Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

meraba arkadaşlar bende bugun katıldım aranıza unıversıte yıllarımdan berı adet duzensızlıgım vardı dıane35 kullanmıstım ama pko oldugumu bılmıyordum ta kı evlenıp cocuk dusunmeye baslayana kadar 4 yıllık evlıyım ılk 3 yıl cocuk dusunmedık evlılıgımın 2. yılında adet duzensızlıgımden dolayı dr.a gıttım kıstın var dedı hormon tahlılı yaptı hormonların normal dedı yasmın verdı 6 ay kullandım ama bırakınca yıne aynı duzensızlık devam ettı bu süreç içerısınde kılo almaya başladım yaklaşık 20 kılo aldım totalde sonra bebek istedık 3 4 ay denedık olmayınca baska bır dr.a gıttık kıstımın oldugunu pco olabılecegımı soyledı hormon tahlili yaptı tiroıdım az calışıyormus tsh yuksek cıktı bıde ınsulın dırencım az yuksek cıktı. kadın hastalıkları doktorum bu halde bebek ıcın tedavı olmaz ya düşük yaparsın ya da erken ölü doğum yaparsın dedı dogum kontrol hapı verdı 1 ay kullandıktan sonra gıttım dogum kontrol hapına devam dedı bızde bebk ıstedıgımız ıcın yasmıne devam etmedım ızmırde ozel bır klınıge gıtmeye karar verdım oradakı doktorum bebek ıcın tedavıye baslamalıyız dedı adetımın 5. gunu baslamam ıcın klomen verdı gunde 2 tane ıctım yumurta takıbı yaptı yumurtalar normalınden 4 gun gec te olsa buyuduler 2 tane yumurtam bbuyudu ve dun kontrole gıttıgımde catladıklarını öğrendım çatlama ıgnesı yapmadan kendılığınden catladılar progestan fıtıl verdı sabah akşam kullanmam ıcın ayın 7sıne kadar bekle adet olmazsan test yap muayeneye gel dedı bakalım heyecanla beklıyorum herseyın hayırlısı allahtan rabbım kımsenın umutlarını boşa cıkarmasın kucagını bos bırakmasın dua edın arkadaşlar.

merhaba arkadaşlar..bende pco luyum.yaklasık 8 yıldır yasmin doğum kontrol hapı kullanıyordum.26 yasındayım ve 4 yıllık evlıyım..bu 4 yıl boyunca hiç bebek düşünmedim hatta doktorlar ancak tedavı olursan bebeğin olur demişlerdi bende üstünde durmadım.ben doğum kontrol hapsız adet olamıyordum.artk bı gun sınırlendım ve ılaç içmekten bıktığım için 2 ay boyunca ilaç içmedim.şu ibrahim saraçoğlunun önerdiği soğan kürünü deneyim dedim.sonuçta kaybedecek neyim vardı ki..15 gün boyunca sogan suyu içtim..ama ben yine adet olamamıstım.zaten bebegim olmuyor diyede korunmadık eşimle o şekilde 2 kere ilişkiye girdik o ay içinde.bekliyorum yine olmadım..ben artık alıştığım için rutın bi sekilde eczaneye gittım adet söktürücü aldım.içtim.10 gün içinde eczacı adetin gelir demişti.10 günü geçti hala adet olamadım..1-2 gün sonra birgün mide bulantısıyla uyandım..gün içinde bi kaç kere daha bulantım oldu..hamile olmaktan şüpelendim ama kesin değilimdir diyede içimden geçiriyorum tabi.yinede bi test alıp denemek istedim akşam testi yaptığımda bir baktım çift çizgi bende inanamadım gözlerime.şu an 5 aylık hamileyim..Allahım herkesin gönlüne göre versin ..kaderinde ne varsa o oluyor..

