- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #3.461
Acisi degil de canim korkusu yetiyo. uclarini tahmin et.paramparca.
Agrimayan yerim kalmadi. saskinligimdan aptal oldum.ilk dogumum olsa ikinciyi dogurmazmiydim ku. kalkamiyorum ya.
Sikayet ederken diger arkadaslari dusunuyorum
cok sukur tabi.
Sonunda gittim sağlık ocagina...
Hemşire bir kağıt verdi telefonda sorduklarını not almış oraya dediki sayfanin altina tetanoz asisi olmak istemiyorum yazip ad soyad imza at dedi attım...
Devlet dedi nasil bazi testlerin seker yuklemenin tansiyonun takibini mecbur tutuyorsa tetanozda öyle dedi o yuzden imza almak zorundaymis...
Tabi beni yakalamışken hemen fatihin boy kilo olayında girdiler...
1.20 cm dedi 25 kilo dedi 1. Sınıfa başlamak için gayet uygun dedi gelişimi açısından verebilirdiniz dedi...
Bende dedimki boyla kiloyla olmuyor bu işler dedim çocuğun psikolojisi okula baslamaya uygunmu bakalim dedim...
1. Sınıf olayında bisey yok ama daha küçük dedim seneye başlar nasipse dedim..
Ama verseymisim iyi olurmus tövbe tövbe boya posa göremi davrancaz... Seneye büyük dururmus aralarında gelişimi iyiymiş ya nspalim yani gidip okulami verelim şimdi daha bebisko yahu benim oğlum...
Tabi bu arada beni hala Plesenta previa sanıyor bi bayan daha varmis previali dogumumuzda aynı gibiymis .. onu hic bi hastane kabul etmiyomus sen nereye gidiyorsun dedi bende dedimki benimki yukari çıktı zaten bende bi dr a gittim bi zaman ods bana kanamam oldugunda tam donanimli hastaneye git demişti bi bakıma kabul etmemişti dedim...
Ama kendi drum kan gurubumu sorup kanaman olunca hemen ara gel dedi dedim...
Hatta çıkar yukari çıkmazsa zaten sezeryan olacaksın dedi bana ben yapamam hit demedi hic bir zaman sıkı takip etti dedim...
Bi çok yerde previa nın adini duyunca dr lar yolluyor genelde dedi... Bende benum dr um yollamiyor dedim benden beter durumda olan riskli gebeleri var dedim... Drlar dedi sorunsuz gebe ariyolar dedi kolayca takip edip kolsy doguttacaklari dedi...
Anlicaniz sorunlu gebeleri atiyorlarmis başlarından hemşire ısrarla dogumunu yaptircakmi diyo bana yaptircak diyorum...
Yahu zaten badtan beri problemliyim bakmasa buzamana kadar yollardi ..... Çıkarken başka bisey varmı çağırıp durmayın beni dedim bişey olursa ararız dedi ... Çıktım geldim dahada gitmem zaten...
sözde sağlık ocağı ama insanı psikolojik bunalıma sokuyorlar iyi demişsin cnm herkes çocuğunu bilir tabiki zekidir ama getirip götüremeyince ne yapacaksın dimi boşver bir sene fazla uyusun oynasın evde nasılsa birrdaha hep okul olacak demek hastayım diye yapmazlar genel düzelirim inşallah 12 var daha bol su içip dinleneyim bari asude çok geçmiş olsun canım bol sütünü sür memene birde göğüs pedi koymakta iyi gelir yazıyodu biyerde
Demek okadar önemli cnm bilmiyordum gerçekten şimdide tam anlamıyla iytileştiğimi nasıl anlarım acaba?onu düşünüyorum inşallah geçer benical gold al vicks iyi gelmesse dedi dün bakalım perşembeye iyileşmessem ki öyle görüünüyo sorarım hem ilaç almayı hemde ameliyatı sağol
kızlar merhaba
cok sukur gunler sonra kendımı zaman ayaırıp gırebıldım ama almıs basınızı gıtmıssınız okumak ne mumkun yazılanları.
