............................................
ayrıca bı test yapmadan bu tanıyı koyması normalmı
Bu arada ben artık doktorlara inanmaz hatta dinlemez oldum çünkü çok yetersizler, 4 kadın doğum 5 cildiye 2 endokrin değiştirdim, özellikle kadın doğumcuların yarısı finasterid nedir bilmiyorlar, eskişehirde bana önerebileceğiniz bir kadın doğum uzmanı var mı acaba bu konularda bilgili? (Sorularımı yanıtlasa yeter)
............................................
bende de pko olduğunu bu gün söyledi doktorum ben 1 yıl belara kullandım ve hep adetin 4. günü gece içtim doktorum kesinlikle böyle içmelisin dedi.. adetin 5. günü sabah ya da adetin 4. günü gece içiliyor pko hastalarının hormon tedavisinde böyle olması gerekiyormuş daha erken içilirse yumurtalar daha da baskılanarak hastalık için risk yaratıyormuş ve tedaviye faydası olmazmış......
aynen bana söylediklerini yazdım...
merhaba arkadaşlar
bana da polikistik over tanısı kondu geçen hafta. hem ultrasonla bakıldı hem de hormon tetkiki yapıldı. doktor jasmine verdi, kullanacağız bakalım. daha önce de hirsutizm vardı diane35 kullanmıştım ve uzun yıllar adetimde bir düzensizlik olmamıştı. ta ki altı ay evveline kadar.
ablamda da var bu rahatsızlık ama ikinci çocuğuna hamile. o da kazara hamile kalıyor
beni en çok rahatsız eden kısım ise tüylenme hatta kıllanma sorunu. yüzümde, göbeğimde, göğüs ucumda hep kıllar var. bacaklarımı falan saymıyorum bile. ayrıca sivilce problemi de var. ergenlik geçeli kaç yıl oldu, sivilcelerden hiç kurtulamadım.
Rabbim hepimize şifa versin.
benim doktorum en iyi neticenin adetin 3. günü alındığını söyledi ben hep 3. günü test yaptırıyorum..3-4-5 . günleri de yapılabilir diyen doktorlar da var ama 3. günü garanti..
kılzar ben bu lanet pko den kurtulmak için 2 aydır hayıt bitkisinin kapsülünü kullanıyorum.
bide arginmax diye bir vitamin içiyorum ayrıca balıkyağı alıyorum
umarım faydasını görürüm.yumurtlayamamak çok kötü
kılzar ben bu lanet pko den kurtulmak için 2 aydır hayıt bitkisinin kapsülünü kullanıyorum.
bide arginmax diye bir vitamin içiyorum ayrıca balıkyağı alıyorum
umarım faydasını görürüm.yumurtlayamamak çok kötü[/QUOTb
ben de sizin gibi pcos hastasiyim.polikistik overden kimse kurtulamaz.bu bizimle dunya ya geldi bizimle yok olacak.ama azaltilabiliyor.evet sana katiliyorum pcolarin yumurtlamama sorunlari cok buna bagli olarak gebe kalmak gec oluyor.ama inannnki hastaligmizin bir adi var ne yapilmasi gerektigini caylak dr.bile artik cok iyi biliyorlar.yumurtlatiyorlar,buyutuyorlar,catlatiyorlarvs...istenilen her seyi yaptiriyorlar bizlere.genelde pcolarin haplara karsi duyarliliklari vardir.genelde ilac kullanan pco hastalari adet olurlar veya yumurtlarlar.ama birde sebebi bilinemeyen hastaliklar da var veya her sey normal olup yumurtlayan hastalar da olup ama sebepsiz kisir olanlar da var...
pco sendromu hep bizimle bunu iyice kavrayin.yok edemeyiz ama azaltabiliriz.
arkadaşlar bende pko luyum ve çocuk sahibi olmak istiyorum 1 aydır.diane 35 i bırakalı bir ay olmştu adet olamadım bu gün doktora gittim.doktor ultrasondan baktı,yumurta oluşmuş ama çatlamamış dedi.bir de kist oluşmuş adet olamadığın için dedi.duphaston verdi.onunla adet olacağım.sonra tekrar çalışmalara devam.
şunu merak ettim yumurtlama sorunu yumurtanın hiç oluşmaması mı,yoksa oluşup çatlamaması mı?
ayrıca o yumurta çatlamazsa hamile kalma şansı hiç yokmu? lütfen cevap..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?