Bende iki yillik evliyim bu yasima kadar hafif tuylenme haricinde hic bi adet düzensizliği yasamadim. Bu aralar strese yorarak eylül ayi ve bu ay gecikme yasadim. Yinede doktora gittim gitmez olaydim. Direk pko var dedi. Direk otuzuna kadar dogurabildigine bak dedi. Sizce sadece iki kere adet gecikmesi bu kadar kesin bir sonuca baglanabilirmi?

polikistik over herkeste farklı belirtiler gösterir kimilerinde şişmanlık kimilerinde adet düzensizliği kimilerinde tüylenme problemi gibi..düzenli adet görüp pko lu olan bir sürü hasta var.

Kizlar dah once yazmistim ... slmlar nasilsiniz e evet dr a gttim.pco bar dedi ilk defa alttn muayne oldum :((( smd bna glifor ve yasmin verdi 2 ay kullan btazda kilo ver sonra tedavi dedi nasil dedim yumurtalari buyutcez filan dedi bir fikriniz varmi bna yardimci olin lütfen kizlar cok moralim bozuk olurmu bebegim

merhaba arkadaşlar..bende pco luyum.yaklasık 8 yıldır yasmin doğum kontrol hapı kullanıyordum.26 yasındayım ve 4 yıllık evlıyım..bu 4 yıl boyunca hiç bebek düşünmedim hatta doktorlar ancak tedavı olursan bebeğin olur demişlerdi bende üstünde durmadım.ben doğum kontrol hapsız adet olamıyordum.artk bı gun sınırlendım ve ılaç içmekten bıktığım için 2 ay boyunca ilaç içmedim.şu ibrahim saraçoğlunun önerdiği soğan kürünü deneyim dedim.sonuçta kaybedecek neyim vardı ki..15 gün boyunca sogan suyu içtim..ama ben yine adet olamamıstım.zaten bebegim olmuyor diyede korunmadık eşimle o şekilde 2 kere ilişkiye girdik o ay içinde.bekliyorum yine olmadım..ben artık alıştığım için rutın bi sekilde eczaneye gittım adet söktürücü aldım.içtim.10 gün içinde eczacı adetin gelir demişti.10 günü geçti hala adet olamadım..1-2 gün sonra birgün mide bulantısıyla uyandım..gün içinde bi kaç kere daha bulantım oldu..hamile olmaktan şüpelendim ama kesin değilimdir diyede içimden geçiriyorum tabi.yinede bi test alıp denemek istedim akşam testi yaptığımda bir baktım çift çizgi bende inanamadım gözlerime.şu an 5 aylık hamileyim..Allahım herkesin gönlüne göre versin ..kaderinde ne varsa o oluyor..

Canım ne güzel hicugrasmamissin zaten bu bebek olayında kafaya takmamanin çok önemli olduğunu söylüyor herkes allah bize de nasip etsin sende sağlıkla kucağına al inşallah

Mrb bendede 4 yildir pko var defalarca doktora gittim diane kullndim ama fayda gormedim bu surede 20 kilo aldım bugune kadar hic bi doktor bende seker yuklemesi yapmamisti ilk gecen hafta ogrendim yapildi cok yuksek cikmadi ama doktor sker ilaci kullanmami onerdi dun basladim ilaca bu ilci kullananlar mutlaka vardir doktorum bana omur boyu pko gecmez ve ilaci omur boyu kullncksin dedi benim merak ettigim sizlerede ayni mi denildi

Mrb bendede 4 yildir pko var defalarca doktora gittim diane kullndim ama fayda gormedim bu surede 20 kilo aldım bugune kadar hic bi doktor bende seker yuklemesi yapmamisti ilk gecen hafta ogrendim yapildi cok yuksek cikmadi ama doktor sker ilaci kullanmami onerdi dun basladim ilaca bu ilci kullananlar mutlaka vardir doktorum bana omur boyu pko gecmez ve ilaci omur boyu kullncksin dedi benim merak ettigim sizlerede ayni mi denildi
Canim meraba Dr bana da şeker hapı verdi ama ömür boyu demedi kilo vermeye yardimci olup metabolizmanin girdiği kısır döngüyü kırıyormus en önemlisi kilo vermemiz

Ca

Canim sen o hapla kilo verdinmi
Canım ben de pKOluyum glifor bana kilo verdirmedi adetimi de düzenlemedi. Ilacı içiyorum ama birazcık yemeği kaçırsam hemen kilo alıyorum. Umarım sende işe yarar.

