Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

ya kızlar bendede varmıs ama bi garıp doktora gttım adetım düzensiz dedm 3 ay hap kullandım bırakınca yıne bozuldu dedım tahlıl faln yapmadan polıkıstık over var sende dedı. sonra ultrasonla baktı. bak çatlayamamış küçük küçük yumurtaların var dedi bi tedavisi yokmu dedım hormonal bır rahtsızlık dedı. yanı ömur boyu bizmle bu hastalık. evlenene kadar yazz kullan dedı. bunun gerckten yokmu çözüm yolu

hayatının sonuna kadar seninle benim doğumdan sonra şikayetlerim azaldı 2 sene hayatımı yaşadım yani sonra gene başladı geçen gün doktora kızdım artık sıkıldım dedim hep aynı şeyler yeter yani dedi ki beynin salgıladığı hormon yüzünden çok mutlu stresten uzak bi hayat sürmelisin iyi beslenmelisin bu şekilde ciddi rahatlama yaşarsın dedi dedim şaka mı ya mümkünmü demekki böyle sürünmeye devam doğum kontrol hapı yardımcı oluyor belki ama yıllarca içtiğim için artık içer içmez kusuyorum bazı bünyelerde olurmuş doktor dedi gece yatmadan iç hemen uyu yani eziyet çekilir gibi değil bunaldım vallahi ....

ayrıca bı test yapmadan bu tanıyı koyması normalmı

normal hayatım gayet normal ultrasonda yumurtalığında ki minik minik asker gibi kistleri görünce tamam diyor ben bir kere hormon tahlili yaptırdım normal çıktı havalara uçtum ama ultrasona girdim baktım orda duruyorlar doktor anlıyor yani bir kistin olur ila kullanırsın ne bileyim ameliyat olursun biter bunlar yok yerleşmişler karargah kurmuşlar bi yere gitmiyorlar sen hiç 4 ay boyunca adet oldunmu sıyırıyor insan

merhaba arkadaşlar
bana da polikistik over tanısı kondu geçen hafta. hem ultrasonla bakıldı hem de hormon tetkiki yapıldı. doktor jasmine verdi, kullanacağız bakalım. daha önce de hirsutizm vardı diane35 kullanmıştım ve uzun yıllar adetimde bir düzensizlik olmamıştı. ta ki altı ay evveline kadar.
ablamda da var bu rahatsızlık ama ikinci çocuğuna hamile. o da kazara hamile kalıyor
beni en çok rahatsız eden kısım ise tüylenme hatta kıllanma sorunu. yüzümde, göbeğimde, göğüs ucumda hep kıllar var. bacaklarımı falan saymıyorum bile. ayrıca sivilce problemi de var. ergenlik geçeli kaç yıl oldu, sivilcelerden hiç kurtulamadım.
Rabbim hepimize şifa versin.

ayrıca whitetulip, ben şu an sakarya hastanesi'nden seda deniz ışıklar'a gidiyorum, oldukça ilgili görünüyor. daha yeni başladık bakalım, umarım iyi de devam ederiz.

............................................

bende de pko olduğunu bu gün söyledi doktorum ben 1 yıl belara kullandım ve hep adetin 4. günü gece içtim doktorum kesinlikle böyle içmelisin dedi.. adetin 5. günü sabah ya da adetin 4. günü gece içiliyor pko hastalarının hormon tedavisinde böyle olması gerekiyormuş daha erken içilirse yumurtalar daha da baskılanarak hastalık için risk yaratıyormuş ve tedaviye faydası olmazmış......
aynen bana söylediklerini yazdım...

teşkler canım bilgin için dogru genelde adetin 5.günü başlatıyorlar zaten

selam arkadaşlar, bende yaklaşık 3 yıldır pcos için ilaç kullanıyorum. sivilce, kilo ve adet düzensizliği için daha öncede pekçok doktora gitmeme rağmen bu yaşlarda normal deyip geri gönderilmiş biri olarak iyi bir doktorun ne kadar önemli olduğunun farkındayım. yaklaşık bir yıldır glucophage ve yasmin kullanıyorum, daha öncede diane 35 kullandım. Diane sivilce ve adet düzensizliğine çare olmuştu ama kilo konusunda sıkıntılarım devam ediyordu. Okul bitip taşınınca yeni bir doktor bulmam gerekti ve yeni doktorum fazla kiloludan obeze doğru kaydığımı görünce Glucophage ve yasmin e başlattı. sonuç 1 yılda 84 kilodan 71 kiloya indim, adetim her 4 haftaya bir aynı günde. Sivilceler çok azaldı, ayda sadece 1 yada 2 tane onlarda belirli günlerde Kilo vermek içinde ekstra bir çabam olmadı daha doğrusu olamadı, olsaydı eminim bundan daha çok kilo verebilirdim. Şuanda üst sınırdanda olsa normal kiloluyum

