar tekrar sağlık ocağından sordular doğumu nerde yapicami vs...
Sonra tansyon şeker nasil vs dediler tetanozda çok önemli yaptirmicaksam imza vermem gerekiyormus...
Özelde gerçi sterilizasyon daha iyi devlette sezeryan yaptircaksam mutlaka tetanoz aşısıni yaptirmaliymisim...
Demekki devlette doğum yapmamak lazım kendi agizlariyla steril olmadıklarını soyluyolar...

Bende dedimki benim dr um aynı yıllardır ona gidiyorum degistirmicem ozaman gel imza ver dedi tetanoz aşısini olmak istemiyorum diye...

Sizede böyle bisey diyen oldumu sağlık ocağından...

Ben olmadim cnm. gel imza ver demediler. Yaptirmiycam dedim.Doktorum yapti deseydin keske.
Topuk kani icin arayacaklar ama alindigina fair bugun hastane kagit verdi.

Ben olmadim cnm. gel imza ver demediler. Yaptirmiycam dedim.Doktorum yapti deseydin keske.
Topuk kani icin arayacaklar ama alindigina fair bugun hastane kagit verdi.

Valla ben dr' ada sormadım...
Nebiliyim gel imza at dedi illaki... Useniyorum gitmeye bu ara yataktan dayak yemiş gibi kalkıyorum..
Napcaklarsa imzayı iyi oldum bi gün gideyim bari...

Bebek icindemi ariyolar şimdi bunlardan doğum yapincadami kurtulamicam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…