Ben matofin kullaniyorum internette arastirma yaptim geneli kilo vermis doktora ben zaten en cok kilo sikayetiyle gittim saglikli duzenli besleniyorum spor kosu yapiyorum ama vermek yerine surekli aliyorum iyice sinirlerim bozulmustu goguslerim cook fazla buyudu bu rahatsizliktan doktor bana kilo vermene yardimci olu bu ilac dedi bende gastrit oldugundan midr koruyucu ilac kullaniyodum bir hafta ilacin yan etkisini gormemistim ama gastrit ilaclar yan etki yaptigindan onları biraktim bu sefer anladim matofin ciddi bulanti yapıyormuş dun aslan pencesi civan percemi adacayi hayit tohumuna basladim insallah bi umut diye rabbim hepimize acil sifa versin gerçekten zor bi hastalik yillardir uğraşıyorum cabalarimiz neticeye ulasir inşaallah

Ben matofin kullaniyorum internette arastirma yaptim geneli kilo vermis doktora ben zaten en cok kilo sikayetiyle gittim saglikli duzenli besleniyorum spor kosu yapiyorum ama vermek yerine surekli aliyorum iyice sinirlerim bozulmustu goguslerim cook fazla buyudu bu rahatsizliktan doktor bana kilo vermene yardimci olu bu ilac dedi bende gastrit oldugundan midr koruyucu ilac kullaniyodum bir hafta ilacin yan etkisini gormemistim ama gastrit ilaclar yan etki yaptigindan onları biraktim bu sefer anladim matofin ciddi bulanti yapıyormuş dun aslan pencesi civan percemi adacayi hayit tohumuna basladim insallah bi umut diye rabbim hepimize acil sifa versin gerçekten zor bi hastalik yillardir uğraşıyorum cabalarimiz neticeye ulasir inşaallah
ben de matofin kullanmıstım 4 kılo verdım kullandıgım süreçte sonra ınsulın değerim düşünce bıraktım ayrıca tıroıd hapı kullanıyorum bu ay bebek ıcın tedavı oldum ayın 7sını bekllıyorum eger adet olmazsan 7sıne kadar test yap dedi heyecandan zaman gecmıyo ama dediğin gıbı zor bır hastalık hep mucadele etmen gerekıyo hepimizin allah yardımcısı olsun.

Amin canim inşallah ben daha evli degilim ama rabbim herkese nasip etsin allah yardimcin olsun

Rabbim cocugunu hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin canim bu arada ilac beni maf etti ama kilo verdiriyo canim cok şükür:-))

Kızlar bende de pco var fakat düzenli olarak adet olurum Kilo problemim hiç yok millete göre zayıfım şekerim yok lh FSH değerlerim normal dr bana glucophage verdi zayıf olup pco hastası olanlara veriyorlarmış çocuk olursa tutulmasına yardımcı oluyormuş

Kızlar bende de pco var fakat düzenli olarak adet olurum Kilo problemim hiç yok millete göre zayıfım şekerim yok lh FSH değerlerim normal dr bana glucophage verdi zayıf olup pco hastası olanlara veriyorlarmış çocuk olursa tutulmasına yardımcı oluyormuş
canim mrb oncelikle gecmis olsun ins hayirlisiyla rabbim cocuk verir...cnm o ilaç sende yan etki yaptimi ben matofin kullaniyorum ve 10 gundur mahvoldum iyice istifra bulanti cok kotu oldum ilaci birakicam artik yataktan cikamiyirum resmen surekli uyuyorum senin nasil ilacta bu tarz yan etki yaptimi??

canim mrb oncelikle gecmis olsun ins hayirlisiyla rabbim cocuk verir...cnm o ilaç sende yan etki yaptimi ben matofin kullaniyorum ve 10 gundur mahvoldum iyice istifra bulanti cok kotu oldum ilaci birakicam artik yataktan cikamiyirum resmen surekli uyuyorum senin nasil ilacta bu tarz yan etki yaptimi??

Back
X