asudcum cok gecmıs olsun sukur kı kızına sag salım kavuştun.ozel hastabelerde bu tarz hemsıreler ve uygulamalar gorunce beyınlerını patlatasım gelıyor.ben hastanemden hemsırelerden cok memnun kaldım.agrı kısmında ıse benım hala gıguıs kafesım agrıyor.yatarken kalkarken hala acı cekıyorum.dıkıs acılarım 10 gun sonra gecmıstı.
zaten hastane bahcesınde tunemekten kızımın acısından ben cok kendı acımı anlamadım.
kızım ıyı kızlar buyuyor .gozle gorulur fark geldıgı gunden berı.haftaya kontrolu var kuzumun.
pepuke ıle dun mesajlastık ama kızım uyanınca kıza mesaj yazamadım sımdı arıycam onu.ıkı gune cıkarım herhalde demıstı.uykusuzlktan ,temızlık yapmaktan,misafirden fln aptal gıbı oldum acayıp unutkan oldum.kızım kurulu saat gıbı her gun 6da uyanıyor 10a kadar da uyumuyor.
kımlerın dogumu kaldı sımdık sırada azra,fburak en son mersenne vvar dımı
kızlar merhaba
cok sukur gunler sonra kendımı zaman ayaırıp gırebıldım ama almıs basınızı gıtmıssınız okumak ne mumkun yazılanları.
asudcum cok gecmıs olsun sukur kı kızına sag salım kavuştun.ozel hastabelerde bu tarz hemsıreler ve uygulamalar gorunce beyınlerını patlatasım gelıyor.ben hastanemden hemsırelerden cok memnun kaldım.agrı kısmında ıse benım hala gıguıs kafesım agrıyor.yatarken kalkarken hala acı cekıyorum.dıkıs acılarım 10 gun sonra gecmıstı.
zaten hastane bahcesınde tunemekten kızımın acısından ben cok kendı acımı anlamadım.
kızım ıyı kızlar buyuyor .gozle gorulur fark geldıgı gunden berı.haftaya kontrolu var kuzumun.
pepuke ıle dun mesajlastık ama kızım uyanınca kıza mesaj yazamadım sımdı arıycam onu.ıkı gune cıkarım herhalde demıstı.uykusuzlktan ,temızlık yapmaktan,misafirden fln aptal gıbı oldum acayıp unutkan oldum.kızım kurulu saat gıbı her gun 6da uyanıyor 10a kadar da uyumuyor.
Selam kızlar sonunda geldim.8 günlük hastane maceramdan sonra sonunda evimdeyim.şu an daha iyiyim.ilk başlarda sanki doğurmuş gibi çok kötüydüm sonra zamanla hastaneye alıştım sağolsunlar çok iyi baktılar çok memnun kaldım.biraz kahve lekem vardı ve nstde az da olsa kasılma vardı.ilaçlarla kasılmalar azaldı şimdi de 6 nidilat alıyorum.lekeler gitti inşallah gelmezler.yataktan çıkmıyorum sadece wcye gidiyorum buna bile hamdediyorum.wcye gidebilmek benim icin cok önemli.şuan oturur pozisyondayım bundan bile tırsıyorum.günlerdir ailemden ve hemşirelerden başka kimseyi görmüyordum odamdan dışarı çıkmadım.pencereden bile bakamadım.Allah yatalak hastalara sabır ve şifa versin.o kadar zor ki.ihtiyaçlarinı görememek çok kötü.Allahtan geçici bir durum.
Kızlar çok acıktım bişeyler yiyiym.asudçum haberlerini hastanede almıştım canım gozün aydın yavrun ve sen tehlikeyi atlattınız ya göğüs çatlakları,karin ağrıları er geç geçecek.biliyorum bana uzaktan söylemesi kolay kimbilir canin ne kadar yanıyordur Allah yardimcın olsun canım..
