- Konu Sahibi EmmaAutumn
-
Umarım hepimiz ulaşırız
Ailende şeker hastalığı geçmişi varsa -Allah korusun- ama hastalığa daha yatkın hâle geliyorsun maalesef. Benim ailemde şeker hastalığı geçmişi pek yok ama yine de çok korkuyorum, sonuçta beslenmenin de hastalıklar üzerinde doğrudan etkisi var. Daha önce çok güzel kilo vermişssin maaşallah. Şimdi tekrar başlayıp hedefine ulaşabilirsin canım :) Ayrıca doktorun verdiği ilacı kullanmalısın, şeker ihtiyacını giderecek, iştahını kapatacaktır.
Ah ah bende 6 7 kilo verdim bi bu kadar daha vermek istiyorum.Gerçekten o giydiğinin yakışmaması çok kötü birşeykimse beni kıskanmasın ya istemiyorum sonra çok nazar deyiyo kötü oluyorum
hedefim bi 6 kilo daha vermek.en azından mayıs sonuna kadar biraz daha toplarım kendimi diye düşünüyorum
sonra da gelsin cicili bicili elbiseler topuklu ayakkabılar
biraz kilolu olunca ne doğru düzgün kıyafet giyebiliyon ne de kilodan dolayı topuklu ayakkabı :26::26:
ocaktan beri adetim zamanında oluyordu bu ay 5 gün geciktiReglimin ilk günü ve inanılmaz derecede ağrılarım var, her ay aynı senaryo tekrarlanıyor
Pko teşhisi konmadan önce böyle bir sorunum yoktu, hiçbir zaman ağrım olmazdı ama pko ile birlikte ağrılar da başladı. Siz de aynı sorunu yaşıyor musunuz kızlar?
Umarım hepimiz ulaşırız
Ah ah bende 6 7 kilo verdim bi bu kadar daha vermek istiyorum.Gerçekten o giydiğinin yakışmaması çok kötü birşey
ocaktan beri adetim zamanında oluyordu bu ay 5 gün gecikti
Abartılacak kadar ağrım olmuyor her ay ama bazı aylar anlamsızca geberiyorum resmen
mesaj atamıyorum sana doluymuş...
Farkettim canım boşalttım at
bugun günlüğüme yazdıklarımı kopyaladım bakarmısnız kızlar nasıl iyimigerçi o kek olmadı ama :S:
bugun biraz geç kalktım.. ama günüm şu şekilde..
13.00 --- uyan.. troid ilacımı içtim
13.30 --- 55 gr dankek (+226 kal)
14.10 --- 1 bardak nescafe (+61 kal)
14.15-15.00 --- kondisyon bisikleti (-525 kal)
15.00-15.30 --- banyo sefası (-75 kal)
16.00 --- 90 gr mücver (+110 kal)
16.30 --- çay + 3 kaşık şeker (+45 kal)
17.00-17.15 --- ufak bi temizlik iş yoktu (-63 kal)
17.15- 17.30 --- salata yapmak yemek ısıtmak sofra hazırlamak (-44 kal)
17.45 akşam yemeği
1 salatalık (+11 kal)
2 domates (+28 kal)
50 gr ezine peynir (+140 kal) bu 3ünden salata yaptım :)
100 gr etsiz kuru fasulye (+120 kal)
100 gr şehriyeli pirinç pilavı (+124 kal)
canım boy 168 kilo malesef 115(((( ben diyet listesi değilde kalori takibi yapmaya çalışıyorum saha çok sağlıklı şeylerle menülerimi doldurmaya çalışıorum tabi arada kek çikolatada oluo ((( hareket durumumsa dışarda pek hareket edemediğimden koşu bandıyla bisiklet aldım genelde günde 500 kaloriyi tamamlamaya çalışıyorum sporla... ilaç konusuna gelirsek benm en büyük aptallığımdı ilaç içmemek içmedim içmedim o doktorun verdiği ilaçları ne yazıkki içmedim ama yeni başladım bi kaç gündür içiyorum troid için euthyrox bide ne için verdiğini bilmediğim gliforu içiyorum off offf nlcak bu halim bilmiyorum... 4 yıllıkta evliyim artık bi bebeğim olsun istiyorum ama ne bu hastalıklarla nede bu kiloyla olcak gibi deil... sende durumlar ne?
