Plasenta previa

kızlar geldim şimdi nst ye girdim çok şükür iyi sorun yok dedi artık 3 günde 1 girecekmişim nasıl gidip gelicem bilmiyorum doğum yaklaştı zamanı nezaman olur acaba dedim sürpriz bir kanama olmassa 1 ekime kadar durabilir sıkıntı olmaz dedi pazartesi yine nst var yine konuşuruz çok önemli değil tarih dedi gel bide bana sor neolacaksa olsun dedim içimden yüzüne karşı ayrıca sondayı ameliyat sırasında taksalar dedim eğer genel anestezi olursa olmaz epudural yada spinal olursa olur dedi aradaki fark dedim aynı ikiside belden dedi madem niye adı değişikki:26:3 gün sonra yine yollardayım eşimde gündüz vardiyası kızımda okula başlıyor babanesi onu götürür bende nstye çok sıkılıyorum hatta boğuluyorum allahım hayırlısıyla alsam bebeğimi kucağıma artık ne yapalım 1 ekim olursa tam 17 gün kaldı ne kaldı dimi

hoş geldin..
3 günde 1 nst nedenki ben 15 te cektircem haftada birde fazla gelmisti bana neyse vardır bir bildigi...

Bebeğe bakmadımi bugün?
1 ekim demi karar verdiniz en son sanırım dr un kalabildigi kadar kalsın istiyor bencede sorun yoksa dursun ozamana kadar...

Bende bu gidişimde şu 19 ekim olyini 29 veya 30 ekime birakirmiyiz sorcam biz biraz iri gidiyiruz o yüzden bakalım nedicek tarih olayında...

Aslında çok bunaldimda bi an önce olsun istiyorum börek tatli dondurma yicem cunku...
Sonra diyorumki pis boğazın yuzunden bebeğe haksızlık ediyorsun okadar durdun bi 10 gün daha durursun....

Aslinda kendimi düşünecek olursam 19 ekim süper olur bi yanimda yok 29 olsun diyor bakalım dr nedicek...
Gerçi şimdi ne dese boş öbür ay daha net bi cevap verebilir sanıyorum...

ne bileyim canım bende anlamadım neden 3 günde bir olduğunu soramadımda ayıp geldi yok tarih kesin değil yine konuşuruz dedi eşimde yoktu yanımda bende çekindim biraz ultrasonla bakmadı bugün belki pazartesi bakar yada perşembeye bakar ne bileyim ben 38+ 3 diyordu şimdi 1 ekim diyor yani nerdeyse 39 hafta bitecek hayırlısı allahtan artık ama dediğin gibi bende biran evvel olsun istiyorum sürekli midem yanıyor istediğimi yiyemiyorum hepsi booğazımda dizili geceleri zaten yatamıyorum birde ciğerlere baskı yapıyor heralde nefes alamıyorum sanki böbreğimde ayaklarımda çok ağrıyor allahım şu 17 sayıcam artık günüm hayırlısıyla geçsin inşallah seninde az kaldı canım kırkımız karışacak hayırlısı olsun inşallah

fburak sağlık sıhhatle yavrularınla,eşinle mutlu bir ömür diliyorum.
azracığım vaktinde sağlıkla doğsun canım,az kaldı.sayılı gün çabuk geçer.ben de önceden 1 ekimde doğsun istiyordum ama kısmet işte.Allah ne zaman takdir ederse o vakit doğuyorlar.minik bebek büyütmek zor.ağzını açmayı bile bilmiyor ki besleyesin.yıkaması,giydirmesi ayrı.
yakın zamanda sen de fburak da bebişliler kervanına katılacaksınız.sonrasında mersenne ve pepukeciğim inşaALLAH.

inşallah canım senin sondayı nezaman taktılar benim kızımda direk çatala yatırıp çatır çatır soktular ama doktorum genel anestezide olmaz diyor korkuyorum:18:diğerlerindende korkuyorum ne olucak bilmem

inşallah canım senin sondayı nezaman taktılar benim kızımda direk çatala yatırıp çatır çatır soktular ama doktorum genel anestezide olmaz diyor korkuyorum:18:diğerlerindende korkuyorum ne olucak bilmem

Oncesinde takmazlar. genel anestezi de cogu doktor taktirmiyo. 3 kere oldum takmadilar. ama epiduralde takiliyor maalesef.

Canım hayirlisiyla vaktinde gelsinler..
Kilosuna göre karar ver bence çok küçükten bakmasi zor olur... Inşallah az kaldı senin benimde 1 aydan fazla var bakalım....

Sağol canım güzel dileklerini için...

