- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #3.541
gunun bir kismi zor uyaniyor, bir kismi da zor uyuyor. Benim buyuk de oyleydi. 8 aylikken, zaten gunduz yarim saat uyurdu, onu da birakti, gece de toplam 8 saat ama saat basi uyanaraktan bugunlere geldik. bu yuzden ikinci dusunmuyordum ama Allah verdi. E benimde sucum vardir tabiama kaderime raziyim.
insallah huydur mu desem, az da olsa sarilik mi yapar diye dilesem bilemedim. Tabi isina gerek olmaz insallah. yarin gidicez bakalim.
sutum de oyle pek parlak gorunmuyo ama miktar onemli degilmis. az ve cok kaliteliydi kizimda. simdi de az ama kalitesini gorcez kilosuyla. Allah hepimize bol bol sut versin yoklugu cok zor.
dün yazmayı unutmuşum komşumuz var o aradı yıllarca çocuğu olmadı tüp bebekle 5 yaşında kızı var umreye gitti geldi yeni 3 aylık hamile neyse hemde ikiz aynı doktora gidiyoruz ve durumumu anlatmıştım kızın 3 defadır kanaması oluyormuş dün gitmiş plasenta parsiyalmiş ne çok görülüyor değilmi birde nette 2500 de 1 yazıyor geerçi sağlık ocağıda 2 defa geldi 15 yılda dedi ama :26:allah yardım etsin yat dinlen dedim kızıda anasınıfına başladı nasıl getirip götürecek bilmem
Allah yardımcısı olsun.benim arkadaşım da ikiz hamileydi.benden bir gün önce 36 haftalıkken dr. doğuma aldı.
bugün görüştük,bebeğin biri alttaymış ve plesantası rahme yapışmış.dr. bunu ancak doğumda görmüş.bebeğin ayaklarına da yapışmış.ameliyatı uzun sürmüş,ancak kazıyıp çıkarabilmişler.arkadaşımın ilk 5 ay kanaması olmuştu.benim de aklımdan previa olabilir mi sorusu geçmişti ama doktoru söylerdi diye düşünmüştüm.rahmi benim ki gibi anormal büyümüş.doktoru spiral bile taktıramazsın demiş.
ya doktorlar anlamıyor ya da her vakayı hastaya söylemiyorlar.ben başıma gelmeden hiç duymamıştım ama kaç kişi oldu şimdiye kadar.
canım çok teşekkür ederim linkler için.ilki hariç diğerleri beni ilgilendirmiyordu.rahim yapışıklıkları için de kullanılıyormuş ama bikaç dk sonra çıkarılıyormuş,benle alakalı diil.balonu taktıkları yetmiyormuş gibi dışarı çıkmasın diye vajinayı gazla bezle tıkıyolarmış.rezil bir olay.ben çok tırsıyorum ama tırsmanın faydası yok.bakıp bekleyip görücem.gerekliyse başka çarem yok.ama hala doktorumdan emin olamıyorum.Allah izin vermedikçe bişey olmaz bunu da düşünmeye çalışıyorum ama ya kadın beceremezse beni perişan ederse?diye düşünmeden edemiyorum.ateş hocaya da gidicem bikaç hafta sonra.o da balon uyguluyo.ama ameliyat yaptığı hastane vasatmış dağcı hemşirelerden memnun kalmamış onu da geçtim aşırı uzak bana.istanbulun öbür ucu.kararsızlıktan nefret ediyorum.en iyisi düşünmemek galiba.Kızlar bu ara çok işim var fazla giremiyorum, umarım herkes iyidir. Azraaacığım grip için doktora git bir an önce, ameliyata kadar iyileşirsen daha iyi olur. Fburakçığım umarım pazartesş günü herşey yolunda gidecek, yatmana gerek kalmayacak. Facebook tan gününde kutlamıştım ama buradan da tekrar kutlamış olayım, geçmiş doğum günün kutlu olsun. Yeni annelerimiz Dağcı, Kames ve Asud umarım daha iyisinizdir, ağrılarınız azalmıştır. Güzel bebeklerinizi öperim.
PEPUKE
Yazılarının hepsini okuyamadım, inşallah rahim alınması gibi bir işlemin olmaz, evet çocuk istemiyorsun ama şöyle düşün, bir daha adet olmayacaksın yani bir nevi menapoza girmiş olacaksın ve vücudundaki hormon dengesi değişecek, sana mutlaka bir etkisi olacak. Rahminden hemen vazgeçme, zorunlu kalınırsa tabii ki önemli olan sen ve bebeksiniz, inşallah o iş o durumlara kalmayacak, canı gönülden buna inanıyorum. Balonla ilgili dediğin her şeyi okuyamadım, şimdi de gözlerim kapanmak üzere, o yüzden kısa keseceğim, internetten bu balonla ilgili bulduğum yazılar aşağıda (belki sen de bulmuşsundur ama bulmadıysan da faydası olur belki) , umarım işine yarar bilgi vardır.