Kilo vermeye çalışan tüm arkadaşlara merhaba
Başlıkta da belirttiğim gibi pko ve insülin direnci sorunum var. Bu sendromların tüm etkilerini yaşıyorum ama buna rağmen kilo verilebileceğine inanıyorum. Hedefim 57 kilo olmak
Buun çok uzun bir süreç olacağını biliyorum ama yavaş yavaş da olsa hayatımı hareketlendirmeye, beslenmemi daha düzenli hâle getirmeye çalışacağım :)
Herkese başarılar!
ocaktan beri adetim zamanında oluyordu bu ay 5 gün gecikti
Abartılacak kadar ağrım olmuyor her ay ama bazı aylar anlamsızca geberiyorum resmen
Demek ki her pko hastasında olmuyor ağrılar
Ağrı çekmemene sevindim zira her ay çekilecek dert değil
kesinlikle 3 öğün yemek,glisemik indeksi düşük gıdalar yemek ve şeker-un-tuz dan olabildiğince uzak durmak sana tavsiyem olur
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim canım
Bugün 4 öğün yedim, dün de 5 öğün yemiştim sanırım. Bazen çok açlık hissediyorum, o zaman elma ya da kuru kayısı tarzı şeyler yiyorum. Ama söylediklerinde çok haklısın, henüz başındayım, yavaş yavaş düzene sokacağım inşallah
3 öğünden fazlası insülün dengesini bozuyor
elma portakal ne kadar sağlıklı desekde şeker olduğu için açlık hissi yaratır
eğer yiceksende sabah kahvaltısında yemelisin
öğünlerin arasına muhakkak en az 4saat koymalısın
protein sağlıklı yağlar ve düşük karbonhidratlı herşey yiyebilirsin
benimde vardı zamanında acıkmalarım doymamalarım her dakka ekmek arası peynir zeytin götürürdüm
sonra bu beslenme şekline döndüm bazen 2 öğün yapıyorum hiç de acıkmıyorum:)
Di mi ya, aynen, 2 öğün yemek en sağlıklısı.
Karatay'ın önerilerinden biri de bu. Ben hepsine uyamasam da en azından 2 öğünü hayat tarzı hâline getirsem yetecek :)
Mesela benim babannem ve dedem de günde sadece iki öğün yer, 80 küsür yaşlarına geldiler -Allah başımdan eksik etmesin- Hep basit şeyler yerler; yoğurt, hoşaf, yumurta, meyve, sebze, süt... Ben nedense onlara çekmemişim. Zararlı ne varsa bende
2 öğün şuan zorlar seni önce 3 öğüne geçiş yap :) zamanla zaten acııkmıyorsun :)
ben 2 öğün yapıp bi de üstüne spor yapıyorum hani halsizlik baş dönmesi bilmem ne olmuyor
bence yapmaya çalışmayı kenara it ve hemen başla
Beni iki öğünden ziyade tatlı yememek zorluyor
Diyet moduna yeni geçtim, öncesinde sabahtan akşama kadar sadece tatlı türevleri yiyerek yaşayan bir canlıydım
Yarından itibaren bir deneyeceğim iki öğünü, olmazsa üç öğüne geçerim
Regl dönemindeyim şu an, regl dönemi haricinde günde 10 km yürüyorum, bir koşu kadar iyi bir kardiyo değil elbette ama kilo vermeye ve insülin direncini kırmaya birebir :)
2 öğün şuan zorlar seni önce 3 öğüne geçiş yap :) zamanla zaten acııkmıyorsun :)
ben 2 öğün yapıp bi de üstüne spor yapıyorum hani halsizlik baş dönmesi bilmem ne olmuyor
bence yapmaya çalışmayı kenara it ve hemen başla
Bende 2 ögün yiyorum diyette olduğum zaman.
10.30 kahvaltı saat 16 akşam yemeği bidaha ertesi gün 10.30a kadar birşey yok
Günde 800 900 1000 arası alıyordum ama gece 1 e kadar pilim bitiyor eskiden geç saatlere kadar oturabilirken 12 1 de geberiyorum resmen
ben geceleri oturmadığım için rahatımleptin hormunu da salgılanıyor o vakit yani kalktığımda da aç değilim nedense bende en son 4 yada 5 de yiyorum
evet en son 17 18 olması gerek saatin coğu zaman başarıyorum bakalım
29 unda yeniden başlıcam vermem gereken 6 kilo daha var
kaç kilodasın?kaç kilo verdin?
benim daha çookkk uzun yolum var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?