bende polikistik overim eylulde kayseri acibademde kontrol oldugumda dr. tmm bi aciklama yapmasada arastirdim polikistikmisim bna yumurtaliklarin fazla gelismemis dedi baskada hicbi bilgi vermedi (burdanda soyluyorum kayseri acibademde paranizi bosa harcamayin bastan savuyorlar)sormasam yumurtaliklarimin gelismediginide soylemiycekti.bende arastirdim adii pko mus buldum o dr mail attim bn pkomuyum dedim evet sen pkosun dedi.ben fransada yasiyorum jinekoloklardan randevu dilleniyorum ta 14 subata attilar benim tek sorunum gebe kalamiyorum ve cok uzuluyorum 3 gun regl oluyorum 28 gune bi 5 aydir deniyoruz bebek yoktedavi istiycen icime dert oldu hic anne olamazsam diye cok korkuyorum

benim adetlerim filan çok düzenlidir ama işte bende de tüylenme var ve hormon testi yaptırmak istiyorum adetin illa 3. günü mü yaptırılıyor bu test 4. gün de olur mu acaba bilgisi olan var mı arkadaşlar. kan alıp ona bakıyorlar di mi?

Son düzenleme:
benim doktorum en iyi neticenin adetin 3. günü alındığını söyledi ben hep 3. günü test yaptırıyorum..3-4-5 . günleri de yapılabilir diyen doktorlar da var ama 3. günü garanti..

benim doktorum en iyi neticenin adetin 3. günü alındığını söyledi ben hep 3. günü test yaptırıyorum..3-4-5 . günleri de yapılabilir diyen doktorlar da var ama 3. günü garanti..

teşekkürler cevap için.Sınavlarım var da bu hafta anca 4. gün denk gelicek gibi yoksa 1 ay daha beklemem gerekecek test için.

kılzar ben bu lanet pko den kurtulmak için 2 aydır hayıt bitkisinin kapsülünü kullanıyorum.
bide arginmax diye bir vitamin içiyorum ayrıca balıkyağı alıyorum
umarım faydasını görürüm.yumurtlayamamak çok kötü

hayıt bitksini ben de duymuştum denemedim ama çarşıya çıkıp aktara gittiğimde alacağım inanarak için faydasını mutlaka görürsünüz bu arada size çok katılıyorum yumurtlayamamak bence de rezil bişey 3 yıldan sonra bu ayı ilaçsız geçiyorum tüm belirtiler var ancak yine de adet gecikmesi yaşıyorum bu bir kısırdöngü ilaç desteği olmadan olmuyor ilaçların da ya etkileri yüzünden sürekli kullanmak doğru değil ara vermemi doktor istedi... hayırlısı bakalım herkese acil şifalar dilerim

merhaba.pko sendromluyum ben de. uzun süre doğum kontrol hapı kullandım fakat kilo yaptığı için bırakmak zorunda kaldım. yaklaşık 3 aydır içmiyorum ve hormon tahlillerim aynen şöyle:
FSH 4,09
Lüteinleştiren hormon (LH) 8,07
Prolaktin 18,98
Progesteron 1,67
Estradiol 82,66
Total testosteron 64,87
Dehidroepiandrosteron sulfat 517,02
sizce ne yapmalıyım moralim çok bozuk çok sıkıldım bu durumdan

arkadaşlar bende pko luyum ve çocuk sahibi olmak istiyorum 1 aydır.diane 35 i bırakalı bir ay olmştu adet olamadım bu gün doktora gittim.doktor ultrasondan baktı,yumurta oluşmuş ama çatlamamış dedi.bir de kist oluşmuş adet olamadığın için dedi.duphaston verdi.onunla adet olacağım.sonra tekrar çalışmalara devam.
şunu merak ettim yumurtlama sorunu yumurtanın hiç oluşmaması mı,yoksa oluşup çatlamaması mı?
ayrıca o yumurta çatlamazsa hamile kalma şansı hiç yokmu? lütfen cevap..

hayirli olsun tedavin.her ikisi de yumurtlama sorunu sadece yumurtlayamamak degildir catlamamasida sorundur.nasil bayan yumurtlamazsa gebelik olusmazsa catlamada boyledir.catlamadan olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…