Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

Selam kizlar bende pkoluydum ve tedavimi oldum doktorum ilk once kilo vermemi soyledi ve seker hastalarinin kullandigi bi ilac verdi matafin glifor vs. Bunlari ictim kilo da verdim 6 kilo smdi kistlerim tamamen gitti insallah sizde yenersiniz

Hanımlar biliyorum belki saçmaladığımı düşüneceksşnz ama ben size söyleyim bendede kist var ve doktor hap yazdı hormonlarımızı bozan bu ilaçlar kullanmayın kesinlikle tamam 4 5 ayda bir adet görüyoruz ama diger türlüde kendimizle oynuyoruz aynı sıkıntı annemdede varmış hatta ileri düzeyde ama gayette sağlıklı hiç ugrasmadan cocukları olmuş.
Ve bu hapları yıllardır kullanan en yakınımın, ilacı kullanmasına ragmen tüp bebek yapmak zorunda kaldı.
Bu ilaç sadece kilo aldırıyor ve kıl yapıyor.
(((((Derler ya eskiden ilaçmı varmış oda neymiş herkes beşer onar doğururmuş nezaman haplar geldi dengemz bozuldu:))))
Tabikide bu benm düşüncem sadece paylaşmak istedim...

ben bekarımm çocuk isteğim filan da yok sadece hayatıma normal devam etmek istiyorum karnımın içi miyom dolu keşke onları aldırınca durum düzelse bigün beklemem ama bunların tekrarlama durumuda oluyormuş çok beter bi hastalık . onun yüzünden kilo alıyorsun ama kilo alınca da hastalık ilerliyor berbat bi döngü. bendeki etkilere gelince aşırı sinirlilik bunalım intihar düşüncesi melankoli,tüylenme kilo artışı adet düzensizliği hayatımın içine etti bıraktı hiç bir şey yapmak istemiyorum hayattan zevk alamıyorum etrafımdaki insanları kırıyorum beni anlamalarını bekliyorum bencilim yorgunum bitkinim daha ne olsun Allah kimseye vermesin lanet olasıcayı . soğudum herşeyden ilaç vs hiçbişey işe yaramadı ölücem artık adet olamadıkça davul gibi şişiyorum kıyafetleri olmuyo saldım iyice içimi dökemiyorum hemen arkamdan fısıltılar başlıyo çekmeyen bilir mi zaten .bttim artık

Selam kizlar bende pkoluydum ve tedavimi oldum doktorum ilk once kilo vermemi soyledi ve seker hastalarinin kullandigi bi ilac verdi matafin glifor vs. Bunlari ictim kilo da verdim 6 kilo smdi kistlerim tamamen gitti insallah sizde yenersiniz
Merhaba doktorum bana da matofin verdi ve zayiflamami soyledi nasil bir diyet yaptiniz ,yardimci olabilir misiniz?

Merhaba doktorum bana da matofin verdi ve zayiflamami soyledi nasil bir diyet yaptiniz ,yardimci olabilir misiniz?
Ben gece cok yiyordum o yuzden cok kilo almistm canim gece yemesini biraktim su ictim cok hareket ettm hemen kilo verdm zaten vucudum hemen kilo almaya musait vermeyede musait yni ben istersem hemen verebiliyorum hamur isi hic yemedim dogru duzgun yediysem bile hemen pesinden bakkala veya apartmada merdivenden inip cikiyordum yani aslinda ne yerseniz yiyin en onemli sey harekettir . hareket dedigm ev isi gunluk kosturmaca fazla oturmuyordum asansor yerine merdiveni kullaniyordum oyle yani

Ben çok düzenli olmasada birkaç gün gecikmeyle her ay adet oluyorum. Kilo artışı sivilce saçta dökülme vs de yok ama tüylenme artışı var. Dün pco olduğumu öğrendim. Bekarım ama tek derdim ileride çocuğum olsun. Tüyleri falan lazerle hallediyorum zaten. Çok araştırdım ama hastalığa neyin sebep olduğunu bilmedikleri için tamamen kurtaracak bi tedavi de yokmuş.

Arkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??
Kiste ilgili yazı okudum zaten sitye üye olma sebebim polikistik overden çok cekmem ve en son tedavisini bulup mutlu sona ulasmamdir . Konuya gireyim bende yıllarca doğum kontrol hap kullandım bıraktığım an aynı devam etti sonra internette araştırdım ibrahim saracoglunun soğan kuru denk geldim bunu uygulamadan önce başka bir kur denedim hormon dengeleyici testere dışlı Aslan pençesi iki ay bunu uyguladım ibrahim saracoglu kuruydu bundan hemen sonraki ay soğan kuru uyguladım ve şuan hiç kıstım yok hatta 6 aylık evliyim şuan hamileyi. Aslan pençesi kurunu uygulamaya da bilirsin ama soğan kuru mutlaka uygula

Merhabalar ben 6 yıllık evliyim ve bebeğim olmuyor bir kez düşük yaşadım o bile 3 sene önce.. geçen yaz bi doktora gideyim dedim çikolata kistim varmış bir daha da gitmedim.. şimdi soğan suyu ve hayıt tohumuna başladım 4 gün oluyor ve günüme 1 hafta olduğu halde adet oldum ama kesmiyeceğim ikisine de devam adetim bitince de hacamat yaptıracağım kısmetse bir de 41 gün Meryem süresi okuyacağım inşallah şimdilik bunlar var aklımda olacak Allah'ımın izniyle ben inanıyorum

Inslarin anlanadigi birsey var pkos un tedavisi yok yok yok ameliyati da yok tip yillardir caresini bulmus degil neden olustugu da bilinmiyor ama herkesin denemesi gereken sey sogan kuru diyebilirim benim iltihabimi temizledi hormon degerlerim normale dondu ama hamile kalamiyorum esiminde sperm hareketlerindd sIKinti var onun icin bize tup bebek dediler Allahin izniyle de ik uc aya kadar yaptiracagiz insallah anlatmak istedigimmi anlamissiniz umarim

Arkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??
Tuylenmeden kastınız nedir acaba ?

Bende Polikistik Ver Hastasiyim.adet Düzensizliğimin Başlamasindan 7 Ay Sonra Buldular.tavsiye üzerine özel Dr A Gittim.bende Aşiri Tüylenme Kilo Artişi Ve şker Yüksekliği Var.bunun üzerine Doktorum Glucophage Verdi Bu Ilaç Başta Bulanti Kusma Halsizlik Yapiyor Ama çok Faydali..ben 1 Aydan Sonra Hemen Etkisini Gördüm Ve Düzenli Adetlerim Başladi 6 Ay Kullandim Biraktim Ama Adetlerim Bozulmadi...bu Ilaci Birakma Gibi Bi Lüksümüz Yok Hamileliğin Ilk 3 Ayindada Kullanilmasi Gerekiyor Sebebi şekere Bağli Düşüğü Engellemesi...mutlaka Kullan Günde 1 Kerenin Faydasi Olmaz Günde 2 Ile Başla Ilaca Alişinca 3 E çikar...
Tuylenme dediğimiz nasıl benim göğüs aramda var ama karnına doğru küçük ince kiloluyum daha sık duruyor göbek deliğinin altında baya var ama onu ben yaptım jilete vurdum göğüs ucumdada 4 5 tane uzun çıkıyor ultrason cekildm her iki overde peroferik dizilimlu folikul kist saptandı üç horminuma bakıldı prolaktin tsh beta normal çıktı tarlusal verdi oldum bu ay zamanım gelmedi daha ama tüylerimi gosterdgmde bendede var dyorlar napmaliyim sizce ?

mimozam mimozam

canım kilo vermek için her yolu deneyebilirsin(beslenme açısından).

