Plasenta previa

Canım çok sağol inşallah gerek kalmaz...
Dün kasım annelerinde biri bi mesaj yazmıs Bebegin haftasinin önden gitmesi durumuyla ılgili...
Seninde benim gibi 2 hafta önden gidiyordu peki dr un sana onla ilgili bişey demedimi banada demedi...
O mesajı yazana demiş hiç iyi bisey degil önden gitmesi ..
Şeker yüklemesi iyi çıktığı halde şekerin dengesinde sorun vardır demis diyet ve ölçüm vermiş ...
Zaten ben 3 aydır ölçüyorum yinede ileri...
Sadece dr bana kilo konusunu bebek sekerden almıyor demişti olcumlerin cok iyi demişti kilosu boyu genetik demişti...

O mesajı okuduktan sonra icime kurt düştü Pazartesi icik cıvık sorcam dra bu gelisim mevzusunu...

Cnm benim de iki hafta onde gidiyodu ya son bir haftaya kadar. 37 tamamlandi dogurdum kilosu boyu yerinde. baba da bes kusur kilo dogmus. genetik kilonun boyun onde olmasi.doktor hemen bizimkii sormustu.
Ben sormayi desmeyi biraktigim gun rahatlamistim. siz de doktora birakun biraz. yasayin bebenizi. rahat olun canim artik. Cok yoruldunuz.
Ben de yarin doktora gidiyorum.pansuman var. selininim de sarilikla gobegi gostercem. sizin de insallah zamani gelse de bugunleri gorseniz.
Kizim da bugun anasinifina basliyo yaninda olamadim ogretmen bugun basladi okula daha. Ama paralar tam odeniyor. bagis da aldilar. amma daginik konusuyorum di mi. bi ordan bi burdan. siz artik beni takmazsiniz.
Balon uygulamasi yapilmis birini biliyorum. simdi kanada da. ulasmaya ogrenmeye calisicam canim.

Canım ben doktora sormuştum " önden gitmesi iyi mi, kötü mü? Şimdi doğum zamanım 2 hafta öne mi gelmiş oluyor, 40. haftada değil 38. demi doğuracağım v.s." diye. Doktor bunun gayet normal olduğunu kimisinin 2 hafta geride kimisinin 2 hafta geride olabileceğini, her iki durumunda normal olduğunu söyledi. Bana söylediği bunlardı.

Sonuçta bebekler şu haftada bu kadar olcak diye bir standart yok. Belirtilen değerler hep yaklaşık, örneğin aynı zamanda döllenmiş 1000 bebeğe aynı dönemlerinde bakıyorlar, 300 bebek 30. haftasında 1000 gr., 300 tanesi 30. haftasında 900 gr., 200 tanesi 30. haftasında 1050 gr., 200 tanesi 30. haftasında 980. gr. ise, diyorlar ki " 30.haftasında olan bir bebek 980 gr. - 1050 gr. arasında. İstatislik sonucu çıkan rakamlar olduğu için 1-2 hafta gibi farklar için sağlıksız ya da anormal durum denemez. Bizimkiler standart sapma olmuş oluyor. Ama aradaki farklar 4-5 hafta (tam bilmiyorum, sormadım ama bir limitleri var galiba 3 hafta idi) ise o zaman başka durumları düşünüyorlar. Senin kasım annelerinde okuduğun belki öyledir ya da onu yazan kişide bilmediğimiz, kendisinin bile bilmediği başka durum vardır. Bu arada şekeri iyi çıktığı halde diyet alanı ilk defa duydum, acaba kaç hafta önde onun ki.

Bence bunu düşünme bile canım, kaldı ki senin ilk çocuğun zaten kilolu, yani seninkinin genetik olduğu kesin. Ben çok umursamıyorum, hem ben hem eşim 3,5 kilo civarı doğmuşuz ama doktor önemli değil dedi yeter. Sonuçta ona güvenip bebeğimi emanet ediyorum, previada bile onun dediğinden çıkmadım, şimdi 1-2 haftanın lafımı olur

Son düzenleme:
Bunu sırf meraktan soruyorum, fazla merak iyi değildir ama Sizlerin göbek delikleri düzleşti mi? Benim ki halen delik, sadece yassılaştı. Ablamınki dümdüz olmuştu, göbek deliği kaybolmuştu.

Bunu sırf meraktan soruyorum, fazla merak iyi değildir ama Sizlerin göbek delikleri düzleşti mi? Benim ki halen delik, sadece yassılaştı. Ablamınki dümdüz olmuştu, göbek deliği kaybolmuştu.

