cnm oncelikle acil sifalar diliyorum ve allahinda izniyle insallah bir an once ozlemini cektigin bebegine kavusursun. doktorum bana bu sorunumun ergenlikten beri oldugunu soyledi. bu hastalik bir yumurtlama sorunu ergenlikteki yumurtalik gelisimiyle es zamanda ortaya cikiyor. iki kizim var buyugu onumuzdeki ay 10 yasina gircek kucuguyse 2,5 yasinda.... allah sanada nasip etsin anneligi tatmayi...ilkinde cok cabuk hamile kaldim zaten boyle bir sorunum oldugunu dahi bilmiyordum. ikincisinde 8-9 ay kadar sonra hamile kaldim bu arada tedavi gormedim, dr um gerek duymadi. ikinci kizimi dunyaya getirdikten sonra bu hastalik ortaya cikti bende o vakte kadar ne adet duzensizligi ne killanma nede kilo sorunum yoktu.halada yok tek sorunum sivilce onlarida ben cok abartiyorum.... pco iken dusuk tehlikesi yok bundan emin ol sorun bu hastalikta hamile kalip kalamamak. ama anlattigina gore hastalik sendede bendeki gibi yavas seyir ediyor. bir an once tedaviye baslamis olmanda cok guzel. umutsuzluga kapilma butun hastaliklarin baslica sebebi moralsizlik.... ne olur hamile kalinca bebek mujdesini benimlede paylas... acil sifalar diliyorum cnm......Merhaba benim de polikistik over olduğum anlaşıldı. 21. gün kanda progesteron değerim 0.2 çıktı. Erkeklik hormonu değerim de normalin biraz üzerinde. aslında çok fazla tüylenme problemim yok. Ultrasonla da bakılınca zaten pko olduğum tespit edildi. O nedenle çok moralim bozuk. Sanırım yumurtlama problemim var. Şu an tedaviye başladık. Hamile kalmak istediğim için doğum kontrol hapı vermedi doktor. Adetlerim gecikmeli de olsa her ay oluyor. Glukofen diye bir ilç başladık. 4-5 kilo kadar fazlam var. Onu da vermem gerekiyor. Adet olunca da klomen başlanacak umarım başarılı olur. Tweetypie sen bebeklerin olmadan önce bu rahatsızlığını biliyormuydun, buna yönelik bir tedavi aldınmı? Yoksa tedavisiz mi hamile kaldın? Bu durumda hamile kalınırsa yani pko tedavi edilmeden hamile kalınırsa düşük riski oluyormuş diye duymuştum.