polikistik over sendromunda ileriki yaşlarda kalp hastalıkları ve şeker hastalığı riski artıyor. yani beslenmeni buna göre düzenlemen lazım,aslında herkesin beslenmesi gerektiği gibi beslenmek,yani günde 5 porsiyon meyve,3 porsiyon sebze,2 porsiyon protein.... katı yağlardan,rafine şekerden(çay şekeri,tatlı vs vs(şeker olan her şey),stresli yaşamdan,hareketsiz yaşamdan uzak durmak lazım.

hastalarda doktorun beklediği ilk şey kilo vermeleridir.

eğer yemekten sonra aşırı uyku isteği ya da şeker düşmesinden dolayı bayılmalar oluyorsa bunları doktora söyleyip,şeker hastalığı kontrolü için şeker yükleme testi yapılabilir.

yani kısaca sağlıklı beslenip spor yapacağız.

memeleri kontrol edeceğiz,rahimden anormal kanama olursa doktora başvuracağız.
Periferik dizilimli folikul kistler polikistik mi oluyor ? 17 yaşındayım ve bende bu sorundan şikayetçiyim 7 8 ay oldum 2 ay olmadim doktora gittim testesterona falan bakmadı usg bakti bunu soyledi tsh prolaktin normalmis adet olana kadar gitmicem olmazsam iyi biryere gitmek istyorum pkos çok kötü birşey mi ? Pkossun demedi tarlusal verdi oldum

Ben gece cok yiyordum o yuzden cok kilo almistm canim gece yemesini biraktim su ictim cok hareket ettm hemen kilo verdm zaten vucudum hemen kilo almaya musait vermeyede musait yni ben istersem hemen verebiliyorum hamur isi hic yemedim dogru duzgun yediysem bile hemen pesinden bakkala veya apartmada merdivenden inip cikiyordum yani aslinda ne yerseniz yiyin en onemli sey harekettir . hareket dedigm ev isi gunluk kosturmaca fazla oturmuyordum asansor yerine merdiveni kullaniyordum oyle yani
Pkostan kurtuldunuzmu gerçekten kalıcı diyorlardı 17 yaşındayım ve sanırım bende de var

İlaci biraktigimda duzensizlik devam ediyor falan diyenler olmus da ilaci kullanmaniz gerekiyor. Doktor bana sunlari soyledi, bu polikistik over bi hastalık degil sana ilac vereyim de kullandiktan sonra gecsin gibi bir sey yok. Bu senin yapın, yumurtaliklarinda tembellik var ve bunu ilacla duzenleyeceksin. 6 aydır soyledigi ilaci kullanıyorum düzenli bir sekilde adet oluyorum kontrole gittigimde de devam et derse edecegim
Tüylenme ise polikistik overa sebep olan testesteron hormonunun fazla olmasindan kaynaklanıyor yani erkeklik hormonu
Kilo konusunda da çoğunlukla bu sendrom kilo aldiriyormus ama ben zayif ve kilo alamayan biriyim doktorlar biraz sasiriyorlardi bu duruma :) herkese ayni olmuyor doktorun dediklerini yapmak en iyisi. 4 farklı doktora gittim hepsi de ayni seyi soyledi

Son düzenleme:
selam canım sizlerle paylaşmak istedim bu belki de bizim için en buyuk umut kapısı belki de tüp bebeğe gerek kalmayacak dun facebook da polikistik overle ilgili tıpta bir çözüm var mı diye bakarken bir gördüm ki istanbul pendikte yanıklar artar baharat dükkanı diye bir dükkan var bir ay sonra çoğunlukla hamile kalan çok adamlar uzman olmuş ve ibrahim saraçoğluyla fotoğrafları var facebookta yanıklar baharat aktar yaz hemen çıkar bayanların yorumlarını oku bak çok mucizevi bir kürleri var onlara hormon tahlillerini söylüyorsun onlar sana ona göre kür yolluyorlar ben tahlillerimi yaptırdım sonuçları yollayacağım onlarda bana ona göre kür yollayacaklar bence es gecmeyelim bu bize belki de en buyuk umut kapısı