Benim dugme gibi sisti hala oyle. diyorum bi yedi aylik da karnimda duruyo. bunu da normal dogurcam.
Ben de de gobek altindaki iz olu ya o olmadi bu sefer. son haftaya kadar da bi tane catlak yokken son hafta costu. sin haftalara dikkat.

canim ben 5.5 kilo doğmuşum...
Dr ilk oglumdada babasıyla bana bakıp sizde boylu poslu değilsiniz sulalede varmı uzun boylu diye sormuştu...

Simdi bunada abisine çekmiş diyor...
Dünkü yazan bayan ilk bebegini kaybetmiş oda önden gidiyomus simdi bu dr da öyle önden gitmesi kötü demiş şeker supelenmis hatta şeker yüklemesi iyi çıktığı halde diyet şeker takibine başlamis.oda benim gibi takip edicek...
Gerçi benim şeker yüklemem 50mg da 240 çıktı sorun var bende...

Dr kilosu ileri ama şekerin kontrol altinda şekere baglayamayiz onla alakası yok dedi..

Hatta çok aç kaldım diye şimdide o hızlı kilo alan bebek az almis beslenememis... Sekerde sorun yine yoktu...
Okadar açlık cektimki bebisimde aç kaldı demekki...
Çok almasinida istemiyoruz ama az almasida suan için sorun değil ama bundan sonrasi için sorun olur dedi...

Biz bu kilo olayının ortasını bi tuttursak bu sefer cok mutlu olcam... Insallah çok kilo almayiz yeteri kadar alsak çok sevinicem...

Neyse Pazartesiye kadar sabredeyim kurmayayim kafamda daha fazla...

Canım kızının bişeyi yoktur inşallah kontrolü güzel geçer...

Benim dugme gibi sisti hala oyle. diyorum bi yedi aylik da karnimda duruyo. bunu da normal dogurcam.
Ben de de gobek altindaki iz olu ya o olmadi bu sefer. son haftaya kadar da bi tane catlak yokken son hafta costu. sin haftalara dikkat.

Hııım, belki soon ay düzleşir benim ki :) Bu çatlaklar çok adi yaa Hep son haftada coşuyorlar galiba, çok duydum bu şekilde. Hayır insanı umutlandırıyor çatlamamıcam diye, sonra son anda, çatlak patlak yusyuvarlak Eğer çok olmadıysa biraz bakımla geçiyormuş canım, inşallah seninkiler de geçer, geçmezse anne olduğumuz belli olur :) Doğum sonrası çatlaklar için kremler görmüştüm bir de korse kullanımı da azaltıyormuş sanırım.

Benim küçüklüğümden beri her işim tersten. İlk 5 ay sürekli badem yağı kakao yağı sürüyordum, şimdi en dikkat etmem gereken zamanda 2-3 günde bir Neutrogena sürüyorum sadece, yağ kokusundan özellikle bademden midem bulanıyor :) Bu gidişle ben de çatırdarım :)

canım onunda 2 haftaymis bende zaten anlam veremedim şekeri iyi cikipta benim gibi kotu cikan biri gibi takibe alınmasını..
Ya dr da bi tuhaflık var ben bide kontrol altındayım nezamandir sekerim dengede zaten şekere bağlamıyor dr amcamiz zaten bir problem olsa söylerdi...

Canım bence drun bilgidizligi artik...
Malesef dr. var dr cuk var.
Bak senin şeker sorununda yok baska bisryde yok zaten buyuk bi problem olsa dr larimiz bunu söylerdi bize...

Kızında sarılık var mıydı canım, geçmiş olsun, doğduktan sonra mı çıktı, mavi ışıkta kaldı mı? Süt emdikçe iyileşir kızımız. Canım kızını memoriala mı götürüyorsun, hangi çocuk doktoruna, memnun musun?

Benimaki nohut gibi dışarıdan belli oluyor azcik...

Benim ilk oglumda bir tane çatlak vardı...
Şimdikini bilmiyorum ne olur hic bisey kullanmadım kullananda çatlıyor kullanmayanda..

Sabir canin insallah hersey iyi olacak.
Sarilugimiz var. biraz artti gibime geliyor. annem yok diyo ama gozler sarardi.
O da iimis oyle tersten gidersen ters olur tabi. walla bu gobekle babakim yapsam ne olr yapmasam ne olur. gitti benim ppikiniler.

