Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

ınsallah rabbım kucagımızı bos bırakmasın ben hep sunu dıyorum allaha
bılmıyorum ne kadr dogrudur ama allah evlat ıle sınamasın benı dıye
umarım hepımızın kucagı dolarda tasar ınsallah

evet canım Allah hayırlısını nasip etsin bazen ben de zamanı değilmiş diyorum aslında bizim için maddi anlamda şuan bebek için çok da uygun değil ama onsuzda olmuyo işte artık evimde o tatlı sesi duymak istiyorum evim şenlensin istiyorum

tabi cnm bi çok arkadaşımda hiç bir belirti yoktu hamile olduğunu öğrendiklerinde. inan bi arkadaşım 7 haftalık gebeliğini doktora gidince öğrendi adeti geçtiği için gitti. ne göğüs ağrısı ne aşerme ne mida bulantısı. ve 9 ay boyuncada hiç bir aşerme bulantı göğüs ağrısı yaşamadı. rabbim gönlündeki muradını versin inşallah

ben yeni katıldım aranıza aslında sürekli takip ederdim ama yorumda bulunmazdım . evanur inşallah güzel haberlerle dönersin bu sayfayada. hem sen kendini bilirsin adet döneminde bu kadar gecikmeler oluyormuydu? ben ablamdan biliyorum gebelik testlerini o hiç yanılmazdı hatta adeti geçmeden ben hamileyim derdi canı bişe çekerdi adeti geçmeden test yapardı o silik çizgiyi çok belirgin olmasada görürdü ve telaş yapmazdı hamileyim derdi. inşallah rabbim seninde öyledir.

hoşgeldin canım

ısde kımılerı hıssedermıs bnde su anda hıc oyle bır sey yok
sadece bazen adet belırtılerım cok oluyor bazende gecıyor
sadece su anda tek degısıklıgım akıntım cok ve bem beyaz
bnm annem hıc bır sey hıssetmemıs ablam komalık oluyor
9 ay boyunca sadece normal kontrollara gıdebılıyor okadr
gerı kalan uyuyarak ve ıstıfra basdonmesıyle gecıyor normalde
3 ay sonra gecıyor derler ama bnm ablmada kac 3 ay

ısde ınsan canım maddı falan hıc dusunmuyor bnce rızkıyla gelıyor
ınsan ne kadr cok sunu yapayım gelecegı ıcın bebegımın su ıyı
falan derken bır bakmıssın omur yarılanıyor.burada kı toplum oyle
oyuzden avrupanın ınsanları yetersız gelıyor

smnr çok tşk ederim. bişe sorabilirmiyim. bende 3-4 aydır çatlamayan sağ yumurtalığımda kist oluşuyo . tabi bu evlendikten bi kaç ay sonra ortaya çıktı. siz bu klomen falan ilaç diyosunuz niçin kullanıyosunuz doktorum bana neden vermiyor :(

kızlar bnm sımdı cıkmam lazım yıne gırerım 1 saat ıcınde
opuyorum sızlerıopuyorumnanaktan.allahım hepımız ıcın
hayırlısını versın olsa cok ıyı olur ama olmasada artık ne
yapayım takdır allahın

ne bileyim evlendik biraz başbaşa kalalım dedik sonra ev araba biraz birikim olsun gelecek için dedik çalıştık durduk ama şimdi ev bomboş geliyo bana bazen acaba çok mu erteledim diye kendime kızıyorum sanki hemen istediğim gibi hamile kalırım gibi geliyodu bunları hiç hesaba katmamıştım doktora bile gittiğimde millet 5. yi 6. yı bekliyo doktorlardan bir sürü azar işitiyo korunmayı bilmiyo musun diye ama ben daha birinciyi bile kucağıma alamadım

amin evanur. rabbimde sana gönlündeki muradını versin inş. smnr gerçekten haklısın abla şuan 3.cü hamileliğinden şüpe ediyor ve çok korkuyor. inş deilimdir diye ağlıca nerdeyse. bakıyorum diyorum ki rabbim bize ver. bi tarafta bizler hamile kalmak için yalvarırken sürekli bunalımda sürekli dertli insan içine bile çıkmak istemezken birileri de yinemi hamileyim napcam ben korkusuyla ortalara düşüyor. ama isyan etmemek lazım işte ben bazen bu denli isyan ediyorum ama yinede kendimi avutmak için vfardır rabbimin bi bildiği diyorum :(