Kılasık bildiğiniz aktarla hiç alakaları yok bakın lütfen bu fırsatı iyi değerlendirelim sizlerle paylaşmak istedim dün öğrendiğimden beri içimde bir kıpırtı var umdum bar zaten hiç kesmedim sizler de iyi değerlendirin diye sizlerle paylaşmak şsyedim

Pkostan kurtuldunuzmu gerçekten kalıcı diyorlardı 17 yaşındayım ve sanırım bende de var
Canim kimsenin sozune inanma Allah. İn izniyle hic bir hastalik kalici olmaz . prolaktin ilacli bakilmasni tavsiye ederim devlet hastaneleri yapmiyor ilacsiz yapiyor benimde ilacsiz surekli ii cikiyordu . adetin 3.gunu bende ilacli yaptirmayi dusunuyrm

aDET DÜZENSİZLİĞİ DERKEN NASIL DÜZENSİZLİK AMA BİR AY OLUYOR BİR AY OLMUYORMU YOKSA HER AY OLUYORDA TARİHLERİ Mİ KAYIYOR SÜREKLİ. BENİM SÜREKLİ TARİHLERİM KAYAR. TÜYLENMEDE VAR ÇENEMDE O AMAN POLİKİSTİK OVERMİYİM ACABA YAAAA. ÖLCEM MERAKTAN....KONU HAKKINDA SÜPER BİLGİYE SAHİP OLAN VAR MIII

Ben ilk doktora gittiğimde bana da pco teşhisi konuldu klomen verdi günaşırı ilişki dedi tekrar başka doktora gittiğimde pco falan değilsin dedi yani demek istediğim tek bir doktorla yetinme birden fazla doktora git hepsi farkli şeyler söylüyor neye inanacaģimi da şaşırdım ama pco olmadığıma inanıyorum oyle tüylenmem yok kilom yerinde adet zamanına yakın aknem çıkıyor bu kadar. Ama pco olanlar içinde ibrahim saraçoglunun soğan kuru tarifini uygulayın derim allah tez zamanda sağlığınıza kavuştursun

Kizlar size hikayemi anlatmak istiyorum bende polkistik overim.evlendikten yaklasik 6 ay sonra ogrendim ve doktor yuzume yuzume senn cocugun zor olur dedi daha once bu rahatsizlgi hic duymamistm bile ogunden sonra gunlerce agladim zirladim ben ben degildm sanki doktor yuzumdeki gulumsemeyi orda ald cok kotu zamanlar gecrdim anliyacaginiz .2 ay önce tedawiye basladim yumurta buyutup olgunlastiktan sonra doktor igneyle catlatyodu.ilk ay cok heycanlandik ama maaalesf cocuk olmadi.2. Ay hic kafama takmaadim doktr dedi yine olmazsa tuplerine bakicaz dedi bnde tamm demistm bna ole bi dediki doktr senn cocugun olmaz die bn hic umitli deilim sonra dun ogrendim ki hamileyim dunyalar sanki benim oldu cok ama cok mutluyum.tarfi imkansz ne desem az .stres yapmayin biraz kilo verin ve bol bol dua edin Rabbim o kadar buyukki onun gonlude cok buyk sadece isteyin dio hayrlisini istedik ve Yuve RAbbim bizi gordu dualarimizi geri cevirmedi.eger hamile kalirsam hep buraya azcam diyodum ve yaziyorum suanesimin mutlulugu hele cok guzel bir supriz yaptim oda cok mutlu oldu Allahim insalllah bu yazdiklarm baskalrinda umut isigi olur bnde buralara gelip cok yazi okudum inanin agladim .Inanin sizinde olucak Allah cok buyuk hic bir zaman isyan etmeyin...

Back
X