TANI TESTİ OLARAK UTERUS İÇERİSİNE BALON İLE TAMPON
UYGULANMASI
S. Ferrazzani, L. Guariglia, C. DellAquila
N. Demir
http://www.glowm.com/resources/glowm/pph_pdf/Turkish-PPH-Chap-29.pdf
Rahim içi yapışıklıklar
Prof.Dr. Hakan YARALI
Prof. Dr. Hakan YARALI -Tüp bebek tedavisi, Tüpbebek : Rahim içi yapışıklıklar
www.brukseltupbebek.com - T veya Y şeklinde rahim (t-shape)
Dkmanlar | Jinekolog Op.Dr.Ahmet EREN -
(balon taktırmak basit bir işlem diyor taktıran biri)
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-merkezleri/389776-histeraskopi-balon-uygulamasi-yardiim.html
Cnm benim de iki hafta onde gidiyodu ya son bir haftaya kadar. 37 tamamlandi dogurdum kilosu boyu yerinde. baba da bes kusur kilo dogmus. genetik kilonun boyun onde olmasi.doktor hemen bizimkii sormustu.
Ben sormayi desmeyi biraktigim gun rahatlamistim. siz de doktora birakun biraz. yasayin bebenizi. rahat olun canim artik. Cok yoruldunuz.
Ben de yarin doktora gidiyorum.pansuman var. selininim de sarilikla gobegi gostercem. sizin de insallah zamani gelse de bugunleri gorseniz.
Kizim da bugun anasinifina basliyo yaninda olamadimogretmen bugun basladi okula daha. Ama paralar tam odeniyor. bagis da aldilar. amma daginik konusuyorum di mi. bi ordan bi burdan. siz artik beni takmazsiniz.
Balon uygulamasi yapilmis birini biliyorum. simdi kanada da. ulasmaya ogrenmeye calisicam canim.
slm arkdslr 37. hftalık gebeyım gecen hafta dktor bebegın esınde yaslanma var gununden once dogablır dedıı aranızda bu durumu yasayn var mıı
banada sorun olmaz 37. haftada ama gununden once dogabılır dedı haftaya dktora gdcem tam 38. hf oluyor o zaman aceba doguma alırmı 38 de
allah korusun yardım etsin canım iyilermi şimdi ayaklarında varmıki bişey:26:
Merhaba kızlar
Ben 1 hafta önce kontrol için doktora gittim,cinsiyetine falan bakıldı,dr. herhangi bir sorundan bahsetmedi.sonra kağıda bir şeyler yazdı,sat,bebeğin ölçüleri cinsiyeti vs sonra da 1 ay sonrasına randevu verdi.Buraya kadar sıkıntı yok,bugün kağıdı okuyordum en altta "plasenta önde" yazıyor.Bu plasenta previa anlamına mı geliyor?tedirgin oldum=( Kanamam falan hiç olmadı,dr. herhangi bir uyarı yapmadı ama önde diye okuyunca korktum biraz.Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Yazdığım mesaj gitmedi sanırım,özetle yani şimdi plasenta önde derken ön duvarda anlamında mı söylemiştir diyorsun canım?
mrb kızlar dudağımda kocaman bir uçukla hepinize günaydın
Evet canim kısaca ön yazıyorlar buda ön duvar oluyor ...ön, arka, alt yerlesimli Plesenta yazar...
Geçen burda sizin gibi bi arkadaş daha doppler raporundaki Plesenta ön yerleşimli yazisina takılmış dr a gösterememis sordu burda cevap verdim ikna olmadı ozaman dr una sor dedim dr uda benim dedigimin aynisini söylemiş...
Benimki asagidaydi 20. Haftada yukarı ciktiginda doppler raporunda ön yazıyordu ben hem doppleri ceken dr a sordum asagidaydi diye oda bana yeri suan çok iyi dedi... Sonra kendi dr imada sordum oda açıkladı normal yerinde oldugunu soyledi yukari cikmis dedi... Normal olanida budur dedi...
Için rahat olsun hiç kafanı bunlarla bulandirma...
Çok teşekkür ediyorum canım,ilk olunca insan biraz panik oluyor sanırım,içimi rahatlattın,umarım çook kolay bir doğum geçirirsin,sağlıkla alırsın bebişini kucağına
Günaydın geçmiş olsun bu ara cikamadin şu hastalıklardan.. aksine doğumda yaklaşıkmisken...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?