Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

bende pko luyum.2 hamilelik yaşadım.
ilk bebeğimi 30.haftada erken doğumdan sonra kaybettim.şimdi hayatta bir bebeğim daha var.2 kere doğum yapmama rağmen düzelmedi pko.şu andada 2.5 yıldır doğum kontol hapı kullanıyorum.okudugum kadarıyla pko lu çoğu kişi şeker direncine karşı ilaç kullanıyor ama bu zamana kadar ben hiç lkullanmadım.aslında şeker direncinin belirtileri fazlasıyla var.şimdi doğum kontrol hapını bırakıp düzenleyici başka bi ilaç istemeyi düşünüyorum dr dan.ve şeker tahlili yaptırıp onun içinde ilaç kesin kullanmalımıyım sizce?aklım çok karıştı bu konuda

merhaba kızlar bende pcos luyum benim sorunum adet düzensizliği değil ama tüylenma var bacaklarımda diane 35 kullandım ve bunun yanında lazere başlamayı düşünüyordum 6 ay ilaç kullandım ama malesef ki tüylerim sarardı o yüzden lazerde pek bi etki göstermedi bende şu an ilacı bıraktım ve tüylerimin tekrar siyahlaşmasını bekliyorum gerçi lazer genitalde işe yaradı 4 seans oldu bayağı bi incelme oldu darısı bacaklarımın başına :)) benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar var mı acaba?

isyan etmek ıstemıyorum sabır dıyorum bunlarda gececek dıyorum RABBIM den sıfa dılıyorum ogrenelı neredeyse 1 sene oldu 1 senede ufak yol bıle kattedemedım hala saclarım dokuluyor hala tuylenme oluyor hormonlrım normal cıkıyor adetlerım normalken doktorların dıaneye baslattılar saolsunlar adetlerımıde duzensız yaptılar gobekten hep kılo alıyorum dıkkat edıyorum ama yok yok yok bu hastalıktan kurtulmanın hıcbır yolu yok kafayı yıyecem vallaha artık yeter

isyan etmek ıstemıyorum sabır dıyorum bunlarda gececek dıyorum RABBIM den sıfa dılıyorum ogrenelı neredeyse 1 sene oldu 1 senede ufak yol bıle kattedemedım hala saclarım dokuluyor hala tuylenme oluyor hormonlrım normal cıkıyor adetlerım normalken doktorların dıaneye baslattılar saolsunlar adetlerımıde duzensız yaptılar gobekten hep kılo alıyorum dıkkat edıyorum ama yok yok yok bu hastalıktan kurtulmanın hıcbır yolu yok kafayı yıyecem vallaha artık yeter

canım isyan etme sakın.zor ama bununla yaşamaya alışmamız lazım malesef :(ben bekarlıgımdan bu yana denemediğim yol kalmadı ama artık alıştım.2 doğum yaptım hiç bi düzelme yok.birde üatüne ilk bebeğimi kaybettim doğumdan sonra bi streste ordan eklendi :(( şimdi 2.5 yıldır belara kullanıyorum,çok şükür bi oğlum var.insülin direncine baktırmam lazım.çünkü ben hiç şeker ilacı kullanmadım bu zamana kadar.aslında pko da çok önemli bi ilaçmış sonrada anladım.şimdi dr u değiştirip doğum kontrol hapını bırakıcam başka düzenleyici bi hap isticem ve insülin direncim varmı ona baktırıcam :((
tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki pko için bence en iyi yol bebek isteği yoksa doğum kontrol hapı..bebek isteği varsa dr un önerdiği tedavi ne ise o..bu hafta dr a gidicem bakalım ne diycek :(((

merhaba, bende kilo artışı(evlendiğimde) ve tüylenme (öncedende) var.Adet düzensizliğim yok..Kilo vermede zorlandığımı farkettim..Bende de olma olasılığı ne kadar :59::59:

Merhabalar . bı konuda yardımızı ıstıyecektım. Bugun doktorda progesteron hormonuma baktırdım 0,05 çıktı sonucu daha oncede klomen ile hamile kalmıstım fakat bebegımı kaybettım. Gecen ay adet oldum. PKO olma durumum var mı acaba ? yada erken menapoz gıbı.. ne dersınız

kızlar merhaba ben 8 yıldır polikistik overliyim ilk başlarda bebek düşünmediğim için doğum kontrol hapıyla adetim düzenliydi ama 4yıl önce bebek isteği ile doktora baş vurdum doğum kontrol hapını bırakıp bana farlutal verdi 2 ay üst üste gebelik olmazsa kullan dedi bu yöntemi 4 yıldır kullandım ama gebelik olmadı :43:bu süre zarfında çok kilo aldım şuan 127 kiloyum:26::26:bir takım sebeplerden dolayı doktora gidemedim ve tedaviye başlayamadım polikistik overim yüzünden kilo veremiyorum veremediğim gibide bazı dönemlerde kilo artışım oluyor kendi araştırmalarımla glifor isimli insülin direnç ilacına başladım şuna ne yapacağımı bilmez bir haldeyim... :37:doktora gitmem gerektiğinin farkındayım ama çok korkuyorum... bir yandan da tüp bebek merkezi araştırıyorum eylülde tüp bebek için merkeze başvuracağım... Ne yaptığımı bilmez bir haldeyim aslında kendimi tam olarak ifade edemedim ama yardımınıza ve desteğinize ihtiyacım var.... bunları ilk kez dile getiriyorum içimdekiler dağ gibi aşamıyorum:43::43::43:

