Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

merba arklar bende polıstık over teshısı konuldu dıane 35 kullanıodm bıraktm bıkac ay acaıp ıstahım acıldı ve glukofaj kullandm glukofajın gercekten etkısı olıodu tuylerde azalma fılan oldu yenıden baslıcm cunku adetlerm cok duzenszlestı yıne ve ben lazer epılasyona gıdıorm

merba arklar bende polıstık over teshısı konuldu dıane 35 kullanıodm bıraktm bıkac ay acaıp ıstahım acıldı ve glukofaj kullandm glukofajın gercekten etkısı olıodu tuylerde azalma fılan oldu yenıden baslıcm cunku adetlerm cok duzenszlestı yıne ve ben lazer epılasyona gıdıorm

bnde de pco var ama bnde kıllanma yok sadece adetlerım duzensız ve cocugm
olmuyor yanı tedavı goruyorum.bnde hap kullanmadıgım surece bnmde adetlerım
kesınlıkle duzenlı degıl.ama tıp ıle yenılıyormus bu hastalık.halamın kızıda
lazer tedavısı goruyor ama onda pco faln yok.yanı bu hastalıkdan olmayanlarda
da bu tur olaylar var oda erkeklık hormanların yuksek olmasındanmıs.bnım o dusuk
ılk once allahın sonrada tıp ıle bunu yenecez:1hug:

arkadsalar yaaaa nerdeyse 1 ay olacak ve buraya kımseler gırmıyorlar pcolar
ıyılestı mı ne oldu anlamadım kı bnmıyım yanı sadece bu hastalıkdan olan
anlamadım gıttı ben bu ısı

bu kist sivilce yapıyormu ?[/QUOTE

bu hastalık kımılerınde kılo sorunu kımılerınde kıllanma,gebe kalamamak,adet duzen
sızlıklerı,sıvılcelenme,su anda aklmıma gelmedık bır sure seyler.ama bazılarında ıkı
tanesı cıkıyor bazılarında da hepsı bırden bnde mesela adet duzensızlıgı ve gebe
kalamama sorunu var kısıden kısıye degısıyormus herkeste farklı seylerı gosterıyor
mus

merhaba kızlar nasılsınız
evanur bir gün bu hastalıktan kurtulacağımı hiç ama hiç düşünmüyorum çünkü doktorların hepsi ayrı şeyler söylüyor zaten kesin bi tedavi yöntemi de yokmuş o yüzden bu hastalıkla uğraşan herkes yavaş yavaş buna kendini alıştırmış olmalı ki artık hakkında konuşma gereği bile duymuyo doğruyu söylemek gerekirse bende sıkıldım beklemek ve dua etmekten başka yapacak bi şey yok canım ya benim sana bi sorum olacak en son gittiğim doktor muayene ve ultrasondan sonra hsg istemedi tüplerin kapalı olup olmadığı muayenede görülebilir mi yoksa hsg çektirmek şart mı bir de pckos nun etkilerinden biri de gebe kalamama demişsin ya bunun varlığından bahsedebilmemiz için kaç aylık bir sürenin sonucunda gebe kalamama durumu olması gerekir mesela bende biraz kıllanma, sivilcelenme ve kilo problemi oluşturdu yaklaşık 9 aydır da korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum (2,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım) bu hastalık bende tüm belirtilerini ortaya koydu yaaaaaaaaaaa senağlamasenağlamasenağlama

evanur bir gün bu hastalıktan kurtulacağımı hiç ama hiç düşünmüyorum çünkü doktorların hepsi ayrı şeyler söylüyor zaten kesin bi tedavi yöntemi de yokmuş o yüzden bu hastalıkla uğraşan herkes yavaş yavaş buna kendini alıştırmış olmalı ki artık hakkında konuşma gereği bile duymuyo doğruyu söylemek gerekirse bende sıkıldım beklemek ve dua etmekten başka yapacak bi şey yok canım ya benim sana bi sorum olacak en son gittiğim doktor muayene ve ultrasondan sonra hsg istemedi tüplerin kapalı olup olmadığı muayenede görülebilir mi yoksa hsg çektirmek şart mı bir de pckos nun etkilerinden biri de gebe kalamama demişsin ya bunun varlığından bahsedebilmemiz için kaç aylık bir sürenin sonucunda gebe kalamama durumu olması gerekir mesela bende biraz kıllanma, sivilcelenme ve kilo problemi oluşturdu yaklaşık 9 aydır da korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum (2,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım) bu hastalık bende tüm belirtilerini ortaya koydu yaaaaaaaaaaa senağlamasenağlamasenağlama