Benimaki nohut gibi dışarıdan belli oluyor azcik...

Benim ilk oglumda bir tane çatlak vardı...
Şimdikini bilmiyorum ne olur hic bisey kullanmadım kullananda çatlıyor kullanmayanda..
İlkinde kullanmadim catlamDim.simdi de kullanmadi. catladim.

Test yapildi isiklik cikmadi. yarin bakacak gene. topuk kani,isitme testi vs vardi bu yuzden memoriala gittim. ama bizim doktor ulusta klinilkte. Ona gidicez haftaya. Onuu bulana kadar kizimda cok cektim.soguk bi doktor ama telefona cikar,ilac sevmez. ve buldugu yollar soyledikleri hep bize iyi geldi. benim kizimaada ilk antibiyotigini 4 kusur yasinda icti. insallah bu da oyle olur.alerji icin cok kullandik ama ant. baska bisey.kizimin rlleflusu de vardi. cok cektik ma halloldu.

mavi ışık almışmıydı canım kızın ? aldıysa zaten beklemekten başka çare yok emzirceksin bol bol.. inşallh artmamıştır sana belki öyle geliyordur..

mavi ışık almışmıydı canım kızın ? aldıysa zaten beklemekten başka çare yok emzirceksin bol bol.. inşallh artmamıştır sana belki öyle geliyordur..

Walla emzirmeye cabaliyorum. oyle 3 saatte bir en az 15 dak. isini yapamadik.uyunmiyo emmiyo kendi istemeden. Silikon ucu da istemiyo artik.erkenden adam oldu.
insallah isina gerek olmadan gecer.

Walla emzirmeye cabaliyorum. oyle 3 saatte bir en az 15 dak. isini yapamadik.uyunmiyo emmiyo kendi istemeden. Silikon ucu da istemiyo artik.erkenden adam oldu.

hımmm uyanmıyosa sarılıktan uyuyor.. sanırım mavi ışık verirler ..
benim arkadşımın ve kuzenlerimiz bebişlerinde vardı hep girdiler mavi ışıga 1 gece inşallh gerek kalmadan atlatırsınız..

allah yardım etsin cnm biz şuan sadece doğurma anını düşündüğümüzden pek başka şey görmüyoruz ama sarılık muayeneler vs.bunlarıda sizlerin deneyimlerinizden öğrenicz inşallah

allah yardım etsin cnm biz şuan sadece doğurma anını düşündüğümüzden pek başka şey görmüyoruz ama sarılık muayeneler vs.bunlarıda sizlerin deneyimlerinizden öğrenicz inşallah
canım valla ondan sonrasınıda düşünüyorum ben çok az çok çocuk baktık biliyoruz ne cazgır olduklarını :))

canım valla ondan sonrasınıda düşünüyorum ben çok az çok çocuk baktık biliyoruz ne cazgır olduklarını :))
canım benim kız 8 yaşına girdi ben unuttum cazgırlıkları bak korktum şimdi:18:çok fenaydı benimkide bde bu oğlan yandık desene

gunun bir kismi zor uyaniyor, bir kismi da zor uyuyor. Benim buyuk de oyleydi. 8 aylikken, zaten gunduz yarim saat uyurdu, onu da birakti, gece de toplam 8 saat ama saat basi uyanaraktan bugunlere geldik. bu yuzden ikinci dusunmuyordum ama Allah verdi. E benimde sucum vardir tabi ama kaderime raziyim.
insallah huydur mu desem, az da olsa sarilik mi yapar diye dilesem bilemedim. Tabi isina gerek olmaz insallah. yarin gidicez bakalim.
sutum de oyle pek parlak gorunmuyo ama miktar onemli degilmis. az ve cok kaliteliydi kizimda. simdi de az ama kalitesini gorcez kilosuyla. Allah hepimize bol bol sut versin yoklugu cok zor.

canım benim kız 8 yaşına girdi ben unuttum cazgırlıkları bak korktum şimdi:18:çok fenaydı benimkide bde bu oğlan yandık desene

Canım benim oglanda 5 bitti 6 ya girdi ama unutmadım susmadan ağladığı günleri geceleri unutulcak gibi degil zaten...

Ne uykusuz gecelerimi ne kırıp döktüğü eşyalarimi unutmadım.. en kotusune hazırlıkliyim yeterki sagligi sıhhati yerinde olsunda varsin cazgir olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…