Arkadaşlar ben hormon testi oldum, kıllanma filan yok oldum olasıda kiloluyum yani 74 filan polikistik over olduğumu söyledi doktor ama ne ilac verdi ne ultrasonla baktı öyle bir tahlille bu hastalık belli olurmu, belli oluyorsa doktor bana 1 sene cocuk yapmayı dene olmazsa tedaviye başlıyalım diyebilirmi nolur yardımcı olun arkadaşlar

smnr çok tşk ederim. bişe sorabilirmiyim. bende 3-4 aydır çatlamayan sağ yumurtalığımda kist oluşuyo . tabi bu evlendikten bi kaç ay sonra ortaya çıktı. siz bu klomen falan ilaç diyosunuz niçin kullanıyosunuz doktorum bana neden vermiyor :(

canım ben sana baştan anlatayım kendimi. Benim de yumurtalarım pcos yüzünden zamanında çatlamıyo ve normalden büyük oluyormuş o yüzden önce doktorum 3 aylık progestan diye bir ilaç verdi ilaca başladığım gibi adetlerim 18 günde bir olmaya başladı normalde geç olurdum. Ancak ilaç sosyal yaşantımı bozacak kadar ciddi baş dönmesi yapınca son kutuyu bırakmak zorunda kaldım bu sefer de doktor glucophage adında pcos un tedavisinde kullanılan bir ilaç verdi şuan devam ediyorum bu ilaç da insülin direncini kırarak yumurtlamayı düzenliyormuş ve son gidişimde de eşim ve benim tüm kontrollerimin temiz çıkmasına rağmen (pcos hariç) 9 aydır hamile kalamamam nedeniyle klomen diye bir ilaç verdi bu ilaçla hamile kalan çok varmış öyle okudum sana da doktorun belki tüm tetkikleri henüz yapmadığından vermemiş olabilir. Peki sen şimdiye kadar neler yaptırdın

ne bileyim evlendik biraz başbaşa kalalım dedik sonra ev araba biraz birikim olsun gelecek için dedik çalıştık durduk ama şimdi ev bomboş geliyo bana bazen acaba çok mu erteledim diye kendime kızıyorum sanki hemen istediğim gibi hamile kalırım gibi geliyodu bunları hiç hesaba katmamıştım doktora bile gittiğimde millet 5. yi 6. yı bekliyo doktorlardan bir sürü azar işitiyo korunmayı bilmiyo musun diye ama ben daha birinciyi bile kucağıma alamadım

Aynen bizde hayat telaşını düştük, üstüne üstelik adetim düzensizleşti, doktor bir hormon testiyle sen polikistik oversin dedi pat diye daha eşime bile diyemedim, sonrada 1 sene daha dene olmazsa o zamna başlıyalım tedaviye dedi ne yapmam gerek cok fenayım bana yol gösterin dostlar

smnr ben ilk eylül 12 de adet oldum 7 gün sürdü bitti bittikten 1 hafta sonra sağ yumurtalıkta şiddetli ağrıyla doktora başvurdum. ultrasyonlu muayene sonucu 3,5- 4 aralığında kist oluşmuş dedi. yani sağ yumurtalığımı takibe sundu bi sonraki ay tekrar gittim ve yine aynı dediki sağ yumurtalık çatlamıyor. doğum kntrl hapı önerdi çocuk istiyoruz diye kullanma dedi. takibe sundu aralık oldu hala kist var aralık sonu adet olucam ocak gibi doktor beklio. bende ara kanamalara neden oldu tüylenme yok kğ da normal. ama ben karar verdim iğneyle patlatıyolarmış içindeki sıvıyı boşaltıyolarmış gidişimde doktorla grşrp bu yola başvurucam :( onun haricinde bazı testler yaptı ama öyle tam teşkilat değil. sadece idrar ve kanda baktı bazı değerlere

