merhaba canım.benim bir arkadaşım yücel beye tüp bebek yaptırdı.arkadaşımda çok memnun doktorundan.4 sene ugraştı olmadı pkoluydu.orda özel sağlık sigortası falan geçmiyormuş galiba muanesi 250 tl miş sanırım.bide ben anadolu yakasında oturuyorum.yücel bey maltepede seminer vermişti bende katıldım arkadaşımla.tüp bebek semineriydi.şimdi ise anka sağlıktan randevu aldım.op.dr arkun hanlıoğluna aldım randevuyu.bakalım ne diyecek.
kızlar bende son 5 aydır duzensı adet goruyorum
39 gund ebır normalde 30 gundeydı sapıttı
doktora gıttım bır suru tahlıl yapıldı
neyse sonunda trıot oldugum cıktı
aaaa bundan demek dedım duzensızlık trıot duzeltı
fakat adetım hala aynı sade bır kere tam zamanında geldı
gecenlerde gene gıttım adet duzensılıgı yuzunden
bu seferde mandalına kadar bır kıstın var dedı doktor
buyuk ıhtımalle adetınle atılır
atılmazsa ılacla erıtırız dedı
sımdı ben unuttum sormayı
bendemı pcoluyum yaaaaaaa
ıyıaksamlar tatlım.ılk once sunu hıc ama hıc umutma her doktor pco oldugunu anlayamaz ve pco nun ozellıklerı kısıden kısıye degısır.kımısınde kıllanma,kılo artısı,seker hastalıgı,adet duzensızlıgı,gebe kalamama,sıvılcelenme aklıma gelmeyen bır kac sebep daha.kımılerınde bunların hepsı olur kımılerınde ıse bır ıkı tane bnde adet duzensızlıgı ve gebe kalamama var.pco olupda gebe kalanlarda cok var.bnm mesela tahlıllerımde hıc bır sorun yok muanede anlasılıyor ama gel gellım her doktor anlyamıyor 4 atne doktor degıstırdıkten sonra pco sendromu oldugumu soyleyen bır doktor buldum sonunda.baska bır doktora yıne gıt bence oda aynı seyı derse yıne gıt tamam bnde bır sey yok dıyene kadr
evet canım cok ıyı bır doktor yucel karaman ozel bır hastahane karsılamıyor turkıyede sıgorta tup bebegıde karsılamıyor.ama burada ozel denılen bır sey yok tup bebegıde sıgortam karsılıyor allahdan oyle bır sorunumuz yok bırde oyle olsaydı yıkılırdık sanırım ınsallah bnde yaptırcam tup bebek nısanın 1 ınde randevum var bakalım ozamn dıyecek doktor net olarak tarıhlerını yumurtalrımın toplanması ıcın bır suru sters endıse ısde omur torpusu olacak bnm ıcın allah hayırlı saglıklı bebekler nasıp eyler ınsallah.ben bılmıyorum ıstanbuldakı muanesının yerını ben buruksel de kı ne gıdıyorum ama kımı hastalarını da oraya sevk ettıgını duymustum oyuzden fıyat ıle ılgılı herhangı bır fıkrım yok.arkadasının tup bebegı hemn tutmus mu yumurta toplanması rahıme bebek yerlestırılmesı falan uzun mu surmus agrılı bır ıslemı oldu mu bunları ıgrenırmısın canım cok merak edıyorum da.ınsallah ıyı gelır doktor sana kımı ınsana da her doktor ıyı gelmebılır.ınsallah herkes bebıslerıne kavusur.:Saruboceq:
zaten her doktora gıttıgımde farklı yerler ve farklı doktorlara gıdıyorum ben hepsını ılk once olabılır fılan dıolar sonra testlerde bırsye cıkmıo
bende kıllanma
kılom hep vardı bebekken bıle :)
cıvılce adet donemı cıkar
adetımde son 6 aydır bole
ılk defa kıst cıktı bende
24 yasındayım:uhm:
arkadaşım çok memnun doktorundan.evet tuttu tüp bebekleri.2 tane yerleştirmişti doktoru ikiside tuttu.ama bir tanesi tiroit hormonu yükseldigi için gelişimi durmuş.şuan 1 tane var.çok zor demiyordu.inşallah hamiş kalırsın.