evet canım bu hastalıktan kahretsın kı tadavısı yok yanı tamammen gıtmıyor.hsg yı
dr hemen cekmedı bana sanırım ultrasonda bellı olmaz ancak fılm cekılırse bellı
oluyor bnden suphelenmıstı oyle hsg cektırdım eger kı suphe uyandırmıyorsa
cektırmezler ultrasonda net bellı olmazsa bıle bır takım seylerı ıcerıden gosterıyormus
tıkalı olduguna daır.oyuzden kafana takma bunu ıllakı hsg ye gnderecek dıye bır sey
yok demekkı hıc suphesı yoktur dr.bende adet duzensızlıgı ve gebe kalamama var ama
sakın umutsuzluga kapılma bana dr.dedı omur boyu hap kullanmak zorundasın ya onuda
bulamasaydılar ozman daha kotuydu sukur canım.bak hem pco olmayıpta hamıle kalama
yanlarda var.bak bnm mesela adetım gectı bugun 4. gunum adetımın gecelı klomen tedavısı gordum 3 aylık 2 ay 29.gunlerde adet oldum ve sımdı bugun 33. gun ve hala
adet yok test yaptım ama negatıf sordum sorusturdum hep sureklı gec dollenme ve ıdrar da gec cıkıyor dıyorlar yanı 10 gunu gecsın dıyorlar bnde adet olmazsam eger haftaya
pazaretesı gıdecem dr.sakın umutsuzluga kapılma tamam tamammen kurtulunmuyor ama
pco olmayanlarda da bebek zor oluyor kımılerınde.sen morelını bozma elbet bır gun olacak
allahın ıznıyle hep morelını yuksek tut.artık bununla yasamak zorundayız kabullenmek
zorundayız bn cokdan kabullndım ılk zmanlar cok canımı yakıyordu.ama dr.cıkdıkdan sonra baktım kı haplar tedavıler falan bırazda olsa yola gırıyor ya hıc bılınmeyen hapı tadavısı olmayan bır hastalıgımız olsaydı.ben cok polyanacılık oynarım hep ya soyle yada
boyle olsaydı yaaa dıye dusunurum ıstersen sende yap boyle ama sakın morelını bozmaopuyorumnanaktan

sıtede yıne sorun mu var ben kendı mı acık goremıyorum ve yazdıklarımıda takıp edemıyorum

canım yaaa çok ama çok teşekkür ederim valla sen de olmasan ne yaparım bilmiyorum böyle sorunlar herkesle paylaşılmıyor insanların ne düşündüğünü bilemiyosun bir de hemen hemen herkes bizden bebek bekliyo uzun zamandır da olmayınca bu sefer altından bi şey aramaya çalışıyolar ama umrumda değil demekki doğru zaman bu zaman değilmiş Rabbim ne eylerse güzel eyler tatlım ya bi şey daha sorucam doktor ilk defa bana klomen verdi ve adetin 5. günü başla dedi daha adetime 13 gün var bu ilaçla ilgili yazanlara baktım hep doktorları kullandıktan sonra tekrar gelmelerini ve yumurtalarının büyüklüklerini kontrol etmeleri gerektiğini söylemiş benim doktorum hiç bi şey demedi bu ilaçla ilgili bir bilgin var mı

canım yaaa çok ama çok teşekkür ederim valla sen de olmasan ne yaparım bilmiyorum böyle sorunlar herkesle paylaşılmıyor insanların ne düşündüğünü bilemiyosun bir de hemen hemen herkes bizden bebek bekliyo uzun zamandır da olmayınca bu sefer altından bi şey aramaya çalışıyolar ama umrumda değil demekki doğru zaman bu zaman değilmiş Rabbim ne eylerse güzel eyler tatlım ya bi şey daha sorucam doktor ilk defa bana klomen verdi ve adetin 5. günü başla dedi daha adetime 13 gün var bu ilaçla ilgili yazanlara baktım hep doktorları kullandıktan sonra tekrar gelmelerini ve yumurtalarının büyüklüklerini kontrol etmeleri gerektiğini söylemiş benim doktorum hiç bi şey demedi bu ilaçla ilgili bir bilgin var mı

sen basklarının ne dedıgıne bakma onlar konusurlar.agzı olan konusuyor ısde bos bos
hayırlısı rabbım herseyın hayırlısını versın ılk once.bende aynı sekılde kullandım klomenı
adetımın 5.gunu baslayıp gunde ıkı taneydı bnm kı 5 gun baoyunca ıc dedı sonra 12.13
ve 14.gunler ılıskıde bulun dedı.taoplam 3 ay boyunca boyleydı 2 ay boyunca 29.gunde
adet oldum sımdı bugun 33. gun ama hala tık yokınsallah hayırlısıyla bebesım bnmledır
bazı drlar takıbe cagırıyorlar bazılarıda cagırmıyorla takıp etmıyorlar bn takıp edılmedım
sadece bana dedı adet olmazsan gel bır de 3 aylık tadavın bıttıkden sonra yıne gel demıstı

