- 27 Temmuz 2012
- 5.738
- 214
- 373
- Konu Sahibi EmmaAutumn
-
Sabah yapmistim 45dk :)Çok güzel
Üstüne bir de spor yaptıysan bugün baya bir kârdasın
Bende ne zamndir boyle bir konu açmayı dusunuyordum.konuyu acan arkadasa cok tesekkur ederim.bendede insulin direnci war ilac ve diyet uyguluyorum.insulin direnci olan arkadaslara sormak istiyorum omur boyu bu sekilde dewammi edicektir bu durum.cunku benim kan şekeri düşmesine bagli olarak bas donmem bulantim oluyor.mahfediyor bni.duzelir mi yoksa bir omur boyle mi olcak.ve tahlil yaptiriyormusunuz kontrol amacli.
Öncelikle teşekkür ederim cevap verdigin icin.Benm kilodan dggl genetikmis.ailemdede seker hstasi fazla.kilo durumum normal.sadece şekerden uzak durmaliyim basaramiuorum. Birde bu bas dönmesi bulanti beni bitirdi napmam gerek
Evet diaformin bin mg kullaniyorum ıki ayi gecti hala yan etkiler devam ediyor mu acaaba
Yani yan etkisi ilk kullanılan surede oluyor we zamanla geciyor diye biliyorum.
aynı durum bende de var 2 yıllık evliyim 2 aydır tedavi görüyorum bebek için doktorum glifor verdi insilin direnci için kilo vermene yardımcı olur dedi aynı zamanda sporda ama üstüne kilo aldım ne yapıcaz bilmiyorum bu kiloları
Ben de 1000 mg kullanıyordum ama sabah, öğle, akşam demeden sürekli mide bulantım vardı, gün içinde benim için çok sorun oluyordu; otobüste, derste vs hep korkuyordum ya istifra edersem diye. İçmeyi bıraktım sonunda. Bende yan etkiler sürekli devam etti, belki de kişiden kişiye değişiyordur.
Merhaba,
İlacı alırken diyet yaptın mı? Ben mide bulantımdan fazla yiyemiyordum ilacı kullanırken ama artık kullanmıyorum. İlaç, spor ve dengeli beslenme ile az da olsa kilo vermen lazım, kilo aldığına göre yeme konusunda sıkıntı var, düzenli beslenemiyorsun muhtemelen :26:
Birden kesmek zor olur ama her hafta bir parça azaltsan bile büyük bir ilerlemedir :)
İnsülin direnci sorunu yaşayan kişiler olarak radikal değişiklikler yapmak zor bence bu yüzden hayatımızda ufak ufak değişikliklerle sağlıklı bir beslenme düzenine geçebiliriz.
Sanirim bendekide ayni ilacin yan etkisi dewam ediyordur.icmeyi duzeldigin icin mi biraktin yan etkisinden dolayimi?
Diyet yapmaya çalıştım ama ilacın dozu bana göre yüksek olduğu için mide bulantısından dolayı geri yemeye başladım ama koşu bandında 6 km hızla 1 saat yürüyüş yapıyorum ardından da 50 tane mekik bi faydası olmadı bi an önce kilo vermek istiyorum hamile kalmam için doktorum kilo vermelisin dedi bu da bende stres yaptı geceleri uyuyamıyorum sürekli uyanıyorum..
insilün direnci derken ne oluyor bilmiyorum da vücutta şeker oranı yüksekliği mi:26:
İlaç tek başına etkili değil maalesef, mide bulantını geçirmek isterken fazla yiyorsundur muhtemelen. Spor da önemli ama yemeyi düzenlemedikten sonra spor da fayda etmiyor. Zayıflamanın %70-80'ni az yeme, geri kalanı spor. Yeme düzeninde ufak değişiklikler yaparak başlayabilirsin.
07.00
4 badem - 70
50 gr leblebi - 140
11.00
1 peynirli tost (kepekli) - 350
1 şekersiz çay - 0
14.30
1 diyet bisküvi - 35
105 gr puding - 155
1 şekersiz kahve - 0
-----------------------------------------------
750 kalori
ilacı içtikten sonra lavabodan çıkamıyorum zaten miden de bişey kalmıyo mecbur yiyosun hafif bişeyler yemeye çalışıyorum ama olmuyor bakalım bu ay gebelik durumum olmazsa aşırı derecede yüklenicem spora ve diyete,
Diyetisyene gittim diyetisyen benden kilolu :)) onun verdiği diyet listesi de o kadar olurDDD
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?