evet cnaım herkes olumlu tepkıler verıyor genelde yaptıgı tup bebek ılkınde tutuyor ama korkuyorum ısde tutmayacak dıye.ınsallah tutar.allah hayırlısını versın arkadasın ıcın ınsallah saglıkla bebegıne kavustursun.ınsalah zor degıldır yaaa o stres benı olduruyor sankı ıslemler de bır sorun cıkacak dıye korkuyorum
canım güzel şeyler düşün aklını takma oraya.güzel dileklerin için arkadaşımın adına teşekkür ederim.a.s.herşey yoluna girer hayırlısıyla inşallah.ne zaman yaptırcaksın?
dogru dıyrsun guzel seyler dusn guzel seyler olsun dıy mı.rıca ederım canım bnm.kısmetse nısanın 1 ınde doktora gıdecem ozamn kesın olarak tup bebek tarıhlerını verecek yumurtalarımın toplanması falan
selamlar herkese
ben 20 yaşındayım ve 6 yıldır polikistik over rahatsızlığını yaşıyorum. sık sık adet düzenliği sorunuyla doktora gidiyordum ve kistin büyüklüğüne göre 1 veya 2 kutu doğum kontrol hapı kullanıyordum. ardından kist geçiyor ama en geç 3 ay içinde tekrarlıyordu. son olarak geçen yıl ihmalime geldi ve geciktiğim halde doktora gitmedim. biraz rahat davranmamın sebebide artık kistin ne şekilde ve ne hızla ilerlediğini seneler sonunda çok iyi öğrenmiştim. 2 ay hastalanmadığım halde gitmedim doktora. kafamda tahminen 3-4 cm olmuştur, 1 kutu kullanırım geçer diye düşünüyordum. ve 2 ayın sonunda doktora gittim. kist tam 9cm olmuştu. acil ameliyata aldılar. patlamaya hazır bir bomba olduğumu söyledi doktor. açık ameliyat yapıldı, kist alındı. 2008 in eylül ayında olmuştum ameliyatı ve 1 yılı aşkın bir süre adet düzensizliği yaşamadım. yaşamadığım halde 3 ayda bir kontrole gittim. maalesef bu kadar özen gösterdiğim halde aralık ayında gene hastalanmadım ve ocakta doktora gittim. kistim 5 cm olmuş tekrardan3 kutu doğum k. hapı verdi. 2 kutuyu kullandım şu sıralar adet olmayı bekliyorum. artık çok sıkıldım bu işten. 14 yaşından beri çekiyorum ve daha da çekecekmişim gibi görünüyor. yumurtalıklarımı aldırmayı bile düşündüm. o kadar sıkıldım ki sağlıklı düşünemiyorum sanırım
biliyorum elinde degil düşünmemek.olumlu düşünmeye çalış başka şeyler düşün yada kendini oyalayacak bir işle meşgul olamaya çalış.zaten RABBİM yazmışsa olucak yani.bide yücel bey yapacak şansın çok fazla bence.sende ne sorun var canım tam olarak?mesela benim dhea-so4 hormonum yüksek polikistik over dedi doktorum.
