Plasenta previa

Canım zaten kilosundan anlıyorlar süt yetiyormu yetmiyormu diye...
Insallah huydur sarılıktan değildir mavi ışık almadan geçer ins...

dün yazmayı unutmuşum komşumuz var o aradı yıllarca çocuğu olmadı tüp bebekle 5 yaşında kızı var umreye gitti geldi yeni 3 aylık hamile neyse hemde ikiz aynı doktora gidiyoruz ve durumumu anlatmıştım kızın 3 defadır kanaması oluyormuş dün gitmiş plasenta parsiyalmiş ne çok görülüyor değilmi birde nette 2500 de 1 yazıyor geerçi sağlık ocağıda 2 defa geldi 15 yılda dedi ama :26:allah yardım etsin yat dinlen dedim kızıda anasınıfına başladı nasıl getirip götürecek bilmem

Allah yardımcısı olsun.benim arkadaşım da ikiz hamileydi.benden bir gün önce 36 haftalıkken dr. doğuma aldı.
bugün görüştük,bebeğin biri alttaymış ve plesantası rahme yapışmış.dr. bunu ancak doğumda görmüş.bebeğin ayaklarına da yapışmış.ameliyatı uzun sürmüş,ancak kazıyıp çıkarabilmişler.arkadaşımın ilk 5 ay kanaması olmuştu.benim de aklımdan previa olabilir mi sorusu geçmişti ama doktoru söylerdi diye düşünmüştüm.rahmi benim ki gibi anormal büyümüş.doktoru spiral bile taktıramazsın demiş.
ya doktorlar anlamıyor ya da her vakayı hastaya söylemiyorlar.ben başıma gelmeden hiç duymamıştım ama kaç kişi oldu şimdiye kadar.

allah korusun yardım etsin canım iyilermi şimdi ayaklarında varmıki bişey:26:

canım çok teşekkür ederim linkler için.ilki hariç diğerleri beni ilgilendirmiyordu.rahim yapışıklıkları için de kullanılıyormuş ama bikaç dk sonra çıkarılıyormuş,benle alakalı diil.balonu taktıkları yetmiyormuş gibi dışarı çıkmasın diye vajinayı gazla bezle tıkıyolarmış.rezil bir olay.ben çok tırsıyorum ama tırsmanın faydası yok.bakıp bekleyip görücem.gerekliyse başka çarem yok.ama hala doktorumdan emin olamıyorum.Allah izin vermedikçe bişey olmaz bunu da düşünmeye çalışıyorum ama ya kadın beceremezse beni perişan ederse?diye düşünmeden edemiyorum.ateş hocaya da gidicem bikaç hafta sonra.o da balon uyguluyo.ama ameliyat yaptığı hastane vasatmış dağcı hemşirelerden memnun kalmamış onu da geçtim aşırı uzak bana.istanbulun öbür ucu.kararsızlıktan nefret ediyorum.en iyisi düşünmemek galiba.

sağol canım.onca meşguliyetinin içinde uğraşıp kendini yormanı istemem.bi şekilde yaşıcaz görcez artık soruşturmasammı teslimmi olsam diyorum bilmiyorum..

slm arkdslr 37. hftalık gebeyım gecen hafta dktor bebegın esınde yaslanma var gununden once dogablır dedıı aranızda bu durumu yasayn var mıı

canım aramızda bunu yaşayan yok ama ben kahve leke yüzünden hastaneden yeni çıktım ve benim gibi yatan biri daha vardı 35 haftalık plasentası yaşlanmış ve kireçlenmiş.kontrol altında tutuluyordu.sezaryen ile doğum yapacaktı mecburen.

Merhaba kızlar
Ben 1 hafta önce kontrol için doktora gittim,cinsiyetine falan bakıldı,dr. herhangi bir sorundan bahsetmedi.sonra kağıda bir şeyler yazdı,sat,bebeğin ölçüleri cinsiyeti vs sonra da 1 ay sonrasına randevu verdi.Buraya kadar sıkıntı yok,bugün kağıdı okuyordum en altta "plasenta önde" yazıyor.Bu plasenta previa anlamına mı geliyor?tedirgin oldum=( Kanamam falan hiç olmadı,dr. herhangi bir uyarı yapmadı ama önde diye okuyunca korktum biraz.Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Merhabalar ..
Plesenta ön veya arka duvara yerleşirmis bu çok normal bisey bir sorun yok korkulacak bişey yok...

Plesenta previada Plesenta alt yetlesimli oluyor...
Yani kimi az aşağıda kimi tam kapatıyor dereceleri var...

Benimde plesentam az asagidaydi dr um yukarı çıkar dedi 20. Haftamda çıktı ön duvara yerleşmiş yeri çok iyi dedi... Benim kanamalarim oluyordu hep önceden yukarı çıkınca kesildi artık...

Yazdığım mesaj gitmedi sanırım,özetle yani şimdi plasenta önde derken ön duvarda anlamında mı söylemiştir diyorsun canım?

Yazdığım mesaj gitmedi sanırım,özetle yani şimdi plasenta önde derken ön duvarda anlamında mı söylemiştir diyorsun canım?

Evet canim kısaca ön yazıyorlar buda ön duvar oluyor ...ön, arka, alt yerlesimli Plesenta yazar...

Geçen burda sizin gibi bi arkadaş daha doppler raporundaki Plesenta ön yerleşimli yazisina takılmış dr a gösterememis sordu burda cevap verdim ikna olmadı ozaman dr una sor dedim dr uda benim dedigimin aynisini söylemiş...

Benimki asagidaydi 20. Haftada yukarı ciktiginda doppler raporunda ön yazıyordu ben hem doppleri ceken dr a sordum asagidaydi diye oda bana yeri suan çok iyi dedi... Sonra kendi dr imada sordum oda açıkladı normal yerinde oldugunu soyledi yukari cikmis dedi... Normal olanida budur dedi...

Için rahat olsun hiç kafanı bunlarla bulandirma...

Çok teşekkür ediyorum canım,ilk olunca insan biraz panik oluyor sanırım,içimi rahatlattın,umarım çook kolay bir doğum geçirirsin,sağlıkla alırsın bebişini kucağına

Çok teşekkür ediyorum canım,ilk olunca insan biraz panik oluyor sanırım,içimi rahatlattın,umarım çook kolay bir doğum geçirirsin,sağlıkla alırsın bebişini kucağına

Rica ederim..
Inşallah hepimiz sağ salim bebeklerimizi kucagimiza alırız...

Günaydın geçmiş olsun bu ara cikamadin şu hastalıklardan.. aksine doğumda yaklaşıkmisken...

evet canım lansinoh sürüyoeum sabah beri uçuğum geçer inşallah pazardan 5 kilo kırmızı biber aldık sabah onları attım fırına allah nasip ederse yeriz inşallah sen nasılsın miden ne durumda ben nst ye sen şeker kontrolüne pazartesi dimi cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…