Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

Merhaba benim de polikistik over olduğum anlaşıldı. 21. gün kanda progesteron değerim 0.2 çıktı. Erkeklik hormonu değerim de normalin biraz üzerinde. aslında çok fazla tüylenme problemim yok. Ultrasonla da bakılınca zaten pko olduğum tespit edildi. O nedenle çok moralim bozuk. Sanırım yumurtlama problemim var. Şu an tedaviye başladık. Hamile kalmak istediğim için doğum kontrol hapı vermedi doktor. Adetlerim gecikmeli de olsa her ay oluyor. Glukofen diye bir ilç başladık. 4-5 kilo kadar fazlam var. Onu da vermem gerekiyor. Adet olunca da klomen başlanacak umarım başarılı olur. Tweetypie sen bebeklerin olmadan önce bu rahatsızlığını biliyormuydun, buna yönelik bir tedavi aldınmı? Yoksa tedavisiz mi hamile kaldın? Bu durumda hamile kalınırsa yani pko tedavi edilmeden hamile kalınırsa düşük riski oluyormuş diye duymuştum.
cnm oncelikle acil sifalar diliyorum ve allahinda izniyle insallah bir an once ozlemini cektigin bebegine kavusursun. doktorum bana bu sorunumun ergenlikten beri oldugunu soyledi. bu hastalik bir yumurtlama sorunu ergenlikteki yumurtalik gelisimiyle es zamanda ortaya cikiyor. iki kizim var buyugu onumuzdeki ay 10 yasina gircek kucuguyse 2,5 yasinda.... allah sanada nasip etsin anneligi tatmayi...ilkinde cok cabuk hamile kaldim zaten boyle bir sorunum oldugunu dahi bilmiyordum. ikincisinde 8-9 ay kadar sonra hamile kaldim bu arada tedavi gormedim, dr um gerek duymadi. ikinci kizimi dunyaya getirdikten sonra bu hastalik ortaya cikti bende o vakte kadar ne adet duzensizligi ne killanma nede kilo sorunum yoktu.halada yok tek sorunum sivilce onlarida ben cok abartiyorum.... pco iken dusuk tehlikesi yok bundan emin ol sorun bu hastalikta hamile kalip kalamamak. ama anlattigina gore hastalik sendede bendeki gibi yavas seyir ediyor. bir an once tedaviye baslamis olmanda cok guzel. umutsuzluga kapilma butun hastaliklarin baslica sebebi moralsizlik.... ne olur hamile kalinca bebek mujdesini benimlede paylas... acil sifalar diliyorum cnm......

tweetypie, ben pkos hastasıyım ama senin bu dediklerin bende sadece adet öncesinde adet belirtisi olarak ortaya çıkıyor ama sürekli göğüs ağrısı ve kaşınması... hiç prolaktin hormonuna baktırdın mı
cnm ben tedavi gormuyorum. pco yavas seyrediyor vucudumda dr. sansli oldugumu soyledi 2 cocugum var killanma yok, kilo yok adet duzensizligi en fazla 2 gun aksiyor biraz sivilce sorunum oldu 4 aydir 100 mg detoxlin kullaniyorum(antibiotiks) bende senin gibi dusunuyor o yuzden bu durumdan rahatsiz oluyorum. soyledigin gibi herhangi bir prolaktin analizi yaptirmadim. haftaya dra gidiyorum. egerki bu sorun pco dan kaynaklaniyorsa sizlerlede paylasirim... tsk dusuncelerini paylastigin icin

ben hala pkos olup olmadığımı bilmiyorum. dr. um bunu hemen anlamak mümükün değil diyor. bana bu biraz saçma geldi. zaten dr. umuda değiiştireceğim bu ay. Bende ilk önce prolaktin yüksek çıktı (46) ilaçla bunu düzelttik şuan 20 lerde. yumurtalıklarımda kist yok. kıllanma ve sivilce yok. boyum 168 kilom 68 sanırım bu da normal. en son kan tahilinde tsh yüksek çıktı, dahiliye uzmanına gittim ve 9 mm çapında ufak bi guatr tespit etti. Bunun için ilaç kullanıyorum. adet düzensizliği var ama bende gecikmeli de olsa her ay adet oluyorum. DR. en son yumurtalıklarında tembellik var dedi.Bende pkos hastasımıyım diyorum. bana henüz bunu bilemeyiz diyor deli olacam yaaa. arkadaşlar sizce ben pkos muyum. bana öyleymişim gibi geliyor.