selam arakadaşlar
aynı sorun bendede var ve devamlı kilo alıyorumm Bu konuda doktorun dediği polikistler 4 şeye sebep olurmuşş metabolizmayı yavaşlatarak kilo artışına ve verememeye adet düzensizliğine kıllanmaya ve kısırlığa ben şanslı olanlardanım çünkü bebek sahibi oldum bunuda hormonlarıma borçluyum ama onun haricinde her 3 sorunuda yaşıyorum genç kızlığımda banada doğum kontrol hapları vermişlerdi ama dediğiniz gibi bırakınca herşey aynen devam ama bu son gittiğim doktor doğum kontrol hapları yerine glucophage adında bir hap verdi 4 ay düzenli kullanmam gerektiğini söyledii bu kistler potansiyel şeker hastalığına dönüşebiliyormuşş bilginizee
bnde bır sekılde avutmaya calısıyorum kendımı ama olmuyor yınede aklıma gelıyor ıster ıstemez.yucel karaman tup bebek ısınde profosyonel ama ısde yınede korkuyorum acı bır sonuc alacam dıye.canım bnm hormaonlarım da hıc bır sey yok hormon tahlılı yapıldıgı zman herseyım normal cıkıyor.sadece muaneyede anlasılıyor onuda her doktor anlayamıyor.4 tane doktor degıstırdıkden sonra yucel beye gıttım ılk muanesınde hemen pco sun dedı bana.adet duzensızlıgı ve gebe kalamamak sorunum var dıger seylerden yok mesela pco ya dıyorlar kılo cok onemlı falan dıye zayıfım ben 165bouyunda 53kıloyum buda ama yınede adet duzensızlıklerım falan var.yucel beye gıttıgım zman benı yumurtlatıcı haplar verdı duzenlı adet gorememı sagladı.yuzde seksen hamıle kalabılırsın dedı.ama esımın spermlerın de sorunlar cıktıgı ıcın hap tedavılerıne son verdı.tup bebek dedı net olarak.nısnaın 1ınde gıdıp ozmna tarıhını verecek tup bebek ıcın
canım kist mi var sende?diger doktorlar nasıl anlamadılar kist varda kistimi göremediler?bendede pko var.benimde dhea-so4 hormonum yüksek onunla uğraşıyorum.yarın başka doktora gidecegim bakalım o dr ne diyecek.
cnm banada adetliyken başlıcanı söyledi doktor sana adet için bi ilaç verdimi bana hamile olabilirsin dedi ama tahlil felan yapmadı.ama benimki yakınladı gerçi tam bi zamanı yok kafasına göre takılıyo benim adet zamanı sende yumurtlama oluyomu
inş rabbim arattırmasın inş tedavilerden olumlu sonuç alıp bebeklerimizi kucağımıza alırız.benim eşimin tahlileri yapılmadı galiba önce ondan isteyecekler sonra tedaviye başlıcaz.ama ben başka bi doktora gidecem galiba çünkü bu fazla ilgilenmedi.sana bişey sorabilirmiyim dupaston diye bi ilaç var adetin 11 günü başlıyosun ve düzgün adet görüuosun acaba tedavi sırasında kullansam hamileliğe engel olurmu
meraba nasılsın ben bugün dr agittim adetimi 5 gün geçtı bt hcg sonucu 1.20 çıktı hastanemizde kadın dogum dr u yok sonucumu gösteremedim siteye baktım bazılarında bu sonuç hamilelik anlamına geliyor bazılarında yok anlamına geliyor kafam çok karıştı dr.uma ulaşamıyorum deliricem evde daha önce yaptıgım tahlil sonuçlarına baktım çogu (0.15) 0.50) (en yüksek degerim (0.56)imiş ama şuda var 5 ten düşük oldugu için yok sayılıyor diye biliyorum kafam karma karışık bu arada çok şiddetli kasık agrısı var bel agrısı var bi arkadaşıma sordum bu konulardan biraz anlıyor geç döllenme olabilir dedi sordukça dahada kafam karıştı bilgisi olan varsa bu durumu benimle paylaşsınbilmiyorumkismileişallah canım işallah.şimdilik bir sorun yok çok şükür işallah olmaz.bide kızlar yumurtlama gününüz geçti diye boşlamayın pkoda geç yumurtlama durumu var.benimki öyle oldu sata göre 6 haftalık ama usgye göre 4hafta 6 günlük yani geç döllenme.buna çok dikkat edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?