Polikistik over ve insülin direncine rağmen kilo veriyorum>57 kilo olma günlüğüm

07.00
4 badem - 70
50 gr leblebi - 140

11.00
1 peynirli tost (kepekli) - 350
1 şekersiz çay - 0

14.30
1 diyet bisküvi - 35
105 gr puding - 155
1 şekersiz kahve - 0

-----------------------------------------------
750 kalori

Bende ne zamndir boyle bir konu açmayı dusunuyordum.konuyu acan arkadasa cok tesekkur ederim.bendede insulin direnci war ilac ve diyet uyguluyorum.insulin direnci olan arkadaslara sormak istiyorum omur boyu bu sekilde dewammi edicektir bu durum.cunku benim kan şekeri düşmesine bagli olarak bas donmem bulantim oluyor.mahfediyor bni.duzelir mi yoksa bir omur boyle mi olcak.ve tahlil yaptiriyormusunuz kontrol amacli.

Polikisitk over genetik bir hastalık ve ömür boyu devam ediyor. Düzenli beslenerek, bol hareket ederek kontrol altına alınabiliyor. Kendine dikkat ettiğin sürece bir sorun olmuyor ama kilo alıp sağlıksız beslendiğinde yine kendini gösteriyor. Doktorum insülin direncinin kilo verdikçe düzeleceğini söyledi, yani dikkat edilirse iyileşebilir, aksi takdirde şeker hastalığına dönem olasılığı da var. Ben 3 ayda bir tahlil yaptırıyorum.

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdigin icin.Benm kilodan dggl genetikmis.ailemdede seker hstasi fazla.kilo durumum normal.sadece şekerden uzak durmaliyim basaramiuorum. Birde bu bas dönmesi bulanti beni bitirdi napmam gerek

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdigin icin.Benm kilodan dggl genetikmis.ailemdede seker hstasi fazla.kilo durumum normal.sadece şekerden uzak durmaliyim basaramiuorum. Birde bu bas dönmesi bulanti beni bitirdi napmam gerek

Rica ederim. İlaç kullanıyor musun? Metformin içeren ilaçlar (Glifor, Matofin vb) bahsettiğin gibi yan etkilere neden oluyor.

aynı durum bende de var 2 yıllık evliyim 2 aydır tedavi görüyorum bebek için doktorum glifor verdi insilin direnci için kilo vermene yardımcı olur dedi aynı zamanda sporda ama üstüne kilo aldım ne yapıcaz bilmiyorum bu kiloları

Evet diaformin bin mg kullaniyorum ıki ayi gecti hala yan etkiler devam ediyor mu acaaba

Yani yan etkisi ilk kullanılan surede oluyor we zamanla geciyor diye biliyorum.

Ben de 1000 mg kullanıyordum ama sabah, öğle, akşam demeden sürekli mide bulantım vardı, gün içinde benim için çok sorun oluyordu; otobüste, derste vs hep korkuyordum ya istifra edersem diye. İçmeyi bıraktım sonunda. Bende yan etkiler sürekli devam etti, belki de kişiden kişiye değişiyordur.

Son düzenleme:

Merhaba,

İlacı alırken diyet yaptın mı? Ben mide bulantımdan fazla yiyemiyordum ilacı kullanırken ama artık kullanmıyorum. İlaç, spor ve dengeli beslenme ile az da olsa kilo vermen lazım, kilo aldığına göre yeme konusunda sıkıntı var, düzenli beslenemiyorsun muhtemelen :26:

Sanirim bendekide ayni ilacin yan etkisi dewam ediyordur.icmeyi duzeldigin icin mi biraktin yan etkisinden dolayimi?

Diyet yapmaya çalıştım ama ilacın dozu bana göre yüksek olduğu için mide bulantısından dolayı geri yemeye başladım ama koşu bandında 6 km hızla 1 saat yürüyüş yapıyorum ardından da 50 tane mekik bi faydası olmadı bi an önce kilo vermek istiyorum hamile kalmam için doktorum kilo vermelisin dedi bu da bende stres yaptı geceleri uyuyamıyorum sürekli uyanıyorum..

insilün direnci derken ne oluyor bilmiyorum da vücutta şeker oranı yüksekliği mi:26:

İlaç tek başına etkili değil maalesef, mide bulantını geçirmek isterken fazla yiyorsundur muhtemelen. Spor da önemli ama yemeyi düzenlemedikten sonra spor da fayda etmiyor. Zayıflamanın %70-80'ni az yeme, geri kalanı spor. Yeme düzeninde ufak değişiklikler yaparak başlayabilirsin.

Son düzenleme:
insilün direnci derken ne oluyor bilmiyorum da vücutta şeker oranı yüksekliği mi:26:

Vücutta şeker olmasına rağmen hücreler şekeri kullanamıyor ve fazla şeker yağ olarak depolanıyor. Şeker hastalığı değil ama genelde şeker hastalığı öncesi son basamak olarak görülüyor. Yani tedavi edilebilir ama tedavi edilmezse şeker hastalığına da dönüşebilir. İnsülin direnci olan kişiler zor kilo veriyor ve genelde tatlı yeme atakları oluyor.

ilacı içtikten sonra lavabodan çıkamıyorum zaten miden de bişey kalmıyo mecbur yiyosun hafif bişeyler yemeye çalışıyorum ama olmuyor bakalım bu ay gebelik durumum olmazsa aşırı derecede yüklenicem spora ve diyete,
Diyetisyene gittim diyetisyen benden kilolu :)) onun verdiği diyet listesi de o kadar olurDDD

07.00
4 badem - 70
50 gr leblebi - 140

11.00
1 peynirli tost (kepekli) - 350
1 şekersiz çay - 0

14.30
1 diyet bisküvi - 35
105 gr puding - 155
1 şekersiz kahve - 0

-----------------------------------------------
750 kalori

17.00
1 yeşil çay - 0
1 tane kuru incir - 60
10 gr çubuk kraker - 35
100 gr yoğurt - 66

20.00
1 porsiyon pazı sarma - 550 (fazla fazla hesaplıyorum, o kadar etmez aslında )
100 gr yoğurt - 66

---------------------------------------------------
1527 kalori

Demek ki herkeste mide bulantısı yapıyor bu ilaçlar, bugüne kadar mide bulantısı sorunu yaşamayan görmedim. Dediğim gibi ben de çok zor durumdaydım ilacı kullanırken. Üstelik çok yüksek doz da kullanmıyordum, 2000 mg kullananlar var, ben 1000 mg da bile bütün gün mide bulantısı, mide şişliği vb hissediyordum. Ama tatlı isteğini körelttiği bir gerçek çünkü tatlı bir şey yediğimde tadı normalden daha tatlı geliyordu, sanki içine tonlarca şeker koymuşlar gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…