Selam kızlar sonunda geldim.8 günlük hastane maceramdan sonra sonunda evimdeyim.şu an daha iyiyim.ilk başlarda sanki doğurmuş gibi çok kötüydüm sonra zamanla hastaneye alıştım sağolsunlar çok iyi baktılar çok memnun kaldım.biraz kahve lekem vardı ve nstde az da olsa kasılma vardı.ilaçlarla kasılmalar azaldı şimdi de 6 nidilat alıyorum.lekeler gitti inşallah gelmezler.yataktan çıkmıyorum sadece wcye gidiyorum buna bile hamdediyorum.wcye gidebilmek benim icin cok önemli.şuan oturur pozisyondayım bundan bile tırsıyorum.günlerdir ailemden ve hemşirelerden başka kimseyi görmüyordum odamdan dışarı çıkmadım.pencereden bile bakamadım.Allah yatalak hastalara sabır ve şifa versin.o kadar zor ki.ihtiyaçlarinı görememek çok kötü.Allahtan geçici bir durum.
Kızlar çok acıktım bişeyler yiyiym.asudçum haberlerini hastanede almıştım canım gozün aydın yavrun ve sen tehlikeyi atlattınız ya göğüs çatlakları,karin ağrıları er geç geçecek.biliyorum bana uzaktan söylemesi kolay kimbilir canin ne kadar yanıyordur Allah yardimcın olsun canım..
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim.yoklugumda beni merak etmişsiniz.inşallah bir daha merak etmezsiniz de uslu uslu evde günümü doldururum.
Fburakçım inşallah hastaneye yatmak zorunda kalmazsın gerçekten zor.hastane şartları ne kadar iyi olursa olsun insanın evi gibi olmuyor.hele de geride çocuk varsa daha zor.ama yatsan da sonuçta geçici bir durum mecbur katlanılmalı.bir problem çıkmaması icin.dr bana belki doguma kadar yatabilirsin demisti ilk olarak.2 ay hastanede yatmak ne demek?8 gün yattım indirimle 3000 tl verdik.daha ucuz yerler de var tabi ama doktorum orada oldugu için başka yere gitmek istemedim.
allah hepimizin yardımcısı olsun.inşallah hicbirinizin sırasını kapmam valla hiç hevesli diilim.oğluşum karnımda rahat zavallı biyere gitmek istediği yok ama y suç oynak rahmim ve rezil plasentamda..
Canim kalkan kullaniyorum da paramparcayim.neler kullaniyorum bi bilsen daha.Offf offg o göğüs ucu çatlak oluk başlı başına sorun...
Ben bi kackez burdada yazmıştım çatlak olmaması için doğuma 3 ay kala göğüs ucu kremleri kullanmak lazimmis bende günde 1 kere sürüyorum bir umut belki catlamazlar diye....
Bide cok yorulmussun sezeryan yerinde ondan çok ağrıyordur canim onun ilacı bol istirahat bende çok yormuştum kendimi dr sonra finleniceksin yorulma dedi bi gün ağrı ateş bağıra bagira ağladim oyle kötü oldumki çok yorulmaktanmis dinlenince sonra hep geçti agrilar hep...
Sende biraz dinlen canim geçer inşallah ağrıların...
Bide bu göğüs ucu catlaginda göğüs kalkanı kullanmak daha cabuk iyileşmedini sağlıyormus sudyenle falan teması engelliyormus hem acisi azalıyor hem daha kolay iyileşme oluyormus... Araştır bi gogus kalkanini....
kızlar merhaba
sigortam var ama malesef süreyi doldurmadan hamile kaldığım için doğumu karşılamıyor canım.boşuna yaptırmış oldum.medicana beylikdüzünde yattım canım.evet çok pahalı,3000tl indirimli hali bir de.gecesi 400tl.ilaçlar,nst falan hariç.çok tuzlu ama çok memnunkaldım sağolsunlar hemşireler çok iyiydi.memorial daha popüler ve pahalı bir hastane ama bak asud malesef mutsuz ayrılmış.canım senin özel sigortanız yokmuyfu yatarak tedaviyi karsilamiyirmuydu ?benmi yanlis hatırlıyorum?
Medicanadami yattın canim??
Baya tuzlu tutmus canım .
Benimdr var özel sig. Ama gebelik kapsamıyor ve gebelik sekeri diye gecerse zaten karşılaşmayacak ve kacgun yatarım bilinmez...