ben hala pkos olup olmadığımı bilmiyorum. dr. um bunu hemen anlamak mümükün değil diyor. bana bu biraz saçma geldi. zaten dr. umuda değiiştireceğim bu ay. Bende ilk önce prolaktin yüksek çıktı (46) ilaçla bunu düzelttik şuan 20 lerde. yumurtalıklarımda kist yok. kıllanma ve sivilce yok. boyum 168 kilom 68 sanırım bu da normal. en son kan tahilinde tsh yüksek çıktı, dahiliye uzmanına gittim ve 9 mm çapında ufak bi guatr tespit etti. Bunun için ilaç kullanıyorum. adet düzensizliği var ama bende gecikmeli de olsa her ay adet oluyorum. DR. en son yumurtalıklarında tembellik var dedi.Bende pkos hastasımıyım diyorum. bana henüz bunu bilemeyiz diyor deli olacam yaaa. arkadaşlar sizce ben pkos muyum. bana öyleymişim gibi geliyor.

Canım geçmiş olsun ....

prolaktin yüksekliğinin ne gibi belirtileri var? bende şüpheleniyorum..:çok üzgünüm:

canım göğüslerde şişlik oluyor. dokunduğunda ağrıyor. ve adetin az oluyor. mesala 5 gün sürüyorsa 3 günde bitiyor.

canım göğüslerde şişlik oluyor. dokunduğunda ağrıyor. ve adetin az oluyor. mesala 5 gün sürüyorsa 3 günde bitiyor.

Canım ben bekarım, aynı dediğin belirtileri yaşıyorum , birde sızlama var şu an bile , sanki içimden birşey süzülüyor ...Nerdeyse bazen çok şişiyor , bazen iniyor , anlayamadımm.. senağlamasenağlama ufff yaaa...ağlamak istiyorum.Aynı zamanda pko var..

peki tedavisi nasıl canımcımm,,Seni bulduğum için çok şanslıyım, Sen nasılsın , şişliklerin geçtimi ?

Geçmiş olsun tekrar... :1hug:a.s.

sitarem pkos hastalığının altında yatan nedenler arasında prolaktin yüksekliği de olabiliyor bende normal çıktı ama tam hamile kalacağım dönemde yükseldiğini tespit ettik böylece anlayacağın sütümün koruduğunu öğrendim

kızlar bende polikistik overim senelerdir. dogum kontrol haapları ile adet olduyorum. kullanmadıgım zamanlarda adet olmam 7 ayı buluyo ve yumurtalıklarım agrıyo. su an bıraktım ve gene ağrı. psikolojim bozuldu artık. birde arkadaslar haplar bitmeden önce adet oluyorum 15 gün kullanıyorum adetim baslıyor bu yüzden dier kutuya gecmekde sorunlar yasıyorum. birde arkadaslar hayıt otu varmıs hormanlara ii geliomus adeti düznliyomus. denicem bakalım. inş kısa zamanda bi tedavisi vardır umarımm. hepinize gecmiş olsun. o kadar korkuyorum ki bebeğim olmayacak die. ewlenmeyi bile düşünmüyorum korkudansenağlamasenağlama

yessilim pkos tedavisinde sadece doğum kontrol hapı kullanmak bana yetmez gibi geliyor. bende bekarkenden bu yana uğraşıyorum bu hastalıkla hep doğum kontrol hapı verdiler kullanırken iyi bırakınca tekrar başlıyor şaşmaya günlerim. şuanda ben sadece glukofen denilen bir şeker hapı ve dostinex denilen prolaktin inhibitörü kullanıyorum ve adetlerim düzene girmeye başladı maksimum 35 günde bir adet oluyorum. bu glukoen denilen ilacı araştırmanı tavsiye ederim

yessilim pkos tedavisinde sadece doğum kontrol hapı kullanmak bana yetmez gibi geliyor. bende bekarkenden bu yana uğraşıyorum bu hastalıkla hep doğum kontrol hapı verdiler kullanırken iyi bırakınca tekrar başlıyor şaşmaya günlerim. şuanda ben sadece glukofen denilen bir şeker hapı ve dostinex denilen prolaktin inhibitörü kullanıyorum ve adetlerim düzene girmeye başladı maksimum 35 günde bir adet oluyorum. bu glukoen denilen ilacı araştırmanı tavsiye ederim