Inşallah yavaş yavaş sıra bana geliyor.. gerçi daha çok var gibi geliyor bana...

bana ameliyathanede taktılar.kızım da odada takıp indirmişlerdi.oğlumu hatırlamıyorum sonda varmıydı.sondayla eve gelecktim neredeyse.hoca ikinci gün iyi görünce çıkarttırdı.çok takma kafana bitanem,bir anda takıyorlar.çok canın yanmıyor,sonrasında hissetmiyorsun bile.
yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin artık.ameliyattı,sondaydı düşünme.rahat ol,nasıl olsa bir kaç günlük bir hikaye.atlatıp tekrar evine döneceksin inşaALLAH.ameliyat anını ve sonrasını bırak o gün yaşa.öncesinde kendini boşuna germe tatlım.ben çook hayal kurdum.devlet hastanelerinde ameliyata,yoğun bakıma soktum kendimi.bir gün dedim her günümü o dehşeti yaşayarak geçireceğime hamileliğime odaklanayım.sonrasında hiç düşünmedim detaylı ve korkulu.ancak doktorlar panik yapınca moralim bozuluyordu.şurda sayılı günlerin kaldı canım benim,bebeğinin karnında o tatlı tekmeleri 17 gün sonra olmayacak.
17 gün önce ben de hamileydim ama şimdi hayal gibi geliyor karnımdaki pıtırcık.:)))

Sağol canım güzel dileklerini için...

Inşallah yavaş yavaş sıra bana geliyor.. gerçi daha çok var gibi geliyor bana...

7 haftan kaldı canım.iki ay bile değil.

Evet canim çoğu gitti azi kaldi şimdi o azcik zaman gözümde büyüyor .. aslında hiç doğumu düşünmesem daha çabuk geçer zaman...

Son düzenleme:
dağcı nasılsın canım buradasın sanırım.sana bişey sormak istiyorum.ateş hoca sana balondan sözettimi?gerçi sana direk rahmini alıcam dediği için söz etmemiş olabilir.facebooktaki akreata ameliyatında o balondan koyduğunu gördüm.

açtım canım kimse cevap vermemiş.içinde bebek olan rahime nasıl balon koymuşlar anlamadım.belki bebek ölü olduğu için.doktorun bana anlattığı rahmin kanamasını önlemek amacıyla kullanılıyormuş.belki başka şeyler için de kullanılıyordur.bana çok sevimsiz geliyor yaa.haftaya doktordan daha çok açıklama isticem.rahimde ne kadar kalacak acaba?altımdan sarkan bir hortum istemiyorum çok korkunç.zaten sonda da olacak.öfff

bebek ölü olduğu ve rahim kesinlikle açılmadığı için takmışlardı kadına. dün sen söyleyince araştırdım. benim dr.un öğrencileri doğum yaptığım hastanenin tıp dergisine makale olarak yazmışlar. kanamayı durdurmada, özellikle de akreatanın çeşitlerinde ya da kanamalı sezeryanlarda kullanılıyormuş. 2.-3. günde çıkarılıyormuş.
çok sevimsiz olduğunu biliyorum ama sen o rahmi bir daha kullanmayacaksan bile o rahim sayesinde salgılanacak hormonlara vücudunun ihtiyacı var canım. yani risksiz!! bir yöntemse deneyebilirsin bence. yoksa rahim için illada riske girmeye de gerek yok diye düşünüyorum.
pepukeciğim sende akreata yok değil mi canım? bu arada sağlığın nasıl?

ilgilendiğin için çok sağol canım Allah razı olsun.dr rahmin sadece bebek taşımada kullanıldığını söylüyor.rahim alınınca adetten kesiliyormuşsun ama yumurtalıklar durduğu için hormonlar devam ediyormuş.tabi 2-3 günlük bir sıkıntı için rahmimin alınmasını istemem.tekrar hamile kalmak kesinlikle istemiyorum büyük sözüme tövbe hamileliğin hesini duymak istemem heralde Allah sana ve tüm isteyenlere versin canım demin namazda sana da dua ettim.
ben de akreataolup olmadığı daha belli diil sanırım ama olması muhtemel canım.dr kesin birşey söylemiyor.olasılıklar.geçen sene olmuştu ama.plasentayı parça parça çıkarmışlar o yüzden aşırı kanamam olmuştu.acaba o zaman neden balon koymadılar?çünkü yoğun bakımda gidip gelip kanamama bakıyolardı.kanamam durmasaydı yine ameliyata alıp rahmimi alacaklardı.Allah bana acıdı heralde de işler yolunda gitti.sen o yazıyı hastanenin dergisinde mi okumuştun canım?ben nette hiçbişi bulamadım.balon takılan birisiyle konuşmayı çok istiyorum acaba neler yaşadı diye.