Şekerim cok oynadı bu ara sanırım yatmak farz olcak gibi ne diceklet inan bilmiyorum...
Pazartesi gidicem zaten donmezsem anlayinki yatmisidir...
Evde yatmak hastaneye gore daha iyi canım..
Sanırım doğuma kadar ystman lazım sağlık olsun sen ve bebis iyi olunda canim şöyle bir 30 ları gecin hele dileğim 35 veya 36 haftayi görmen
Plesrntanin durumu suan marjinalmi peki?
Benimde marjinaldi kanamalarimda hic bitmiyordu total olsa ne olurdu acaba çok merak ediyorum...
canm sigortanin yanması kötü olmuş ya neyse sağlık olsun para bulunuyor bi şekilde...sigortam var ama malesef süreyi doldurmadan hamile kaldığım için doğumu karşılamıyor canım.boşuna yaptırmış oldum.medicana beylikdüzünde yattım canım.evet çok pahalı,3000tl indirimli hali bir de.gecesi 400tl.ilaçlar,nst falan hariç.çok tuzlu ama çok memnunkaldım sağolsunlar hemşireler çok iyiydi.memorial daha popüler ve pahalı bir hastane ama bak asud malesef mutsuz ayrılmış.
medicanada sezaryen 5000tl civarı.
evde yatmak dediğin gibi daha iyi tabiki.annem eşim kızım yanımda.ama sabah kızkardeşim rahatsızlandı vertigo oldu galiba başı dönüyomuş o yüzden annem gitmek zorunda kaldı benden daha kötü durumda.ben şimdilik iyiyim yatıyorum sadece.eşim annemi bırakmaya gitti birazdan gelir.ama başkasına muhtaç olmak o kadar sinir bozucuki bazen ağlayasım geliyor.mutfağa gidip dolabı açıp istediğimi hazırlayıp yemek istiyorum ama kapana kısılmış gibiyim.yapsam yaparım ama yapmamam lazım.anca wcye gidiyorum.dişimi sıkıyorum.
Y olan senin ve bebişinin sağlığı eğer hastane ortamında şekerin daha iyi kontrol altında tutulacaksa tabiki yatman lazım canım.
bak ben de yattığım yerde kızımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum.dersaneye yazdırmıştım kaydını sildirdim çünkü götürüp getiremeyiz okuldan 3te gelecek elimin altında olması daha iyi.en azından bu dönem.sen de şanslısın oğlunun okul çağı gelmediği için.yoksa kim uğraşacaktı okula getir götür alışmasını bekle uğraş falan..çok yıpratıcı işler..artık seneye bebişin de büyür abisi okula gider gelir daha kolay idare edersin...
plasentam parsiyal.marjinalden kötü totalisten iyi.yoğunluğu yukarıda ama ucu rahim ağzını kapatıyor.ve dikişlerime yapışma ihtimali var rahmim alınabilir.doktorum bakri balon diye birşeyden bahsetti.rahmi kurtarmak için bebeği ve plasentayı aldıktan sonra rahmin içine bir balon yerleştiriliyormuş balonun ucu minik bir hortuma bağlı,hortumun öteki ucu da vajinadan dışarı çıkıyor sanırım.balon rahim içinde basınç oluşturarak kanamayı önlüyormuş.doktorum bu balonu medikal malzemeler satılan yerlerden alabileceğimizi söyledi.elimizde bulunsun dedi.bu yöntem rahmin alınmasını önlüyormuş.bir iki gün içinde de spiral çıkarır gibi çıkarılıyormuş.nette baktım biraz çok bilgi bulamadım.ama bu işten hiç hoşlanmadım.zaten dikişli,ağrılı olucam bir de içimde balon istemiyorum yaa.ben biraz korkağım spiral taktırırken bile bayılmıştım.alttan usgye alıştım ama diğer işlemleri yaptıramam.haftaya doktora daha çok soru sorucam ve balon istemediğimi söylücem.aranızda bu yöntemi duyan var mı acaba?pek sanmıyorum ama yine de sorayım dedim.
en iyisi konu açayım belki bilen vardır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?