Canım, o ilaçı bende duydum..pek bi methettiler, kilo verdiriyormuş ama bırakınca geri alıyorsun diyorlar, arkadaşım bir endokronoloji uzmanına gitmiş,
kilo vermek için bakalım banada söyledi, ama napcağımı bilmiyorum, hormonlar iyice dağıttı kendini, çok halsizlik var bende meğerse TSH yükseliyormuş cnm, moralim iyice sıfırlandı..ilk ölçüm 6,21 çıktı, ikinci 3,70 çıktı.. normalde 0-2 arasında olması gerekliymiş, çok kötüyüm çokk,, neye üzülceğimi şaşırdım..senağlamasenağlama

sitarem bu ilacı bana dr.um sürekli kullanmam gerektiğini söyledi. hamile kalınca dahi bir süre kullanacam ondan sonra bıraktıracak tabi tahlillerime göre karar verecek bırakacağım zamana ancak doğumdan sonra tekrar başlatacak kullandırmaya. benim araştırdığım kadaraıyla biz potansiyel şeker hastasıyız ,ilerleyen yaşlarda ortaya çıkacak bir durumun bir nevi şimdiden önlemi alınmış oluyor. ben kullandığımdan bu yana çok memnun kadım kesinlikle tavsiye ederim

sitarem bu ilacı bana dr.um sürekli kullanmam gerektiğini söyledi. hamile kalınca dahi bir süre kullanacam ondan sonra bıraktıracak tabi tahlillerime göre karar verecek bırakacağım zamana ancak doğumdan sonra tekrar başlatacak kullandırmaya. benim araştırdığım kadaraıyla biz potansiyel şeker hastasıyız ,ilerleyen yaşlarda ortaya çıkacak bir durumun bir nevi şimdiden önlemi alınmış oluyor. ben kullandığımdan bu yana çok memnun kadım kesinlikle tavsiye ederim

Ömür boyu hap mı içcez ??kafamçokkarıştı :uhm:

Ben bunu bilmiordum... korkularımı yenemedim canım...uffff..doktor geçer dedi ama bilmiyorummmm:1shok:

neden korkuyorsun ki güzelim bu bir hastalık ve biz bununla yaşamasını öğrenmek zorundayız emin ol bizim hastalığımızdan daha kötü hastalık çekenler var. ayrıca bizim hastalığımızın tedavisi de var. ya çaresi olmayan hastalıkla mücadele edenler ne yapsın. ben o kadar alıştım ki şeker hapını kullanmaya yemekle beraber at bir tane gitsin.

Kızlar ilaçlarınızı kendiğinizden bırakmayın bende yıllardır kullanıyorum ve hamile kalmak istediğim döneme kadar kullanacağım doğum kontroö hapını çünkü başka yolu yok.Benim migrenim var ve hap tetikliyo nörolog bırak diyodu ama artık o da bırak demiyo başka çaresi yok çünkü.Ya İlaç kullanmayıp adetiniz yılda bir iki kere olup yumurtalıklarınız kistlerle dolup ilerde direk şeker hastası olacağız ya da düzenli kullanıp menemopza kadar sağlıklı bir yumurtalığa kavuşmamız lazım bunun şimdilıi tek yolu bu lızlar.Çünkü PCO nun tam nedenin bilmiyolarlar o yüzden uygulanan tedavi en doğrusu o yüzden doktorunuzdan habersiz ilacınızı kesmeyin.İLerde kistler kanser riskine dönüştüre biliyor tedavi görmezseniz...

tsk ederim sabihamazı ilgilendiğin için. doktora gidene kadar bıraktım yasmini. bu sekide hata yapıyorum ama bu hapları kullanıncada 15 güne adet oluyorum cozuttum artık bakalım bi gidelimde doktora olmadı ameliyat. doktorum öle demişti. eger ewli olsan alt taraftan ben yumurtalara yok acarım demişti bilmiom artık

arkadaşlar bu diane 35 göğüsteki kistleri büyütüyormuş haberiniz olsun eğer göğsünüzde varsa kistçik kist tarzı şeyler mutlaka doktora beilrtin kullanmadan önce

Ömür boyu hap mı içcez ??kafamçokkarıştı :uhm:

Ben bunu bilmiordum... korkularımı yenemedim canım...uffff..doktor geçer dedi ama bilmiyorummmm:1shok:

benimde içimde araştırdıkça korku oluştu :(
yorumlarınızı bi kaçını okudum çok kötü oldum bende pazartesi doktora gittiğimde pko dedi ve hormon testlerimi istedi .onlarıda yaptım dün verdim ve bana farlutal ile diane 35 verdi dianeyide 21 gün kullanıp 1 hafta araverip tekrar başlamamı söyledi ... 18 aylık bi tedavi imiş ve 6 ay da bi görüşelim dedi tedavinin cevap verip vermediği konusunda . ve şu an inanılmaz tedirginim aklım karıştııı. en büyük korkumda ilerde anne olamamak :( birde şu an 77 kiloyum ve en hızlı bi şekilde 55 kg ye kadar düşmemi söyledi napcam bilmiyroum

Back
X