Arkadaşlar ben hormon testi oldum, kıllanma filan yok oldum olasıda kiloluyum yani 74 filan polikistik over olduğumu söyledi doktor ama ne ilac verdi ne ultrasonla baktı öyle bir tahlille bu hastalık belli olurmu, belli oluyorsa doktor bana 1 sene cocuk yapmayı dene olmazsa tedaviye başlıyalım diyebilirmi nolur yardımcı olun arkadaşlar

canım bana sorarsan bir doktorla kalma derim ben 4 doktora gittim ve hepsi de hormon testi ultrason ve muayene istedi sonuçlara göre teşhis koydu bu hastalık ilaç kullanılmadan geçecek bi hastalık değil gerçi kesin tedavisi de yok ya neyse bir yıl demesinin nedeni de gebe kalamıyorum diyebilmek için doktorlar genelde 1 senenin geçmesini bekliyorlar ama canım bak ben 2,5 yıllık evliyim ve 9 aydır korunmamamıza rağmen bebeğimiz olmuyo sen hem bir sene bekleyip daha sonra da böyle uğraşıp süreci uzatacağına tüm tetkikleri yaptırıp kendinle ilgili kararı öyle ver mutlaka başka doktora git

doydo neden eşinden böle bişeyi saklıyosun söyle bence bunda kötü bişe yok. eğer böyle saklarsan bu problemi sen kendi başına daha da büyütürsün. ama eşinle paylaş ki sana destek olduğunda daha rahat hissediyosun kendini. evet diyosun eşim var mutluyum rabbimde bi gün bebeği nasip eder diyosun

ya ben anlamıyorum avrupa ülkelerinde bekarsan bile ilerde çocuk sahibi olabilirmiyim diye tüm tetkikleri yaptırabiliyorsun. varsa bi problem tedavi oluyorsun. ama bizim türkiyeye bakarmısın tayip bide 3 çocuk yapın diye bağırıyo. nereye yapıcaz 1 yıl bekle sonra tedaviye başla tedavi kim bilir ne kadar s
rer bitir gebe kalmayı bekle kal doğur derken yaş geçti 2.ci çok zor yaparız artık

smnr ben ilk eylül 12 de adet oldum 7 gün sürdü bitti bittikten 1 hafta sonra sağ yumurtalıkta şiddetli ağrıyla doktora başvurdum. ultrasyonlu muayene sonucu 3,5- 4 aralığında kist oluşmuş dedi. yani sağ yumurtalığımı takibe sundu bi sonraki ay tekrar gittim ve yine aynı dediki sağ yumurtalık çatlamıyor. doğum kntrl hapı önerdi çocuk istiyoruz diye kullanma dedi. takibe sundu aralık oldu hala kist var aralık sonu adet olucam ocak gibi doktor beklio. bende ara kanamalara neden oldu tüylenme yok kğ da normal. ama ben karar verdim iğneyle patlatıyolarmış içindeki sıvıyı boşaltıyolarmış gidişimde doktorla grşrp bu yola başvurucam :( onun haricinde bazı testler yaptı ama öyle tam teşkilat değil. sadece idrar ve kanda baktı bazı değerlere

canım banada her gidişimde kist oluşumu yok diyo doktor ama olma ihtimali de varmış önce hormon testi sonra muayene ve ultrason iste ki zaten doktorların da öyle yapması lazım ya ben anlamıyorum bu nasıl iştir bir iki şeyle olmazki canım pcos un diyolar o kadar nedir nasıl tedavi edilir diye hiç bir açıklama yok valla kızlar hepinize aynı şeyi söylüyorum tek doktorla kalmayın yoksa boşa zaman harcamış olursunuz ben yaşadım siz yaşamayın isterim

Back
X