merhaba kızlar, buraya uzun zamandır üyeyim ama pek fazla katılımcı değilim genelde sizlerin yazdıklarında faydalanıyorum :)
aynı benim gibi arkadaşlar olduğu için belki yardımım olur ve umut olur diye yazmak istedim.
ben pko hastasıyım hatta öğrendiğimde ilk doktorum malesef negatif etki yarattığı için bende kendimi kısır olarak gördüm
sonra baya araştırdıktan sonra izmir egepol hastanesinde dr. hakan sabırlı ya gittim (kendisi gerçekten çok tatlı bir insan)
baya bir test yaptıktan sonra pko ya ek olarak yumurtlamamın olmadığını ve insülün direncimin olduğunu öğrendim.
3 ay matofin hapı kullandım (şeker hapı) sonra tekrar kontrole gittim (martın sonunda)
insülin direncim biraz düşmüştü ama malesef daha yol vardı .
doktorum buna ek olarak banada diğer arkadaşlar gibi zayıflayacaksın dedi ve karatay diyetini önerdi (canan karatay) ve ağustosta kontrole gelceksin dedi tekrar.
bende hiç beklemeden kitabını aldım ve diyete başladım (ve gerçekten size öneriyorum hiç yormadan çok rahat kilo verdiriyor 1,5 ayda 6 kilo verdim) (ayrıca mayıs ayında tarçının insülin direncine iyi geldiğini okudum bir yerde. hergün bir şişe suya bir sap tarçın atıp bütün gün onu içiyordum.)
normalde zaten hastalığımın tesiri olarak adetim çok geç geliyordu. bu ay 2,5 haftadır zayıflamam durdu herhalde adet zamanım geliyor diye tahmin ettim bayada bir tatlı düşkünlüğüm oluştu durduramıyordum kendimi (normaldede tatlıyı çok severim ama diyete başladığımdan beri şekeri bırakmıştım).
dün işyerinde arkadaşlarla konuşurken hala adet görmediğimi ve karnımın deli gibi şiştiğini göğüslerimin felaket hassas ve ağrılı olduğunu söyledim.
test yap diye ısrar ettiler aynı şekilde annemde nolur nolmaz yap deyince bende gittim dün eczaneden bir test aldım
hemen işyerinde yaptım gizli saklı kimseye haber vermeden.
ve hepimizi sevindirecek haberi aldım. o kadar umutsuz bir şekilde yaptımki testi çift çizgiyi görünce inanamadım hemen hastaneye doktoruma gittim ve ordanda sevincimi onaylattım :)
o kadar güzel bir günde, mübarek bir günde haberini aldımki Allahıma dün o kadar şükrettimki anlatamam.
bu arada o kadar uzun bir tedavi evreside geçirmedim. doktoruma kasım ayında gittim, haziran ayında haberimi aldım. umarım sağlıkla kucağıma almayıda nasip eder Allahım.