pepuke cim inan hiç duymadım
arkadaşlar benim gribim geçmeyecek gibi görünüyor öksürükte var genel anestezi tehlikeli yazıyor yardım edin sizce hangini olmalıyım

pepuke cim inan hiç duymadım
arkadaşlar benim gribim geçmeyecek gibi görünüyor öksürükte var genel anestezi tehlikeli yazıyor yardım edin sizce hangini olmalıyım

ah be güzelim çok geçmiş olsun hepimizin derdi ayrı.bence genel yaptırma epidural çok iyi diyolar.spinal değil de epidural daha iyiymiş.

ay allah razı olsun canım duaların için...senin geçen senekinde var mıydı akreata? bilmiyordum canım. bana çok bilgi vermediler ama dediğin gibi yoğun bakımda gidip gelip kanamamı kontrol ediyorlardı. dediğin gibi durmasaydı tekrar ameliyata alıp rahmi alacaklardı. allah yine yüzümüze bakar canım inşallah.
evet hastanenin seminer konularının yayımlandığı dergide okudum. netten buldum. o balonun çeşitleri varmış. nasıl yerleştirilir, ne zaman kullanılır, avantajları- dezavantajları hepsi resimlerle anlatılmış. kanamaya göre en fazla 3 gün tutulur diyo. kanın biriktiği bir yer varmış oraya bakıp kanama miktarı anlaşılıyormuş.(görmüşsündür sen de resimlerini) ama dezavantajı en az olan yöntemlerden biriymiş bu anlamda iyi bence.
bu balon takılan bir tanıdığım yok canım. netten tekrar bulursam linkini yollarım canım sana..

Kızlar bu ara çok işim var fazla giremiyorum, umarım herkes iyidir. Azraaacığım grip için doktora git bir an önce, ameliyata kadar iyileşirsen daha iyi olur. Fburakçığım umarım pazartesş günü herşey yolunda gidecek, yatmana gerek kalmayacak. Facebook tan gününde kutlamıştım ama buradan da tekrar kutlamış olayım, geçmiş doğum günün kutlu olsun. Yeni annelerimiz Dağcı, Kames ve Asud umarım daha iyisinizdir, ağrılarınız azalmıştır. Güzel bebeklerinizi öperim.

PEPUKE

Yazılarının hepsini okuyamadım, inşallah rahim alınması gibi bir işlemin olmaz, evet çocuk istemiyorsun ama şöyle düşün, bir daha adet olmayacaksın yani bir nevi menapoza girmiş olacaksın ve vücudundaki hormon dengesi değişecek, sana mutlaka bir etkisi olacak. Rahminden hemen vazgeçme, zorunlu kalınırsa tabii ki önemli olan sen ve bebeksiniz, inşallah o iş o durumlara kalmayacak, canı gönülden buna inanıyorum. Balonla ilgili dediğin her şeyi okuyamadım, şimdi de gözlerim kapanmak üzere, o yüzden kısa keseceğim, internetten bu balonla ilgili bulduğum yazılar aşağıda (belki sen de bulmuşsundur ama bulmadıysan da faydası olur belki) , umarım işine yarar bilgi vardır.

TANI TESTİ OLARAK UTERUS İÇERİSİNE BALON İLE TAMPON
UYGULANMASI
S. Ferrazzani, L. Guariglia, C. Dell’Aquila
N. Demir
http://www.glowm.com/resources/glowm/pph_pdf/Turkish-PPH-Chap-29.pdf

Rahim içi yapışıklıklar
Prof.Dr. Hakan YARALI
Prof. Dr. Hakan YARALI -Tüp bebek tedavisi, Tüpbebek : Rahim içi yapışıklıklar

www.brukseltupbebek.com - T veya Y şeklinde rahim (t-shape)

Dkmanlar | Jinekolog Op.Dr.Ahmet EREN -

(balon taktırmak basit bir işlem diyor taktıran biri)
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-merkezleri/389776-histeraskopi-balon-uygulamasi-yardiim.html

günaydın kzlar bütün gece ameliyathanedeydim rüyamda ben genele hazırlamıştım kendimi diğerlerini hiççç düşünmemiştim nezormuş karar vermek doktor bana bırakırsa yandım yani inşallah iyileşirimde genel olur görmem hiç bişeyyi :44:yada görsemiydimki:26fffffffffffff

benim ki daha ilerisiydi ya bahsetmedi.videoda ben de gördüm balonu.
benim direk rahim gideceğinden balonluk işim yoktu sanırım.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…