Polikistik over ve insülin direncine rağmen kilo veriyorum>57 kilo olma günlüğüm

bugun günlüğüme yazdıklarımı kopyaladım bakarmısnız kızlar nasıl iyimi gerçi o kek olmadı ama :S:

bugun biraz geç kalktım.. ama günüm şu şekilde..

13.00 --- uyan.. troid ilacımı içtim

13.30 --- 55 gr dankek (+226 kal)

14.10 --- 1 bardak nescafe (+61 kal)

14.15-15.00 --- kondisyon bisikleti (-525 kal)

15.00-15.30 --- banyo sefası (-75 kal)

16.00 --- 90 gr mücver (+110 kal)

16.30 --- çay + 3 kaşık şeker (+45 kal)

17.00-17.15 --- ufak bi temizlik iş yoktu (-63 kal)

17.15- 17.30 --- salata yapmak yemek ısıtmak sofra hazırlamak (-44 kal)

17.45 akşam yemeği
1 salatalık (+11 kal)
2 domates (+28 kal)
50 gr ezine peynir (+140 kal) bu 3ünden salata yaptım :)
100 gr etsiz kuru fasulye (+120 kal)
100 gr şehriyeli pirinç pilavı (+124 kal)

Umarım hepimiz ulaşırız
Ah ah bende 6 7 kilo verdim bi bu kadar daha vermek istiyorum.Gerçekten o giydiğinin yakışmaması çok kötü birşey
ocaktan beri adetim zamanında oluyordu bu ay 5 gün gecikti
Abartılacak kadar ağrım olmuyor her ay ama bazı aylar anlamsızca geberiyorum resmen

mesaj atamıyorum sana doluymuş...

Bence yediklerin az. Daha bol yağ, protein ve kompleks karbonhidrat yiyebilirsin. Kilona göre günlük 2000 kalori alabilirsin. Birden çok düşürürsen kalori hedefine sadık kalman zorlaşır, yeme ataklarının önüne geçemezsin. Bence 2000 kaloriden başla, kilo verdikçe 1800, 1600, 1400 kalori şeklinde azaltırsın.

İlaç çok önemli canım. Bazen "Aman, bana hiçbir faydası olmuyor." desek de mutlaka faydasını görüyoruz. Ben de doktorumun verdiği ilacı uzun süre içmedim, yeni yeni içmeye başladım. Sanki yeme ataklarımı biraz önlüyor, özellikle akşam ve gece vakti olan ataklarımı.

80'li kilolara geldiğinde adetlerin düzene girer canım, hamile kalma şansın da artar. Benim adetlerim kilo verdikçe kendiliğinden düzene girdi, sadece ağrısı hatıra olarak kaldı Onu da her ay çekiyorum, hayattan bezdiriyor vallahi.

kesinlikle 3 öğün yemek,glisemik indeksi düşük gıdalar yemek ve şeker-un-tuz dan olabildiğince uzak durmak sana tavsiyem olur

ocaktan beri adetim zamanında oluyordu bu ay 5 gün gecikti
Abartılacak kadar ağrım olmuyor her ay ama bazı aylar anlamsızca geberiyorum resmen

Demek ki her pko hastasında olmuyor ağrılar

Ağrı çekmemene sevindim zira her ay çekilecek dert değil

kesinlikle 3 öğün yemek,glisemik indeksi düşük gıdalar yemek ve şeker-un-tuz dan olabildiğince uzak durmak sana tavsiyem olur

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim canım

Bugün 4 öğün yedim, dün de 5 öğün yemiştim sanırım. Bazen çok açlık hissediyorum, o zaman elma ya da kuru kayısı tarzı şeyler yiyorum. Ama söylediklerinde çok haklısın, henüz başındayım, yavaş yavaş düzene sokacağım inşallah

3 öğünden fazlası insülün dengesini bozuyor
elma portakal ne kadar sağlıklı desekde şeker olduğu için açlık hissi yaratır
eğer yiceksende sabah kahvaltısında yemelisin
öğünlerin arasına muhakkak en az 4saat koymalısın
protein sağlıklı yağlar ve düşük karbonhidratlı herşey yiyebilirsin
benimde vardı zamanında acıkmalarım doymamalarım her dakka ekmek arası peynir zeytin götürürdüm
sonra bu beslenme şekline döndüm bazen 2 öğün yapıyorum hiç de acıkmıyorum:)

Di mi ya, aynen, 2 öğün yemek en sağlıklısı.
Karatay'ın önerilerinden biri de bu. Ben hepsine uyamasam da en azından 2 öğünü hayat tarzı hâline getirsem yetecek :)
Mesela benim babannem ve dedem de günde sadece iki öğün yer, 80 küsür yaşlarına geldiler -Allah başımdan eksik etmesin- Hep basit şeyler yerler; yoğurt, hoşaf, yumurta, meyve, sebze, süt... Ben nedense onlara çekmemişim. Zararlı ne varsa bende

2 öğün şuan zorlar seni önce 3 öğüne geçiş yap :) zamanla zaten acııkmıyorsun :)
ben 2 öğün yapıp bi de üstüne spor yapıyorum hani halsizlik baş dönmesi bilmem ne olmuyor
bence yapmaya çalışmayı kenara it ve hemen başla

Beni iki öğünden ziyade tatlı yememek zorluyor
Diyet moduna yeni geçtim, öncesinde sabahtan akşama kadar sadece tatlı türevleri yiyerek yaşayan bir canlıydım
Yarından itibaren bir deneyeceğim iki öğünü, olmazsa üç öğüne geçerim

Regl dönemindeyim şu an, regl dönemi haricinde günde 10 km yürüyorum, bir koşu kadar iyi bir kardiyo değil elbette ama kilo vermeye ve insülin direncini kırmaya birebir :)

10 km süpermiş
sen bi dengeli beslensen zaten 5-6 ayda zayıflarsın sık dişini biraz ne var sağlık bu gittimi geri gelmez

Bende 2 ögün yiyorum diyette olduğum zaman.
10.30 kahvaltı saat 16 akşam yemeği bidaha ertesi gün 10.30a kadar birşey yok
Günde 800 900 1000 arası alıyordum ama gece 1 e kadar pilim bitiyor eskiden geç saatlere kadar oturabilirken 12 1 de geberiyorum resmen

ben geceleri oturmadığım için rahatım leptin hormunu da salgılanıyor o vakit yani kalktığımda da aç değilim nedense bende en son 4 yada 5 de yiyorum

ben geceleri oturmadığım için rahatım leptin hormunu da salgılanıyor o vakit yani kalktığımda da aç değilim nedense bende en son 4 yada 5 de yiyorum

evet en son 17 18 olması gerek saatin coğu zaman başarıyorum bakalım
29 unda yeniden başlıcam vermem gereken 6 kilo daha var

Son düzenleme:
kaç kilodasın?kaç kilo verdin?
benim daha çookkk uzun yolum var:)

Boyum 160
Başladığım kilo 68 tarih 18 şubat
7 haftada 7 kilo verdim
şuanda memleketteyim 1 kilo aldığımı düşünüyorum he bide adetim olmuyo onun şişkinliği var kendimi 1 kilo almış sayıyorum o yüzden
62 kiloyum diye düşünüyorum
54 55 56 civarı olmak istiyorum bakalım olabilecekmiyim 55 ken iyiydim hatırlıyorum o zamanlarımı özledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…