kızlar ben diane 35 kullanıorum polifistik kis var..3.cü aya gireli 10 gün oldu hapımı kullanalı doktorum 3 ay kullan gel dedi.benim aşırı derejede saç dökülmem var önjeden böyle bi sorunum yoktu zaten kis oldugumuda farketmem saç dökülme sorunumla basladı cildiye cildiye gezerken ögrendm kisden dolayı döküldüğünü.
herneyse kızlar size sorum su 2 ay diane 35 kullandım ve adetm oldu 2 ay da.bu hormonlarımın yavas yavas düzeldiginn belirtisi olabilirmi.ama saçlarım hala çok dökülüyor:43:20 güne kdr doktora gtjem tekrar

kızlar ben diane 35 kullanıorum polifistik kis var..3.cü aya gireli 10 gün oldu hapımı kullanalı doktorum 3 ay kullan gel dedi.benim aşırı derejede saç dökülmem var önjeden böyle bi sorunum yoktu zaten kis oldugumuda farketmem saç dökülme sorunumla basladı cildiye cildiye gezerken ögrendm kisden dolayı döküldüğünü.
herneyse kızlar size sorum su 2 ay diane 35 kullandım ve adetm oldu 2 ay da.bu hormonlarımın yavas yavas düzeldiginn belirtisi olabilirmi.ama saçlarım hala çok dökülüyor:43:20 güne kdr doktora gtjem tekrar

hormonların düzelmiyo hayatım adet olmanın nedeni dışardan zaten hormon alıyorsun o yüzden adet oluyorsun. düzelip düzelmediğini büyük ihtimalle ilacı bıraktıktan sonra anlayacaksın. eğer ilacı bırakınca kendi kendine adet olursan o zaman düzelme var demektir. bende de saç dökülesi çok fazla :14:

hormonların düzelmiyo hayatım adet olmanın nedeni dışardan zaten hormon alıyorsun o yüzden adet oluyorsun. düzelip düzelmediğini büyük ihtimalle ilacı bıraktıktan sonra anlayacaksın. eğer ilacı bırakınca kendi kendine adet olursan o zaman düzelme var demektir. bende de saç dökülesi çok fazla :14:

merhaba bana 2009 yılında pko teşhisi kondu.o zamnadan beri doğum kontrol hapı kullanıyorumçşu anda diane 35 kullnıyorum ama ilacı bıraktığımdan itibaran ilk ay adet kendiliğinden görmeme rağmen bu tekrarlanmıyor

merhaba ben 7 yıldır pko liyim malesef bütün ilaçları kullanıp denedim en sonunda gittiğim dr kesinlikle spor yapmam gerektiğini yoksa zayıflamanın mümkün olmadığını söyledi buarada bu laçları bir ömür boyu kullanmam gerekiyormuş annem şeker hastası bendede çıkma ihtimali çok yüksek her 6 ayda bir şeker ölçtürüyorum allah herkesin yardımcısı olsun dermansız dert vermesin bende 2 çoçuk annesiyim hamile kalmak için her seferinde tedavi oldum o yüzden gerçekten sabır isteyen hastalık allah herkese sabır versin.

merhaba kızlarr
banada yaklaşık bi 6 yıl önce polikistik over teşhisi koyuldu.. o dönem tedavi gördüm ama öyle çok bişey değil.. bıraktım yıllar sonra bugün test sonuçlarımı aldım.. polikistik over olmadığını söyledi doktor bana.. şuan için öyle bir durum söz konusu değil dedi :53: anlamadım gitti :44:

Merheba kızlar,

Benim de bir pko hikayem var sizinle paylaşmak istedim. 21 yaşındayım ve 13 yaşımda adet olmaya başladım. Hiç düzenli olmadım sürekli 5-10gün gecikmelerim oldu. Birkaç kez doktora gittim bu şikayetimle ilgili hiçbir sorun olmadığını 20 yaşlarımda düzeleceğini söyledir hormonlarım da gayet normaldi. Fakat 2 hafta önce tekrar doktora gittiğimde ultrason ile muaynede (bekar olduğum için vajinal değil) pko teşhisi konuldu ve hormon tahlilleriyle kesinleşeceğini söyledi. Farlutal verdi ve adetin 3.günü sabah aç karnına hormon tahlillerimi yaptırdım. Değerlerim şu şekilde; TSH:2,27 FSH:6,16 LH:8,14 Estradiol:36 Prolaktin: 30,65 . Prolaktin hafif yüksek diğerleri normal gibi görünüyor. Doktorum evet pkolusun dedi ve kullanmam için sadece yasmin verdi. Sizce tedavide doğru yoldamıyım prolaktin için de ilaç vermesi gerekmezmiydi. Yoksa yasmin tek başına yeterli mi. Ayrıca göğüslerimde şişlik sertlik var daha önceden ultrasonla bakılmıştı memenin kendi yapısıymış. Acaba prolaktinden dolayı mı böyle diye düşünüyorum. Şu an nişanlıyım ve çocuk sahibi olmamda engel olursa diye çok korkuyorum. Lütfen bilgisi tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sevgiler

benim de kızıma 4 ay önce pkos teşhisi kondu.doğum kontol hapı vermişti 3 ay soğan suyu da uyguladım,geçen gün bir kontole götüreyim dedim.yumurtalıklarında hiç bir şey yok dedi.kızın pkos değil dedi.adet düzensizliği var dedi,başka bir şeyden kaynaklanıyor dedive yolladı,tekrar özele gidip bir teşhis koydurcağım,kafamız karıştı,devlet hastaneleri hiç önemsemiyor baştan savdılar,oysa bizim için çok önemli ya var ya yok...başka böyle durumda olanınız var mı?

Back
X