meraba arkadaşlar bende bugun katıldım aranıza unıversıte yıllarımdan berı adet duzensızlıgım vardı dıane35 kullanmıstım ama pko oldugumu bılmıyordum ta kı evlenıp cocuk dusunmeye baslayana kadar 4 yıllık evlıyım ılk 3 yıl cocuk dusunmedık evlılıgımın 2. yılında adet duzensızlıgımden dolayı dr.a gıttım kıstın var dedı hormon tahlılı yaptı hormonların normal dedı yasmın verdı 6 ay kullandım ama bırakınca yıne aynı duzensızlık devam ettı bu süreç içerısınde kılo almaya başladım yaklaşık 20 kılo aldım totalde sonra bebek istedık 3 4 ay denedık olmayınca baska bır dr.a gıttık kıstımın oldugunu pco olabılecegımı soyledı hormon tahlili yaptı tiroıdım az calışıyormus tsh yuksek cıktı bıde ınsulın dırencım az yuksek cıktı. kadın hastalıkları doktorum bu halde bebek ıcın tedavı olmaz ya düşük yaparsın ya da erken ölü doğum yaparsın dedı dogum kontrol hapı verdı 1 ay kullandıktan sonra gıttım dogum kontrol hapına devam dedı bızde bebk ıstedıgımız ıcın yasmıne devam etmedım ızmırde ozel bır klınıge gıtmeye karar verdım oradakı doktorum bebek ıcın tedavıye baslamalıyız dedı adetımın 5. gunu baslamam ıcın klomen verdı gunde 2 tane ıctım yumurta takıbı yaptı yumurtalar normalınden 4 gun gec te olsa buyuduler 2 tane yumurtam bbuyudu ve dun kontrole gıttıgımde catladıklarını öğrendım çatlama ıgnesı yapmadan kendılığınden catladılar progestan fıtıl verdı sabah akşam kullanmam ıcın ayın 7sıne kadar bekle adet olmazsan test yap muayeneye gel dedı bakalım heyecanla beklıyorum herseyın hayırlısı allahtan rabbım kımsenın umutlarını boşa cıkarmasın kucagını bos bırakmasın dua edın arkadaşlar.