kesin bir tedavi şekli yok ne yazıkki. sorunun neyse ona yönelik tedavi uygulanıyor.. mesela gebe kalamıyosan ona göre tedavi, adet olamıyosan ona göre tedavi..... vs..vs...
ben cuma günü hsg çektirdim. eğer gebe kalamıyorum diye doktora gidersen ilk aşama yumurta takibidir. belli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi verir ve ilişki önerir.. bu şekilde 6 ay kadar deneyip sonucu görmek ister.. bu arada erkekten spermiogram ister.. eğer sonuç alınamamışsa o zaman hsg çektirir... bir kaç daha ilişki önerir.. hala gebelik yoksa ve 1 seneyi geçilmişse aşılamaya geçilmek istenir...

sen basklarının ne dedıgıne bakma onlar konusurlar.agzı olan konusuyor ısde bos bos
hayırlısı rabbım herseyın hayırlısını versın ılk once.bende aynı sekılde kullandım klomenı
adetımın 5.gunu baslayıp gunde ıkı taneydı bnm kı 5 gun baoyunca ıc dedı sonra 12.13
ve 14.gunler ılıskıde bulun dedı.taoplam 3 ay boyunca boyleydı 2 ay boyunca 29.gunde
adet oldum sımdı bugun 33. gun ama hala tık yokınsallah hayırlısıyla bebesım bnmledır
bazı drlar takıbe cagırıyorlar bazılarıda cagırmıyorla takıp etmıyorlar bn takıp edılmedım
sadece bana dedı adet olmazsan gel bır de 3 aylık tadavın bıttıkden sonra yıne gel demıstı

canım bana da günde iki tane iç dedi ama ilişkiden falan bahsetmedi ya bu nasıl iş anlamadım sadece ilacı içip bekliycem mi şimdi ben :bbo:

canım bana da günde iki tane iç dedi ama ilişkiden falan bahsetmedi ya bu nasıl iş anlamadım sadece ilacı içip bekliycem mi şimdi ben :bbo:

normalde canım soylemesı lazımdı ılskı tarıhını.benı cagırmadı yumurtlamaya
ıgenede vermedı sadece gunlerını dedı okadr.bnce sen bır doktora

kesin bir tedavi şekli yok ne yazıkki. sorunun neyse ona yönelik tedavi uygulanıyor.. mesela gebe kalamıyosan ona göre tedavi, adet olamıyosan ona göre tedavi..... vs..vs...
ben cuma günü hsg çektirdim. eğer gebe kalamıyorum diye doktora gidersen ilk aşama yumurta takibidir. belli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi verir ve ilişki önerir.. bu şekilde 6 ay kadar deneyip sonucu görmek ister.. bu arada erkekten spermiogram ister.. eğer sonuç alınamamışsa o zaman hsg çektirir... bir kaç daha ilişki önerir.. hala gebelik yoksa ve 1 seneyi geçilmişse aşılamaya geçilmek istenir...

cevabın için teşekkür ederim ama bana şimdiye kadar hiç yumurta takibi yapılmadı sadece hormon testleri ultrason muayene ve eşime sperm testi yapıldı. Hepsi güzel çıktı sadece bende pcos olduğu söylendi o kadar şimdi de folik asit, glucophage ve adetin 5. günü kullanmam için klomen verildi ben boşuna mı bu kadar ilaç içiyorum tedaviye yanlış mı başlanıldı yaaaa

normalde canım soylemesı lazımdı ılskı tarıhını.benı cagırmadı yumurtlamaya
ıgenede vermedı sadece gunlerını dedı okadr.bnce sen bır doktora

of ya of bu nedir şimdi yarımyamalak iş yapıyolar ya valla özele devlete bir sürü yere gittim sırf bir doktorla kalmayayım diye ama sonuca bak. Bu siteden bile daha çok şey öğreniyorum

cnaım bak ben sadece klomen kullandım ve yumurtlama takıbıde yoktu bazı dr yapıyor
bunu bazılarıda yapmıyor kımılerı hemn ıgne verıp artı hap verıyor kımılerıde sadece
hap verıyor o doktora gore degısıyor.bır sor arastır doktoruna sor bnce

evanur canım bu 12,13 ve 14. günler ilişki olcak dedin ya hangi günden itibaren başlıyoruz saymaya adetin ilk günü mü? Kusura bakma şimdiye kadar hiç söyleyen olmadığı için bilmiyorum da :kedi:

cnaım ozel olmazsa sen hangı ıldensın ıstanbuldansa sana cok ıyı bır doktor
dıyecem bnm su anda kı doktorum ve kısırlık tadavısınde bıre bır doktor
hatda televızyonlar bıle cıkıyor burada ılk kez tup bebek yaptı cok ve tup
bebek hastahanesı var umarım ıstanbuldasındır

Back
X